Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε ναι, ελλαδαρα αθανατη, ενα υλικο υπαρχει, ενας τροπος μαγειρεματος.-

 

freedubus που σου χρειαζεται τωρα

 

Πάμε ρε μινιμαλίστρια Εύα.

 

ετσι χωριατικο και απλο

 

 

Καλα οταν μαθει να φτιαχνει μακαρονια θα ακουσουμε τι εχει να πει.

 

κι εσυ οταν μαθεις να γαρνιρεις κανα πιατο μιλα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν νομίζω πάντως ότι όλοι οι τραχανάδες σηκώνουν το ίδιο νερό, ούτε τον ίδιο χρόνο μαγειρέματος. (καταναλώνουμε πολύ τραχανά εμείς δωπέρα :-) )

Δημοσ.

Οχι ρε λεφτερ, ενας τροπος υπαρχει μην λες τωρα τα δικα σου...

 

Γαμωτο με την γριπη εχασα εντελως την γευση/οσφρηση μου, μαλλον βιαστηκα να πεταξω αυτο που εφτιαξα :(

Λεφτερη κανα αλλαντικο πως και δεν εχεις φτιαξει ρε συ? Εδω εκανα εγω στο 1χ1 χωρο μου.

Δημοσ.

Εμενα η γιαγια μου κανει καθε χρονο τραχανα χειροποιητο.

 

 

Βραστε νερο και μετα ριξε λιγο αλατι τον τραχανα και λαδι( το λαδι με το ματι μια με δυο κουταλιες της σουπας).

 

Αφηστε το να βρασει και καντε το οπως σας αρεσει πιχτο ζουμερο οπως θελετε.

 

Βαλτο το σε ενα πιατο βαλτε μεσα φετα/τυρι μπολικο πιπερι και λεμονι ..

 

εμενα αυτος που κανει η γιαγια μου ειναι αλμυρος ομως..

Δημοσ.

Τι να προλάβω να πρωτοφτιάξω, Τουφ; :mrgreen:

Για να πω την αλήθεια, δεν το σκέφτηκα ποτέ.

 

 

Πάντως ήθελα να πω ότι μάλλον άδικα ψάχνεις συνταγή με τόση ακρίβεια για τραχανά. Άλλος θέλει περισσότερο, άλλος λιγότερο βράσιμο. Άλλος πήζει νωρίς, άλλος όχι. Μάλλον εμπειρικά θα τον πετύχεις τον τραχανά σου, αν θες τόσο ακρίβεια πια... Παίρνω 3-4 είδη τραχανά σταθερά, και άμα βρεθώ σε κάνα χωριό παίρνω και άλλους. Για να κάνω μια μερίδα, βάζω 1 ποτήρι νερό (ή ζωμό) με 1 φλυτζάνι του καφέ (του ελληνικού, το μικρό). Αν τραβηξει πολύ, ίσως προσθέσω νερό, λίγο λίγο. Θα το τσακίσουν έτσι κι αλλιώς, είτε γίνει λίγο πιο νερουλό, είτε λίγο πιο πηχτό :mrgreen:

 

 

 

 

Τώρα που το θυμήθηκα: έχω ένα τεφάλ τηγάνι, γαμήθηκε, θέλω άλλο. Κάπου θυμάμαι τα έθαβες τα τεφάλ και προτιμούσες κάτι άλλο, αλλά δεν θυμάμαι. Για πε. Αν παίζει ρόλο, τηγανίζω κατά 90% ψάρια και κατά 10% χοιρινό-λουκάνικο-ομελέτες-και καμιά κρέπα που και που, και κατά 99% σε υγραέριο και 1% σε κεραμική εστία. Το τεφάλ βολικό μου φαινόταν εμένα...

Δημοσ.

Κοιτα, θες τηγανι να ειναι βαρυ. Προσφατα επειδη μου καταστρεψε το τηγανι η μια συγκατοικος θελω να παρω καινουριο αλλα ειμαι ακομα στο ψαξιμο. Αυτο: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001BED6BO/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE ειναι πολυ καλο. Βαρυ και δεν κολλαγε τιποτα μεχρι να πεσει πανω χερι που το ετριψε με λαθος σφουγγαρι.

Τωρα σκεφτομαι να παρω αυτο http://www.pluckpoint.com/tramontina-3004-saute-pan-2-pack/product γιατι εχω διαβασει καλα λογια, ή θα παω στο μαγαζι με τον εξοπλισμο εστιατοριου και θα δοκιμασω εκει τι εχουν, και μαλλον αυτο θα σου λεγα να κανεις. Απλα θες πολυ βαρυ πατο για να μοιραζει καλα την ζεστη. Αν δεν ειχες πει για ομελετα, θα σου λεγα να παρεις μαντεμενιο που με την σωστη φροντιδα θα το κληρονομησουν τα 45 εγγονια σου (δικα σου παιδια ειναι, δεν θα κανουν τοσα?)

 

Οσο για τα αλλαντικα, αμα κολλησεις το μικροβιο, προβλεπω να παρατησεις τα τουρσια και να αρχισεις να φτιαχνεις λουκανικα και σαλαμια.

 

 

edit: τελικα παραγγειλα αυτο που λινκαρα με τα 2 τηγανια, στην χειροτερη το επιστρεφω.

Δημοσ.

το μαντεμένιο δεν κάνει για ομελέτες; Αυτόπχ που βρήκα πρόχειρα. Είναι και αντικολλητικό λέει.

 

Τα τσίμπησες τα τηγάνια ε; Είναι και νορμάλ τιμή.

 

 

 

 

Άσχετο, περί σκευών μιλώντας: κάναμε μια κρεατόπιτα (κιμαδόπιτα στην ουσία) τις προάλλες. Σε αλουμινένιο ταψί. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Κάπου διάβαζα ότι τα χάλκινα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά πού να βρεις. Είναι και πανάκριβα...

Δημοσ.

Το μαντεμι το φτιαχνεις εσυ να ειναι αντικολλητικο. Θελει δουλεια στην αρχη, να μην το πλυνεις με νερο ποτε (βαζεις αλατι για να το καθαρισεις), να προσεχεις τι βαζεις μεσα (οχι οξεα) αλλα αξιζει τον κοπο. Εχω κανει την πιο καλη μου ομελετα σε αυτο, αλλα θελει να εχεις ορεξη να ασχοληθεις (οχι τοσο δυσκολο)

Θα προτεινα αυτο: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00006JSUA/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_2?pf_rd_p=103612307&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B00008GKDG&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0F213Q3DWPNEPJY8KVQ4 που ειναι η πιο κεντρικη μαρκα στο αμερικα. Να φανταστεις πουλιετε μεχρι και σε μαγαζια με μπογιες.

Εδω: http://www.youtube.com/show/bbqpitboys θα δεις τι κανει το τηγανι. Δεν καταλαβαινει τον χριστο του κυριολεκτικα.

Εχω 2 μαντεμενια σαν αυτο που σου βαλα, 1 με http://www.chefs.net/prodpage.asp?productid=1233μαυρο σιδηρο που ειναι εξισου καλο και θελει λιγοτερη φροντιδα. Και τα 3 κανουν την πιο καλη κρουστα που εχω δει ποτε μου και κρατανε την ζεστη για παντα.

Δημοσ.

 

Άσχετο, περί σκευών μιλώντας: κάναμε μια κρεατόπιτα (κιμαδόπιτα στην ουσία) τις προάλλες. Σε αλουμινένιο ταψί. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Κάπου διάβαζα ότι τα χάλκινα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά πού να βρεις. Είναι και πανάκριβα...

 

τα χαλκινα θεωρουνται κορυφαια γτ εχουν καλυτερη θερμικη αγωγιμοτητα απο τα σιδερενια. οταν κανω ψαρι στον φουρνο το κανω σε αλουμινενια κεσεδακια η πανω σε ενα κομματι αλουμινοχαρτο.

 

συγκεκριμενα για την θερμικη αγωγιμοτητα

χαλκος 401 W/m/K

αλουμινιο 237 W/m/K

σιδηρος 80,4 W/m/K

 

με βαση τα νουμερα που δινει η wikipedia. βεβαια αν θες χαλκινα σκευη ετοιμασου να πληρωσεις πολλα, η τιμη του χαλκου οσο παει κι ανεβαινει τα τελευταια χρονια.

Δημοσ.

καμια καλη συνταγη για τυροκροκετες??εχω βρει καποιες στο http://www.sintagespareas.gr/ αλλα αν μπορω να παρω καμια γνωμη ακομα..

Αυτο που εχει στις ταβερνες ειναι κατεψυγμενο απο εργοστασιο παντως αρα δεν θα φτιαξεις κατι αναλογο.

Θα κανεις μια πολυ σφιχτη μπεσαμελ που στο τελος θα βαλεις το τριμμενο τυρι (δεν θες να το ζεστανεις γιατι θα αλλαξει η υφη του) και μετα θα την κρυωσεις και θα κανεις μπαλες απο αυτο που θα βαλεις σε αλευρι αυγο φριγανια και θα τηγανισεις σε φριτεζα/κατσαρολα με λαδι.

Και φυσικα μην σταματησεις εκει, κροκετες με πρασο και μανιταρια, με ζαμπον, με καποιο πιο περιεργο τυρι κλπ κλπ.

 

Για την μπεσαμελ 150 γραμμαρια αλευρι για ολες τις χρησεις, 125 γραμμαρια βουτυρο (οχι βιταμ) και 500ml κρυο γαλα. Αν δεν ξερεις πως να την κανεις πες και θα σου βαλω video.

Δημοσ.

Αυτο που εχει στις ταβερνες ειναι κατεψυγμενο απο εργοστασιο παντως αρα δεν θα φτιαξεις κατι αναλογο.

Θα κανεις μια πολυ σφιχτη μπεσαμελ που στο τελος θα βαλεις το τριμμενο τυρι (δεν θες να το ζεστανεις γιατι θα αλλαξει η υφη του) και μετα θα την κρυωσεις και θα κανεις μπαλες απο αυτο που θα βαλεις σε αλευρι αυγο φριγανια και θα τηγανισεις σε φριτεζα/κατσαρολα με λαδι.

Και φυσικα μην σταματησεις εκει, κροκετες με πρασο και μανιταρια, με ζαμπον, με καποιο πιο περιεργο τυρι κλπ κλπ.

 

Για την μπεσαμελ 150 γραμμαρια αλευρι για ολες τις χρησεις, 125 γραμμαρια βουτυρο (οχι βιταμ) και 500ml κρυο γαλα. Αν δεν ξερεις πως να την κανεις πες και θα σου βαλω video.

Τι λες ρε φιλαράκι; Το βιτάμ δεν είναι βούτυρο δηλαδής;

 

Γενικά οι τυροκροκέτες πρέπει να έχουν κρεμώδη υφή και όχι σαν να έχουν αλεύρι, τουλάχιστο αυτή την εντύπωση έχω, οπότε ίσως το αλεύρι τα κάνει λίγο πουταναριό τα πράγματα.

Δημοσ.

Πως θα κανεις μπεσαμελ ρε μαστορα? Οταν ζεστενετε γινετε παλι κρεμωδες.

Οσο για το βουτυρο, βιταμ να πεις το πρωτο σου παιδι :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...