Toufas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=QAvSzBDDOiM
billkost Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Στειλε ενα pm με το πως εκανες το sous vide. Κοστος κλπ. Αυτό το είχα δανεικό από έναν φίλο εκεί που το είχε και δε το χρησιμοποιούσε. Εγώ εδώ φτιάχνω το δικό μου, αλλά δε ξέρω ακόμα πόσο θα κοστίσει. Επίσης, το δικό μου αμφιβάλλω αν θα μπορεί να μαγειρέψει φαγητά που θα πιάνουν όλο τον όγκο της κατσαρόλας/πλαστικού που θα είναι βυθισμένο καθώς δε ξέρω πως να φτιάξω πολύ καλό κυκλοφορητή. Εσύ σίγουρα μπορείς να αγοράσεις το sous vide supreme που είναι υπεργαμάτο και φτηνό ρε. Χαίρομαι που σου άρεσε το μπιφτέκι.
evabb Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 @evabb δεν δίνεις και τις συνταγές γιατί μου τρέχουνε τα σάλια; θα στις δωσω αλλα δεν εχει νοημα για το ταρτιφλετ γτ δεν υπαρχει το τυρι του στην ελλαδα, κι ολο το φαι ειναι το τυρι, αμα βαλεις αλλο τυρι δεν ειναι ταρτιφλετ. guacamole http://www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/guacamole-recipe/index.html μου την εδωσε ο τουφας αυτη την συνταγη, πολυ καλη ελαφρια και δροσερη ταρτιφλετ 1 κεφαλι τυρι reblochon 450g-500g με ελεγχομενη ονομασια προελευσης 400g αλατισμενο μπεικον σε μπαστουνακια 2 κρεμμυδια μεγαλα κομμενα σε ροδελες 300ml κρεμα γαλακτος 30% λιπαρα περιπου 1 κιλο πατατες για βρασιμο αλευρωδους υφης (υπαρχουν διαφορα ειδη πατατας) μοσχοκαρυδο βουτυρο για το τσιγαρισμα των κρεμμυδιων 2-3 σκελιδες σκορδο εκτελεση καθαριζουμε τις πατατες και τις κοβουμε σε χοντρα σχετικα κομματια, να εχουν ολα πανω κατω το ιδιο μεγεθος. τις βραζουμε σε αλατισμενο νερο και τις σουρωνουμε. της βαζουμε σε ενα ταψακι. ριχνουμε οσο μοσχοκαρυδο θελουμε και λιωνουμε τις σκελιδες σκορδο και τις μυραζουμε πανω του. σε ενα μεγαλο τηγανι λιωνουμε το βουτυρο και τσιγαριζουμε καλα τα κρεμμυδια να μαλακοσουν καλα. βαζουμε τα κρεμυδια πανω απο τις πατατες στο ταψι και τα απλωνουμε παντου. στο ιδιο τηγανι χωρις να προσθεσουμε λιπος ψηνουμε το μπεικον μεχρι να φυγουν τα νερα του. ριχνουμε το μπεικον πανω απο τα κρεμμυδια και το απλονουμε. κοβουμε το κεφαλι τυρι παραλληλα με την επιφανεια του ωστε να εχουμε δυο κυκλους και τους βαζουμε σαν καπακια πανω απο το μπεικον με την πετσα προς τα πανω. λουζουμε τα παντα με την κρεμα γαλακτος να παει παντου. το ψηνουμε κανα μισαωρο στους 200-220 βαθμους μεχρι να λιωσει καλα το τυρι και να γινει καφετι απο πανω. εγω χθες το ξεχασα και η πετσα καηκε εντελως ομως καταφεραμε να την βγαλουμε το τυρι ειχε λιωσει υπερβολικα καλα.
karmen1983 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ κούκλα Οσο για το τυρί θα το βρω δεν παίζει
Toufas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Καρμεν προσεχε, αν δεν εχεις εμπειρια με τα γαλλικα τυρια ισως σου κακοφανει η μυρωδια, αλλα ειναι φανταστικο τυρι. Παρε και comte αν βρεις!
karmen1983 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Καρμεν προσεχε, αν δεν εχεις εμπειρια με τα γαλλικα τυρια ισως σου κακοφανει η μυρωδια, αλλα ειναι φανταστικο τυρι. Παρε και comte αν βρεις! Πεθερά και άντρας Γάλλοι Γι' αυτό την ήθελα πιο πολύ Ευχαριστώωωωωωωω
Toufas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα . Αν σε μια συνταγή λέει ότι θέλει μια ντομάτα, πόσο pumaro βάζω ; Ντομάτες τρώω μόνο σε μορφή πουμαρο και κετσαπ, και θα ήθελα να φτιάξω τόσα φαγητά που έχουν ντομάτες μέσα, αλλά δε ξέρω αν πχ λέει ότι θέλει 2 ντομάτες, πόσο πουμαρο να βάλω. Αν όχι πουμαρο, έστω τοματοπελτε. Μιας και δεν σου απαντησε κανεις και μου εστειλες και pm, η απαντηση ειναι οτι βλεπεις και κανεις. Δεν νομιζω να υπαρχει ratio, αλλα αφου τρως pumaro που ειναι στην ουσια σαλτσα ντοματας, γιατι δεν βαζεις την ντοματα που θες αφου θα την μαγειρευσεις στο τελος. Τι ακριβως θες να φτιαξεις?
VitamineQ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 @toufas ευχαριστώ για την απάντηση . Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλω να φτιάξω αυτη τη στιγμή, αλλα όταν ψάχνω συνταγές για να φτιάξω κάτι, και φτάνω στο σημείο που λέει για παράδειγμα ότι θέλει 3 ντομάτες τριμενες,εκεί τα παραταω. Το θέμα είναι ότι με αιδιαζει το εσωτερικό της ντομάτας και δε τη τρώω. Το πουμαρο δεν έχει αυτό το εσωτερικό που είναι σαν μυξα γεμάτη σπορια. Είχα προσπαθήσει να φτιάξω κρέας δυο φορές, και αντί για 4 τριμενες ντομάτες έβαλα μισό πακέτο πουμαρο τη μια φορά, και λίγο λιγότερο την άλλη , και δε βγήκε καλό. Αναροτιομουν αν υπάρχει μια αναλογία του στυλ 1 κανονική ντοματα = 1/4 πουμαρο η κάτι τέτοιο ...
Toufas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ειναι τοσο απλο. Εχεις blender? Μπορεις να αλεσεις τις ντοματες και να της περασεις απο μια σητα/σουρωτηρι.
karmen1983 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Toufa αν τις περάσεις απο blender σου κοκκινίζει το φαγητό μετά; Εγώ προτιμάω τον τρίφτη. Τι προτείνεις; edit: Για τα δικά μου φαγητά όχι για την περίπτωση του συμφορουμίτη πιο πάνω
Toufas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Ναι το κοκκινιζει μια χαρα. Το περνας απο σιτα για να μην εχει την φλουδα και τους σπορους.
karmen1983 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δε με ενοχλούν τα σπόρια. Απλά βλέπω την τομάτα και παίρνει ένα ροζ χρώμα στο μπλέντερ και με ανησυχεί λίγο. Θα το δοκιμάσω και θα σε πω thankssssssssssss
Pantelwolf Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 μηπως φταινε οι ντοματες που ειναι θερμοκηπιου, και εχουν αυτη την περιεργη υφη τη ροζ?
karmen1983 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω ρε συ. Γενικά πάντως το έχω παρατηρήσει. Πχ στην Κρήτη που έβγαζε παραγωγή ο πατέρας και η μάνα μου αν τις έβαζα στο μπλέντερ πάλι ροζ βγαίνανε. Πάντως θα το δοκιμάσω αυτό που λέει ο Toufas είναι και ευκολία το μπλέντερ
billkost Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 @toufas ευχαριστώ για την απάντηση . Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλω να φτιάξω αυτη τη στιγμή, αλλα όταν ψάχνω συνταγές για να φτιάξω κάτι, και φτάνω στο σημείο που λέει για παράδειγμα ότι θέλει 3 ντομάτες τριμενες,εκεί τα παραταω. Το θέμα είναι ότι με αιδιαζει το εσωτερικό της ντομάτας και δε τη τρώω. Το πουμαρο δεν έχει αυτό το εσωτερικό που είναι σαν μυξα γεμάτη σπορια. Είχα προσπαθήσει να φτιάξω κρέας δυο φορές, και αντί για 4 τριμενες ντομάτες έβαλα μισό πακέτο πουμαρο τη μια φορά, και λίγο λιγότερο την άλλη , και δε βγήκε καλό. Αναροτιομουν αν υπάρχει μια αναλογία του στυλ 1 κανονική ντοματα = 1/4 πουμαρο η κάτι τέτοιο ... Άρα δε τρως ντομάτες ούτε σε σαλάτα; Λοιπόν, έχω μια ιδέα, ντάξ, μπορεί να μη δουλέψει αλλά δε χάνεις να το δοκιμάσεις. Αφού μιλάμε για σάλτσα (αλλά μόνο για σάλτσα ή γκασπάτσο), μπορείς να βάλεις τις ντομάτες στη κατάψυξη από τη προηγούμενη ημέρα. Όταν θες να τις χρησιμοποιήσεις, βγάλε τις έξω και μετά από το πολύ 2 ώρες θα έχουν ξεπαγώσει, αλλά θα έχουν γίνει τελείως γάμησέ τα. Θα καταλάβεις τι εννοώ μόλις τις δεις. Θα είναι σαν να είναι σούπερ μαραμένες και η σάρκα τους θα είναι σαν να είναι ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρευση. Ο λόγος που σου λέω να το δοκιμάσεις είναι επειδή η ντομάτα έχει τελείως διαφορετική υφή πλέον οπότε ίσως να μη το σιχαθείς. Δηλαδή αυτό που σου φαίνεται σαν μύξα, πλέον θα είναι πιο πολύ σαν νερό. Ελπίζω να βοήθησα! Αν το δοκιμάσεις, πες μου πως σου φάνηκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις