Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ερωτηση προς τουφα. τι διαφορα εχει το fleur de sel απο το αλατι; αξιζει να το παρω;

Και στο Μεσολόγγι βγαίνει τέτοιο αλάτι.

Το ονομάζουν αφρίνα και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να το βρεις,μόνο από γνωστό.

Δημοσ.

Operation ΡΥΖΙ

Κανονίστε να στουπώσει ο κώλος μου.

Νόμιζα πως η σωστή λέξη είναι να "στουμπώσει" και όχι να "στουπώσει".

Τι σημαίνει "στουπώνω" και τι "στουμπώνω";

 

Γεμάτος απορίες σε αυτή τη ζωή.

Δημοσ.

Λοιπόν. Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που έχουμε είναι για τον πούτσο. Και πέρα από αυτό και οι Έλληνες είναι βλάκες και μου τη σπάνε.

 

Πως είναι εδώ μέσα μερικοί που βρίζουν επειδή λες δυο πράγματα παραπάνω για το φαγητό, ε λοιπόν, έτσι είναι όλοι.

 

Εδώ και λίγο καιρό που γύρισα από Αμερική, πηγαίνω συχνά πυκνά με μια παρέα για φαγητό και κυρίως στην περιοχή Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή επειδή γυρνάω από τη δουλειά μου και βολεύει και τους άλλους.

 

Εγώ όμως έχω λίγο πιο ιδιαίτερα και απαιτητικά γούστα στο φαγητό. Όταν αυτό που τρώω έξω μπορώ να το φτιάξω καλύτερο σπίτι μου, θα το πω. Δεν είναι πως σπάζομαι πολύ ούτε πως κάνω θέμα, αλλά θα πω πως το φαγητό στο γαμω-μάγαζο που πήγαμε είναι γαμώ-μέτριο και πως το μαγειρεύω καλύτερα.

 

Οι φίλοι μου αυτοί λοιπόν, δε ξέρω πως την είδαν και μου τη λένε, μέχρι τώρα το λέγαν για αστείο, εχθές και σήμερα όμως μου την είπαν κανονικά. Δηλαδή μου κάνει εχθές ένας με έντονο επικριτικό ύφος: "Σοβαρά τώρα, έχεις ανεβάσει τον πήχη ψηλά και δε σου αρέσει τίποτα". Του απάντησα πως είναι μερικά φαγητά που μου άρεσαν σε κάποια μαγαζιά αλλά είχε πάρει το ύφος του μαλάκα που στην λέει.

 

Δηλαδή τι θέλει να κάνω; Να κατεβάσω τον πήχη και να λέω πως ότι τρώμε είναι καλό; Σημειωτέο, ο τύπος μαγειρεύει 12 χρόνια και τα φαγητά του είναι χάλια (βράζει τα μακαρόνια 15 λεπτά και μετά σβήνει το μάτι και αφήνει την κατσαρόλα επάνω... ακόμα 10 λεπτά).

 

Όταν μεν σου ζητήσουν να τους πεις τι σου αρέσει και τι προτείνεις και καμία συμβουλή για να κάνεις καλύτερα κάτι ή που αλλού να πάμε, και τους απαντήσω, γυρνάνε και με λένε ψωνισμένο επειδή δε τους άρεσε η απάντηση.

 

Εγώ τι να κάνω δηλαδή; Α στα διάλα. Μαλάκες. Έχω σπαστεί τόσο που σκέφτομαι να μη ξαναβγώ για φαγητό μαζί τους.

 

Απλά είπα να ξεσπάσω λίγο επειδή εκείνη τη στιγμή είχα άλλα στο μυαλό μου και δε ξέσπασα μπροστά του.

Sorry για το offtopic.

Δημοσ.

Ένα δίκιο το έχουν τα φιλαράκια σου, μόνο πες τους να βράζουν τα μακαρόνια για όσα λεπτά λέει η συσκευασία.

Δημοσ.

Ένα δίκιο το έχουν τα φιλαράκια σου, μόνο πες τους να βράζουν τα μακαρόνια για όσα λεπτά λέει η συσκευασία.

Δεν έχουν δίκιο. Δεν είμαι λάθος αν δε μου αρέσει το φαγητό. Απλά τα γούστα μας διαφέρουν. Πως για παράδειγμα (το έχει χρησιμοποιήσει ο γνωστός "επίκουρος" σε διάλεξη αυτό το παράδειγμα, γαμώ τα παιδιά) σε κάποιον αρέσει ο Bergman και σε άλλον ο Stallone. Δε θα πω πως σε όποιον αρέσει ο δεύτερος είναι βλάκας, απλά δε μου αρέσει. Ούτε θα απαιτήσω να δουν όλοι τον πρώτο.

 

Δε τους είπα πως θα φύγω, ούτε πως δε θα ξαναβγώ μαζί τους για φαγητό, ούτε πως το γούστο τους στο φαγητό είναι πολύ φτηνιάρικο (κατά τη γνώμη μου είναι αλλά δε τους το είπα λέμε). Απλά με ρώτησαν και τους είπα την άποψή μου ήρεμα και ωραία.

 

Όσο για τα μακαρόνια, δε δίνω συμβουλές. Ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει. Αν θέλει τη συμβουλή μου μπορεί να τη ζητήσει, αν και όπως όλοι οι Έλληνες, νομίζουν πως κάνουν τα πάντα σωστά.

Δημοσ.

Εντάξει ρε γαμωτο, δε βγαίνουμε όλοι να φάμε την τέλεια μπριζόλα. Με τα φιλαράκια βγαίνεις.

Δημοσ.

Ναί, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να τρώς ότι να 'ναι. Βέβαια αν κρίνω απο τους φίλους του και τον τρόπο που μαγειρεύουν, δεν θα πρέπει να τους πολυενοχλεί.

Δημοσ.

Εντάξει ρε γαμωτο, δε βγαίνουμε όλοι να φάμε την τέλεια μπριζόλα. Με τα φιλαράκια βγαίνεις.

Μα γιαυτό δεν αντιδρώ περίεργα. Απλά τους λέω πολύ απλά πως δε μου αρέσει, δε κάνω σκηνή. Καταλαβαίνω πως βγαίνω έξω για την παρέα.

Αλλά όχι και να μη μπορώ να πω την άποψή μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια την μπριζολα που θα φατε εξω, δεν θα την παρετε τσαμπα. Ουτε θα πληρωσεται οσα νομιζετε πως αξιζε το πιατο. Τα λεφτα σας βγαζουν

Δεν ειναι θεμα γουστου/απειριας στο πως θελουμε κατι μαγειρεμενο. Πχ στο μοσχαρι εχουμε κανει αρκετες φορες τον ιδιο καυγα για αυτο που το 80% εδω μεσα βλεπει ωμο και τι ειναι το κανονικο. Well done μοσχαρισια μπριζολα (καρε, σπαλα) δεν σημαινει στεγνη και σαν παπουτσι. Απο προσωπικη εμπειρια το λεω αυτο, μια και η μανα μου δεν της αρεσαν οι μοσχαρισιες μπριζολες (btw στα αγγλικα ο ορος steak ειναι για την μπριζολα και μονο αρχικα) επειδη ελεγε οτι βγαινουν σαν λαστιχο. Εγω μια απλη μπριζολα μοσχαρια, απο το sainsburys (ενα απο τα πιο μεγαλα supermarket της αγγλιας απο θεμα franchises) την μαγειρεψα πρωτη φορα μονος μου, σε "δικο μου" χωρο, περιπου τον μαιο του 2002. Δεν ειχα ιδεα τοτε για θερμοκρασιες ψησιματος. Well done μπριζολα και δεν ηταν στεγνη. Ουτε το 1% των γνωσεων ικανοτητων και εξοπλισμου που εχω τωρα επισης.

Συνεχιζουμε αυριο την κουβεντα αν θελετε γιατι ειμαι νεκρος απο την κουραση. 36 ωρες αυπνος, οι 13-15 με star wars online. Επισης ειχα απιστευτα νευρα χτες επειδι δεν μου επιασε ο πειραματισμος με τις πατατες dauphinoise...

Και αγχωνομαι πιο πολυ οτι οπως και καθε χρονο και θα πρεπει να μαγιρεψω στο σπιτι ενος παιδιου που ειμαστε σε μια παρεα 16 χρονια. Ε 3η φορα χοιρινο δεν κανω με τιποτα.

 

Αυτα για τωρα.

 

ps: το καλοκαιρι ειχα βρεθει με ενα παιδι και την γυναικα του. Εγω και εκεινος ημασταν συγκατικοι στο πρωτο σπιτι που εμεινα στην αγγλια. Πριν χρονια μου εξηγουσε οτι στην κινα βαζουν δοαφερα απωξηραμενα ψαρια/θαλασσινα οταν βραζουν ρυζι στα ειδικα σκευη που εχουν (και τα σπανε για τις 30 λιρες που ζητανε) Το καλοκαιρι του ειπα οτι δεν εβρισκα στην chinatown αποξηραμενα χτενια.

Ε και σημερα μου ηρθε απο το hong kong ενα μικρο δεμα με ενα κουτι απο αυτα μεσα!

Επεξ/σία από Toufas
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...