Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει κανείς να μου προτείνει καμία συνταγή μαγειρικής για yuok? Είναι το μόνο σκεύος που έχω στην κουζίνα μου και δεν ξέρω τι να το κάνω..

Δημοσ.

τα κουκια θεωρουνται κι αυτα οσπρια; τρελενομαι. :wub:

Χμ, οταν ειναι ξερα λογικα ειναι? Τα προτιμω φρεσκα, απο τα αγαπημενα μου λαχανικα, και παντα χωρις την φλουδα.

 

Έχει κανείς να μου προτείνει καμία συνταγή μαγειρικής για yuok? Είναι το μόνο σκεύος που έχω στην κουζίνα μου και δεν ξέρω τι να το κάνω..

 

To μυστικο ειναι να εχεις ετοιμασει τα παντα απο πριν γιατι λογω φλογας μπορει να σου αρπαξει ευκολα αρα δεν γινεται να κοβεις τα υλικα σου καθως μαγιρευεις.

Το προβλημα για τους δυτικους ειναι το οτι θελει υλικα που δεν χρησιμοπιουμε και σε μερικους δεν αρεσει αυτο λογω φοβιας/κολληματος/βαρεμαρας.

 

Μια απλη συνταγη/μαθημα:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=G04M19wige4

 

 

α και ειναι wok!

Δημοσ.

Χμ, οταν ειναι ξερα λογικα ειναι? Τα προτιμω φρεσκα, απο τα αγαπημενα μου λαχανικα, και παντα χωρις την φλουδα.

 

ε φρεσκα/κατεψυγμενα. λοιπον θα παρω συνταγη απο την μανα μου να στην κανω εκπληξη. :-D

Δημοσ.

ε φρεσκα/κατεψυγμενα. λοιπον θα παρω συνταγη απο την μανα μου να στην κανω εκπληξη. :-D

Ναι, φρεσκα=χλωρα=κατεψηγμενα εννοουσα και εγω!

Δημοσ.

Ναι, φρεσκα=χλωρα=κατεψηγμενα εννοουσα και εγω!

 

το / σημαινει ή. δεν ειναι το ιδιο προφανως αλλα δεν ειναι ξερα τα κατεψυγμενα. ολα πενταροδεκαρες πρεπει να στα κανουμε.

Δημοσ.

Χμ, οταν ειναι ξερα λογικα ειναι? Τα προτιμω φρεσκα, απο τα αγαπημενα μου λαχανικα, και παντα χωρις την φλουδα.

 

 

 

To μυστικο ειναι να εχεις ετοιμασει τα παντα απο πριν γιατι λογω φλογας μπορει να σου αρπαξει ευκολα αρα δεν γινεται να κοβεις τα υλικα σου καθως μαγιρευεις.

Το προβλημα για τους δυτικους ειναι το οτι θελει υλικα που δεν χρησιμοπιουμε και σε μερικους δεν αρεσει αυτο λογω φοβιας/κολληματος/βαρεμαρας.

 

Μια απλη συνταγη/μαθημα:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=G04M19wige4

 

 

α και ειναι wok!

 

 

Ωραία συνταγή!!! By the way λατρεύω το Jamie Oliver!! Α! tnx για το correction about wok, δεν μπορούσα να θυμηθώ πως γράφεται και βαριόμουνα να googlaro! :)

  • Moderators
Δημοσ.

Το μελανι της σουπιας πωλειται στα σουπερ μαρκετ μονο του?

Επισης (ανεξαρτητως απαντησης στο παραπανω), υπαρχει καποιος ευκολος τροπος για να βγαινει απο το "σακουλακι" στο οποιο βρισκεται εντος της σουπιας? Εκτος απο το να το βαζω σε μινι σουρωτηρι και να το πιεζω με κουταλακι ριχνοντας ζεστο νερο.

Δημοσ.

Για το που θα το βρεις δεν εχω ιδεα. Αμφιβαλλω αν θα εχουνε τα supermarket.

Στην δουλεια και στο καλαμαρι και στην σουπια, ειχαμε τον σακο με το μελανι, και απλα το τρυπαγαμε με ενα μαχαιρι και το ανοιγαμε. Στην σουπια ηταν πιο ευκολο μιας και ηταν μεγαλο, στα καλαμαρια το πιεζαμε με το χερι. Το ανακατεβαμε με λιγο νερο και το περναγαμε απο σιτα. Ποτε δεν το καναμε με ζεστο νερο.

  • Moderators
Δημοσ.

Για το που θα το βρεις δεν εχω ιδεα. Αμφιβαλλω αν θα εχουνε τα supermarket.

Στην δουλεια και στο καλαμαρι και στην σουπια, ειχαμε τον σακο με το μελανι, και απλα το τρυπαγαμε με ενα μαχαιρι και το ανοιγαμε. Στην σουπια ηταν πιο ευκολο μιας και ηταν μεγαλο, στα καλαμαρια το πιεζαμε με το χερι. Το ανακατεβαμε με λιγο νερο και το περναγαμε απο σιτα. Ποτε δεν το καναμε με ζεστο νερο.

Roger that, ευχαριστω.

Απλως επειδη ειναι καπως παχυρευστο, μου φαινοταν πιο λογικο να βαζω το σακουλακι στη σιτα και να ριχνω ζεστο νερο απο πανω πιεζοντας το ταυτοχρονα με το κουταλι. Θα το κανω your way αυτην τη φορα να δω τι θα βγει. Επισης, για ριζοτο με μελανι σουπιας, ποσα σακουλακια μελανιου προτεινεις για 4 ατομα? Αν και μαλλον ειναι σχετικο γιατι δεν εχουν ολα την ιδια χωρητικοτητα. Εγω συνηθως βαζω 2+ αλλα δεν εχω βρει ακριβη δοσολογια και η ιταλιδα που μου εδωσε τη συνταγη μου ειπε πως το υπολογιζω με το ματι και πεφτω μεσα, αλλα λεω μηπως υπαρχει στανταρ δοση.

  • Moderators
Δημοσ.

2-3 κουταλιες βαλε, και μετα βαζεις παραπανω αν δεν ειναι τοσο δυνατη η γευση του.

Ωραιος, ευχαριστω :)

Δημοσ.

Roger that, ευχαριστω.

Απλως επειδη ειναι καπως παχυρευστο, μου φαινοταν πιο λογικο να βαζω το σακουλακι στη σιτα και να ριχνω ζεστο νερο απο πανω πιεζοντας το ταυτοχρονα με το κουταλι. Θα το κανω your way αυτην τη φορα να δω τι θα βγει. Επισης, για ριζοτο με μελανι σουπιας, ποσα σακουλακια μελανιου προτεινεις για 4 ατομα? Αν και μαλλον ειναι σχετικο γιατι δεν εχουν ολα την ιδια χωρητικοτητα. Εγω συνηθως βαζω 2+ αλλα δεν εχω βρει ακριβη δοσολογια και η ιταλιδα που μου εδωσε τη συνταγη μου ειπε πως το υπολογιζω με το ματι και πεφτω μεσα, αλλα λεω μηπως υπαρχει στανταρ δοση.

Το μελάνι σουπιάς δεν απορροφάτε από τον οργανισμό, θα το βγάλεις καθαρό καθαρό και μαύρο μαύρο :).

Καλή φάση.

Δημοσ.

Ρε συ Τούφα, ψάχνω να αγοράσω αυτό το σουρωτήρι για τα μακαρόνια που βράζεις τα μακαρόνια μέσα σε αυτό, ξέρεις πως λέγεται; Το χρησιμοποιούν κυρίως σε εστιατόρια, δεν έχω δει κανέναν να το κάνει σπίτι του δηλαδή.

 

Που να ψάξω; Σε καταστήματα για είδη εστιατορίων πουλάνε τέτοια σε ιδιώτες;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...