billkost Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 πιδι, χημικος μηχανικος εδω, αυτα τα μαθαινουμε στο δευτερο ετος. κατα αρχας με 20 λιτρα συνολικη χωρετικοτητα δεν πρεοει ναα γεμιζεις 18 λιτρα φαγητα και 2 λιτρα νερο. το πολυ πολυ να βαζεις 10 και 10. επισης αν νομιζεις οτι και παλι δεν γινεται καλη κυκλοφορια του νερου μπορεις να βαλεις δυο αντιστασεις στις δυο ακρες τις λεκανης. ο κυκλοφορητης ειναι για τα ψαρια οχι για batch reactor-φαση-sous vide να πεσει τπτ μεσα στο νερο να το ρουφηξει και να φρακαρει η αντλια. ουτε κι εγω θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο. Τι εννοείς πως τα μαθαίνετε αυτά στο δεύτερο έτος; Δηλαδή δεν είναι άγνωστο σε σένα το όλο ζήτημα;
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Τι εννοείς πως τα μαθαίνετε αυτά στο δεύτερο έτος; Δηλαδή δεν είναι άγνωστο σε σένα το όλο ζήτημα; οχι δεν μου ειναι αγνωστο. ειναι απο τις βασικες γνωσεις. η κυρια δουλεια ενος μηχνικου μηχανικου ειναι τετοια ειδους προβληματα.
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Είχατε εργαστήριο σουςβιντ; ευτυχως οχι μονο μπαρμπεκιου.
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 cthulhucarbide και evabb thanks για τις απαντήσεις. Άρα δεν επηρεάζεται και στα εστιατόρια είναι πιο πολύ μόστρα έτσι? Γιατί με έχουν ζαλίσει κάποιοι ότι "καμιά σχέση το τριμμένο με το άτριφτο". Δεν το αποκλείω να επηρεάζεται λίγο η γεύση/άρωμα από κάποιον παράγοντα, αλλά δεν θα είναι από την κρυσταλλική διάταξη
Toufas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 το ιωδιο στο αλατι δεν ειναι πλεον αχρηστο? α και επειδη το ειχα ταξει σε καποιον, το ντουλαπι μου:
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 το ιωδιο στο αλατι δεν ειναι πλεον αχρηστο? ε; τι ενοεις;
Toufas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Οτι το βαζανε σε εποχες που οι τροφες δεν ειχανε αρκετο και το θελαμε για συμπληρωμα νομιζω, αλλα πλεον δεν χρειαζεται να μπαινει στο αλατι Επισης ευα σου εχω πει ποσο μου την σπανε τα cheesecake που δεν θελουν μαγειρεμα, αλλα σκεφτομουνα στο αεροπλανο για αλμυρο cheesecake με κανα καλο παξιμαδι και λαδι για την βαση, κατικι/κοπανιστη/κατσικισιο (ξυνομυζηθρα?) τυρι για το τυρι και κανα topping απο πατζαρια ή με τιποτα καλες ντοματες απο πανω. Ντακος 2012?
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Οτι το βαζανε σε εποχες που οι τροφες δεν ειχανε αρκετο και το θελαμε για συμπληρωμα νομιζω, αλλα πλεον δεν χρειαζεται να μπαινει στο αλατι νομιζω οτι ειναι φυσικο συστατικο του θαλασινου Επισης ευα σου εχω πει ποσο μου την σπανε τα cheesecake που δεν θελουν μαγειρεμα, αλλα σκεφτομουνα στο αεροπλανο για αλμυρο cheesecake με κανα καλο παξιμαδι και λαδι για την βαση, κατικι/κοπανιστη/κατσικισιο (ξυνομυζηθρα?) τυρι για το τυρι και κανα topping απο πατζαρια ή με τιποτα καλες ντοματες απο πανω. Ντακος 2012? μωρε τι μας λες; γτ στην σπανε; ειναι γαματα. καλη ιδεα το αλμυρο παντως αν και δεν ξερω κατα ποσο θα γινει ενα σωμα το παψιμαδι με το λαδι.
Toufas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 μωρε τι μας λες; γτ στην σπανε; ειναι γαματα. καλη ιδεα το αλμυρο παντως αν και δεν ξερω κατα ποσο θα γινει ενα σωμα το παψιμαδι με το λαδι. Δεν εχω παξιμαδια εδω αλλιως θα το κανα. Στο mixer να σπασει και μετα το λαδι να παει παντου, σε φορμα και ψυγειο. Αντε λεφτερ σου βρηκα μεζε... μαζι με ψητα παντζαρια θα ειναι θανατος.
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δεν εχω παξιμαδια εδω αλλιως θα το κανα. Στο mixer να σπασει και μετα το λαδι να παει παντου, σε φορμα και ψυγειο. Αντε λεφτερ σου βρηκα μεζε... μαζι με ψητα παντζαρια θα ειναι θανατος. ναι το θεμα ειναι οτι δεν θα πηξει και τοσο το λαδι εκτος αν το βαλεις στην καταψυξη.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 το ιωδιο στο αλατι δεν ειναι πλεον αχρηστο? α και επειδη το ειχα ταξει σε καποιον, το ντουλαπι μου: Ααααχ αυτο το καπνιστο ταμπασκο μου έκανε ζημιά... Μόνο που δεν το πινω σαν ποτό πια... Και έχω και το στομάχι μου που αντιστέκεται αλλα ...το αγνοω.
Toufas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Ειναι τρομερο ναι. Παντα βαζω λιγο οταν κανω φτερουγες για την καπνιλα.
billkost Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Τούφα ρίξε μια ματιά στα eggs benedict του wd-50. Το βλέπω και γουστάρω κάργα. http://www.talkingscience.org/2010/08/cooking-with-chemistry/ Α ναι, Εύα, αν προσέξεις προς το τέλος λέει πως έβαλε μαύρο αλάτι από την Ελλάδα. Έχουμε τέτοιο εδώ;
evabb Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Τούφα ρίξε μια ματιά στα eggs benedict του wd-50. Το βλέπω και γουστάρω κάργα. http://www.talkingscience.org/2010/08/cooking-with-chemistry/ Α ναι, Εύα, αν προσέξεις προς το τέλος λέει πως έβαλε μαύρο αλάτι από την Ελλάδα. Έχουμε τέτοιο εδώ; το μαυρο αλατι ειναι λογο ηφαιστειακης δρασης, η ελλαδα ειναι τιγκα στα ηφαιστεια, το ερωτημα ειναι το μαζευουν αυτο το αλατι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις