Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγω ετσι ημουν, ηταν μαζι με την ροκα οτι χειροτερο υπαρχει.

Οταν το βαζα στο στομα μου ηταν σαν να εχω πιει 12 μπουκαλια υγρο για τα πιατα. Ισως να ειναι γονιδιακο το προβλημα παντως λογω ευαισθησιας στις γευσεις.

Πιεσα τον εαυτο μου και αρχισα να το τρωω απο μεξικανικα (ρυζι με κομμενο κολιανδρο μεσα) και σιγα σιγα αρχισα να το τρωω και πλεον μου αρεσει.

Η ροκα ομως με τιποτα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Απορία: Ποιά ειναι η ιστορία των μπισκότων; Πότε πρωτοήρθαν στην Ελλάδα;

 

Τρωγοντας κορμό/μωσαικό/γλυκό ψυγείου σκέφτηκα και αναρωτήθηκα αν η γιαγια μου που έφτιαχνε το έμαθε απο τη γιαγιά της η ηταν κατι νεο. Και αν το έμαθε απο τη γιαγια της, υπήρχαν μπισκότα σαν τα πτι-μπερ τοτε? τα εφτιαχναν μονοι τους;

Δημοσ.

Και εγω ετσι ημουν, ηταν μαζι με την ροκα οτι χειροτερο υπαρχει.

Οταν το βαζα στο στομα μου ηταν σαν να εχω πιει 12 μπουκαλια υγρο για τα πιατα. Ισως να ειναι γονιδιακο το προβλημα παντως λογω ευαισθησιας στις γευσεις.

Πιεσα τον εαυτο μου και αρχισα να το τρωω απο μεξικανικα (ρυζι με κομμενο κολιανδρο μεσα) και σιγα σιγα αρχισα να το τρωω και πλεον μου αρεσει.

Η ροκα ομως με τιποτα.

 

ωπα ο κολιανδρος ειναι που εχει μια γευση σαν σαπουνι; :eek: δεν το αντεχω με τπτ. δεν προκειται να το βαλω.

Δημοσ.

Λογικα ξεκινησανε απο αρχαιοτητα λογω αναγκης. http://en.wikipedia.org/wiki/Hardtack

 

Η wikipedia λεει οτι τον 7ο αιωνα αρχισανε να φτιαχνονται γλυκα απο τους περσες.

Αυτα που ειναι πιο κοντα στην σημερινη τους μορφη το 1700 περιπου.

 

απο τον mcgee:

 

ffXFX.jpg

Δημοσ.

Τωρα για τον κορμο, το ονομα του ειναι tiffin και ειναι συνδεδεμενο με την αποικοιοκρατια της βρετανιας στην ινδια/πακισταν

 

διόρθωση στη συνταγή! 1.5 cup κανονική ζάχαρη! για διαβητικούς μου βγήκε γαμώτο... θα φτιάξω γλάσο να το σώσω...

Τι υφη εχει το τελικο αποτελεσμα? Απλα επειδη ειχε πολυ ανακατεμα με το αλευρι ρωταω.

Δημοσ.

εσυ δε θα πηγαινες στο βαφτηστηρι?

Στο σκλαβενιτη στο διαδρομο με τις κρεμες γιωτης στο τελος αριστερα τα χρωματα ζαχαροπλαστικης, διπλα στο ετοιμο γλασσο

 

Τουφ, αναρωτιέμαι πως θα εμοιαζε το τυπου πτι μπερ του 1915 που εφτιαχνε η προγιαγια μου μέσα στο τρίφφιν :P

Δημοσ.

εσυ δε θα πηγαινες στο βαφτηστηρι?

 

Τουφ, αναρωτιέμαι πως θα εμοιαζε το τυπου πτι μπερ του 1915 που εφτιαχνε η προγιαγια μου μέσα στο τρίφφιν :P

Εδω εισαι http://en.wikipedia.org/wiki/Leibniz-Keks (αν και το κανονικο ειναι απο το 1886, δες την γαλλικη σελιδα της wikipedia)

στην ελλαδα απο το 1922.

 

Πλεον δεν θα πρεπε να λεγοντε οπως λεγοντε γιατι δεν εχουν καν βουτυρο... Κατι ακουσα πως του παυλιδη εχουν βουτυρο?

Δημοσ.

εσυ δε θα πηγαινες στο βαφτηστηρι?

Στο σκλαβενιτη στο διαδρομο με τις κρεμες γιωτης στο τελος αριστερα τα χρωματα ζαχαροπλαστικης, διπλα στο ετοιμο γλασσο

 

δραπετσώνα είναι τα γενέθλια στο δρόμο μου είναι :P

 

Touf μάλλον εγώ έκανα τη βλακεία. η συνταγή που είχα δει έλεγε fine sugar

από ότι κατάλαβα από τη συνταγή που έδωσες

icing sugar = άχνη

fine sugar=?

Δημοσ.

Εδω εισαι http://en.wikipedia.org/wiki/Leibniz-Keks (αν και το κανονικο ειναι απο το 1886, δες την γαλλικη σελιδα της wikipedia)

στην ελλαδα απο το 1922.

 

Πλεον δεν θα πρεπε να λεγοντε οπως λεγοντε γιατι δεν εχουν καν βουτυρο... Κατι ακουσα πως του παυλιδη εχουν βουτυρο?

 

ειχαν μηπως ποτε βουτυρο;

Δημοσ.

Εγώ αγαπάω τη ρόκα. Νομίζω είναι το αγαπημένο μου να το τρώω σκέτο. Αν βάλω και μια καλή vinnaigrette τα σπάει!

 

Ο κολίανδρος δε μου βρωμάει σαπούνι, απλά μου είναι πολύ έντονος και με άσχημη γεύση, αλλά όχι σαπουνιού. Αν ήταν να τη περιγράψω θα έλεγα ... χμ... δε ξέρω.

 

Πριν κανένα μήνα που είχα πρωτοέρθει Ελλάδα, πήγα με ένα φίλο σε ένα Ιταλικό, mezzaluna ή κάπως έτσι, στο golden hall. Δε μου άρεσαν τα μακαρόνια, αλλά δοκιμάσαμε μια καταπληκτική σαλάτα με μέλι. Έπαθα πλάκα ειδικά στο σημείο που τα ωμά χόρτα έδεναν με το μέλι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...