Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ε βαλε το link να το δουμε!

Δεν στεκει παντως, ο παγος εκτος απο οτι θα σταματησει το μαγειρεμα για καποια λεπτα, δεν παυει να ειναι νερο. Επειδη βαζεις νερο δεν σημαινει οτι θα ειναι ζουμερο. Λιπακι θελει.

Ξέρεις, το νερό είναι περίεργο πράγμα. Έχει κάτι απίστευτες ιδιότητες και ποτέ δε ξέρεις πως μπορεί να δράσει.

Δεν ήταν στο net, ήταν σε ένα άρθρο από ένα περιοδικό. Η τύπισσα που το 'γραψε λέγεται Anya von Bremzen.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα χασεις την ωρα σου. Δεν εχει καμια μαγικη δυναμη το νερο και ξερεις ακριβως πως θα δρασει.

Δημοσ.

Θα χασεις την ωρα σου. Δεν εχει καμια μαγικη δυναμη το νερο και ξερεις ακριβως πως θα δρασει.

Ίσως, όμως ξέρεις τι λέγανε: nullius in verba. Δε γίνεται να μη το δοκιμάσω.

 

Επίσης, σκέφτομαι να αγοράσω την ίδια μηχανή κιμά που είχα στο Αμέρικα. Θα είναι η πρώτη μου συνταγή.

Δημοσ.

http://www.amazon.co.uk/Kenwood-Titanium-KM010-Kitchen-Machine/dp/B000UE8UMG/ref=sr_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1323299669&sr=1-1

δεν παιρνουμε ποτε ενα μηχανημα που κανει μονο ενα πραγμα. Τσαμπα λεφτα.

Ρε συ, αυτό κάνει μια περιουσία, επίσης για να πάρεις το εξτραδάκι που κάνει κιμά κάνει άλλη μια περιουσία.

Το άλλο είναι πάλι kenwood και καθαρίζω με 200 ευρουλάκια.

 

Στα θετικά αυτού που μου έδωσες είναι πως κάνει και ζυμαρικά από μπρούτζινες τρύπες ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Δημοσ.

Σήμερα θα επισκεφτώ ένα βιολογικό κρεοπωλείο (ξανά) αλλά αυτή τη φορά πιστοποιημένο, θα του ζητήσω λίπος από μοσχάρι, κλασικά, γύρω από το νεφρό.

Άντε να δούμε. Πόσο λες να μου το αφήσει; Αν μου πει πάνω από 2-3 ευρώ το κιλό δε θα πάρω.

Δημοσ.

Πιτα θα κανεις ή κανα γλυκο?

Ισως βρεις και απο μοσχαρι γαλακτος απο τα πλευρα, το ιδιο ειναι.

Εδω το βρισκεις παντου σε καθε supermarket μαζι με αλευρι ετοιμο για χρηση και βαζεις οσο θες σαν αυτο http://compare.ebay.co.uk/like/120759371355?var=lv&ltyp=AllFixedPriceItemTypes&var=sbar

 

Τι πιστοποιησεις θελει κατι για να λεγεται βιολογικο εκει? Εδω πχ για να πω βιολογικο το μηλο, πρεπει να μην υπαρχει τιποτα με λιπασματα σε μια μεγαλη ακτινα γυρω απο τα δικα μου.

 

http://www.youtube.com/watch?v=M-aGPniFvS0

Δημοσ.

Ξέρεις, το νερό είναι περίεργο πράγμα. Έχει κάτι απίστευτες ιδιότητες και ποτέ δε ξέρεις πως μπορεί να δράσει.

Δεν ήταν στο net, ήταν σε ένα άρθρο από ένα περιοδικό. Η τύπισσα που το 'γραψε λέγεται Anya von Bremzen.

 

εμ οχι. απλα διαφερει σε σχεση με παρομειες ουσιες η εχει λιγο απροσμενη συμπεριφορα, αλλα στην κουζινα δεν προκειται να δεις τπτ απ ολα αυτα

 

Θα χασεις την ωρα σου. Δεν εχει καμια μαγικη δυναμη το νερο και ξερεις ακριβως πως θα δρασει.

 

ακριβως.

Δημοσ.

ωπ ωπ. Πως να συμπλέξω πίτα και λίπος μόσχου; Τι πίτα;

Θελει το λιπος που ειναι γυρω απο τα νεφρα μιας και ειναι καπως γλυκο και χωρις μοσχαριλα.

Αλευρι, baking powder, αλατι και το λιπος μεσα αντι για βουτυρο, λιγο νερο και κανεις την ζυμη για την πιτα.

Μετα αν εισαι μπερμπαντης κανεις και μια γαματη γεμιση με νεφρα και μοσχαρι και βαζεις μεσα... http://www.bbc.co.uk/food/recipes/steakandkidneypuddin_66320

ή κανα μοσχαρι με guiness (και στρειδια!)

Δημοσ.

Θελει το λιπος που ειναι γυρω απο τα νεφρα μιας και ειναι καπως γλυκο και χωρις μοσχαριλα.

Αλευρι, baking powder, αλατι και το λιπος μεσα αντι για βουτυρο, λιγο νερο και κανεις την ζυμη για την πιτα.

Μετα αν εισαι μπερμπαντης κανεις και μια γαματη γεμιση με νεφρα και μοσχαρι και βαζεις μεσα... http://www.bbc.co.uk/food/recipes/steakandkidneypuddin_66320

ή κανα μοσχαρι με guiness (και στρειδια!)

 

ψήθηκα. Έκανα και κάτι μαθήματα ανοίγματος φύλλου πρόσφατα, από την γιαγιάκαμ, αλλά χρειάζομαι κι άλλα... Δεν ξέρω αν μπορέσει ο χασάπης μου να μου φέρει τέτοιο λίπος όμως...

 

Στρείδια δεν βάζω πάντως :mrgreen:

Δημοσ.

Κανει επισης το λιπος απο μοσχαρι γαλακτος απο τα πλευρα.

Τα στρειδια πανε, και εγω το νομιζα σαν σκατα συνδιασμο. Αποκτανε την ιδια υφη με το μεδουλι με μοσχαρισια/αλμυρη γευση (βραζουν μαζι μεσα στην πιτα)

Αυτο που σου εδωσα προσεχε γιατι ειναι για φαγητο που το κανεις στον ατμο. Γαματο και αυτο, αλλα προτιμω την τραγανη ζυμη, στο εδωσα για να δεις την γεμιση.

Η ζυμη ειναι εδω

 

http://www.youtube.com/watch?v=eNHC892bFmA

 

 

 

κανει και για γλυκα

Δημοσ.

Δε βρήκα.

 

Το λίπος από μοσχάρι το θέλω κυρίως για να τηγανίζω, είναι καλό και νοστιμίζει υπέροχα, άσε που είναι και πιο υγιεινό από τη μαργαρίνη.

Επειδή έχει και υψηλό σημείο καπνού, μπορώ να τηγανίσω και τις τηγανιτές μου πατάτες εκεί.

 

Μου είπε ο τύπος πως στα βιολογικά σφαγεία, πρέπει να δίνεις τα εντόσθια λέει στο χημείο του κράτους (?!) και του λέω αυτό δεν είναι εντόσθια, είναι λίπος και μου λέει "όλα αυτά μαζί". Νομίζω πως δεν ήξερε τι του γίνονταν. Εγώ θα πάρω τηλέφωνο και τη βιολογική φάρμα με την οποία συνεργάζεται να ρωτήσω. Επίσης βρήκα και άλλες 2 βιολογικές φάρμες και ελπίζω να βρω άκρη.

 

Το σημαντικότερο είναι πως δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες παραγωγούς, δηλαδή δε πιστεύω πως πράγματι έχουν βιολογικά προϊόντα, απλά βρίσκουν κάποια κομπίνα να κάνουν με τον ΕΦΕΤ και τα άλλα παρεμφερή και τη σκαπουλάρουν. Γνωρίζω προσωπικά τέτοιες περιπτώσεις επειδή η μάνα μου είναι μανάβης και ξέρει άτομα που δουλεύουν σε αγορές με βιολογικά προϊόντα.

Δημοσ.

Δεν χρειαζεσαι τοτε αυτο το λιπος απο τα νεφρα για αυτη την δουλεια, οχι μονο δηλαδη. Και οχι, το μοσχαρισιο λιπος δεν ειναι οτι πιο υγιεινο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...