Dark_son20 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 πωωω λεμονόπιτα με μαρέγκα.... γάμησε... μόνο για όσους τους αρέσουν τα ξινά! 250 γρ. μπισκότα κανέλας 125 γρ. βούτυρο 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 100 γρ. ζάχαρη 2 κουταλάκια επιπλέον ζάχαρη 2 κουταλάκια κοφτά corn flour Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα κατά προτίμηση. Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα το χυμό, το ξύσμα, τα 100 γρ. ζάχαρη και το cornflour. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα φτιάχνουμε τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα. Ρίχνουμε στο μίγμα λεμονιού τους 3 κρόκους, ανακατεύουμε κι απλώνουμε στη βάση. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα είναι τραγανή. εγώ στη βάση έβαλα και 2 κουταλιές μελί και ένα καπάκι μαύρο ρούμι
mary Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Εμενα χθες μου παραγγειλαν τυροψωμο. Με μια μικρη αναζήτηση εκανα αυτο,της αργυρως http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=d_oi3i_j_sht9_m%3D Τουφα εγκρινεις???? Ενα θα πω..Δε προλαβα να φαω!!! Μονο ενα εμεινε!!
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Την επομενη φορα κανε την γεμιση σου με βουτυρο σαν αυτη: http://www.youtube.com/watch?v=vFO6sJBk3QQ και επειδη ειμαστε στα γλυκα, να βαλω την πιο τελεια πιτα που εχω δοκιμασει ποτε μου. Δεν την δοκιμασα στην NY (το επομενο post θα ειναι για NY) γιατι οταν ειχα παει 3 φορες ετρωγα απλα για να τρωω (για αυτο και τα +110 κιλα τοτε) και δεν ειχα ψαχτει καθολου στο θεμα. Ειναι κοντα στην treacle tart αλλα εχει πιο πιασαρικο ονομα, momofuku crack pie. Αν την αγορασει κανεις απο εκει, ειναι 44 δολαρια για καθε μια. Για τα μπισκοτα 112gr μαλακο βουτυρο 75 gr καφε ζαχαρη (οχι την σκουρα, ουτε muscovado) 35 gr ζαχαρη 1 αυγο 85 gr αλευρι 100gr βρωμη 0.5gr baking powder (1/8 της κουταλιας) 0.25gr μαγειρικη σοδα (λιγοτερο απο 1/8 της κουταλιας) 3 gr αλατι φουρνος στους 175 χτυπαμε βουτυρο με ζαχαρη μεχρι να γινουν κρεμα, βαζουμε το αυγο, χτυπαμε, βαζουμε ολα τα στερεα υλικα (protip η ζαχαρη παντα ειναι στα υγρα υλικα), βαζουμε ολο το μειγμα πανω σε μια λαδοκολλα/slipmat και το απλωνουμε σε ενα ταψι και το ψηνουμε για 20-25 λεπτα κρουστα ταρτας τα απο πανω μπισκοτα 55 gr μαλακο βουτυρο 30 gr απο την καφε ζαχαρη που βαλαμε και απο πανω 1 gr αλατι σπαμε το μπισκοτο, αν εχουμε μιξερ το βαζουμε εκει μεσα. Το θελουμε να γινει σαν αμμος. βαζουμε τα υπολοιπα υλικα και χτιζουμε 2 ταρτες μεσα σε ταψια 22cm Γεμιση 300 gr ζαχαρη 200 gr καφε ζαχαρη 6 gr αλατι 20 gr σκονη γαλα 230 gr λιωμενο βουτυρο 180 gr κρεμα γαλακτος 2 gr βανιλια 8 κροκους απο μεγαλα αυγα, χτυπημενα φουρνος στους 165 βαζουμε ολα τα στερεα υλικα σε ενα μεγαλο μπολ (protip δεν θελουμε να ειναι πολυ κρυο το βουτυρο για να μην σκληρυνει με το που ακουμπησει τα αυγα, αλλα ουτε και καυτο) Ανακατευουμε καλα μεχρι να γινει ενα μειγμα. βαζουμε το μειγμα στις πιτες, ψηνουμε για 25 λεπτα και μετα βαζουμε την θερμοκρασια στους 155 για 15 ακομα λεπτα. Καλο ειναι να τους αλλαξουμε θεσεις σε αυτη την αλλαγη θερμοκρασιας για ομοιομορφο ψησιμο (εσεις ξερετε τι φουρνο εχετε) θα αρχισει να γινετε σαν καραμελα πανω, το κεντρο θα ειναι ακομα καπως οχι καλα στερεο. Τις βαζουμε να κρυωσουν και μετα στο ψυγειο, σερβιρετε κρυα με λιγη αχνη απο πανω. Εμενα χθες μου παραγγειλαν τυροψωμο. Με μια μικρη αναζήτηση εκανα αυτο,της αργυρως http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=d_oi3i_j_sht9_m%3D Τουφα εγκρινεις???? Ενα θα πω..Δε προλαβα να φαω!!! Μονο ενα εμεινε!! δεν δειχνει εδω ο ant1 :|
Lucifer Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Θυμίστε μου γιατί οι συνταγές δεν μπαίνουν στο "Συνταγές της γιαγιάς" μία.
traganeus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 και το επισημενω κι εγω ΒΟΥΤΥΡΟΟΟΟΟΟ. Έχουμε και στο Ελλάδα βούτυρο
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Επειδη η γιαγια μου δεν εκανε crack pie. Αν το κανες Συνταγες σκετο, kane merge αυτο εδω σε εκεινο και ειναι ok.
evabb Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Έχουμε και στο Ελλάδα βούτυρο και βεβαια εχετε, κι αντι να το χρησιμοποιειτε βαζεται αυτη την μαλακια το βιταμ.
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Επισης το κερκυρας αν θυμαμαι ειναι απο γαλα που εχει "ωριμασει" αρα αλλαζει την γευση του
mary Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 δεν δειχνει εδω ο ant1 :| :cry: Και δε τη βρισκω στο youtube. Αντε καλά θα με κάνεις να τη γραψω.(αν και ειναι αρκετά απλή) Υλικά 700γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 500γρ γιαουρτι 2 κουτ.γλ.αλατι 2 κουτ.γλ.σόδα 2 κοτ.σουπας βουτυρο 2 αυγά Για γεμιση 500γρ φετα(+προαιρετικά 100γρ ανθοτυρο) 1 αυγο πιπέρι Λοιπον, μεασ στο γιαουρτι ριχνω με τη σειρά το αλάτι, τη σόδα, ανακατευω και το αφήνω (η αργυρω ελεγε μεχρι να "κοβετε" το γιουρτι με το μαχαιρι). Προσθετω τ'αυγα και το βουτυρο σε κομματακια και ανακατευω. Αρχίζω να ριχνω και σιγα-σιγα το αλευρι και ζυμωνω.Το αναποδο.ΣΟΡΥ!Ριχνω το μιγμα στο αλευρι Οσο αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστει φτιαχνω τη γεμιση. Κομματιαζω τη φετα και το ανθοτυρο,ρινχω και το αυγο και το πιπερι και ανακατευω. Κοβω σε μπαλακια τη ζυμη, ανποιγω το καθε μπαλακι,βαζω τη γεμιση, το κλεινω σα πουγκί και κοβω το κομματι απο πανω που περισσευει και το "πατικώνω".Ολο αυτό μεχρι να τελειωσει η ζυμη. Ψησιμο σε καυτο ταψί για 20 λεπτα(εμενα παραπανω μου εκανε να ψηθει) στους 180 στις αντιστασεις.
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μπουκιες δηλαδη ή γινεται ενα στο τελος? Αυτο που ειπε να "κοβετε" ειναι επειδη στην ουσια εκανες ενα απλο τυρι (η σοδα ειναι στον ρολο της πυτιας)
mary Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μπουκιες δηλαδη ή γινεται ενα στο τελος? Αυτο που ειπε να "κοβετε" ειναι επειδη στην ουσια εκανες ενα απλο τυρι (η σοδα ειναι στον ρολο της πυτιας) Ε οχι και τοσο μικρες. Σα μικρο ψωμακι το καθενα φαντασου το.. Εκανα ενα απλο τυρι?????ΕΓΩ!!ΟΥΑΥΟΥ! Αυτο με τη σοδα δε το καταλαβα.Να φανταστεις και η μαμα χθες που εκανε ραβανι το ιδιο εκανε.Μεσα στο γιαουρτι εβαλε σοδα..Ε και λεω πως γινετε και για αλμυρο και για γλυκο να θελει το ιδιο πραγμα..
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Βαλε γιαουρτι σακουλας και αλατι σε ενα τουρπανι, κρεμασε το μεσα στο ψυγειο και ενα πιατο απο κατω να σταζει. Τυρι και παλι.
mary Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Βαλε γιαουρτι σακουλας και αλατι σε ενα τουρπανι, κρεμασε το μεσα στο ψυγειο και ενα πιατο απο κατω να σταζει. Τυρι και παλι. Για φαντασου!! Μαλισταα.Καλοοοοο
athlios Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Τουφα βγαινει σκληρο? Η απλα το αφηνεις πιο πολλες μερες και σκληραινει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις