evabb Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Η πρασινάδα τι είναι; Τα λαχανάκια τα έβρασες; Πόση ώρα; Τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι; Τα μανιτάρια τα τηγάνισες; Δε σου αρέσει να τα τσιγαρίζεις πολύ ε; Η προσθήκη του χοντρού αλατιού (τι είναι; Ακατέργαστο θαλάσσης; Συνήθως αυτό ενώνεται με άλλες χοντρές νιφάδες αλατιού όπως στη φώτο σου) είναι πολύ γαμάτη. η πρασιναδα ειναι ανηθος. τα λαχανακια τα εβρασα περιπου 7 λεπτα σε αλατισμενο νερο με θαλασσινο αλατι, τρυπιουνται με το πηρουνι αλλα δεν διαλυονται. ειναι οσο πρεπει ωστε να μην χασουν το χρωμα τους. τα μανιταρια τα περασα απο το βουτυρο λιγο και προσθεσα λευκο πιπερι και λιγο εως ελαχιστο αλατι. δεν τα τσιγαρισα πολυ οντως. το αλατι ειναι fleur de sel. πριν μπει το αλατι και ο ανηθος εστιψα λιγο λεμονι απο πανω.
billkost Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 η πρασιναδα ειναι ανηθος. τα λαχανακια τα εβρασα περιπου 7 λεπτα σε αλατισμενο νερο με θαλασσινο αλατι, τρυπιουνται με το πηρουνι αλλα δεν διαλυονται. ειναι οσο πρεπει ωστε να μην χασουν το χρωμα τους. τα μανιταρια τα περασα απο το βουτυρο λιγο και προσθεσα λευκο πιπερι και λιγο εως ελαχιστο αλατι. δεν τα τσιγαρισα πολυ οντως. το αλατι ειναι fleur de sel. πριν μπει το αλατι και ο ανηθος εστιψα λιγο λεμονι απο πανω. Ρε συ! Το φαντάστηκα πως θα είναι άνηθος αλλά μου φάνηκε πολύ χοντρό!
traganeus Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Αυτά τα λαχανάκια πρέπει να μετράνε ε??? Δεν έχω φάει ποτέ....
evabb Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 τα λαχανακια η σου αρεσουν η τα μισεις. για αρχη δοκιμασε να τα βρασεις κομμενα στην μεση ωστε να μην πικριζουν πολυ και μετα τα περνας σε βουτυρο με λευκο πιπερι.
Praetorianos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 τα λαχανακια η σου αρεσουν η τα μισεις. για αρχη δοκιμασε να τα βρασεις κομμενα στην μεση ωστε να μην πικριζουν πολυ και μετα τα περνας σε βουτυρο με λευκο πιπερι. Εγώ ας πούμε και σχεδόν η πλειοψηφία των ανθρώπων που ξέρω τα μισούν. Αντικειμενικά πάντως όταν τα βράζεις βρωμάνε ελεινά. Μια κοπέλα στο erasmus τα έτρωγε συχνά, κι όταν μαγείρευε βρωμούσε μια ολόκληρη εστία.
evabb Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ ας πούμε και σχεδόν η πλειοψηφία των ανθρώπων που ξέρω τα μισούν. Αντικειμενικά πάντως όταν τα βράζεις βρωμάνε ελεινά. Μια κοπέλα στο erasmus τα έτρωγε συχνά, κι όταν μαγείρευε βρωμούσε μια ολόκληρη εστία. το κουνουπιδι βρωμαει χειροτερα θα ελεγα αλλα αξιζει τον κοπο αν το κανεις γκρατινε.
athlios Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Κατι εχω ακουσει, οτι αν βαζεις ενα ποτηρακι γαλα και λιγο ψωμι εκει στην κατσαρολα διπλα/πανω δε βρωμαει τοσο.
leftermann Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μια κοπέλα στο erasmus τα έτρωγε συχνά, κι όταν μαγείρευε βρωμούσε μια ολόκληρη εστία. πού να πέρδονταν κιόλας...
Praetorianos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 πού να πέρδονταν κιόλας... Πέρδονται οι γυναίκες?
evabb Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Κατι εχω ακουσει, οτι αν βαζεις ενα ποτηρακι γαλα και λιγο ψωμι εκει στην κατσαρολα διπλα/πανω δε βρωμαει τοσο. νομιζω ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο να ανοιξεις κανα παραθυρο.
billkost Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Νομίζω πως είναι υπερβολή να λέμε πως ή τα αγαπάς ή τα μισείς. Εμένα για παράδειγμα, όπως και σε πολλούς φίλους, είναι μέση κατάσταση. Αλλά το σημαντικό είναι πως σαν πρώτη ύλη μπορούν να δώσουν ωραία αποτελέσματα. Ωμό μεν, είναι πολύ νόστιμο, κομμένο σε λεπτές φέτες με λάδι, αλάτι και λεμόνι. Ή στους 220 στο φούρνο, κομμένα στη μέση με αλάτι και λάδι για 15 λεπτά, μόλις βγούνε λίγη παρμεζάνα και είναι λουκούμια, αν και λίγο σκληρά. Όσο για τη μυρωδιά στο βράσιμο, γενικά τα βραστά λαχανικά βρωμάνε λίγο, ή τουλάχιστο αυτό νομίζω.
ioanna_b Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 tip για την μυρωδιά. βάλτε μήλα μέσα στην κατσαρόλα. works στο μπρόκολο. γιατί όχι και στα κουνουπίδια και στα συναφή ζαρζαβατικά??εεε?? και είναι και λουκουμάκι μετά το λιωμένο μήλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις