Chrisxxx Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Θυμίστε μου γιατί οι συνταγές δεν μπαίνουν στο "Συνταγές της γιαγιάς" μία. Εδω μπαινουν γκουρμεδιες, συνηθως χωρις τη συνταγη, σαν το τοπικ με τις εικόνες ενα πραμα.
Toufas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Τουφα βγαινει σκληρο? Η απλα το αφηνεις πιο πολλες μερες και σκληραινει? Σαν ανθοτυρο θα ειναι. Μπορεις να το κανεις μπαλακια και να τους βαλεις γευσεις οπως παπρικα, μπουκοβο, μαραθοσπορο, σουσαμι κλπ και μετα να τα βαλεις σε λαδι που θα εχεις βαλει σκορδο, δεντρολιβανο και φλουδα απο λεμονι για 2-3 μερες. Επισης να πω οτι ειναι σημαντικο το αλατι να ειναι φυσικο θαλασσινο και κατα προτιμηση ανθος αλατιου. Εδω μπαινουν γκουρμεδιες, συνηθως χωρις τη συνταγη, σαν το τοπικ με τις εικόνες ενα πραμα. Ε ναι, οταν μαγειρευεις κατι σωστα, ειναι γκουρμεδια. Το ακουσαμε και αυτο.
traganeus Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 τουφα εχω 5-6 φτερούγες και θέλω να τις κάνω για μεζεδάκι πως προτείνεις να τις κάνω? εκτός απο το να τις βάλω σε νερό με αλάτι γιατί θέλει πολύ ώρα. Κάτι πρόχειρο θέλω.....
Toufas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 40 λεπτα με αλουμινοχαρτο στους 160 και 10 στους 200 χωρις.
traganeus Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 σε ταψακι??? βασικα εξηγα το λιγο γιατι δεν καταλαβα
Toufas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Ναι σε ταψι, απλα βαλε αλουμινοχαρτο και απο κατω να μην πλενεις μετα και λαδωσε το ελαφρα να μην κολλησουν. Εγω ετσι τις κανω 99% σπιτι, βαζω οτι μπαχαρικα θελω και βαζω απο πανω αλουμινοχαρτο ή βρεγμενη λαδοκολλα. Οταν ανεβασω θερμοκρασια, βγαζω οτι υγρα εχουν βγει απο τις φτερουγες και το χτυπαω μαζι με καλο ξυδι με αυτο που ειναι σαν ραβδι. Οταν βγουν απο τον φουρνο οι φτερουγες τις βαζω σε αυτη τη σαλτσα για 5 λεπτα καλυμμενες για να ρουφηξουν την σαλτσα. Για να δεις οτι ειναι ετοιμες, το μικρο κοκκαλο βγαινει καθαρο οταν το τραβηξεις απο το μεσαιο μερος της φτερουγας.
billkost Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Απλά είπα να πω ένα γεια, δεν έχω κάτι γαστρονομικό να προσθέσω για την ώρα.
billkost Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Γειά Γειααααααααααααααααααααααααααααααααααα
Toufas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Προσοχη, οποιος εχει παει Nεα Υορκη ας μην το δει γιατι θα εχει στερητικο συνδρομο. http://www.youtube.com/watch?v=BSGfF338jDI http://www.youtube.com/watch?v=m76UEcwqnWI http://www.youtube.com/watch?v=zcw-zOWv7a8
evabb Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 ελπιζω αυτο το σκ να καταφερω να κανω τπτ ωραιο να ποσταρω. το σκεφτομαι για quiche μανιταριων.
viper2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Προσοχη, οποιος εχει παει Nεα Υορκη ας μην το δει γιατι θα εχει στερητικο συνδρομο. απο τι?
Toufas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 χοιρινο με φακες, σπανακι και γραβιερα Βρασμενες φακες σε σκετο νερο το χοιρινο μαγειρευτικε σε στεγνο τηγανι και 1 μικρο καροτο, 1 shallot και 1 μικρη ντοματα σε κυβακια πηραν λιγο χρωμα με λιγο λαδι, μπηκαν οι κρυες φακες, λιγο sherry, λιγο ξυδι απο sherry και λιγος ζωμος. Οταν μειωθηκε η σαλτσα σχεδον οσο ηθελα, μπηκε το σπανακι, μετα απο 1 λεπτο μερικες νιφαδες γραβιερας, δοκιμασα για αλατι-πιπερι, κοπηκε το κρεας και ετοιμο. Οι φακες ισως δειχνουν περιεργες γιατι δεν ειναι ακριβως φακες αλλα αυτο Το χοιρινο ειναι iberico, και η γραβιερα ναξου Να πω την μαυρη αληθεια, αυτο το οσπριο ειναι τρομερο, και χωρις το χοιρινο το φαγητο θα ηταν αψογο Τωρα βραζω κριθαρι για να δοκιμασω κατι σαν αυτο: ισως εχω πει στο παρελθον οτι περναω περιοδους που θα φαω κολλημα με ενα συστατικο και θα το ξεσκισω. Για πρωτη φορα στην ζωη μου περναω την περιοδο των οσπριων και δημητριακων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις