slygeo87 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Έχω κάτι μπιφτέκια. Να τα ρίξω στο φούρνο με τριμμένη γραβιέρα (ή κομμένη σε φέτα; πώς; ) ή να παραγγείλω;
Impious Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Έχω κάτι μπιφτέκια. Να τα ρίξω στο φούρνο με τριμμένη γραβιέρα (ή κομμένη σε φέτα; πώς; ) ή να παραγγείλω; να παραγγειλεις μπιφτεκια με τριμμενη γραβιερα ή κομμενη σε φετα
Toufas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Τούφα, αυτό το είχα δει πριν λίγο καιρό και είχα μια απορία. Αν δεις, οι πιο πολλές συνταγές από Ελλάδα για σφολιάτα, λένε το βούτυρο να είναι λιωμένο και απλά όταν κάνεις τα στρώματα με το βούτυρο, το βάζεις ψυγείο και το ξανακάνεις. Οι Αγγλικές συνταγές λένε πως το βούτυρο δε πρέπει να λιώσει. Πιο συγκεκριμένα ο Alton κάποια στιγμή είπε πως το βούτυρο δε πρέπει να λιώσει, αλλιώς "we are doomed". Γιατί; Αν λιώσει δε μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο μέχρι να έρθει σε στερεή μορφή; Καμία εξήγηση; Ειναι επειδη δεν θες να παει παντου το βουτυρο αλλα να κανει "πακετα" που θα λιωσουν κατα το ψησιμο και το αλευρι που θα εχει μεινει εκει μεσα θα γινει πιο τραγανο. Δες το Good Eats S2E6P1: Crust Never Sleeps το απανταει πιο καλα.
Toufas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Τούφα η φακή (ψιλλή) χρήση για σαλάτα, πόση ώρα θέλει βράσιμο; Δες στα 15 λεπτα, και μετα καθε 5. Το πολυ κανα μισαωρο θα σου παρει (να κρατανε λιγο, οχι σαν σουπα). Μερικες φωτο απο το borough market:
billkost Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δες στα 15 λεπτα, και μετα καθε 5. Το πολυ κανα μισαωρο θα σου παρει (να κρατανε λιγο, οχι σαν σουπα). Μερικες φωτο απο το borough market: Ωραίος! Πιο πολύ μου άρεσε πολύ η ξανθιά τύπισσα στη φωτογραφία με τα ψάρια. Τώρα θα δω το link που μου έδωσες για τη σφολιάτα!
Freakster Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 καμιά ιδέα για να μαγειρέψεις μπρόκολο - κουνουπίδι; πέρα από, "βράσε, βάλε λεμόνι λάδι, έλα βράδυ"
Chrisxxx Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Ζεμάτισε λαχανικά, κανα μανιταρακι, μπροκολο αραδιασε τα σε ενα ταψι κανε ενα μιγμα με γαλα ή καλύτερα κρέμα γαλακτος και τυριά, ψηστα, φατα. win.
leftermann Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 ...και μετά βάλε λεμόνι-λάδι κι έλα βράδυ.
traganeus Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Όταν λες ζεμάτισμα βράσιμο για λίγα λεπτά???
Chrisxxx Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Όταν λες ζεμάτισμα βράσιμο για λίγα λεπτά??? Nαι όσο να μαλακώσουν λίγο. Ειδικά αυτά που αργούν να ψηθουν.
insomniaK Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 όλα οδηγούν στο ντιλίβερι... Θα φτιάξεις μια σούπα γάλατος με παραβρασμένα λαχανικά.
billkost Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 καμιά ιδέα για να μαγειρέψεις μπρόκολο - κουνουπίδι; πέρα από, "βράσε, βάλε λεμόνι λάδι, έλα βράδυ" Φούρνος σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία, βάλε 220. Κόψε το μπρόκολο, βάλε λάδι, αλάτι πιπέρι και ginger, αν δεν έχεις βάλε σκόρδο, μη τα ψιλοκόψεις, άστα μέσα στο ταψί σε σχετικά μεγάλα κομμάτια. Μετά από 20 - 25 λεπτά, βγάλτα από το φούρνο και βάλε ξανά λάδι και λεμόνι και όσο κεφαλοτύρι θες, εγώ προτιμώ παρμεζάνα ή καμιά φορά που το θέλω πιο αλμυρό, πεκορίνο, αλλά όχι Αμφιλοχίας που είναι μούρα, Ιταλικό. Τα σπάει. Φυσικά αν το τηγανίσεις με το ίδιο πράγμα δε θα έχει μεγάλη διαφορά. Δοκίμασε και με τηγάνι και δες τι σου αρέσει πιο πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις