Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

aglio olio , με pecorino ή με παρμεζανα? Μπορει να μη παει και τιποτα αλλα στα @@ μου εγω τα μακαρονια τα θελω σκεπασενα με τυρακι.

Βάλε και λίγο bacon. Καλό θα γίνει.

Δημοσ.
γενικα αποφευγετε οσο πιο πολυ μπορειτε τα επεξεργασμενα πραγματα. Το σωμα δεν ξερει τι να τα κανει στην μορφη που μπαινουν και τα βαζει οπου νανε. Τρανο παραδειγμα, φατε καλαμποκι και θα δειτε πως θα το αποβαλει το σωμα σας. Στην αμερικη η γλυκαντικη ουσια που ειναι ΠΑΝΤΟΥ ειναι το σιροπι φρουκτουζης απο καλαμποκι. Δειτε πως ειναι σαν λαος. Στην γαλλια τρωνε παπιες, φουα, λιπη παπιας, κρεμες γαλακτος, βουτυρα τυρια. Απο τους πιο χαμηλους δικτες καρδιακων νοσηματων.

 

 

 

*και για να προλαβω τους εξυπνακηδες, οχι δεν ειναι το ιδιο η αγελαδα που τρωει δημητριακα με αυτη που τρωει γρασιδι.

 

 

<3 so so true

Δημοσ.

Στη Γαλλία όμως δεν τρώνε, τσιμπάνε. Μία φορά σε εστιατόριο, να χορτάσω και τι στον κόσμο και παραγγέλνω και μενού 3 πιάτων. Συνήθως όμως γίνομαι κουρούμπελο. Το κρασί είναι σε αφθονία.

Δημοσ.

Αποκλείεται να εννοεί φάην ντάηνην. Στο ΝΟΜΑ μου έδωσαν να φάω τηγανητό μακαρόνι.

 

Το ντονεράκι μετά όμως...

Δημοσ.

Το noma δεν ειναι fine dining ρε συ ομως. Ποσα ειχες σταξει εκει? Ποιο menu εφαγες? Την ζωντανη γαριδα την προλαβες?

Δημοσ.

Δε το ήξερα το φαγητό και το googlara, καλό φαίνεται, ειδικά εκεί με τα lardons, αυτά που βάζω και κάνω λαρδί. Δεν είναι πεντανόστιμα;

 

 

Μα δε λέει στο wiki πως έχει bacon, έχει;

 

 

Τσου ρε Λάκη, δε φτάνει, θα το λέω συνέχεια γιατί δε μου αρέσει ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 

Βασικά, έχεις φάει παντσέτα; Κομμένη πολύ λεπτά, σαν να είναι bacon (βασικά το ίδιο κομμάτι κρέας είναι απλά δεν είναι cured) και να το τηγανίσεις στο λίπος του με αλάτι, πιπέρι και λίγο καυτερό.

 

Δε θα ξαναφάς bacon.

 

 

Ένας βιολόγος φίλος μου είπε να μη πάρω τη φτηνή πεκτινάση που μου βρήκες γιατί δε ξέρει αν πρέπει να το εμπιστευτώ τόσο φτηνό.

 

Τι να κάνω; Να δώσω 100 δολάρια για 50 γραμμάρια ή 7 δολάρια για 50 γραμμάρια;

 

Help.

 

τωρα η εγω ειμαι αναισθητη η εσυ εχεις θεμα. ιδια γευση εχουν το μπεικον και το lardons.

 

 

εγώ να ρωτήσω, με βούτυρο γάλακτος μπορώ να τηγανίσω μια ομελέτα;

 

καλά μπορώ, αλλά αξίζει το κόπο;

 

η καλυτερη ομελετα εβερ

Δημοσ.

τωρα η εγω ειμαι αναισθητη η εσυ εχεις θεμα. ιδια γευση εχουν το μπεικον και το lardons.

Έψαξα να δω και βρήκα πως τα lardons είναι smoked. Οπότε έχεις δίκιο, λογικά θα έχουν ίδια γεύση, επίσης δεν είναι αυτό από το οποίο κάνω λαρδί.

 

Mea culpa.

Δημοσ.

Bourdain - The layover επεισοδιο 3 - Ρωμη

 

http://www.youtube.com/watch?v=sNFIoHEMEJ4

http://www.youtube.com/watch?v=8x0h2963_ZA

http://www.youtube.com/watch?v=fU7JMWziNlA

 

 

Να πω οτι αυτο το video με στεναχωρησε και με νευριασε αρκετα. Ωραια η Σιγκαπουρη και η Νεα Υορκη, αλλα ειναι μακρια. Οταν βλεπεις την χωρα που ειναι διπλα σου, να εχει τοσο διαφορετικη προσεγγιση στο φαγητο ειναι καπως. Φυσικα και υπαρχουν χαλια μαγαζια και εκει, αλλα οπως θα δειτε, εχει μαγαζια που αγαπανε αυτο που κανουν και κανουν και κατι ξεχωριστο. Πολλα.

Δημοσ.

Καλα μιλαμε για Ιαλια , οχι απλως μια πολη διπλα. Ολοι ξερουν οτι τα ιταλικα θεωρουνται ααπο τα καλυτερα εστιατορια , η ιταλικη μια απο τις πιο καλες κουζινες..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...