leftermann Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 εχμ, είναι ήδη στο ψυγείο... Την επόμενη φορά. Ευχαριστώ
billkost Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 εχμ, είναι ήδη στο ψυγείο... Την επόμενη φορά. Ευχαριστώ Α δηλαδή τα κατάφερες, την έφτιαξες. Συγχαρητήρια!
leftermann Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 αμε! Πολύ λιπαρή μου φάνηκε πάντως. Με καλαμποκέλαιο την έκανα. Καμία σχέση με την αγοραστή πάντως.
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 αμε! Πολύ λιπαρή μου φάνηκε πάντως. Με καλαμποκέλαιο την έκανα. Καμία σχέση με την αγοραστή πάντως. τοτε την πετυχες. ετσι ειναι η πραγματικη μαγιονεζα. εξαιρετικα λιπαρη.
billkost Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 αμε! Πολύ λιπαρή μου φάνηκε πάντως. Με καλαμποκέλαιο την έκανα. Καμία σχέση με την αγοραστή πάντως. μμμμ το πόσο λιπαρή είναι εξαρτάτε βεβαίως και από τη ποσότητα λαδιού που θα βάλεις, όμως, γενικά, αν σε ενοχλεί που είναι λιπαρή, βάλε παραπάνω αλάτι και λεμόνι. Το καλαμποκέλαιο λένε πως είναι πολύ κακό για την υγεία. Εγώ είχα βάλει αμυγδαλέλαιο. Όμως μου είχε βγει πολύ ελαφριά.
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 μμμμ το πόσο λιπαρή είναι εξαρτάτε βεβαίως και από τη ποσότητα λαδιού που θα βάλεις, όμως, γενικά, αν σε ενοχλεί που είναι λιπαρή, βάλε παραπάνω αλάτι και λεμόνι. Το καλαμποκέλαιο λένε πως είναι πολύ κακό για την υγεία. Εγώ είχα βάλει αμυγδαλέλαιο. Όμως μου είχε βγει πολύ ελαφριά. εσυ δεν υπαρχεις μανα μου.
leftermann Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 έτσι μου φάνηκε κι εμένα, ότι ήθελε λεμόνι. Αλλά κώλωσα να βάλω μετά, μην την χαλούσα εντελώς. Την άλλη φορά λέω να βάλω ελαιόλαδο, πούχω πολύ καλό από την Κρήτη. Λογικά θα γίνει ακόμα πιο βαριά, αλλά γενικά δεν τα πάω καθόλου τα άλλα λάδια πλην του ελαιόλαδου. Γι αυτό και κάνω μικρές ποσότητες, για να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι 1 κρόκο με 150 μλ λάδι έβαλα.
billkost Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 εσυ δεν υπαρχεις μανα μου. Τσου ρε Λάκη.
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 έτσι μου φάνηκε κι εμένα, ότι ήθελε λεμόνι. Αλλά κώλωσα να βάλω μετά, μην την χαλούσα εντελώς. Την άλλη φορά λέω να βάλω ελαιόλαδο, πούχω πολύ καλό από την Κρήτη. Λογικά θα γίνει ακόμα πιο βαριά, αλλά γενικά δεν τα πάω καθόλου τα άλλα λάδια πλην του ελαιόλαδου. Γι αυτό και κάνω μικρές ποσότητες, για να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι 1 κρόκο με 150 μλ λάδι έβαλα. οχιιιιιιιι μηηηηηηηηη ποτε ελαιολαδο. θα γινει πικρη.
traganeus Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ελαιόλαδο ftw ρε!!!!!! και εμείς στην οικογένεια έτσι μόνο ελαιόλαδο βάζαμε(δικό μας)και μου έχει μείνει και εμένα και μόνο αυτό χρησιμοποιώ.
leftermann Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 θα δοκιμάσω μωρέ. Το πολύ πολύ να πάει τσάμπα 1 κρόκος και μισό ποτήρι λάδι...
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ελαιόλαδο ftw ρε!!!!!! και εμείς στην οικογένεια έτσι μόνο ελαιόλαδο βάζαμε(δικό μας)και μου έχει μείνει και εμένα και μόνο αυτό χρησιμοποιώ. μεγαλο λαθος να περιοριζεσαι σε ενα μονο ειδος λαδιου. πρωτον δεν ταιριαζει παντου. δευτερον δεν δινει παντα την πρεπουσα υφη.
billkost Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 έτσι μου φάνηκε κι εμένα, ότι ήθελε λεμόνι. Αλλά κώλωσα να βάλω μετά, μην την χαλούσα εντελώς. Την άλλη φορά λέω να βάλω ελαιόλαδο, πούχω πολύ καλό από την Κρήτη. Λογικά θα γίνει ακόμα πιο βαριά, αλλά γενικά δεν τα πάω καθόλου τα άλλα λάδια πλην του ελαιόλαδου. Γι αυτό και κάνω μικρές ποσότητες, για να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι 1 κρόκο με 150 μλ λάδι έβαλα. Και τώρα μπορείς να βάλεις λεμόνι και να μη τη χαλάσεις. Επίσης μπορείς να παίξεις με γεύσεις, δηλαδή να λιώσεις μια σκελίδα σκόρδο και να βάλεις πιπέρι. Όσο αφορά το ελαιόλαδο, πως έφτιαξες τη μαγιονέζα; Χτυπώντας με το χέρι ή με μίξερ/μηχάνημα; Αν την έκανες με το χέρι δε τρέχει τίποτα. Αν την έκανες με μηχάνημα μη βάλεις ελαιόλαδο, θα σου πικρίσει. Το ελαιόλαδο αποτελείτε από πολλά πικρά μόρια μαζί, τα οποία δε τα πιάνουν οι αισθητήρες της γεύσης μας επειδή είναι πολύ μεγάλα για αυτούς. Όμως αν το κάνεις με μηχάνημα, τα μόρια αυτά χωρίζονται και τα πιάνουμε και είναι πικρά. Γενικά μια ωραία μέθοδος είναι αφού κάνεις τη μαγιονέζα με λιγότερο λάδι από όσο έβαλες, βάλε από πάνω ελαιόλαδο και ανακάτεψε το με το χέρι, θα δεις που θα το απορροφήσει.
evabb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 θα δοκιμάσω μωρέ. Το πολύ πολύ να πάει τσάμπα 1 κρόκος και μισό ποτήρι λάδι... ε αμα ειναι να κανεις τοσο μικρη ποσοτητα. ωραιοι οι πειραματισμοι.
leftermann Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Σημειώνω τα τιπς του Μπιλ. Με μίξερ την έκανα. Θα την κάνω με το σύρμα την άλλη φορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις