Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο κατάλαβα, είναι ένα δοχείο νερού που απλώς πρέπει να έχει ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Αυτός εκεί στο λινκ, αν είδα καλά, έχει βάλει την αντίσταση πάνω, και χωρίς ανακάτεμα. Πολύ λάθος. Η αντίσταση πρέπει να πάει στον πάτο και να μπει οπωσδήποτε ένα ανεμιστεράκι για να αναδεύει το νερό και να έχει ομοιόμορφη θερμοκρασία

Κοίτα, έχω και εγώ την εντύπωση πως είναι λάθος, όμως αν δεις επαγγελματικά συστήματα, όπως για παράδειγμα αυτό που προτείνει ο Τούφας, http://www.sousvidetools.com/sous-vide-chef-thermal-circulator, είναι με το θερμαινόμενο στοιχείο όρθιο, μάλιστα αυτουνού ούτε που φαίνεται, είναι μέσα στη συσκευή.

 

Βέβαια, δε ξέρω τι διαφορετικό κάνουν αυτοί, πάντως αυτό που λες εσύ σαν ανεμιστήρας, έχω την εντύπωση πως το κάνει ένας καλός κυκλοφορητής νερού, για την ώρα κάτι τέτοιο ψάχνω αλλά δεν είμαι σίγουρος τι θα αγοράσω ακόμα.

 

Βρήκα αυτό από το amazon, αλλά μου φαίνεται μικρής ισχύος, http://www.amazon.com/gp/product/B004HHW0FU/ref=s9_simh_gw_p328_d0_g328_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=05VNQWZC6K61WT4643WK&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846, επίσης δεν είναι κυκλοφορητής αλλά αντλία, δε γίνεται δηλαδή να το βυθίσω στο νερό.

 

Είμαι μπερδεμένος.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ρε συ πολλά τα λεφτά, το sous vide supreme είναι φτηνότερο και είναι πιο ολοκληρωμένη λύση, κάνει κάπου 400 ευρώ σύνολο, δηλαδή η μπανιέρα του νερού είναι ενσωματωμένη, γιατί δε προτιμάς εκείνο;

http://www.sousvidesupreme.com/default.aspx?RD=1

 

 

Κοίτα, πρακτικά δε θα θες τίποτα πάνω από 80 Κελσίου, πουλάνε σακουλάκια ειδικά για sous vide,

http://www.sousvidesupreme.com/department.aspx?DeptId=5&

Λένε πως δε κάνουν κακό στην υγεία, τώρα, ξέρω 'γω ρε συ; Ούτως ή άλλως στην αβεβαιότητα είμαστε, εκτός αν θέλουμε να το γυρίσουμε στο γρασίδι.

 

 

Δεν έχω σκίτσο, δες αυτό όμως.

http://seattlefoodgeek.com/2010/02/diy-sous-vide-heating-immersion-circulator-for-about-75/

Οι διαφορές είναι πως εγώ χτίζω το δικό μου PID έλεγχο αλλά αυτό που δε μου αρέσει στη δική του κατασκευή είναι πως δε νομίζω να μπορεί να υποστηρίξει αρκετό φαγητό, δε θα είναι αρκετός αυτό ο κυκλοφορητής για να μοιράζει τη θερμοκρασία όταν υπάρχει πολύς όγκος φαγητού στη λεκάνη.

 

Γιαυτό θα ήθελα να βάλω το θερμαντικό στοιχείο στον πάτο, μήπως γίνει πιο καλή η κατανομή της θερμότητας.

Δεν ειναι portable ομως το sous vide supreme. Αυτο που σου εδειξα το βρηκα με 250 λιρες απο γερμανια.

Οσο για σακουλες, http://www.nisbets.co.uk/4/Catering-Appliances-Cooking-Machines-Vacuum-Pack-Machines-Vacuum-Pack-Bags/c02c02c03c03.r16.1

A και υπαρχει αυτο το τρομερο app http://itunes.apple.com/us/app/sousvide-dash/id476999798?mt=8 που εχει μεσα και για παστεριωση για σενα :P

 

Aπο βδομαδα θα δουλεψω λιγο μια συνταγη για βελουτε τραχανα που εχω στο μυαλο μου αν αξιωθω και ασχολιθω.

Επισης οσο ημουν ελλαδα μου χαλασε ο δισκος με οτι ειχα απο μαγειρικη :(

Δημοσ.

Ώπα περιμένετε, κάνετε λάθος, τώρα διάβασα καλύτερα τι έγραψες, έχει ανακάτεμα, αυτός έχει έναν μικρό κυκλοφορητή νερού για ενυδρεία: http://www.ebay.com/sch/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=79+GPH+pump

 

Απλά δε ξέρω αν κάνει δουλειά.

 

Εύα και εγώ το Himalayan salt το έπαιρνα από whole foods κάπου 10 δολάρια τα 250 ml.

Δημοσ.

Κοίτα, έχω και εγώ την εντύπωση πως είναι λάθος, όμως αν δεις επαγγελματικά συστήματα, όπως για παράδειγμα αυτό που προτείνει ο Τούφας, http://www.sousvidetools.com/sous-vide-chef-thermal-circulator, είναι με το θερμαινόμενο στοιχείο όρθιο, μάλιστα αυτουνού ούτε που φαίνεται, είναι μέσα στη συσκευή.

 

Βέβαια, δε ξέρω τι διαφορετικό κάνουν αυτοί, πάντως αυτό που λες εσύ σαν ανεμιστήρας, έχω την εντύπωση πως το κάνει ένας καλός κυκλοφορητής νερού, για την ώρα κάτι τέτοιο ψάχνω αλλά δεν είμαι σίγουρος τι θα αγοράσω ακόμα.

 

Βρήκα αυτό από το amazon, αλλά μου φαίνεται μικρής ισχύος, http://www.amazon.com/gp/product/B004HHW0FU/ref=s9_simh_gw_p328_d0_g328_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=05VNQWZC6K61WT4643WK&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846, επίσης δεν είναι κυκλοφορητής αλλά αντλία, δε γίνεται δηλαδή να το βυθίσω στο νερό.

 

Είμαι μπερδεμένος.

 

μια απλη ελικα θες και ενα μοτερακι. η ισχυς δεν παιζει και τοσο ρολο, 5 λιτρα νερο :P δεν χρεαιζεσαι το σουπερ μοτερ, απλα πρεπει να γυρναει ελευεθερα σε περιπου 200 rpm.

Δημοσ.

Δεν ειναι portable ομως το sous vide supreme. Αυτο που σου εδειξα το βρηκα με 250 λιρες απο γερμανια.

Οσο για σακουλες, http://www.nisbets.co.uk/4/Catering-Appliances-Cooking-Machines-Vacuum-Pack-Machines-Vacuum-Pack-Bags/c02c02c03c03.r16.1

A και υπαρχει αυτο το τρομερο app http://itunes.apple.com/us/app/sousvide-dash/id476999798?mt=8 που εχει μεσα και για παστεριωση για σενα :P

 

Aπο βδομαδα θα δουλεψω λιγο μια συνταγη για βελουτε τραχανα που εχω στο μυαλο μου αν αξιωθω και ασχολιθω.

Επισης οσο ημουν ελλαδα μου χαλασε ο δισκος με οτι ειχα απο μαγειρικη :(

Όσον αφορά την παστερίωση τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από όσο τα παρουσιάζει εδώ. Πάντως έχω ήδη σκεφτεί μια πολύ καλή πατέντα που δε την έχω δει πουθενά αλλού σε μηχανές sous vide για έλεγχο θερμοκρασίας, και επειδή θα βάλω γραφικό LCD, θα γίνει πολύ καλό το μηχάνημα, αν καταφέρω και ξεπεράσω τα μηχανολογικά δηλαδή.

Δημοσ.

Ώπα περιμένετε, κάνετε λάθος, τώρα διάβασα καλύτερα τι έγραψες, έχει ανακάτεμα, αυτός έχει έναν μικρό κυκλοφορητή νερού για ενυδρεία: http://www.ebay.com/sch/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=79+GPH+pump

 

Απλά δε ξέρω αν κάνει δουλειά.

 

δεν ειναι το ιδιο πραμα με την ελικα.

 

Εύα και εγώ το Himalayan salt το έπαιρνα από whole foods κάπου 10 δολάρια τα 250 ml.

 

εμ βλεπεις γτ δεν κου καθεται καλα :fear:

Δημοσ.

μια απλη ελικα θες και ενα μοτερακι. η ισχυς δεν παιζει και τοσο ρολο, 5 λιτρα νερο :P δεν χρεαιζεσαι το σουπερ μοτερ, απλα πρεπει να γυρναει ελευεθερα σε περιπου 200 rpm.

Σκέψου πως έχω μια θερμαντική αντίσταση 2KW. Το νερό κοντά σε αυτή την αντίσταση θα είναι πιο ζεστό από το νερό στην άλλη άκρη της λεκάνης. Τώρα, αν έχω πολλά φαγητά μέσα (από 20 λίτρα και πάνω χωρητικότητα λεκάνης) τότε ο ανεμιστήρας δε θα στέλνει πολύ καλά το νερό στην άλλη άκρη (αφού θα φράζεται η κυκλοφορία από τον όγκο του φαγητό).

 

Γιαυτό νομίζω πως πρέπει να είναι ισχυρός.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς λέγοντας κυκλοφορητής, το θέμα είναι να υπάρχει ανάδευση(όχι πολύ δυνατή), κάτι που κάνει ένα ανεμιστηράκι. Και με αντλία μπορεί να γίνει. Βάζεις ένα σωληνάκι να τραβάει από την μια πλευρά και το άλλο σωληνάκι ρίχνει στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά για να δημιουργηθεί ρεύμα, αλλά δεν είναι και το καλύτερο

Δημοσ.

Τι διαφορά έχει ο ανεμιστήρας με την έλικα;

 

Λάθος, τι διαφορά έχει ο κυκλοφορητής ενυδρείων με τις έλικες και τι είναι ο ανεμιστήρας;

 

Με μπερδεύεται κι άλλο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς λέγοντας κυκλοφορητής, το θέμα είναι να υπάρχει ανάδευση(όχι πολύ δυνατή), κάτι που κάνει ένα ανεμιστηράκι. Και με αντλία μπορεί να γίνει. Βάζεις ένα σωληνάκι να τραβάει από την μια πλευρά και το άλλο σωληνάκι ρίχνει στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά για να δημιουργηθεί ρεύμα

Δε θέλω να χρησιμοποιήσω αντλία γιατί πρέπει να είναι εξωτερικά της λεκάνης. Θέλω να είναι κάτι που μπαίνει μέσα στο νερό, να το βουλιάζω.

 

Όσο για τον κυκλοφορητή, στο προηγούμενο ακριβώς ρώτησα και εγώ τι είναι το ένα και τι το άλλο.

Δημοσ.

Σκέψου πως έχω μια θερμαντική αντίσταση 2KW. Το νερό κοντά σε αυτή την αντίσταση θα είναι πιο ζεστό από το νερό στην άλλη άκρη της λεκάνης. Τώρα, αν έχω πολλά φαγητά μέσα (από 20 λίτρα και πάνω χωρητικότητα λεκάνης) τότε ο ανεμιστήρας δε θα στέλνει πολύ καλά το νερό στην άλλη άκρη (αφού θα φράζεται η κυκλοφορία από τον όγκο του φαγητό).

 

Γιαυτό νομίζω πως πρέπει να είναι ισχυρός.

 

 

πιδι, χημικος μηχανικος εδω, αυτα τα μαθαινουμε στο δευτερο ετος. κατα αρχας με 20 λιτρα συνολικη χωρετικοτητα δεν πρεοει ναα γεμιζεις 18 λιτρα φαγητα και 2 λιτρα νερο. το πολυ πολυ να βαζεις 10 και 10. επισης αν νομιζεις οτι και παλι δεν γινεται καλη κυκλοφορια του νερου μπορεις να βαλεις δυο αντιστασεις στις δυο ακρες τις λεκανης.

 

Δε θέλω να χρησιμοποιήσω αντλία γιατί πρέπει να είναι εξωτερικά της λεκάνης. Θέλω να είναι κάτι που μπαίνει μέσα στο νερό, να το βουλιάζω.

 

Όσο για τον κυκλοφορητή, στο προηγούμενο ακριβώς ρώτησα και εγώ τι είναι το ένα και τι το άλλο.

 

ο κυκλοφορητης ειναι για τα ψαρια οχι για batch reactor-φαση-sous vide :P

 

Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς λέγοντας κυκλοφορητής, το θέμα είναι να υπάρχει ανάδευση(όχι πολύ δυνατή), κάτι που κάνει ένα ανεμιστηράκι. Και με αντλία μπορεί να γίνει. Βάζεις ένα σωληνάκι να τραβάει από την μια πλευρά και το άλλο σωληνάκι ρίχνει στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά για να δημιουργηθεί ρεύμα, αλλά δεν είναι και το καλύτερο

 

να πεσει τπτ μεσα στο νερο να το ρουφηξει και να φρακαρει η αντλια. ουτε κι εγω θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο.

Δημοσ.

cthulhucarbide και evabb thanks για τις απαντήσεις. Άρα δεν επηρεάζεται και στα εστιατόρια είναι πιο πολύ μόστρα έτσι?

 

Γιατί με έχουν ζαλίσει κάποιοι ότι "καμιά σχέση το τριμμένο με το άτριφτο".

Δημοσ.

cthulhucarbide και evabb thanks για τις απαντήσεις. Άρα δεν επηρεάζεται και στα εστιατόρια είναι πιο πολύ μόστρα έτσι?

 

Γιατί με έχουν ζαλίσει κάποιοι ότι "καμιά σχέση το τριμμένο με το άτριφτο".

 

το αλατι; οχι δεν ειναι σαν το πιπερι, ειναι πιο πολυ για την μοστρα. εμενα απλα μου αρεσει και ο γυαλινος μυλος μεσα στον οποιο ειναι το αλατι και οι μεγαλοι ροζ κρυσταλοι για το wow factor. τωρα για το ιωδιουχο κραταω μια επιφυλαξη γτ το ιωδιο εχει σημαντικη ταση ατμων οποτε φευγει ευκολα. εξου και η χαρακτηριστικη μυρωδια του.

Δημοσ.

πιδι, χημικος μηχανικος εδω, αυτα τα μαθαινουμε στο δευτερο ετος. κατα αρχας με 20 λιτρα συνολικη χωρετικοτητα δεν πρεοει ναα γεμιζεις 18 λιτρα φαγητα και 2 λιτρα νερο. το πολυ πολυ να βαζεις 10 και 10. επισης αν νομιζεις οτι και παλι δεν γινεται καλη κυκλοφορια του νερου μπορεις να βαλεις δυο αντιστασεις στις δυο ακρες τις λεκανης.

 

ο κυκλοφορητης ειναι για τα ψαρια οχι για batch reactor-φαση-sous vide :P

 

να πεσει τπτ μεσα στο νερο να το ρουφηξει και να φρακαρει η αντλια. ουτε κι εγω θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο.

Τι εννοείς πως τα μαθαίνετε αυτά στο δεύτερο έτος;

Δηλαδή δεν είναι άγνωστο σε σένα το όλο ζήτημα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...