Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Την τελευταια χρονια εχω φτιαξει καμια 6-7 χιλιαδες τετοια, αλλα ειναι νοστιμα τα ατιμα:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=LjmVW91S3iE

 

Δεν χρειαζεται να κανετε τα πρωτα βηματα, γινεται με οποιοδηποτε ριζοτο/ρυζι εχει ξεμεινει, απλα τα κανετε μπαλες και τα παναρετε.

Μπωωω ! οτι καλυτερο αυτες οι κροκετες στην Ιταλια. :wub: :wub: :wub:

Δημοσ.

thread μαγειρικης με δραμα! Ποσο πιο γαματο μπορει να είναι? :D

Συνταγη με φαβα που ζητησε καποιος το 2006

Βρασε την φαβα για κανα μισαωρο με αναλογια νερου 1 προς 3 σε μετρια προς χαμηλη φωτια. Θελει καλο ανακατεμα να μην κολησει.

Ριξε μεσα ενα χοντροκομενο κρεμμύδι στο μισαωρο 3 πρεζες αλατι μπολικη ρίγανη και λιγο ελεολαδο.

Συνεχισε το βρασιμο με συχνο ανακατεμα μεχρι να χυλώσει και να πιει ολο το νερο.

Σερβιρετε ζεστη ή κρυα με λιγη ριγανη ακομα φρεσκο ελαιολαδο χρησιμοποιοντας ενα φυλο κρεμμυδιου σαν κουταλι και ψωμι η φρυγανια.

Δημοσ.

thread μαγειρικης με δραμα! Ποσο πιο γαματο μπορει να είναι? :D

Συνταγη με φαβα που ζητησε καποιος το 2006

Βρασε την φαβα για κανα μισαωρο με αναλογια νερου 1 προς 3 σε μετρια προς χαμηλη φωτια. Θελει καλο ανακατεμα να μην κολησει.

Ριξε μεσα ενα χοντροκομενο κρεμμύδι στο μισαωρο 3 πρεζες αλατι μπολικη ρίγανη και λιγο ελεολαδο.

Συνεχισε το βρασιμο με συχνο ανακατεμα μεχρι να χυλώσει και να πιει ολο το νερο.

Σερβιρετε ζεστη ή κρυα με λιγη ριγανη ακομα φρεσκο ελαιολαδο χρησιμοποιοντας ενα φυλο κρεμμυδιου σαν κουταλι και ψωμι η φρυγανια.

Τώρα που είπες φύλο κρεμμυδιού, θυμήθηκα τον Ιορδάνη στην Πεντέλη που σερβίρει τα καλαμάκια πάνω σε κρεμμύδι. Και το κρεμμύδι γίνεται σούπερ!

Αλλά τα τελευταία 3 χρόνια ρίχνει σταθερά την ποιότητά του ρε γαμώτο.

Δημοσ.

thread μαγειρικης με δραμα! Ποσο πιο γαματο μπορει να είναι? :D

Συνταγη με φαβα που ζητησε καποιος το 2006

Βρασε την φαβα για κανα μισαωρο με αναλογια νερου 1 προς 3 σε μετρια προς χαμηλη φωτια. Θελει καλο ανακατεμα να μην κολησει.

Ριξε μεσα ενα χοντροκομενο κρεμμύδι στο μισαωρο 3 πρεζες αλατι μπολικη ρίγανη και λιγο ελεολαδο.

Συνεχισε το βρασιμο με συχνο ανακατεμα μεχρι να χυλώσει και να πιει ολο το νερο.

Σερβιρετε ζεστη ή κρυα με λιγη ριγανη ακομα φρεσκο ελαιολαδο χρησιμοποιοντας ενα φυλο κρεμμυδιου σαν κουταλι και ψωμι η φρυγανια.

 

Μετά το χύλωμα την περνάς στο μουλτι να γινει πουρες.

 

Στο σερβίρισμα προτείνω ανεπιφύλακτα ωμό ελαιόλαδο, κάπαρη, λιαστή ντοματα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Κόλαση.

Δημοσ.

Μετά το χύλωμα την περνάς στο μουλτι να γινει πουρες.

 

Γιατι να περιμενεις τοτε για κατι που θα κανει το mixer? Βραζεις, και οταν μαλακωσουν τις στραγγιζεις και τις περνας. Κρατας λιγο νερο σε περιπτωση που χρειαστει και τελιωνεις.

 

 

Μου φενεται θα παραγγειλω ινδικο σημερα αφου μιλατε για φαβα

Δημοσ.

Ναι ειναι κριμα να το βαλεις στο μαγειρεμα γιατι θα το χασεις. Βαλε απλο θαλασσινο το ψιλο στο φαγητο.

Δημοσ.

γιατι θα το χασεις.

 

Aυτό ισχύει και στο κανονικό αλάτι; Ή έστω μερικές φορές; Π.χ. αν βράσω νερό για μακαρόνια, βάζω αλάτι αλλά δε βλέπω διαφορά. Και γενικά άμα δεν του γα τη μα μετά...

Δημοσ.

Ναι ειναι κριμα να το βαλεις στο μαγειρεμα γιατι θα το χασεις. Βαλε απλο θαλασσινο το ψιλο στο φαγητο.

 

παντα τετοιο B)

 

Aυτό ισχύει και στο κανονικό αλάτι; Ή έστω μερικές φορές; Π.χ. αν βράσω νερό για μακαρόνια, βάζω αλάτι αλλά δε βλέπω διαφορά. Και γενικά άμα δεν του γα τη μα μετά...

 

μαλλον το αλατι που παιρνεις ειναι κακης ποιοτητας γι αυτο δεν την νιωθεις την αλμυρα. αλλαξε μαρκα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...