Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

E κανεις ενα μιγμα με αυτα τα υλικα και ότι αλλο μυρωδικο γουσταρεις και εκει που σιγοψηνεις το κρεας πας και το αλείφεις αρκετά συχνα με ενα πινελακι, σε καποια φάση κανουν μια κρουστιτσα από πανω πολύ γαματη. Πως βουτυρώνουν το αρνι το πασχα και κανει 75 κρουστες λιπους η πετσα; Κατι τετοιο.

 

Θα σε γελάσω για δοσολογιες, γοογλαρετο καλύτερα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι στην λαδόκολλα.Ο πατέρας μου βάζει 2-3 ντομάτες χοντροκομμένες-για υγρασία-σκόρδο,μουστάρδα,300γρ κεφαλογραβιέρα και 2-3 χοντροκομμένες πιπεριές,αλάτι,πιπέρι.Το τυλίγεις στην λαδόκολλα το βάζεις σε ταψάκι και το ψήνεις σε σιγανή φωτιά 110 με 120 βαθμούς για πολλές ώρες.Αν το θέλετε για το βράδυ πρέπει να το κάνεις τώρα σε λίγο πιο δυνατή φωτιά.

Δημοσ.

μπζηλέ, ή θα το βάλω τώρα που είμαι ακόμα σχετικά σόμπερ, ή αύριο πρωί με το καλό. Πριν πάω για ύπνο, θα είμαι του ματς για ύπνο για να βάλω γουρουνάκι στον φούρνο. :mrgreen:

Δημοσ.

Ναι στην λαδόκολλα.Ο πατέρας μου βάζει 2-3 ντομάτες χοντροκομμένες-για υγρασία-σκόρδο,μουστάρδα,300γρ κεφαλογραβιέρα και 2-3 χοντροκομμένες πιπεριές,αλάτι,πιπέρι.Το τυλίγεις στην λαδόκολλα το βάζεις σε ταψάκι και το ψήνεις σε σιγανή φωτιά 110 με 120 βαθμούς για πολλές ώρες.Αν το θέλετε για το βράδυ πρέπει να το κάνεις τώρα σε λίγο πιο δυνατή φωτιά.

 

*drools*

Δημοσ.

το λοιπόν, επειδής αύριο είναι μεγάλη μέρα, και είναι και η ονομαστική εορτή της Αδυναμίας μου της Μεγάλης, έχω πάρει μια κουμούτσα κρέας γουρουνιού ημιάγριου, 2 και κάτι κιλά. Ημιάγριο όταν λέω, δεν ξέρω άμα είναι δόκιμος ο όρος αλλά έτσι το λένε εδώ, είναι διασταυρώσεις αγριογούρουνου που τα εκτρέφουν σχετικά ελεύθερα σε μεγάλες ελεγχόμενες εκτάσεις. Δεν είναι σαν το αγριογούρουνο το κυνήγι ασπούμε, αλλά και καμία σχέση με το χοιρινό το απλό.

 

Η ιδέα είναι να μπει στην γάστρα σε χαμηλή φωτιά για καναδυοτρειςτεσσερις ώρες.

 

Κάνα τιπ; Καμιά ιδέα; Δεν είμαι για εξτρημ μαγειρικές, φούρνο θα το χώσω, αλλά λέω, κάνα μαρινάρισμα, καμιά προετοιμασία ξερωγώ, αν κανένας έχει γνώση.

 

Φχαριστώωωω. Και καλή χρονιάααα. :-)

1. Πια είναι η αδυναμία σου η μεγάλη (που το έγραψες με κεφαλαία αρχικά;).

2. Δε λες το σημαντικότερο, τι μέρος του γουρουνιού είναι.

3. Που το εκτρέφουν αυτό; Δώσε κανένα link να δούμε οι τυφλοί εμείς.

4. Αν το έλεγες πριν 3 μέρες θα σου έλεγα γαμάτη, όχι extreme συνταγή (πριν 6 μέρες ακόμα καλύτερα) αλλά έτσι είναι η ζωή.

5. Καλή επιτυχία αφού άρχισες. Πες μας τα αποτελέσματα και τράβα καμιά φώτο.

Δημοσ.

1. η κόρη μου η μεγάλη είναι η Αδυναμία μου η Μεγάλη.

2. δεν έχω ιδέα. ήταν μια μακρουλή κουμούτσα κρέας. Εμπιστεύομαι τον χασάπη μου.

3. ξέρω ότι είναι στο Κικλίς, νομίζω στο βουνό Μπέλες. Επίσης ξέρω ότι υπάρχει άλλη μια τέτοια "φάρμα" κάπου στα βουνά της Δράμας, στην οποία μάλιστα μπαίνεις αν θέλεις με το όπλο σου και σκοτώνεις το γουρούνι που διαλέγεις. Δεν ξέρω περισσότερα.

4. ούτε εγώ το ήξερα πριν 3 μέρες. Χθες πρωί το αγόρασα.

5. έκοψα κάπυ μισό κιλό και θα το κάνω γλυκόξινο μεζέ. Η υπόλοιπη κουμούτσα μπήκε στην γάστρα και βασανίζεται σε χαμηλή φωτιά εδώ και κάνα δίωρο, πασαλειμμένη με διάφορα. Λέω στις 3 ώρες να ανοίξω την γάστρα και να το αφήσω ακόμα καμιά ώρα ανοιχτό.Θενξ. Θα βάλω.

Δημοσ.

Ιδού.

 

Κουμούτσα ημιαγριογούρουνου ψημένη στην γάστρα για 3,5 ώρες, πασαλειμμένη με μέλι-μουστάρδα-χυμό πορτοκάλι, συνοδεία πατάτας:

 

 

P1040206.jpg

P1040207.jpg

P1040208.jpg

 

 

ο γλυκόξινος μεζές, προερχόμενος εκ της κουμούτσας, που προηγήθηκε:

 

 

P1040204.jpg

 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...