billkost Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 1)το τυρι ειναι εμενταλ τριμενο, θα μπορουσα να βαλω και gruyère (γραβιερα στην ελληνικη βερσιον) απλα ειπα να κανω μια δοκιμη. 2) δεν το ελιωσα με καποιο ειδικο τροπο. το εβαλα πανω στο ψωμι και το εβαλα στην σχαρα του φουρνου μερικα λεπτα γυρω στους 200 βαθμους 3) το ψωμι ειναι πολυσπορο γκρι (μπορω να σου βαλω φωτο αν θες) 4) τα κρεμμυδια τα ψηνονταν πολυ ωρα για να πω την αληθεια και δεν εβγαλαν ολο τους το νερο, θα μπορουσαν οντως να καρεμελωσουν λιγο παραπανω αλλα δεν το θεωρησα απαραιτητα γιατι ειναι σουπα 5) ευχαριστω το χρωμα ειναι λογο του βουτυρου που καφετισε. ετσι να γουσταρουμε δλδ Είχα δοκιμάσει ένα gruyere 2 χρόνων και ήταν απίθανο. Πριν μια εβδομάδα, πήρα από το Βασιλόπουλο deli στη Σταδίου ένα υπεργαμάτο compte 36 μηνών και έπαθα την πλάκα μου. Απίθανο. Το ψωμί το πολύσπορο το ξέρω αλλά δε μου πολυαρέσει. Όταν κάνω κρεμμυδόσουπα, φροντίζω να καραμελώνω όσο πιο πολύ τα κρεμμύδια, νομίζω πως γίνεται πιο νόστιμη αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου.
evabb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 νομιζω η γευση του compte και της gruyère ειναι κοντα. μπορει να κανω και λαθος βεβαια. αν βρεις παρε Beaufort ειναι τυπος gruyère και ειναι απιθανο.
billkost Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 νομιζω η γευση του compte και της gruyère ειναι κοντα. μπορει να κανω και λαθος βεβαια. αν βρεις παρε Beaufort ειναι τυπος gruyère και ειναι απιθανο. Thanks for the tip. Αύριο που θα ξανακατέβω κέντρο.
parasaser Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 4) τα κρεμμυδια τα ψηνονταν πολυ ωρα για να πω την αληθεια και δεν εβγαλαν ολο τους το νερο, θα μπορουσαν οντως να καρεμελωσουν λιγο παραπανω αλλα δεν το θεωρησα απαραιτητα γιατι ειναι σουπα πως ακριβως εκανες την σουπα? εβαλες καποιο ζωμο, ζαχαρη στα κρεμυδια?
evabb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 πως ακριβως εκανες την σουπα? εβαλες καποιο ζωμο, ζαχαρη στα κρεμυδια? ζαχαρη στα κρεμμυδια; γιατι; ειναι θεογλυκα απο μονα τους. εχουμε και λεμε υλικα (για 2-2,5 μεριδες) 4-5 κρεμμυδια 30γρ βουτυρο 30γρ ελαιολαδο μισο λιτρο ζωμο λαχανικων να ειναι βραστο το νερο εκεινη την ωρα(κανονικα βαζουμε ζωμο κρεατος αλλα εμενα μου αρεσει καλυτερα μα τα λαχανικα) 1 γεματη κουταλια της σουπας αλευρι (να κανει ενα ωραιο βουναλακι) θαλασσινο αλατι πιπερι εκτελεση καθαριζουμε τα κρεμμυδια και τα κοβουμε στα δυο. τα κοβουμε σε λωριδιτσες. σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι και το βουτυρο και αναβουμε μετρια την φωτια. οταν ζεσταθει καλα το λαδι ριχνουμε μεσα τα κρεμμυδια και αλατιζουμε και ανακατευουμε με μια ξυλινη κουταλα. ο στοχος ειναι να καραμελωσουν/μαραθουν καλα τα κρεμμυδια, να βγαλουν το νερο τους. η διαδικασια παιρνει μιση ωρα τουλαχιστον και στο τελος ο ογκος των κρεμμυδιων ειναι το 1/3 του αρχικου. υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το βουτυρο να μαυρισει σαν να εχει καει. αν δεν μυριζει καμενο κι απλα ειναι καφε δεν υπαρχει προβλημα. θα δωσει αυτη την ωραια αποχρωση στην σουπα. οταν γινουν τα κρεμμυδια ριχνουμε το αλευρι και το πιπερι και ανακατευουμε καλα να παει παντου. προσθετουμε τον καυτο ζωμο και ανακατευουμε καλα. το αφηνουμε να παρει μια βραση να δεσει λιγο η σαλτσα. την ιδια ωρα κοβουμε 2 φετουλες ψωμι και καθε ατομο. βαζουμε τριμενο τυρι πανω (εμενταλ η γραβιερα) και ψηνουμε στην σχαρα του φουρνου για μερικα λεπτα στους 200 βαθμους μεχρι να λιωσει καλα το τυρι.
parasaser Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 ποπο καλο για vegetarian ειναι οτι πρεπει
evabb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 ναι. η αληθεια ειναι οτι μαγειρευω σπανια κρεας. οι περισσοτερες συνταγες μου ειναι vegetarian οχι ομως vegan.
billkost Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Γιατί βάζεις θαλασσινό αλάτι όταν το μαγειρεύεις; Βρίσκεις πως έχει καλύτερη γεύση; Εγώ το βάζω μόνο όταν είναι να μη το μαγειρέψω, δηλαδή σε ωμές σαλάτες κλπ.
evabb Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Γιατί βάζεις θαλασσινό αλάτι όταν το μαγειρεύεις; Βρίσκεις πως έχει καλύτερη γεύση; Εγώ το βάζω μόνο όταν είναι να μη το μαγειρέψω, δηλαδή σε ωμές σαλάτες κλπ. σαφως. χρησιμοποιω μονο θαλασσινο αλατι. εχει πιο εντονη αλμυρα και καλυτερη γευση και αρωμα. επισης ειναι πιο υγειηνο λογο ιωδιου. οταν προκειται να το φαω ωμο βαζω fleur de sel. το λεγομενο table salt το μπαναρα απο την κουζινα μου πριν κανα χρονο οταν μια μερα πηγα να αγορασω αλατι και δεν ειχε το φτηνο και πηρα το θαλασσινο και πιο ακριβο (με επριζε και λιγο η μανα μου να παιρνω ιωδιουχο λογο θυροειδη). εκεινη την μερα ξαναγευτηκα το αλατι οπως το θυμομουν μικρη.
billkost Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 σαφως. χρησιμοποιω μονο θαλασσινο αλατι. εχει πιο εντονη αλμυρα και καλυτερη γευση και αρωμα. επισης ειναι πιο υγειηνο λογο ιωδιου. οταν προκειται να το φαω ωμο βαζω fleur de sel. το λεγομενο table salt το μπαναρα απο την κουζινα μου πριν κανα χρονο οταν μια μερα πηγα να αγορασω αλατι και δεν ειχε το φτηνο και πηρα το θαλασσινο και πιο ακριβο (με επριζε και λιγο η μανα μου να παιρνω ιωδιουχο λογο θυροειδη). εκεινη την μερα ξαναγευτηκα το αλατι οπως το θυμομουν μικρη. Α κάτσε τώρα κατάλαβα. Εννοείς πως το θαλασσινό αλάτι που βάζεις δεν είναι το fleur de sel. ΟΚ, νόμιζα πως έβαζες το fleur de sel στο μαγείρεμα γιαυτό.
evabb Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 οχι καλε σιγα μην καταστρεψω ετσι το fleur de sel
traganeus Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Κόκορας μακαρονάδα σφαγμένος πριν 2 μέρες... Τον κυνήγαγα 1 ώρα να τον πιάσω, αλλα έγινε πεντανόστιμος και άξιζε η ταλαιπωρία!!!
traganeus Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μπααααα δεν έχει μείνει τίποτα, τώρα κοπάνησα το τελευταίο πιάτο και είπα να το μοιραστώ... Τα μαγειρέματα τα έκανε η μάνα μου....
parasaser Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 εχετε καμια συνταγη για ριζοτο πορτοκαλι? εχω μια στο νου μου αλλα δεν ξερω αν θα πετυχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις