Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Άρα δε τρως ντομάτες ούτε σε σαλάτα;

 

Λοιπόν, έχω μια ιδέα, ντάξ, μπορεί να μη δουλέψει αλλά δε χάνεις να το δοκιμάσεις.

 

Αφού μιλάμε για σάλτσα (αλλά μόνο για σάλτσα ή γκασπάτσο), μπορείς να βάλεις τις ντομάτες στη κατάψυξη από τη προηγούμενη ημέρα.

Όταν θες να τις χρησιμοποιήσεις, βγάλε τις έξω και μετά από το πολύ 2 ώρες θα έχουν ξεπαγώσει, αλλά θα έχουν γίνει τελείως γάμησέ τα.

Θα καταλάβεις τι εννοώ μόλις τις δεις. Θα είναι σαν να είναι σούπερ μαραμένες και η σάρκα τους θα είναι σαν να είναι ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρευση. Ο λόγος που σου λέω να το δοκιμάσεις είναι επειδή η ντομάτα έχει τελείως διαφορετική υφή πλέον οπότε ίσως να μη το σιχαθείς. Δηλαδή αυτό που σου φαίνεται σαν μύξα, πλέον θα είναι πιο πολύ σαν νερό.

 

Ελπίζω να βοήθησα! Αν το δοκιμάσεις, πες μου πως σου φάνηκε.

 

 

καλα τωρα τι του λες του ανθρωπου; να σιχαθει χειροτερα;

Δημοσ.

Πειτε καμια σως/ντρεσινγκ ή οπως αλλιως λεγεται στα Ελληνικά για τονοσαλατα χωρις μαγιονεζα με όσο το δυνατον λιγοτερες θερμιδες.

Δημοσ.

Χμμμ γιαουρτι ε; Χμμμ....

 

Σκεφτόμουν κατι σε στυλ 1 λαδι, 1 μουστάρδα, λίγο λεμόνι αλλά και παλι δεν μου ταιριάζει πολύ σαν γευση, την έχω συνδυασει με μαγιονέζα.

Δημοσ.

Χμμμ γιαουρτι ε; Χμμμ....

 

Σκεφτόμουν κατι σε στυλ 1 λαδι, 1 μουστάρδα, λίγο λεμόνι αλλά και παλι δεν μου ταιριάζει πολύ σαν γευση, την έχω συνδυασει με μαγιονέζα.

Καμια vinaigrette με καποια γευση που σου αρεσει?

Δημοσ.

Πειτε καμια σως/ντρεσινγκ ή οπως αλλιως λεγεται στα Ελληνικά για τονοσαλατα χωρις μαγιονεζα με όσο το δυνατον λιγοτερες θερμιδες.

Συνήθως πετάω μέσα μπαλσάμικο/λεμόνι/αλάτι/μουστάρδα σε random ποσότητες μέχρι να φτιάξω κάτι ικανοποιητικό. Τις περισσότερες φορές βγαίνει κάτι παραπάνω από καλό μπορώ να πω.

 

Μαγιονέζα σε τόνο έχω να φάω κάτι χρόνια.

 

Επίσης μια γαμηστερή συνταγή (ανάλογα τις ορέξεις σου βέβαια) είναι σε ένα πιάτο πάρα πολύ μουστάρδα, λεμόνι, λάδι και τα χτυπάς όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα. Στο συγκεκριμένο μετά θέλει παπάρα βέβαια, οπότε μάλλον δεν σου κάνει.

Δημοσ.

Χμμμ γιαουρτι ε; Χμμμ....

 

Σκεφτόμουν κατι σε στυλ 1 λαδι, 1 μουστάρδα, λίγο λεμόνι αλλά και παλι δεν μου ταιριάζει πολύ σαν γευση, την έχω συνδυασει με μαγιονέζα.

Φαντάζομαι πως το κάνεις για λόγους δίαιτας έτσι δεν είναι; Κοίτα να δεις τι γίνεται:

 

Το ελαιόλαδο έχει κατά μέσο όρο 125 θερμίδες ανά κουταλιά σούπας.

 

Η μαγιονέζα, έχει σχεδόν πάντα λιγότερες θερμίδες ανά κουταλιά σούπας, το πόσες θερμίδες θα εξαρτηθεί από το λάδι και από οτιδήποτε άλλο έχει μέσα, αλλά συνήθως είναι κάπου 60 - 90.

 

Όταν λοιπόν εσύ βάζεις μια κουταλιά της σούπας λάδι με οτιδήποτε άλλο στον τόνο σου, εισάγεις στο σύστημα πιο πολλά λιπαρά από όσα θα έβαζες με μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα.

 

Κοίτα λοιπόν τη μαγιονέζα που έχεις αγοράσει και βάλε 2 κουταλιές της σούπας, θα ισοδυναμούν περίπου στα ίδια με μια κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδό σου.

 

Δέχομαι ευχαριστίες σε μορφές Νορβηγικών ομολόγων.

Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...