Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πιδι, χημικος μηχανικος εδω, αυτα τα μαθαινουμε στο δευτερο ετος. κατα αρχας με 20 λιτρα συνολικη χωρετικοτητα δεν πρεοει ναα γεμιζεις 18 λιτρα φαγητα και 2 λιτρα νερο. το πολυ πολυ να βαζεις 10 και 10. επισης αν νομιζεις οτι και παλι δεν γινεται καλη κυκλοφορια του νερου μπορεις να βαλεις δυο αντιστασεις στις δυο ακρες τις λεκανης.

ο κυκλοφορητης ειναι για τα ψαρια οχι για batch reactor-φαση-sous vide :P

να πεσει τπτ μεσα στο νερο να το ρουφηξει και να φρακαρει η αντλια. ουτε κι εγω θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο.

Τι εννοείς πως τα μαθαίνετε αυτά στο δεύτερο έτος;

Δηλαδή δεν είναι άγνωστο σε σένα το όλο ζήτημα;

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τι εννοείς πως τα μαθαίνετε αυτά στο δεύτερο έτος;

Δηλαδή δεν είναι άγνωστο σε σένα το όλο ζήτημα;

οχι δεν μου ειναι αγνωστο. ειναι απο τις βασικες γνωσεις. η κυρια δουλεια ενος μηχνικου μηχανικου ειναι τετοια ειδους προβληματα.

Δημοσ.

cthulhucarbide και evabb thanks για τις απαντήσεις. Άρα δεν επηρεάζεται και στα εστιατόρια είναι πιο πολύ μόστρα έτσι?

Γιατί με έχουν ζαλίσει κάποιοι ότι "καμιά σχέση το τριμμένο με το άτριφτο".

Δεν το αποκλείω να επηρεάζεται λίγο η γεύση/άρωμα από κάποιον παράγοντα, αλλά δεν θα είναι από την κρυσταλλική διάταξη

Δημοσ.

το ιωδιο στο αλατι δεν ειναι πλεον αχρηστο?

α και επειδη το ειχα ταξει σε καποιον, το ντουλαπι μου:

HndXe.jpg

Δημοσ.

Οτι το βαζανε σε εποχες που οι τροφες δεν ειχανε αρκετο και το θελαμε για συμπληρωμα νομιζω, αλλα πλεον δεν χρειαζεται να μπαινει στο αλατι

Επισης ευα σου εχω πει ποσο μου την σπανε τα cheesecake που δεν θελουν μαγειρεμα, αλλα σκεφτομουνα στο αεροπλανο για αλμυρο cheesecake με κανα καλο παξιμαδι και λαδι για την βαση, κατικι/κοπανιστη/κατσικισιο (ξυνομυζηθρα?) τυρι για το τυρι και κανα topping απο πατζαρια ή με τιποτα καλες ντοματες απο πανω. Ντακος 2012?

Δημοσ.

Οτι το βαζανε σε εποχες που οι τροφες δεν ειχανε αρκετο και το θελαμε για συμπληρωμα νομιζω, αλλα πλεον δεν χρειαζεται να μπαινει στο αλατι

νομιζω οτι ειναι φυσικο συστατικο του θαλασινου

Επισης ευα σου εχω πει ποσο μου την σπανε τα cheesecake που δεν θελουν μαγειρεμα, αλλα σκεφτομουνα στο αεροπλανο για αλμυρο cheesecake με κανα καλο παξιμαδι και λαδι για την βαση, κατικι/κοπανιστη/κατσικισιο (ξυνομυζηθρα?) τυρι για το τυρι και κανα topping απο πατζαρια ή με τιποτα καλες ντοματες απο πανω. Ντακος 2012?

μωρε τι μας λες; γτ στην σπανε; ειναι γαματα. καλη ιδεα το αλμυρο παντως αν και δεν ξερω κατα ποσο θα γινει ενα σωμα το παψιμαδι με το λαδι.

Δημοσ.

μωρε τι μας λες; γτ στην σπανε; ειναι γαματα. καλη ιδεα το αλμυρο παντως αν και δεν ξερω κατα ποσο θα γινει ενα σωμα το παψιμαδι με το λαδι.

Δεν εχω παξιμαδια εδω αλλιως θα το κανα. Στο mixer να σπασει και μετα το λαδι να παει παντου, σε φορμα και ψυγειο.

Αντε λεφτερ σου βρηκα μεζε... μαζι με ψητα παντζαρια θα ειναι θανατος.

Δημοσ.

Δεν εχω παξιμαδια εδω αλλιως θα το κανα. Στο mixer να σπασει και μετα το λαδι να παει παντου, σε φορμα και ψυγειο.

Αντε λεφτερ σου βρηκα μεζε... μαζι με ψητα παντζαρια θα ειναι θανατος.

ναι το θεμα ειναι οτι δεν θα πηξει και τοσο το λαδι εκτος αν το βαλεις στην καταψυξη.

• Super Moderators
Δημοσ.

το ιωδιο στο αλατι δεν ειναι πλεον αχρηστο?

α και επειδη το ειχα ταξει σε καποιον, το ντουλαπι μου:

HndXe.jpg

Ααααχ αυτο το καπνιστο ταμπασκο μου έκανε ζημιά... Μόνο που δεν το πινω σαν ποτό πια... Και έχω και το στομάχι μου που αντιστέκεται αλλα ...το αγνοω.

B)

Δημοσ.

Τούφα ρίξε μια ματιά στα eggs benedict του wd-50.

Το βλέπω και γουστάρω κάργα.

http://www.talkingscience.org/2010/08/cooking-with-chemistry/

Α ναι, Εύα, αν προσέξεις προς το τέλος λέει πως έβαλε μαύρο αλάτι από την Ελλάδα.

Έχουμε τέτοιο εδώ;

το μαυρο αλατι ειναι λογο ηφαιστειακης δρασης, η ελλαδα ειναι τιγκα στα ηφαιστεια, το ερωτημα ειναι το μαζευουν αυτο το αλατι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...