Προς το περιεχόμενο

Το thread της μαγειρικής!


nontasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και παρατήρησα ότι ο blueviper(στον οποίο χρωστάω μια συγγνώμη για την ανούσια κόντρα μας πριν λίγες μέρες όσον αφορά διάφορα θέματα) έκανε παράθεση κάποιων πολύ ωραίων συνταγών στο topic για το 5x5 αλλά σβήστηκαν επειδή ήταν offtopic(λογικό βέβαια),του δίνω τη δυνατότητα ανοίγοντας αυτό το topic να ξετυλίξει το ταλέντο του γιατί ομολογώ ότι η συνταγή του χοιρινού που είχε αναρτήσει ήταν καταπληκτική!!! :mrgreen: :mrgreen:

blueviper to topic μου σε περιμένει όπως και τον κάθε άλλον που θέλει να προτείνει μια ωραία συνταγή.Και δεν κάνω πλάκα ούτε ειρωνικά το λέω: o άνθρωπος δεν παίζεται στις συνταγές....:-D Λίγο μας τα χαλάει σε διάφορα άλλα θέματα,αλλά δεν πειράζει...Εδω μέσα πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και όχι να τσακωνόμαστε....:) :)

 

Edit:ευτυχώς σβήστηκαν τα off topics.Να'ναι καλά όποιος mod τα έσβησε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα ήταν κρίμα κι άδικο να μη συμμετάσχω στο απαραίτητο αυτό thread...μετά δε και την βάναυση φίμωση του δικαιώματος posting συνταγών σε οποιοδήποτε thread, είναι η μόνη λύση. Πάμε λοιπόν στα σπουδαία:

 

Ψητό Αρνί με Τσίλι και Μέλι

 

Θερμίδες: 160 ανά μερίδα

Υλικά:

 

  • 8 (520 γρ.) Κοτλέτες αρνιού

  • 2 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο

  • 1 κουταλιά Μουστάρδα με σπόρους

  • 1 κουταλάκι Ξύσμα λεμονιού

  • 2 κουταλιές Χυμός λεμονιού

  • 2 κουταλιές Μέλι

  • 2 κουταλάκια (σκόνη) Κάρι

  • 1 κουταλάκι Σαμπάλ οελέκ

  • 1 κουταλάκι Τούρμερικ τριμμένο

 

 

Τρόπος παρασκευής

 

Ανακατώστε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το αρνί και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Αν χρειαστεί το δεύτερο, κάντε σεξ στο μεταξύ με ή χωρίς παρτενέρ.

 

Βάλτε τις κοτλέτες πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος. Μη σας τρέξουν τα σάλια, γιατί αλλοιώνεται η ιδιοσύσταση...άσε που τσιρτσιρίζει κι η ambient ατμόσφαιρα δε βοηθάει στη συγκεκριμένη συνταγή. Ψήστε τα και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέσα όσο θέλετε.

 

Σερβίρετέ τες με την κρύα Σάλτσα Ντομάτας κι αποχαιρετήστε τους καλεσμένους σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρεπιπτόντως μιας και είδα, το θρεντ επειδή μένω μόνος και επειδή είμαι και καλοφαγάς, και εκτός της επισκέψεις της μάνας με τα ταπεράκια κ του ντελιβερα του παρακάτω ψητοπωλείου, πρέπει να μαγειρεύω για να τρέφομαι (γμτ) γιατί αλλιώς θα ψοφήσω.

 

Πριν κανα διορώ έβαλα την κοπελιά (όχι σιγά μην το έκανα εγώ :mrgreen:)και μου έφτιαξε τούτο :Μπριζόλα γεμιστή

με τυριά που λιώνουν στο στόμα!!!!!!!!

και έγινε εξαιρετικό. λουκούμι που λέμε…

 

Υλικά

 

  • 1 μπριζόλα χοιρινή, κομμένη στη μέση, μαριναρισμένη με σόι σος, αλάτι, πιπέρι και λίγη μουστάρδα, για 2 ώρες
  • 1 μπολάκι κασέρι τριμμένο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • λίγη κρέμα γάλακτος
  • λίγη ρίγανη Αλοννήσου
  • κόκκινο πιπέρι
  • λάδι

 

Διαδικασία

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι, μέχρι να καλύψει τον πάτο του.

 

Στη συνέχεια γεμίζουμε την μπριζόλα με τυρί, την διπλώνουμε και την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.

 

Την τσιγαρίζουμε στο καυτό λάδι, από όλες τις μεριές της. Προσθέτουμε την μουστάρδα και σβήνουμε το φαγητό με το κρασί. Καπακουά, δηλαδή κλείνουμε το καπάκι και την αφήνουμε να δέσει για 5 λεπτά περίπου. Μια τελευταία πινελιά είναι η κρέμα γάλακτος, και λίγη ρίγανη για να μην πικρίσει. Μόλις δέσει η σάλτσα, κλείνουμε το μάτι ;) και σερβίρουμε.

 

Τοποθετούμε την μπριζόλα στη μέση του πιάτου και το ζουμάκι ένθεν κακείθεν. Στην μπορντούρα του πιάτου βάζουμε κόκκινο πιπέρι και λίγη μουστάρδα.

 

Καλή όρεξη!

 

mprizola%201-01.jpg

 

 

Η συνταγή πάρθηκε από το:http://www.nistikoarkoudi.gr (Εξαιρετικό site)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο,μπράβο.Αλλά προτιμούμε σπιτικές συνταγές(της γιαγιάς που λέμε)και όχι συνταγές από άλλες σελίδες...Όχι ότι κι αυτή είναι άσχημη βέβαια...Να'σαι καλά.:mrgreen: :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[*]1 κουταλάκι Σαμπάλ οελέκ

[*]1 κουταλάκι Τούρμερικ τριμμένο

 

Μπορείς να μου πεις τί υλικά είναι αυτά???Πρώτη φορά τα ακούω...

 

 

Αν χρειαστεί το δεύτερο' date=' κάντε σεξ στο μεταξύ με ή χωρίς παρτενέρ.

[/quote']

 

Πιπέρι,πιπέρι........:oops: :oops:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψητό Αρνί με Τσίλι και Μέλι; confused.gif

Κάτι στο πιο ελληνικό και που να το έφτιαχνε η γιαγιά' date=' υπάρχει; [img']http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/worry.gif[/img]

 

Περιμένουμε τον blueviper....Είναι ο μόνος άξιος για αυτό το topic....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δεν μπορεί,όλο και κάτι θα βρει να μας πει.Ίσως η γιαγιά του να λείπει και αυτοσχεδιάζει...:mrgreen: :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστούμε και την Cristina για τη συμβολή της στο topic...

Για να είμαι ειλικρινής,συνταγή φάβας δεν περίμενα να δω....:mrgreen:

 

Edit:ευχαριστούμε και τον milki για την κιμαδόπιττά του....Άν και γάβρος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: συμβάλει δυναμικά στο topic....

 

Έτσι όπως πάει θα γράψω βιβλίο μαγειρικής ή μπορεί να ανοίξω και κανένα εστιατόριο...Και βέβαια θα παραθέσω ένα δωρεάν γεύμα σε paredwse,lucifer,the_edge,cristina (να μην καλέσουμε και μια γυναίκα??) και ασφαλώς...blueviper!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κιμμαδόπιτα

Υλικά

Για τη γέμιση:1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 μελιτζάνες (φλάσκες)

4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά

1 ποτήρι του κρασιού γλυκό τραχανά

1/2 λίτρο γάλα

1/2 λίτρο νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγη κανέλα

 

Για το φύλλο:

1 κιλό αλεύρι

2 ποτήρια περίπου χλιαρό νερό

Αλάτι

Ελάχιστο ξύδι

Λάδι

 

Ετοιμασία

Γέμιση: Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ αφού τα πλύνουμε καλά.

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και αυτές στο μπλέντερ και τις πλένουμε πολύ καλά.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα (τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να ασπρίσει).

Προσθέτουμε το γάλα και το νερό, τον τραχανά, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Φύλλο: Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

Συμπληρώνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.

Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια (ένα για κάθε φύλλο) και τα ανοίγουμε σε φύλλο. (Γίνονται περίπου 16 φύλλα.)

Τοποθετούμε 5 φύλλα στο κάτω μέρος (αφού τα λαδώσουμε καλά) και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας ανάμεσα σε κάθε φύλλο γέμιση μέχρι να μας μείνουν πέντε φύλλα.

Τα τελευταία πέντε τα τοποθετούμε όπως τα πρώτα (χωρίς γέμιση).

Τέλος αφού ρίξουμε το λάδι, ραντίζουμε την πίτα με νερό, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180 C για μιάμιση με δύο ώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστούμε και την Cristina για τη συμβολή της στο topic...

Για να είμαι ειλικρινής' date='συνταγή φάβας δεν περίμενα να δω....:mrgreen:[/quote']

 

Αφού χάρηκες τόσο... Άντε ας πω και μια δική μου συνταγή... tongue.gif

Να την προσέξετε μόνο γιατί είναι πολύ δύσκολη και μπορεί να μην σας πετύχει... LOL.gif

 

 

 

 

Ομελέτα «Μεξικιέν»

tongue.gif

 

Υλικά (για 3 άτομα):

 

  • 6 αυγά,
  • 100 γρ. βούτυρο,
  • 1 κρεμμύδι φέτες,
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες,
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη,
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος,
  • αλάτι και πιπέρι.

 

Παρασκευή:

  • Βάζεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει.
  • Προσθέτεις τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι - πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν 30' περίπου, όχι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
  • Μετά σπας τα 2 αυγά σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτοντας μία κουταλιά απο το πιο πάνω μίγμα στα αυγά και συνεχίζεις να τα χτυπάς σαν ομελέτα.
  • Σιγά σιγά προσθέτεις και το υπόλοιπο μίγμα και ένα ένα τα αυγά.
  • Κατόπιν βάζεις το τηγάνι στην φωτιά με το βούτυρο να κάψει και ρίχνεις την ομελέτα να ψηθεί γυρίζοντας την και από της δυο μεριές μέχρι να ροδίσει.

 

Tip:

Για πιο ελαφρύ γεύμα, προτιμήστε αντικολλητικό τηγάνι για να αποφύγετε την προσθήκη βούτυρου κατά το τηγάνισμα και μειώστε τα 100γρ σε 50γρ για τα λαχανικά, προσθέτοντας λίγο νερό ώστε να μαλακώσουν κατά το βράσιμο.

Για ακόμα πιο ελαφρύ και με λίγες θερμίδες, μην βάλετε καθόλου. blink.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...