Toufas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δες παλι την συνταγη που εγραψα και πες μου αν σου ζηταει την δουνια/αλατι ατλαντικου. Το οτι το εβαλα εγω στο πιατο μου οταν το σερβιρα για να φαω ειναι τοσο κακο? Με ειδες να αναλυω και να γραφω φανφαρες για το ποσο πιο καλο ειναι και οποιος δεν το εχει ειναι μαλακας? Και να το εκανα αυτο, γιατι οχι? Γιατι να επιτρεπεις το δουλεμα των αλλων και οχι το δικο μου κολλημα να συνδιαζω γευσεις και να ψαχνομαι? Δηλαδη να το κανουμε το "κρυφο μαγειριο" γιατι θιγονται οσοι τρωνε μονο πιτογυρα και δεν εχουν προσπαθησει να τηγανισουν ουτε ενα αυγο? Μερικοι που νομιζουν οτι αμα βρουν κατι καλυτερο απο αυτο που τρωγανε τοσα χρονια θα γυρισει ο κοσμος τους αναποδα? Επισης ρωτησε "εχει διαφορα το αλατι αυτο απο τα αλλα" και απαντησα. Μετα να παμε στην ερωτηση "ειναι ολα τα πορτοκαλια ιδια?" μηπως? Γιατι με την δικια σου λογικη, θα ειναι ιδια. Παω να βρω το post του λεφτερμαν με το καπονι γιατι το εφαγα μια φορα σε εστιατοριο μονο πριν απο χρονια και πρεπει να τον βρισω λιγο για αυτο τον λογο. Luci επειδη εγω διακοπες το καλοκαιρι εκανα στην λουτσα, να μην επιτρεπω σε εσενα να ποσταρεις photos απο τα ταξιδια σου. Επειδη εγω δεν εχω γατα, να μην ποσταρει η Yin το γατι της. Ειλικρινα, η ολη κατασταση ειναι σαν αυτο:
Sellers Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Και το νερό με ξεδιψούσε παντού, αλλά επειδή με έβαλες σε σκέψεις: το αλάτι ατλαντικού πάει σε όλα τα φαγητά; Δηλαδή σε μια μπριζόλα λαιμού που πήρα από το καρφούρ να βάλω ατλαντικού ή νεκράς θάλασσας; Αυτό το τελευταίο επειδή είναι μαζικής παραγωγής παίζει να το βρω στο λιντλ; Με αλάτι ατλαντικού πάντως κανεις καλό ξεμάτιασμα.
evabb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δε διάβασα τη σελίδα, αλλά ρε τούφα είναι σα να λέμε στον αλέτζο "βάλτη λίγο μέσα" και να ποστάρει "καλή η νόνη δούνια, αλλά δεν είναι όλα τα μουνιά ίδια". Και το νερό με ξεδιψούσε παντού, αλλά επειδή με έβαλες σε σκέψεις: το αλάτι ατλαντικού πάει σε όλα τα φαγητά; Δηλαδή σε μια μπριζόλα λαιμού που πήρα από το καρφούρ να βάλω ατλαντικού ή νεκράς θάλασσας; Αυτό το τελευταίο επειδή είναι μαζικής παραγωγής παίζει να το βρω στο λιντλ; (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;; εχει λογικη οτι το αλατι ειναι διαφορετικο αναλογα τον τοπο η την θαλασσα παραγωγης. το ιδιο το αλατι παραμενει το απλο χλωριουχο νατριο αυτο ομως που διαφοροποιηει την γευση και το αρωμα ειναι τα υπολοιπα στοιχεια που εχουν κολλησει/μπει στους κρυσταλλους και τα οποια διαφερουν απο τοπο σε τοπο. θα μου πεις "τοσο μεγαλη διαφορα εχουν πια;" δεν το εχω ψαξει με τα αλατια αλλα εχω δει μεγαλη διαφορα στο θαλασσινο ιωδιουχο αλατι σε σχεση με τα αγνωστου προελευσεως. το δευτερο δεν "επιανε" κατα καποιο τροπο το φαγητο ενω το πρωτο ριχνεις λιγο και αλμυριζει.
Lucifer Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 evabb, δεν αμφιβάλλω. Ο τούφας είναι σεφ, όταν μιλάει για φαγητό, προφανώς και δε το παίζω εξυπνάκιας, όταν μιλάς εσύ για χημεία ακούω και όταν μιλάει η γιν για μουσική, τα ίδια. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
billkost Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 evabb, δεν αμφιβάλλω. Ο τούφας είναι σεφ, όταν μιλάει για φαγητό, προφανώς και δε το παίζω εξυπνάκιας, όταν μιλάς εσύ για χημεία ακούω και όταν μιλάει η γιν για μουσική, τα ίδια. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Ξέρεις πιο είναι το πρόβλημα; Το κατάλαβα 2 χρόνια στην Αμερική και ήμουν υποψιασμένος πριν την Αμερική όταν συναναστράφηκα με άλλους Ευρωπαίους. Οι Έλληνες είναι εξυπνάκηδες. Θα μιλήσουν και ας μη ξέρουν, θα φέρουν άποψη χωρίς να έχουν ιδέα, θα θυμώσουν και θα νομίζουν πως αν δεν ακολουθείς το δρόμο τους είσαι βλάκας. Όταν έλεγα σε Αμερικάνους για τα μακαρόνια και το foie gras και το λίπος από μοσχάρι και τις τηγανιτές πατάτες με πεκτινάση, αυτοί που ενδιαφέρονταν, ψάχνανε και μου έλεγαν εντυπώσεις. Αυτοί που δεν ενδιαφέρονταν μου έλεγαν πως θα ήθελαν να δοκιμάσουν αλλά δε τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν, μια χαρά απάντηση. Όταν το λέω σε Έλληνα, χωρίς να έχει δοκιμάσει με λέει ψώνιο και είναι πεπεισμένος πως λέω μαλακίες. Γνωστή πλέον η έκφραση "είχες και στο χωριό σου foie gras;". Δε σου αρέσει η ιδέα με τα διαφορετικά αλάτια; Μη τα δοκιμάσεις, τι ακριβώς σημαίνει η απάντηση "νταξ γαμήσου"; Γιατί το έγραψες; Ενώ δεν έχεις δοκιμάσει φέρεις γνώμη που δεν έχει βαρύτητα αλλά την είπες. Και επειδή με πλάγιο τρόπο είπες πως έχεις πρόβλημα με εμένα επειδή δεν είμαι ειδικός, δεν έχουμε μιλήσει ποτέ και δε γνωρίζεις τι εκπαίδευση έχω στον τομέα της μαγειρικής.
Lucifer Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δεν είναι αντίδραση σε κοροϊδία αδερφέ, υστερίες λόγω κόμπλεξ είναι. Αν εσύ δε βρίσκεις διαφορά επιπέδου ανάμεσα σε αυτό: τα καμαρόνια είναι περασμένα απο μεταλλικές τρύπες κράματος αλουμινίου της μομζαβίκης και χάλιβα νοτίου αργεντινής. και αυτό: Δε σου αρέσει που κάποιοι χρησιμοποιούν μαθηματικά μοντέλα για να μαγειρέψουν; Φάε το αρνί στη σούβλα, το κοτόπουλο με τις πατάτες στο φούρνο και τα μακαρόνια της μάνας σου και μη μας πρήζεις τα παπάρια. Άσε μας εμάς να μαλακιζόμαστε και απόλαυσε εσύ την πραγματική και μόνη απόλαυση. Κλασσικοί Έλληνες μαλάκες. Δεν είναι η δική μου δουλεία να στη διδάξω. Το αστείο του κάθε traganeus μπορείς να το ονομάζεις χλεύη και κοροϊδία κι εγώ να το ονομάζω καλαμπουράκι και ειρωνεία, η βωμολοχία όμως μόνο βωμολοχία μένει. Αναφορικά με το "νταξ γαμήσου", έχω την οικειότητα να το λέω στον τούφα χωρίς να παρεξηγείται επειδή ξέρει πώς ακριβώς το εννοώ.
Toufas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Ας ληξει εδω το θεμα της διαφωνιας, προτιμω να σκασω παρα να μαλωσω με την αγαπημενη μου yin. Ας παμε παλι στο φαγητο ομως τωρα. Αυριο ερχεται μια φιλη στο λονδινο και θα παω σε μια τρομερη αγορα εδω κατα 90%. Και το βραδυ μαλλον για burger. Την κυριακη για δειπνο στην γαματη pub που ειναι λιγο πιο κατω απο το σπιτι μου. Θα βγαλω φωτο να σας δειξω. Απο οσα θα δω, την φιλη την εχω βαλει σε φωτο με εμενα στο αναλογο thread.
Lucifer Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δίκιο, πρέπει να τελειώσω και τη σεζόν. bill, ωραίο έντιτ μεν, ευχαριστώ για το κλείσιμο δε.
billkost Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δίκιο, πρέπει να τελειώσω και τη σεζόν. bill, ωραίο έντιτ μεν, ευχαριστώ για το κλείσιμο δε. Έκανα edit επειδή φαντάστηκα πως όλοι θα κοιμούνται τώρα. Τι εννοείς ωραίο edit; Αφού στην έλεγα. Τι εννοείς για το κλείσιμο; Πια σεζόν; Μπερδεύτηκα.
billkost Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δεν είναι αντίδραση σε κοροϊδία αδερφέ, υστερίες λόγω κόμπλεξ είναι. Αν εσύ δε βρίσκεις διαφορά επιπέδου ανάμεσα σε αυτό: [...] OK κατάλαβα, η απάντηση αυτή ήταν στο pre-edit post μου. Λοιπόν, ο traganeus δε κορόιδεψε μόνο μια φορά και αντέδρασα. Η διαφορά επιπέδου δε φαίνεται επειδή χρησιμοποίησα τις διακοσμητικές λέξεις που χρησιμοποίησα αλλά στο νόημα αυτών που έγραψα. Το επίπεδο καθορίζεται από τη ορθότητα και την καθαρή έκφραση αυτών που γράφονται. Ο σαρκασμός και η κοροϊδία (που χρησιμοποίησε o traganeus) που εσύ βρίσκεις να έχει επίπεδο, είναι το πιο εύκολο πράγμα, από τον ορισμό του, εννοείς το αντίθετο από αυτό που λες και κοροϊδεύεις τον άλλον. Αν λοιπόν ψάχνεις επίπεδο στα λεγόμενά του, καθώς και στην απάντησή μου, θα το βρεις μόνο στις δικαιολογίες σου για το ban μου. Αν σε ενοχλεί η βωμολοχία έπρεπε να προειδοποιείς πριν κάνεις ban, δε θα έβριζα ξανά. Το αν δρω υστερικά λόγω κόμπλεξ είναι λόγια του αέρα. Είναι, πιο συγκεκριμένα, ο 38ος και τελευταίος κανόνας του Αρθούρου στο πως να κερδίζεις σε ένα debate. Προσβάλλεις τον άλλον για να κάνεις τα λεγόμενά του να φανούν και αυτά σαθρά. Αυτό κάνεις. Και για αυτό, σε κατηγορώ και εγώ και υστερίες και κόμπλεξ. Ε, τώρα αν ρίξεις και ένα ban και σβήσεις και όσα έγραψα δε θα εκπλαγώ καθώς το έχεις ξανακάνει, ακομπλεξάριστο άτομο εσύ.
VitamineQ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα . Αν σε μια συνταγή λέει ότι θέλει μια ντομάτα, πόσο pumaro βάζω ; Ντομάτες τρώω μόνο σε μορφή πουμαρο και κετσαπ, και θα ήθελα να φτιάξω τόσα φαγητά που έχουν ντομάτες μέσα, αλλά δε ξέρω αν πχ λέει ότι θέλει 2 ντομάτες, πόσο πουμαρο να βάλω. Αν όχι πουμαρο, έστω τοματοπελτε.
Toufas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Τούφα πές καμιά καλή συνταγή για tacos. http://www.food.com/recipe/americas-test-kitchen-beef-tacos-314504 δες αυτο αρχικα, και θα προτεινα να δεις το Good Eats S14E07 - American Classics VIII: Tacos στο youtube επισης.
billkost Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 http://www.food.com/recipe/americas-test-kitchen-beef-tacos-314504 δες αυτο αρχικα, και θα προτεινα να δεις το Good Eats S14E07 - American Classics VIII: Tacos στο youtube επισης. Τούφα, αυτό το είχα δει πριν λίγο καιρό και είχα μια απορία. Αν δεις, οι πιο πολλές συνταγές από Ελλάδα για σφολιάτα, λένε το βούτυρο να είναι λιωμένο και απλά όταν κάνεις τα στρώματα με το βούτυρο, το βάζεις ψυγείο και το ξανακάνεις. Οι Αγγλικές συνταγές λένε πως το βούτυρο δε πρέπει να λιώσει. Πιο συγκεκριμένα ο Alton κάποια στιγμή είπε πως το βούτυρο δε πρέπει να λιώσει, αλλιώς "we are doomed". Γιατί; Αν λιώσει δε μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο μέχρι να έρθει σε στερεή μορφή; Καμία εξήγηση; Εγώ μέχρι στιγμής το έχω δοκιμάσει με λιωμένο βούτυρο, λιωμένο λαρδί και συνδυασμό τους. Όταν το έκανα με λαρδί, πάντα φούσκωνε υπερβολικά, γιαυτό έκανα ανάμιξη. Στο σκέτο βούτυρο δε φούσκωνε πολύ όμως δε με ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς, εκεί που η σφολιάτα ακουμπάει με τη γέμιση, το βούτυρο λιώνει γαμάτα και έχει υπέροχη γεύση, παρόλο που είναι λίγο υγρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις