Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τα αποκηρυγμένα του Βιντγκεστάιν: ο κόσμος μου φτάνει εκεί που φτάνει η γλώσσα μου (ή κάπως έτσι).

 

 

πολύ προστυχάτζα ήταν, ακόμα και για το θέμα της μαγειρικής

 

Ο Wittgenstein δεν έχει αποκηρυγμένα. Έχει μόνο δυο βιβλία, εκτός αν εννοείς το tractatus, που αργότερα, στο φιλοσοφικές αναζητήσεις, έγραψε πως πλέον σκέφτεται διαφορετικά. Το οποίο σίγουρα δε μπορούμε να το ονομάσουμε αποκήρυξη.

 

Εκτός αν το εννοείς αποκήρυξη, τότε μιλάμε διαφορετικές προσωπικές γλώσσες και άρα, σύμφωνα με τον Λουδοβίκο τον φίλο μας, οι δυο μας κόσμοι δεν ενώνονται πλήρως με την Ελληνική γλώσσα (χοχοχοχοχοχαχαχαχαχιχιχιχι).

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο Wittgenstein δεν έχει αποκηρυγμένα. Έχει μόνο δυο βιβλία, εκτός αν εννοείς το tractatus, που αργότερα, στο φιλοσοφικές αναζητήσεις, έγραψε πως πλέον σκέφτεται διαφορετικά. Το οποίο σίγουρα δε μπορούμε να το ονομάσουμε αποκήρυξη.

 

Εκτός αν το εννοείς αποκήρυξη, τότε μιλάμε διαφορετικές προσωπικές γλώσσες και άρα, σύμφωνα με τον Λουδοβίκο τον φίλο μας, οι δυο μας κόσμοι δεν ενώνονται πλήρως με την Ελληνική γλώσσα (χοχοχοχοχοχαχαχαχαχιχιχιχι).

 

μηπως βαζει τπτ η μανα σου στο φαι;

Δημοσ.

ειρήνη υμίν.

 

Πουλέτε, έφκιασα μαγιονέζα με ελαιόλαδο (καθένας με τον πόνο του είναι το ρητό που ταιριάζει).

 

Με το σύρμα. Η πρώτη πήγε άκλαυτη, έγινε ζουμί και την πέταξα. Η δεύτερη πέτυχε! ΓΑΜΑΤΗ, πολύ καλύτερη από ότι με το καλαμποκέλαιο. Προφανώς φταίει και το ότι ελαιόλαδο έβαλα πολύ καλό, ενώ καλαμποκέλαιο εντελώς ΓΤΠ, το πιο φτηνό παίρνω πάντα, το χρησιμοποιώ μόνο για να καλύπτω τα παστά ψαράκια που φτιάχνω, δεν μου αρέσει καθόλου στο μαγείρεμα. Α, καμιά φορά βάζω και σε κάνα γλυκό. Το λοιπόν, γαμάτη η μαγιονέζα, δεν πίκρισε, η τενοντίτιδά μου πήρα να ξυπνάει λίγο μετά από μήνες αλλά την μπάλωσα. Αυτά. Καλημέρα σας.

Δημοσ.

Έτσι! Μαγιονέζα και φιλοσοφία ταυτόχρονα.

 

Billkost, όταν κάποιος λέει πως σκέφτεται διαφορετικά από το μόνο δημοσιευμένο γραπτό που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή, είναι ξεκάθαρο πως το αρνείται. Δεν έχει και πολύ σημασία.

 

Σήμερα, θα φάω μακαρόνια με clams. Τα πρότεινε ο ταρίφας.

Δημοσ.

η ταλάντωση που κάνει η λάμα των καλών μαχαιριών είναι πολύ μικρή και ο ήχος σύντομος και σε υψηλή συχνότητα, σε αντίθεση, τα φτηνά μαχαίρια ταλαντώνονται εύκολα παράγοντας τον χαρακτηριστικό ήχο κλωτσημένου ντενεκέ που επανέρχεται. Αυτό προσπαθεί να πει ο siracos.

Αυτό ακριβός

Δημοσ.

Έτσι! Μαγιονέζα και φιλοσοφία ταυτόχρονα.

 

Billkost, όταν κάποιος λέει πως σκέφτεται διαφορετικά από το μόνο δημοσιευμένο γραπτό που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή, είναι ξεκάθαρο πως το αρνείται. Δεν έχει και πολύ σημασία.

 

Σήμερα, θα φάω μακαρόνια με clams. Τα πρότεινε ο ταρίφας.

Η πρότασή σου δε βγάζει νόημα. Απλά για την ώρα μείνε στο ότι ο Wittgenstein δεν είχε αποκηρυγμένα. Δεν είναι για αυτό το thread αυτή η συζήτηση.

 

Προφανώς δε θα ξανακάνω φιλοσοφικά αστεία αφού κανείς δε τα εκτιμά.

 

Καλή επιτυχία στα μακαρόνια σου.

 

ειρήνη υμίν.

 

Πουλέτε, έφκιασα μαγιονέζα με ελαιόλαδο (καθένας με τον πόνο του είναι το ρητό που ταιριάζει).

 

Με το σύρμα. Η πρώτη πήγε άκλαυτη, έγινε ζουμί και την πέταξα. Η δεύτερη πέτυχε! ΓΑΜΑΤΗ, πολύ καλύτερη από ότι με το καλαμποκέλαιο. Προφανώς φταίει και το ότι ελαιόλαδο έβαλα πολύ καλό, ενώ καλαμποκέλαιο εντελώς ΓΤΠ, το πιο φτηνό παίρνω πάντα, το χρησιμοποιώ μόνο για να καλύπτω τα παστά ψαράκια που φτιάχνω, δεν μου αρέσει καθόλου στο μαγείρεμα. Α, καμιά φορά βάζω και σε κάνα γλυκό. Το λοιπόν, γαμάτη η μαγιονέζα, δεν πίκρισε, η τενοντίτιδά μου πήρα να ξυπνάει λίγο μετά από μήνες αλλά την μπάλωσα. Αυτά. Καλημέρα σας.

 

Το έκανες όπως ο Alton Brown στο βίντεο εκείνο; Δεν είναι γαμάτος ο τύπος; Συγχαρητήρια!!!

 

Λοιπόν, συμβουλή, την επόμενη φορά που θα κάνεις σάντουιτς, στη μερίδα μαγιονέζας που θα βγάλεις, βάλε λίγο λιωμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι, τώρα, ειδικά σε εσένα που έχεις μόνο ελαιόλαδο, θα έλεγα να βάλεις και λίγο ουδέτερο λάδι αλλά καλής ποιότητας, εγώ αγοράζω αμυγδαλέλαιο πλέον αλλά επειδή λένε πως δεν είναι κακό για την υγεία, εσύ βάλε ότι θες.

 

Άφησέ τη μαγιονέζα ξανά στο ψυγείο για μια ημέρα (το σκόρδο (όπως και το αλάτι) για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, γίνεται πιο έντονο την επόμενη ημέρα)

 

Θα δεις πως σαν βάση για σάντουιτς είναι ΑΠΙΘΑΝΟ!

Δημοσ.

πάω να κρυφτώ πάλι στο καβούκι του περιορισμένου κόσμου μου και πήρα πληροφορίες για τα μακαρόνια με τα clams. Όλοι το έχουν ως must eat.

 

 

Ούτε γω θα ξανακάνω πρόστυχα αστεία με βάση σχεδόν παραφρασμένη φιλοσοφία σε ένα θέμα μαγειρικής στην ενότητα του ότι ναναι ενός φόρουμ αφιερωμένο στην τεχνολογία. Ούτως ή άλλως οι κομπιουτεράδες δεν πηδάμε πως τολμώ και παίζω με τον πόνο μας;;;

 

Δημοσ.

Το έκανες όπως ο Alton Brown στο βίντεο εκείνο; Δεν είναι γαμάτος ο τύπος; Συγχαρητήρια!!!

 

Λοιπόν, συμβουλή, την επόμενη φορά που θα κάνεις σάντουιτς, στη μερίδα μαγιονέζας που θα βγάλεις, βάλε λίγο λιωμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι, τώρα, ειδικά σε εσένα που έχεις μόνο ελαιόλαδο, θα έλεγα να βάλεις και λίγο ουδέτερο λάδι αλλά καλής ποιότητας, εγώ αγοράζω αμυγδαλέλαιο πλέον αλλά επειδή λένε πως δεν είναι κακό για την υγεία, εσύ βάλε ότι θες.

 

Άφησέ τη μαγιονέζα ξανά στο ψυγείο για μια ημέρα (το σκόρδο (όπως και το αλάτι) για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, γίνεται πιο έντονο την επόμενη ημέρα)

 

Θα δεις πως σαν βάση για σάντουιτς είναι ΑΠΙΘΑΝΟ!

 

έτσι την έκανα. Μόνο που στο τέλος έριξα μια κουταλιά καυτό νερό, το διάβασα σε μια συνταγή ψάχνοντας, και είπα να το δοκιμάσω. Όταν είναι έτοιμη η μαγιονέζα, ρίχνεις μια κουταλιά καυτό νερό και ανακατεύεις γρήγορα λίγο ακόμα. Μου φάνηκε ότι την έκανε λίγο πιο απαλή στην υφή, πιο "κρέμα".

Λέω να δοκιμάσω μισό-μισό ελαιόλαδο με κάτι άλλο. Ηλιέλαιο ίσως;

Σκόρδο δεν νομίζω να βάλω... Ο σπόρος δεν το τρώει, και την μαγιονέζα την έφτιαξα κυρίως γι αυτόν, να μην βάζει αγοραστές σαβούρες στα σαντουιτσάκια του :-)

Δημοσ.

έτσι την έκανα. Μόνο που στο τέλος έριξα μια κουταλιά καυτό νερό, το διάβασα σε μια συνταγή ψάχνοντας, και είπα να το δοκιμάσω. Όταν είναι έτοιμη η μαγιονέζα, ρίχνεις μια κουταλιά καυτό νερό και ανακατεύεις γρήγορα λίγο ακόμα. Μου φάνηκε ότι την έκανε λίγο πιο απαλή στην υφή, πιο "κρέμα".

Λέω να δοκιμάσω μισό-μισό ελαιόλαδο με κάτι άλλο. Ηλιέλαιο ίσως;

Σκόρδο δεν νομίζω να βάλω... Ο σπόρος δεν το τρώει, και την μαγιονέζα την έφτιαξα κυρίως γι αυτόν, να μην βάζει αγοραστές σαβούρες στα σαντουιτσάκια του :-)

μμμ, αν βάλεις σκόρδο και δε του το πεις λες να το καταλάβει;

 

Ενδιαφέρον: Τι άλλο βάζεις στα σάντουιτς; Προσπαθείς να το κάνεις όλο με τα χέρια σου για να μην αγοράζεις απ' έξω; Π.χ. εγώ αποφεύγω όσο μπορώ τα αλλαντικά και βάζω κοτόπουλο ή πολύ πολύ ψιλοκομένη κοιλιά χοιρινού (από το ίδιο κομμάτι που φτιάχνεται το bacon).

Δημοσ.

μμμ, αν βάλεις σκόρδο και δε του το πεις λες να το καταλάβει;

 

λες να μην το καταλαβει; ειναι και τελειως ουδετερο το σκορδο, περναει απαρατηρητο εντελως.

Δημοσ.

Fromage-reblochon.jpg

 

Καρμεν προσεχε, αν δεν εχεις εμπειρια με τα γαλλικα τυρια ισως σου κακοφανει η μυρωδια, αλλα ειναι φανταστικο τυρι. Παρε και comte αν βρεις!

 

 

Άσχετο αλλά είδα το reblochon και θυμήθηκα μια ιστορία όταν ήμουν Βέλγιο.

Τελευταίο βράδυ λέμε με ένα φίλο να πάρουμε τυριά και ψωμί να δοκιμάσουμε.

Μπαίνω σε ένα μαγαζί, εγώ γαλλικά ότι να'ναι, αγγλικά η δε γρι.

 

Λέω, βάλε 3-4 κομματάκια ότι καλύτερο έχεις. Ένα από αυτά παίζει να ήταν και Reblochon. (κάπου έχω φώτο)

Όπως τα βάζει βλέπω ξαφνικά μία τιμή 30 ευρώ? Όπα, λέω σταμάτα.

 

Πάμε στο ξενοδοχείο, δοκιμάζουμε το πρώτο...δοκιμάσαμε το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο. Τα πετάξαμε και πήγαμε για steak. Ούτε σε σκύλο.

Δημοσ.

Άσχετο αλλά είδα το reblochon και θυμήθηκα μια ιστορία όταν ήμουν Βέλγιο.

Τελευταίο βράδυ λέμε με ένα φίλο να πάρουμε τυριά και ψωμί να δοκιμάσουμε.

Μπαίνω σε ένα μαγαζί, εγώ γαλλικά ότι να'ναι, αγγλικά η δε γρι.

 

Λέω, βάλε 3-4 κομματάκια ότι καλύτερο έχεις. Ένα από αυτά παίζει να ήταν και Reblochon. (κάπου έχω φώτο)

Όπως τα βάζει βλέπω ξαφνικά μία τιμή 30 ευρώ? Όπα, λέω σταμάτα.

 

Πάμε στο ξενοδοχείο, δοκιμάζουμε το πρώτο...δοκιμάσαμε το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο. Τα πετάξαμε και πήγαμε για steak. Ούτε σε σκύλο.

 

:confused: :confused: :confused:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...