traganeus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Και ο κυρ Νικόλας που έχει την ταβέρνα "Η λαδόκολα" στο τέλος έρχεται με μια κουτάλα και με εναν ντενεκέ γιαούρτι, αμολάει 3 γερές κουταλιές στην μέση του τραπεζιού και βάζει 4-5 γλυκά του κουταλιού απο πάνω που φτιάχνει η γυναίκα του η κυρα Μαρία. Πολύ πιο γαμάτο απο το Alinea και πολύ φθηνότερο αφού το δίνει τζάπα για την καύλα του.
Dark_son20 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Touf πάνω σε μια πίτα. πως σκατά είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις τις τρύπες εξαερισμού? τις έκανα με πιρούνι στην αποτυχία μηλόπιτα και ξανακλείσανε έστω η cherry pie να μην πάθει τα ίδια α και πριν ή μετά το άλειμμα με κρόκο?
Toufas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Touf πάνω σε μια πίτα. πως σκατά είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις τις τρύπες εξαερισμού? τις έκανα με πιρούνι στην αποτυχία μηλόπιτα και ξανακλείσανε έστω η cherry pie να μην πάθει τα ίδια α και πριν ή μετά το άλειμμα με κρόκο? με μικρο μαχαιρι, και μετα το αλειμμα.
Toufas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Lefter επειδη ειδα οτι εισαι γουστοζος με τα μπισκοτα βουτυρου παρε και κανε αυτα: 55 γραμμαρια ζαχαρη 125 γραμμαρια βουτυρο 180 γραμμαρια αλευρι λιγο αλατι βαζεις το αλατι στο αλευρι και τα περνας μια φορα απο ενα κοσκινο χτυπας βουτυρο με ζαχαρη μεχρι να γινουν ενα, βαζεις το αλευρι και τα ανακατευεις να γινουν σαν ζυμη ανοιξε το σε ενα λουκανικο, βαλτο σε μεμβρανη και μιση ωρα ψυγειο. κοψε τα κουλουρια σε οτι σχημα θες, και απο πανω βαλε λιγη ζαχαρη αχνη τα ψηνεις στους 190 για 15-20 λεπτα, θες ενα χλωμο ασπρο χρωμα. θα τα φας αφου κρυωσουν και χωρις να δοκιμασει κανεις, γιατι θα στα φανε ολα. μπορεις να βαλεις και λιγη βανιλια, αλλα μην βαλεις αυτο το ασπρο πραγμα που ειναι στις ασπρες καψουλες γιατι δεν θα σε αφησω να ξαναπιεις μπυρα. παρε βανιλια απο ebay.
leftermann Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 εχμ, να διπλασιάσω, ή να τριπλασιάσω λες τις δόσεις; Είμαστε και πολλοί εδώ πέρα, μην ξεχνάς
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Αυτο βγαζει καμια 20αρια. 5πλασιασε για να εισαι οκ
leftermann Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 ωπ ωπ, τώρα την είδα την βανίλια. Τι το κάνεις αυτό το μαύρο κάρκαλο; Κάτι μου λέει ότι παίζει πολύ άρωμα. Παραγγέλνω.
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=bICPn7Ifrh8 Αν θες κανεις και extract: http://www.youtube.com/watch?v=WIviCOxZ-Vg Επισης παρε μια καλη vodka/καλο ρουμι, ανοιξε 3-4 βανιλιες στην μεση και βαλτα μεσα στο μπουκαλι, και αστο κανα μηνα. Με τσιπουρο δεν ξερω αν θα δουλεψει, αλλα θα το δοκιμαζα οπως και να χει.
leftermann Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 νομίζω με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο θα είναι οκ. Το δικό μου έχει γλυκάνισο, αλλά δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω. Την βανίλια στην συνταγή με τα μπισκότα πώς την διαλύεις; Έτσι όπως την βγάζεις με το μαχαίρι την ρίχνεις; Θα αναμειχθεί; Vanilla extract χρησιμοποιείς σε συνταγές αντί για βανίλια; Ή μπεκρουλιάζεις κιόλας με αυτό; Μια χρονιά είχαμε βάλει με τον πατέρα στο τσίπουρό μας στην απόσταξη μαστίχα χίου. Ήταν γαμάτο, αλλά ξέφευγε πολύ από το τσίπουρο που είχαμε συνηθίσει. Δεν ξαναβάλαμε. Αν μπορούσα θα έφτιαχνα, καναδυό μπουκάλια μόνο, όχι όλη την παραγωγή...
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Την βαζεις μαζι με το βουτυρο και την ζαχαρη και ανακατευεις. To extract το βαζεις αντι για βανιλια ναι, απλα εχει πιο μεγαλη αντοχη στον χρονο αν ειναι σφραγισμενο το μπουκαλι, μιας και η κανονικη βανιλια μπορει να ξεραθει. Αλλα, εγω ειχα παρει περσυ 50 βανιλιες, και ακομα εχω παρα πολλες σε ενα αεροστεγες σακουλακι στο ντουλαπι μου.
actorius Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Επειδή πολλές μηλόπιτες παίζουν στις τελευταίες σελίδες, δε ρίχνετε κ καμιά συνταγή για μας τους άρρωστους; (με μηλόπιτες )
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Αλλά με πολύ μήλο χωρίς πολλή κανέλα.
leftermann Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 έχω κάνει αυτήν δυοτρείς φορές και με άρεσε πολύ: Μηλόπιτα ¼ βιτάμ 2 κούπες ζάχαρη (μικρές) 3-4 μήλα 4 αυγά 9 τεράστιες κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Κανέλα 1 κουταλάκι μπέικιν Χυμός από 1 πορτοκάλι 3 βανίλιες Σε ένα ταψάκι βάζουμε το βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο στους 180 να λιώσει. Κόβουμε τα μήλα σε λεπτά φετάκια Όταν λιώσει το βούτυρο, πασαλείφουμε όλο το ταψί, ρίχνουμε μισή κούπα ζάχαρη, από πάνω στρώνουμε τα μήλα, από πάνω άλλη μισή κούπα ζάχαρη, και αν θέλουμε κανέλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μπέικιν να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, και μόλις ασπρίσουν ρίχνουμε την μαρέγκα, τον χυμό, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι. Μπορούμε να βάλουμε και μήλο ψιλοκομμένο σε κυβάκια, και λίγα κομματάκια σοκολάτα. Ρίχνουμε την ζύμη στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 ως 60 λεπτα αλλά ψιλοκόβω και καναδυό μήλα και τα ρίχνω μεσα στην ζύμη. Κανέλα όποιος θέλει βάζει. α, βανίλιες είπαμε βάζουμε από αυτές που λέει ο Τουφ. Πόσες όμως, ε Τουφα;
μαφαλντα Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Σταφιδόψωμο.Πολύ εύκολη και νοστιμότατη. Υλικά για ταψί 35χ25 2 κούπες σταφίδες 2κούπες νερό 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο 1 κούπα κρύο νερό από το ψυγείο. 2 κούπες ζάχαρη 4 κούπες αλεύρι 1 κουταλάκι κανέλα 1 κουταλάκι γαρύφαλλο 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι σόδα. λίγο αλάτι Προαιρετικά 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα Εκτέλεση 1-Βάζω τις σταφίδες με τις 2 κούπες νερό να βράσουν για 15 λεπτά. 2-Ανακατεύω καλά τα στερεά υλικά. 3-Βγάζω από την φωτιά και προσθέτω το κρύο νερό και το καλαμποκέλαιο. 4-Ρίχνω τα υγρά στα στερεά και ανακατεύω 5-Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψί. 6-Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 1 ώρα. Για να δω αν είναι έτοιμο κάνω το κόλπο με την οδοντογλυφίδα.Τρυπάμε το γλυκό,αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Λεφτερ να την φτιάξεις θα ξετρελαθούν τα παιδιά.
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μια βανιλια ειναι υπεραρκετη τις πιο πολλες φορες, αν και δεν ειμαι τοσο φαν του συνδιασμου βανιλιας-κανελας. To θεμα μηλοπιτα ειναι καπως περιεργο. Εξαρταται απο το τι θεωρει ο καθενας μας μηλοπιτα. Η μανα μου πριν απο χρονια θεωρουσε το cake με μηλα για μηλοπιτα. Αλλοι θεωρουν αυτο που βλεπαμε στα cartoons μηλοπιτα. Αλλοι θεωρουν την ταρτα μηλου για μηλοπιτα. Η πιο απλη μηλοπιτα ειναι η γαλλικη που πιστευω οτι ειναι και η πιο νοστιμη και η πιο ομορφη. Εχει 2 πραγματα που πρεπει να ετοιμασουμε, την βαση και τα μηλα Για την βαση: 200 gr αλευρι για ολες τις χρησεις 2 κουταλιες cornflour/νισεστε μιση κουταλια αλατι μιση κουταλια ζαχαρη 170 gr βουτυρο παγωμενο κομμενο σε κυβους αναλατο.(οχι βιταμ κλπ, ΒΟΥΤΥΡΟ) 7-11 κουταλιες παγωμενο νερο Αν εχουμε μιξερ βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το βουτυρο και το νερο μεσα και τα χτυπαμε για 3-4 δευτερολεπτα. Μετα βαζουμε το βουτυρο και ανιγοκλεινουμε το μιξερ 4-5 φορες. Θα εχουμε σβολους απο αλευρι-βουτυρο αλλους μικρους σαν αρακα και αλλους μεγαλους σαν κουκια. Βαζουμε το νερο μια μια κουταλια μεσα και χτυπαμε καθε φορα. Αν ο καιρος εχει υγρασια θελουμε πιο λιγο νερο, αν εχουμε ξερο καιρο θελουμε πιο πολυ. Αν δεν εχουμε μιξερ, περναμε τα πρωτα υλικα απο ενα σουρωτυρι, και βαζουμε το βουτυρο μεσα και με τα δαχτυλα μας το κανουμε μπαλακια μαζι με το αλευρι. Βαζουμε το νερο σιγα σιγα οπως και θα καναμε με το μιξερ. Η ζυμη θα δειχνει οτι δεν ειναι ετοιμη, αλλα το μυστικο ειναι οτι οταν την πιεσουμε μεσα στην παλαμη μας θα ειναι ενα σαν κανονικη ζυμη. Οποιον τροπο και να κανετε, το επομενο βημα ειναι το ιδιο. Θελουμε μια ζυμη που θα ειναι απαλη, αλλα και τραγανη συγχρονως. Βαζετε το μειγμα σε ενα καθαρο τραπεζι/παγκο σε ενα μακρουλο σχημα. Με την παλαμη παιρνουμε λιγο λιγο απο το μειγμα και το παταμε προς τα μπροστα. Αν εχετε παιδια (3 οπως μερικοι μερικοι) εδω θα τα βαλετε να δουλευουν για εσας καθως θα κανετε την λιστα για τις δουλειες που θα κανουν μετα. Μπορει να νομιζετε μερικοι οτι αυτο ειναι το πιο χαζο και αχρηστο πραγμα στον κοσμο, αλλα κανει πραγματικα ολη την διαφορα. Η κινηση ειναι ετσι ακριβως: http://www.youtube.com/watch?v=i5a8sBqxeiY Το κανουμε 2 φορες. Μαζευουμε ολη την ζυμη σε μια μπαλα με το ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ που πηραμε απο το μαγαζι με τις μπογιες, το βαζουμε σε μεμβρανη, και το βαζουμε στο ψυγειο για 30-60 λεπτα. 15 λεπτα πριν βγαλουμε την ζυμη θα αρχισουμε να ετοιμαζουμε τα μηλα. 680 γραμμαρια golden delicious μηλα (3-4 μηλα περιπου), καθαρισμενα κανονικα και κομμενα σε ισες φετες 3mm. Ειναι σημαντικο να ειναι το ιδιο παχος ολα γιατι δεν θελουμε τα μισα να ειναι ωμα. 30gr βουτυρο αναλατο (ειπαμε βουτυρο!) παγωμενο κομμενο σε πολυ μικρα κυβακια 56gr ζαχαρη Φουρνος στους 200 Παιρνουμε μια λαδοκολλα κομμενη στις διαστασεις που ειναι το ταψι μας, βαζουμε λιγο αλευρι και βαζουμε την ζυμη πανω και την ανοιγουμε σε ενα ομιομορφο λεπτο παχος. Αν η ζυμη αρχιζει να γινετε πολυ μαλακια, την βαζουμε για λιγο στο ψυγειο. Την ανοιγουμε παραπανω απο το χαρτι μας, και μετα κοβουμε ακριβως πανω απο το χαρτι στις διαστασεις του. Γυρναμε την ζυμη πανω στις ακρες του χαρτιου προς τα μεσα, θελουμε να εχουμε 1.5 εκατοστο χαρτι περιμετρικα. Αν εχουμε βαλει πολυ αλευρι απο κατω, το ξεσκονιζουμε με ενα πινελο γιατι θελουμε να κολλησει η ζυμη. Βαζουμε τα μηλα ΟΜΟΡΦΑ πανω στην ζυμη ετσι: Κοιταμε να μην βλεπουμε ζυμη απο κατω. Βαζουμε τα κυβακια απο το βουτυρο πανω απο τα μηλα πανω απο ολη την ταρτα, και βαζουμε απο πανω την ζαχαρη. Βαζουμε την λαδοκολλα με την ταρτα σε ενα ταψι, και το βαζουμε στην μεση του φουρνου για 45-60 λεπτα. Στα 25 λεπτα γυρναμε το ταψι (το μπροστα να παει πισω) Η ταρτα ειναι ετοιμη οταν τα μηλα θα ειναι ψημενα, η ταρτα θα ειναι ψημενη και το απο κατω θα ειναι ομοιομορφα καφε-χρυσο. Βαζουμε 2 κουταλιες καλη μαρμελαδα (βερυκοκο!) με μια κουταλια νερο και τα ζεσταινουμε (κατσαρολακι, μικροκυματα). Αν η μαρμελαδα εχει μεσα κομματια φρουτο, το σουρωνουμε. Με μια βουρτσα το αλειφουμε πανω απο την ταρτα. Περιμενουμε 15 λεπτα να κρυωσει και κοβουμε την ταρτα. Η ταρτα θα ειναι αρκετη για 6-8 ατομα ή 1. Επισης να πω ποσο σημαντικα ειναι μερικα εργαλεια στην κουζινα. Οταν διαβαζετε κουπες στις συνταγες, δεν λενε την κουπα που εχουμε στο ραφι,αλλα αυτα: http://www.gourmetsleuth.com/images/dry_measuring_cups.jpg Οταν διαβαζετε κουταλιες λενε αυτα: http://www.reluctantgourmet.com/images/measuring_spoons_lg.jpg Και ειδικα το αλευρι ειναι καλο να το βλεπουμε σε γραμμαρια. Αναλογως ποσο πατικομενη ειναι μια κουπα αλλαζει και το βαρος της απο 180 ως 300 γραμμαρια. Σε κατι τοσο ακριβες οσο η ζαχαροπλαστικη, ειναι παρα πολυ σημαντικο να εχουμε σταθερες μοναδες μετρησεως. Δεν ειναι μαγειρικη δυστυχως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις