evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 δεν το εχω αγορασει ακομα. πρωτα πρεπει να παρω τα ινφο μου.
billkost Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 δεν το εχω αγορασει ακομα. πρωτα πρεπει να παρω τα ινφο μου. Τόσο πολύ σου άρεσαν τα αρνίσια φιλέτα στο μάτι; Είναι πιο έντονο κόκκινο από το μοσχάρι; Κάνε ένα google ρε συ, θα βρεις 1000+1 τρόπους για να το κάνεις.
siracos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά αρνί στην Ελλάδα εννοούμαι το μικρό το πολύ μέχρι τριών μηνών και αυτό που έχει τραφεί μόνο με γάλα. Αυτό δεν βρωμάει δεν μυρίζει και στο μαγείρεμα δεν θέλει τίποτα άλλο εκτός από αλατοπίπερο και ίσως ρίγανη. Στις ποιό πολλές χώρες αρνί εννοούν το ζώο μέχρι ενός έτους,δηλαδή μεγάλο αυτό που εδώ το λέμε ζυγούρι ή “μανάρι”. Αυτό μυρίζει και θέλει ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος. Αν το αρνί σας μυρίζει τότε αλλάξτε χασάπικο γιατί δυστυχώς παίζει πολύ δούλεμα στην αγορά και από τους κτηνοτρόφους και από τους χασάπηδες. Τώρα συνταγή δεν ξέρω να σας δώσω γιατί μόνο να το τρώω ξέρω.
evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ερωτηση περι μαχαιριου, οποιος ξερει (λειπει και ο επαγγελματιας γμτ) ειδα ενα chef knife σημερα και εκανε 34 ευρω. ειναι λογικη τιμη η ειναι πολυ φτηνο για να ειναι καλο;
siracos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 ερωτηση περι μαχαιριου, οποιος ξερει (λειπει και ο επαγγελματιας γμτ) ειδα ενα chef knife σημερα και εκανε 34 ευρω. ειναι λογικη τιμη η ειναι πολυ φτηνο για να ειναι καλο; Αν το σχήμα της λεπίδας και η λαβή του σε βολεύουν τότε κοίτα και την ποιότητα της λάμας. το καλό ατσάλι "κελαηδάει" ενώ το φτηνό αν το "χτυπήσεις" ακούγετε σαν τενεκές. Στα καλά ατσάλια οι λάμες σκουριάζουν αν δεν προσέχεις. Πάντως με αυτή την τιμή δεν νομίζω ότι είναι καλό αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
cthulhucarbide Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Στα καλά ατσάλια οι λάμες σκουριάζουν αν δεν προσέχεις Oh, really?
evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Αν το σχήμα της λεπίδας και η λαβή του σε βολεύουν τότε κοίτα και την ποιότητα της λάμας. το καλό ατσάλι "κελαηδάει" ενώ το φτηνό αν το "χτυπήσεις" ακούγετε σαν τενεκές. Στα καλά ατσάλια οι λάμες σκουριάζουν αν δεν προσέχεις. Πάντως με αυτή την τιμή δεν νομίζω ότι είναι καλό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. δεν ξερω πως το ενοεις το καλο και κακο ατσαλι. υπαρχει το ανοξειδωτο που δεν σκουριαζει και ενα καρο αλλα ατσαλια που σκουριαζουν χωρις να ειναι κατ'αναγκη κακης ποιοτητας. ξερω οτι για τα εργαλεια κοπης χρησιμοποιειται συχνα μαρτενσιτικο ατσαλι το οποιο γινεται να ειναι και ανοξειδωτο.
siracos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 δεν ξερω πως το ενοεις το καλο και κακο ατσαλι. υπαρχει το ανοξειδωτο που δεν σκουριαζει και ενα καρο αλλα ατσαλια που σκουριαζουν χωρις να ειναι κατ'αναγκη κακης ποιοτητας. ξερω οτι για τα εργαλεια κοπης χρησιμοποιειται συχνα μαρτενσιτικο ατσαλι το οποιο γινεται να ειναι και ανοξειδωτο. . Νομίζω έχει να κάνη με την επεξεργασία του μετάλλου πάντως τα κοινά ανοξείδωτα δεν έχουν καλή κόψη με εξαίρεση αυτά. http://www.opinel.gr/traditional.html πού γενικά είναι πολύ καλά. Αυτό με το κελάιδισμα και την σκουριά που έγραψα είναι ένας εμπειρικώς τρόπος να ξεχωρίζεις τις καλές λάμες που δυστυχώς δεν μπορώ να σου δείξω από εδώ.Πρέπει κάποιος να σου δείξει για να το καταλάβεις.Σε γενικές γραμμές το καλό το ξεχωρίζεις από την κόψη της λεπίδας και το πως ακονίζετε που είναι κι'αυτό άλλη μεγάλη ιστορία. Τη είναι το μαρτενσιτικο ατσάλι; Απ' ότι φαίνετε δεν μπορώ να βοηθήσω. Για να πάρεις μιά ίδέα κοίτα στήν παραπάνω εταιρεία που ξέρω ότι έχει πολύ καλές λάμες.
cthulhucarbide Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι ατσαλιών. Μερικοί από αυτούς σκουριάζουν διότι δεν είναι ανοξείδωτοι(δεν έχουν φτιαχτεί για να μην σκουριάζουν) αλλά είναι καλής ποιότητας για την δουλειά που προορίζονται. Επίσης αυτό που ονομάζεται καμιά φορά ποιότητα, έχει να κάνει και με τον τύπο του ατσαλιού. Τα πρώτα νούμερα της ανοξείδωτης σειράς 300 ας πούμε είναι μεν ανοξείδωτα και δεν σκουριάζουν αλλά λεκιάζουν με τον καιρό. Αυτό θα φαινόταν ως κακή ποιότητα σε κάποιον που νομίζει ότι το συγκεκριμένο ατσάλι πρέπει να λάμπει για πάντα. Αυτό με το κελάιδισμα και την σκουριά που έγραψα είναι ένας εμπειρικώς τρόπος να ξεχωρίζεις τις καλές λάμες Τη είναι το μαρτενσιτικο ατσάλι; Άμα σκουριάσει τότε είναι σίγουρα πολύ μούφα. Μαρτενσιτικό ατσάλι, έχει να κάνει με την κρυσταλλική διάταξη του πλέγματος του υλικού. Μην ασχοληθείς όμως με αυτό δεν θα το συναντήσεις πουθενά. Μια μικρή παρένθεση για τα ατσάλια απλώς
evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 . Νομίζω έχει να κάνη με την επεξεργασία του μετάλλου πάντως τα κοινά ανοξείδωτα δεν έχουν καλή κόψη με εξαίρεση αυτά. http://www.opinel.gr/traditional.html πού γενικά είναι πολύ καλά. Αυτό με το κελάιδισμα και την σκουριά που έγραψα είναι ένας εμπειρικώς τρόπος να ξεχωρίζεις τις καλές λάμες που δυστυχώς δεν μπορώ να σου δείξω από εδώ.Πρέπει κάποιος να σου δείξει για να το καταλάβεις.Σε γενικές γραμμές το καλό το ξεχωρίζεις από την κόψη της λεπίδας και το πως ακονίζετε που είναι κι'αυτό άλλη μεγάλη ιστορία. Τη είναι το μαρτενσιτικο ατσάλι; Απ' ότι φαίνετε δεν μπορώ να βοηθήσω. Για να πάρεις μιά ίδέα κοίτα στήν παραπάνω εταιρεία που ξέρω ότι έχει πολύ καλές λάμες. δεν βοηθας οντως. το σαιτ ηταν παντως κατι. εβγαλα ακρη μονη μου. Υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι ατσαλιών. Μερικοί από αυτούς σκουριάζουν διότι δεν είναι ανοξείδωτοι(δεν έχουν φτιαχτεί για να μην σκουριάζουν) αλλά είναι καλής ποιότητας για την δουλειά που προορίζονται. Επίσης αυτό που ονομάζεται καμιά φορά ποιότητα, έχει να κάνει και με τον τύπο του ατσαλιού. Τα πρώτα νούμερα της ανοξείδωτης σειράς 300 ας πούμε είναι μεν ανοξείδωτα και δεν σκουριάζουν αλλά λεκιάζουν με τον καιρό. Αυτό θα φαινόταν ως κακή ποιότητα σε κάποιον που νομίζει ότι το συγκεκριμένο ατσάλι πρέπει να λάμπει για πάντα. συμφωνω. τι κακο κι αυτο ρε γμτ με τους κωδικους. δεν μπορεις να βγαλεις ακρη
insomniaK Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 η ταλάντωση που κάνει η λάμα των καλών μαχαιριών είναι πολύ μικρή και ο ήχος σύντομος και σε υψηλή συχνότητα, σε αντίθεση, τα φτηνά μαχαίρια ταλαντώνονται εύκολα παράγοντας τον χαρακτηριστικό ήχο κλωτσημένου ντενεκέ που επανέρχεται. Αυτό προσπαθεί να πει ο siracos.
evabb Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 η ταλάντωση που κάνει η λάμα των καλών μαχαιριών είναι πολύ μικρή και ο ήχος σύντομος και σε υψηλή συχνότητα, σε αντίθεση, τα φτηνά μαχαίρια ταλαντώνονται εύκολα παράγοντας τον χαρακτηριστικό ήχο κλωτσημένου ντενεκέ που επανέρχεται. Αυτό προσπαθεί να πει ο siracos. το εθεσες πολυ πιο κατανοητα. το θεμα ειναι οτι δεν εχω την δυνατοτητα να κανω το παραπανω τεστ γτ ειναι σε συσκευασια το μαχαιρι που ειδα.
insomniaK Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Από τα αποκηρυγμένα του Βιντγκεστάιν: ο κόσμος μου φτάνει εκεί που φτάνει η γλώσσα μου (ή κάπως έτσι). πολύ προστυχάτζα ήταν, ακόμα και για το θέμα της μαγειρικής
billkost Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Από τα αποκηρυγμένα του Βιντγκεστάιν: ο κόσμος μου φτάνει εκεί που φτάνει η γλώσσα μου (ή κάπως έτσι). πολύ προστυχάτζα ήταν, ακόμα και για το θέμα της μαγειρικής Ο Wittgenstein δεν έχει αποκηρυγμένα. Έχει μόνο δυο βιβλία, εκτός αν εννοείς το tractatus, που αργότερα, στο φιλοσοφικές αναζητήσεις, έγραψε πως πλέον σκέφτεται διαφορετικά. Το οποίο σίγουρα δε μπορούμε να το ονομάσουμε αποκήρυξη. Εκτός αν το εννοείς αποκήρυξη, τότε μιλάμε διαφορετικές προσωπικές γλώσσες και άρα, σύμφωνα με τον Λουδοβίκο τον φίλο μας, οι δυο μας κόσμοι δεν ενώνονται πλήρως με την Ελληνική γλώσσα (χοχοχοχοχοχαχαχαχαχιχιχιχι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις