Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θυμίστε μου γιατί οι συνταγές δεν μπαίνουν στο "Συνταγές της γιαγιάς" μία.

 

Εδω μπαινουν γκουρμεδιες, συνηθως χωρις τη συνταγη, σαν το τοπικ με τις εικόνες ενα πραμα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τουφα βγαινει σκληρο? Η απλα το αφηνεις πιο πολλες μερες και σκληραινει?

Σαν ανθοτυρο θα ειναι. Μπορεις να το κανεις μπαλακια και να τους βαλεις γευσεις οπως παπρικα, μπουκοβο, μαραθοσπορο, σουσαμι κλπ και μετα να τα βαλεις σε λαδι που θα εχεις βαλει σκορδο, δεντρολιβανο και φλουδα απο λεμονι για 2-3 μερες.

Επισης να πω οτι ειναι σημαντικο το αλατι να ειναι φυσικο θαλασσινο και κατα προτιμηση ανθος αλατιου.

 

Εδω μπαινουν γκουρμεδιες, συνηθως χωρις τη συνταγη, σαν το τοπικ με τις εικόνες ενα πραμα.

Ε ναι, οταν μαγειρευεις κατι σωστα, ειναι γκουρμεδια. Το ακουσαμε και αυτο.

Δημοσ.

τουφα εχω 5-6 φτερούγες και θέλω να τις κάνω για μεζεδάκι πως προτείνεις να τις κάνω? εκτός απο το να τις βάλω σε νερό με αλάτι γιατί θέλει πολύ ώρα.

 

Κάτι πρόχειρο θέλω.....

Δημοσ.

Ναι σε ταψι, απλα βαλε αλουμινοχαρτο και απο κατω να μην πλενεις μετα και λαδωσε το ελαφρα να μην κολλησουν.

Εγω ετσι τις κανω 99% σπιτι, βαζω οτι μπαχαρικα θελω και βαζω απο πανω αλουμινοχαρτο ή βρεγμενη λαδοκολλα.

Οταν ανεβασω θερμοκρασια, βγαζω οτι υγρα εχουν βγει απο τις φτερουγες και το χτυπαω μαζι με καλο ξυδι με αυτο που ειναι σαν ραβδι.

Οταν βγουν απο τον φουρνο οι φτερουγες τις βαζω σε αυτη τη σαλτσα για 5 λεπτα καλυμμενες για να ρουφηξουν την σαλτσα. Για να δεις οτι ειναι ετοιμες, το μικρο κοκκαλο βγαινει καθαρο οταν το τραβηξεις απο το μεσαιο μερος της φτερουγας.

Δημοσ.

χοιρινο με φακες, σπανακι και γραβιερα

AXKgd.jpg

 

 

Βρασμενες φακες σε σκετο νερο

το χοιρινο μαγειρευτικε σε στεγνο τηγανι και

 

1 μικρο καροτο, 1 shallot και 1 μικρη ντοματα σε κυβακια πηραν λιγο χρωμα με λιγο λαδι, μπηκαν οι κρυες φακες, λιγο sherry, λιγο ξυδι απο sherry και λιγος ζωμος.

 

Οταν μειωθηκε η σαλτσα σχεδον οσο ηθελα, μπηκε το σπανακι, μετα απο 1 λεπτο μερικες νιφαδες γραβιερας, δοκιμασα για αλατι-πιπερι, κοπηκε το κρεας και ετοιμο.

 

 

Οι φακες ισως δειχνουν περιεργες γιατι δεν ειναι ακριβως φακες αλλα αυτο

Το χοιρινο ειναι iberico, και η γραβιερα ναξου

 

 

 

 

 

Να πω την μαυρη αληθεια, αυτο το οσπριο ειναι τρομερο, και χωρις το χοιρινο το φαγητο θα ηταν αψογο

 

Τωρα βραζω κριθαρι για να δοκιμασω κατι σαν αυτο:

 

hbmDc.jpg

 

ισως εχω πει στο παρελθον οτι περναω περιοδους που θα φαω κολλημα με ενα συστατικο και θα το ξεσκισω. Για πρωτη φορα στην ζωη μου περναω την περιοδο των οσπριων και δημητριακων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...