Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευα, μαλλον προσφορα και ζητηση?

 

Billkost: http://www.cheftouch.eu/home.php?changelin=ENG

Τούφα το συγκεκριμένο είναι άπαιχτο. Ειδικά αν το έχεις όλο είναι υπέροχο, steam oven και shock freezer, του λείπει μια φυγόκεντρος και μερικοί δοκιμαστικοί σωλήνες και μετά αγοράζεις όλα αυτά τα χημικά και είσαι μέσα για ολοκληρωμένο παιχνίδι μοριακής γαστρονομίας.

 

Δες όμως πόσο κάνει:

http://www.foodbuzz.com/blogs/us/new_york/new_york/2853207-kitchenaid-chef-touch-system-pricing

 

 

Πάντως σήμερα έκανα το πρώτο μου πείραμα για το sous vide με μια αντίσταση και το PID μου σε έναν μικροελεγκτή και δούλεψε πολύ καλά.

Σπάω το κεφάλι μου να βρω τρόπους να κάνω την αντίσταση να μπει στο πάτωμα της λεκάνης του νερού αλλά δε μπορώ να βρω καμιά καλή λύση καθώς, δεν είμαι μηχανολόγος.

Δημοσ.

Τούφα το συγκεκριμένο είναι άπαιχτο. Ειδικά αν το έχεις όλο είναι υπέροχο, steam oven και shock freezer, του λείπει μια φυγόκεντρος και μερικοί δοκιμαστικοί σωλήνες και μετά αγοράζεις όλα αυτά τα χημικά και είσαι μέσα για ολοκληρωμένο παιχνίδι μοριακής γαστρονομίας.

 

Δες όμως πόσο κάνει:

http://www.foodbuzz.com/blogs/us/new_york/new_york/2853207-kitchenaid-chef-touch-system-pricing

 

 

Πάντως σήμερα έκανα το πρώτο μου πείραμα για το sous vide με μια αντίσταση και το PID μου σε έναν μικροελεγκτή και δούλεψε πολύ καλά.

Σπάω το κεφάλι μου να βρω τρόπους να κάνω την αντίσταση να μπει στο πάτωμα της λεκάνης του νερού αλλά δε μπορώ να βρω καμιά καλή λύση καθώς, δεν είμαι μηχανολόγος.

 

mhpos na pareis idea apo kana vrasthra? mhn kaneis to lathos pados kai tryphseis thn lekanh. h ydrostatikh piesh einai megalh skyla

Δημοσ.

mhpos na pareis idea apo kana vrasthra? mhn kaneis to lathos pados kai tryphseis thn lekanh. h ydrostatikh piesh einai megalh skyla

Δεν έχω ιδέα πως θα πάρω ιδέες από κάτι άλλο, δε ξέρω από μηχανολογικές κατασκευές και θέλω να μου βγει και φτηνό.

Δε θα τρύπαγα λεκάνη καθώς δεν έχω τα εργαλεία για τέτοια πράγματα.

Δημοσ.

Εγω θα παρω μεσα στο επομενο 3μηνο αυτο http://www.sousvidetools.com/sous-vide-chef-thermal-circulator κατα 90%

Απο οτι διαβασα ολες οι εταιριες κουζινων εχουν ετοιμα σχεδια για sous vide. Πολυ καλα νεα.

 

Θελει κατι σαν αυτο http://freshmealssolutions.com/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=100083

 

A και αρχισε το How to Cook Like Heston @ channel 4. 1ο επεισοδιο ειχε μοσχαρι: μπριζολα, burger, πουτιγκα με ουρά και νεφρα και chili con carne

Δημοσ.

auto to ble persias poso eixe? to roz ton imalaion? exo vrei edo 200 diaforetika roz. aksizei na paro megalous krystalous pou tha tous trivo ego? vrhka kai poly megalous se megethos patatas kai pio mikrous diametrou 0.5-1cm

Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο ότι η κρυσταλλική διάταξη του αλατιού κάνει ανώφελο το τρίψιμο τους καθώς δεν επηρεάζει τη γεύση τους, σε αντίθεση με το πιπέρι. Δεν ισχύει?

Δημοσ.

Σουπίτσα με ντομάτα?? Για τα κρύα, μιας και η μέρα είναι βροχερη :)

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

 

Για τη σούπα

6 ώριμες ντομάτες

½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 δαφνόφυλλα

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

10 κόκκοι μαύρο πιπέρι

1 κ. γλυκού ζάχαρη

½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού αλάτι

8 φύλλα βασιλικού

2 γλ. ζωμός λαχανικών

 

Για τα κρουτόν

1 λευκή μπαγκέτα 100 γραμμ.

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Μαύρο πιπέρι φρασκοτριμμένο

Δημοσ.

Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο ότι η κρυσταλλική διάταξη του αλατιού κάνει ανώφελο το τρίψιμο τους καθώς δεν επηρεάζει τη γεύση τους, σε αντίθεση με το πιπέρι. Δεν ισχύει?

Η κρυσταλλική διάταξη δεν αλλάζει με το τρίψιμο. Ούτως ή άλλως αυτή χάνεται με το που θα διαλύθεί στο νερό. Το μόνο που βλέπω να αλλάζει με το τρίψιμο είναι το πόσο εύκολα θα διαλυθεί τελικά

Δημοσ.

Εγω θα παρω μεσα στο επομενο 3μηνο αυτο http://www.sousvidetools.com/sous-vide-chef-thermal-circulator κατα 90%

Απο οτι διαβασα ολες οι εταιριες κουζινων εχουν ετοιμα σχεδια για sous vide. Πολυ καλα νεα.

 

Θελει κατι σαν αυτο http://freshmealssolutions.com/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=100083

 

A και αρχισε το How to Cook Like Heston @ channel 4. 1ο επεισοδιο ειχε μοσχαρι: μπριζολα, burger, πουτιγκα με ουρά και νεφρα και chili con carne

Ρε συ πολλά τα λεφτά, το sous vide supreme είναι φτηνότερο και είναι πιο ολοκληρωμένη λύση, κάνει κάπου 400 ευρώ σύνολο, δηλαδή η μπανιέρα του νερού είναι ενσωματωμένη, γιατί δε προτιμάς εκείνο;

http://www.sousvidesupreme.com/default.aspx?RD=1

 

τι σακουλακια χρησιμοποιειτε για το sous vide? το νερο τι θερμοκρασια αγγιζει;

Κοίτα, πρακτικά δε θα θες τίποτα πάνω από 80 Κελσίου, πουλάνε σακουλάκια ειδικά για sous vide,

http://www.sousvidesupreme.com/department.aspx?DeptId=5&

Λένε πως δε κάνουν κακό στην υγεία, τώρα, ξέρω 'γω ρε συ; Ούτως ή άλλως στην αβεβαιότητα είμαστε, εκτός αν θέλουμε να το γυρίσουμε στο γρασίδι.

 

Μήπως να βάλεις κανα σκίτσο αυτού που θες να φτιάξεις ή κανα σχέδιο; Και να πεις λίγο ολοκληρωμένα τι θες να κάνει μπας και βοηθήσει κάποιος

Δεν έχω σκίτσο, δες αυτό όμως.

http://seattlefoodgeek.com/2010/02/diy-sous-vide-heating-immersion-circulator-for-about-75/

Οι διαφορές είναι πως εγώ χτίζω το δικό μου PID έλεγχο αλλά αυτό που δε μου αρέσει στη δική του κατασκευή είναι πως δε νομίζω να μπορεί να υποστηρίξει αρκετό φαγητό, δε θα είναι αρκετός αυτό ο κυκλοφορητής για να μοιράζει τη θερμοκρασία όταν υπάρχει πολύς όγκος φαγητού στη λεκάνη.

 

Γιαυτό θα ήθελα να βάλω το θερμαντικό στοιχείο στον πάτο, μήπως γίνει πιο καλή η κατανομή της θερμότητας.

 

prosfora kai zhthsh h mhpos einai thema poiothtas? gt etsi opos to eida sto plastiko vazo den mou gemise kai poly to mati.

Ρε συ Εύα, και εγώ όπως το έκοψα, μου φάνηκε λίγο απάτη. Ξέρεις, δεν είναι καν σφραγισμένο, απλά ανοίγει και σου βάζει, που ξέρω εγώ τι βάζει μέσα; Μπορεί να βάζει 1/4 ροζ αλάτι και 3/4 να γεμίζει με Κάλλας. Γενικά τους Έλληνες δε τους πολυεμπιστεύομαι, παράδειγμα:

Μια μανάβισσα σε έναν πάγκο πουλάει αυγά και φωνάζει: "Αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής". Μετά γυρνάει στη μάνα μου και λέει με σιγανή φωνή: "Από αγορασμένη τροφή".

Άλλο παράδειγμα, ένας φίλος έχει μαγαζί με πιστοποιήσεις τροφίμων. Του φέρνουν δείγματα και του λένε: "Πέρασε το". Αν ο φίλος μου αρνηθεί, το πάνε σε άλλο μαγαζί και το περνάνε.

Και άλλα πολλά τέτοια.

Δημοσ.

Δεν έχω σκίτσο, δες αυτό όμως.

http://seattlefoodgeek.com/2010/02/diy-sous-vide-heating-immersion-circulator-for-about-75/

Οι διαφορές είναι πως εγώ χτίζω το δικό μου PID έλεγχο αλλά αυτό που δε μου αρέσει στη δική του κατασκευή είναι πως δε νομίζω να μπορεί να υποστηρίξει αρκετό φαγητό, δε θα είναι αρκετός αυτό ο κυκλοφορητής για να μοιράζει τη θερμοκρασία όταν υπάρχει πολύς όγκος φαγητού στη λεκάνη.

 

Γιαυτό θα ήθελα να βάλω το θερμαντικό στοιχείο στον πάτο, μήπως γίνει πιο καλή η κατανομή της θερμότητας.

Όσο κατάλαβα, είναι ένα δοχείο νερού που απλώς πρέπει να έχει ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Αυτός εκεί στο λινκ, αν είδα καλά, έχει βάλει την αντίσταση πάνω, και χωρίς ανακάτεμα. Πολύ λάθος. Η αντίσταση πρέπει να πάει στον πάτο και να μπει οπωσδήποτε ένα ανεμιστεράκι για να αναδεύει το νερό και να έχει ομοιόμορφη θερμοκρασία

Δημοσ.

Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο ότι η κρυσταλλική διάταξη του αλατιού κάνει ανώφελο το τρίψιμο τους καθώς δεν επηρεάζει τη γεύση τους, σε αντίθεση με το πιπέρι. Δεν ισχύει?

 

 

 

Η κρυσταλλική διάταξη δεν αλλάζει με το τρίψιμο. Ούτως ή άλλως αυτή χάνεται με το που θα διαλύθεί στο νερό. Το μόνο που βλέπω να αλλάζει με το τρίψιμο είναι το πόσο εύκολα θα διαλυθεί τελικά

 

σωστα, αλλα καποια ιοντα μπορει να φυγουν με το μηχανικο τριψιμο που τους κανουν στο εργοστασιο,

 

 

Κοίτα, πρακτικά δε θα θες τίποτα πάνω από 80 Κελσίου, πουλάνε σακουλάκια ειδικά για sous vide,

http://www.sousvidesupreme.com/department.aspx?DeptId=5&

Λένε πως δε κάνουν κακό στην υγεία, τώρα, ξέρω 'γω ρε συ; Ούτως ή άλλως στην αβεβαιότητα είμαστε, εκτός αν θέλουμε να το γυρίσουμε στο γρασίδι.

 

οκ απλα ρωτησα γτ τα απλα σακουλακια δεν κανει να τα βαζεις σε βραστο νερο.

 

 

 

 

Ρε συ Εύα, και εγώ όπως το έκοψα, μου φάνηκε λίγο απάτη. Ξέρεις, δεν είναι καν σφραγισμένο, απλά ανοίγει και σου βάζει, που ξέρω εγώ τι βάζει μέσα; Μπορεί να βάζει 1/4 ροζ αλάτι και 3/4 να γεμίζει με Κάλλας. Γενικά τους Έλληνες δε τους πολυεμπιστεύομαι, παράδειγμα:

Μια μανάβισσα σε έναν πάγκο πουλάει αυγά και φωνάζει: "Αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής". Μετά γυρνάει στη μάνα μου και λέει με σιγανή φωνή: "Από αγορασμένη τροφή".

Άλλο παράδειγμα, ένας φίλος έχει μαγαζί με πιστοποιήσεις τροφίμων. Του φέρνουν δείγματα και του λένε: "Πέρασε το". Αν ο φίλος μου αρνηθεί, το πάνε σε άλλο μαγαζί και το περνάνε.

Και άλλα πολλά τέτοια.

 

ακριβως αυτο. ειναι τρομακτικη η διαφορα στην τιμη δες και στο σαιτ εδω. http://www.saltworks.us/himalayan-pink-salt-artisan.html 10 δολαρια τα 270γρ και εκει το εχει 8 ευρω το κιλο

 

 

Όσο κατάλαβα, είναι ένα δοχείο νερού που απλώς πρέπει να έχει ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Αυτός εκεί στο λινκ, αν είδα καλά, έχει βάλει την αντίσταση πάνω, και χωρίς ανακάτεμα. Πολύ λάθος. Η αντίσταση πρέπει να πάει στον πάτο και να μπει οπωσδήποτε ένα ανεμιστεράκι για να αναδεύει το νερό και να έχει ομοιόμορφη θερμοκρασία

 

ΑΚΡΙΒΩΣ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...