Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γίνεται κρεμώδες αλλά όχι με βελούδινη υφή. Αυτό νομίζω είναι πρόβλημα.

Έξω μόνο σε ένα μαγαζί είχα φάει τυροκροκέτες όπως τις φαντάζομαι, δηλαδή με βελούδινη υφή και αυτός πλέον τις χάλασε.

 

Εγώ δε θα έκανα μπεσαμέλ. Δε ξέρω πως θα τις έκανα, όμως δώσε μου διορία μέχρι να μετακομίσω σε δικό μου σπίτι και ένα μήνα και θα σου βρω απάντηση.

 

μηπως σου σβολιασε η μπεσαμελ; αν λιωσει εντελως το τυρι πιστευω θα γινουν βελουδινες οπως λες. παντως κι εγω τις κροκετες με μπεσαμελ τις ξερω.

Δημοσ.

μηπως σου σβολιασε η μπεσαμελ; αν λιωσει εντελως το τυρι πιστευω θα γινουν βελουδινες οπως λες. παντως κι εγω τις κροκετες με μπεσαμελ τις ξερω.

Δε μου είχε σβολιάσει, νομίζω δε χρησιμοποιώ κατάλληλη λέξη. Όχι βελούδινη, αλλά πιο απαλή στην υφή, σαν ζελατίνη.

Δε ξέρω πως να το περιγράψω αλλιώς.

Δημοσ.

Δεν εβαλα καθολου βουτυρο στην σαλτσα για αυτο ειναι νερουλη. Αλλα τι αλλο προβλημα εχει?

Δημοσ.

Δεν εβαλα καθολου βουτυρο στην σαλτσα για αυτο ειναι νερουλη. Αλλα τι αλλο προβλημα εχει?

 

Έχει το εξής:

 

Δεν το φάγαμε εμείς.

Δημοσ.

Δεν εβαλα καθολου βουτυρο στην σαλτσα για αυτο ειναι νερουλη. Αλλα τι αλλο προβλημα εχει?

Ρε συ, που είναι η πέτσα του; Την πέταξες; Είσαι εγκληματίας πολέμου.

Δημοσ.

Απο την κατω μερια. Οταν το ετρωγα σκεφτομουνα οτι θα επρεπε να βαλω την πετσα απο πανω στην φωτο.

Εχω και ενα κομματι πεσκανδριτσα για το βραδυ, μαλλον με chorizo και πατατες.

Δημοσ.

Απο την κατω μερια. Οταν το ετρωγα σκεφτομουνα οτι θα επρεπε να βαλω την πετσα απο πανω στην φωτο.

Εχω και ενα κομματι πεσκανδριτσα για το βραδυ, μαλλον με chorizo και πατατες.

Μα το ψάρι έχει πέτσα και από την άλλη πλευρά. Τι έκανες την πέτσα από την άλλη πλευρά;

 

Επίσης, ρε συ, ψάχνω να κάνω κανένα ορεκτικό με σφολιάτα, αλλά δε ξέρω τι, το brie en croute δε με τρελαίνει (πολύ τυρίλα αλλά μπορώ να βάλω λιγότερο brie προφανώς). Επίσης, είναι και το εξής, αν είναι να κάνω την κλασική σφολιάτα, θέλω κάτι να ψήνεται ομοιόμορφα, για να φουσκώσει ομοιόμορφα, αλλά από την άλλη, δε νομίζω πως ταιριάζει ορεκτικό με πολύ φουσκωτή σφολιάτα. Όταν π.χ. σκέφτομαι ορεκτικό, δε θέλω να είναι τόσο φουσκωτό ώστε να πέφτουν τα φύλλα από εδώ κι εκεί αλλά κάτι που η σφολιάτα του θα είναι πιο ίσως, συμπυκνωμένη, με αρκετό βούτυρο. Μήπως να κάνω ορεκτικό με κλασική shortcrust pastry;

 

Καμιά βοήθεια σε ιδέες;

Δημοσ.

Το φιλεταρισα δεν ειναι ψημενο στο κοκαλο, ισως να επρεπε να κανω beurre blanc για σαλτσα.

Θελω καποια στιγμη να κανω την συνταγη του albert roux:

http://www.youtube.com/watch?v=q69WUBpdBzo

 

Κανε αλμυρο mille feuille με καμια μους απο κατσικισιο τυρι? Vole au vent? Καποια περιεργη λουκανικοπιτα με "λουκανικο" απο καβουρι (boudin blanc?)

Δημοσ.

Το φιλεταρισα δεν ειναι ψημενο στο κοκαλο, ισως να επρεπε να κανω beurre blanc για σαλτσα.

Θελω καποια στιγμη να κανω την συνταγη του albert roux:

http://www.youtube.com/watch?v=q69WUBpdBzo

 

Κανε αλμυρο mille feuille με καμια μους απο κατσικισιο τυρι? Vole au vent? Καποια περιεργη λουκανικοπιτα με "λουκανικο" απο καβουρι (boudin blanc?)

Καλές οι ιδέες σου.

 

Ρε συ, ο Roux Jr έχει ΤΕΛΕΙΑ Αγγλική προφορά. Γουστάρω.

 

Edit: Γάμησε ο τύπος! Και εγώ θέλω να το κάνω αλλά δεν έχω τόσο καλή τεχνική.

Δημοσ.

Μα το ψάρι έχει πέτσα και από την άλλη πλευρά. Τι έκανες την πέτσα από την άλλη πλευρά;

 

Επίσης, ρε συ, ψάχνω να κάνω κανένα ορεκτικό με σφολιάτα, αλλά δε ξέρω τι, το brie en croute δε με τρελαίνει (πολύ τυρίλα αλλά μπορώ να βάλω λιγότερο brie προφανώς). Επίσης, είναι και το εξής, αν είναι να κάνω την κλασική σφολιάτα, θέλω κάτι να ψήνεται ομοιόμορφα, για να φουσκώσει ομοιόμορφα, αλλά από την άλλη, δε νομίζω πως ταιριάζει ορεκτικό με πολύ φουσκωτή σφολιάτα. Όταν π.χ. σκέφτομαι ορεκτικό, δε θέλω να είναι τόσο φουσκωτό ώστε να πέφτουν τα φύλλα από εδώ κι εκεί αλλά κάτι που η σφολιάτα του θα είναι πιο ίσως, συμπυκνωμένη, με αρκετό βούτυρο. Μήπως να κάνω ορεκτικό με κλασική shortcrust pastry;

 

Καμιά βοήθεια σε ιδέες;

 

κρουασανακια γεμιστα με μοτσαρελα και ντοματα. μπορεις να παρεις και ετοιμη σφολιατα και να την κανεις κρουασαν. μικρα vole au vent me γεμιστα με γαριδες και σως κοκτειλ (η κοκτειλ δεν ειναι μαγιονεζα κετσαπ. εχει ουισκι μεσα)

 

@ τουφας το boudin blanc ειναι ζωικο οχι θαλασσινο. εκτος αν ενοεις καμια παραλαγη του.

Δημοσ.

Σαν αυτο ελεγα http://www.sbs.com.au/food/recipe/12906/Crab_boudin_in_a_composed_salad

 

Καλές οι ιδέες σου.

 

Ρε συ, ο Roux Jr έχει ΤΕΛΕΙΑ Αγγλική προφορά. Γουστάρω.

 

Edit: Γάμησε ο τύπος! Και εγώ θέλω να το κάνω αλλά δεν έχω τόσο καλή τεχνική.

http://www.youtube.com/watch?v=KqRh_yO39_U&feature=related

δες και τα αλλα videos που εχει ανεβασει αυτος.

A και εχει γεννηθει στην αγγλια! Ο πατερας του εδωσε επαινο για το ποσο ελαφρυ ηταν το τηγανισμα μου :D

Δημοσ.

κρουασανακια γεμιστα με μοτσαρελα και ντοματα. μπορεις να παρεις και ετοιμη σφολιατα και να την κανεις κρουασαν. μικρα vole au vent me γεμιστα με γαριδες και σως κοκτειλ (η κοκτειλ δεν ειναι μαγιονεζα κετσαπ. εχει ουισκι μεσα)

 

@ τουφας το boudin blanc ειναι ζωικο οχι θαλασσινο. εκτος αν ενοεις καμια παραλαγη του.

Δε κάνω τέτοια πράγματα εγώ. Τη φτιάχνω μόνος μου.

 

Σαν αυτο ελεγα http://www.sbs.com.au/food/recipe/12906/Crab_boudin_in_a_composed_salad

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=KqRh_yO39_U&feature=related

δες και τα αλλα videos που εχει ανεβασει αυτος.

A και εχει γεννηθει στην αγγλια! Ο πατερας του εδωσε επαινο για το ποσο ελαφρυ ηταν το τηγανισμα μου :D

Ρε συ, ο τύπος δε κάνει τυπικό μαγείρεμα, επιτέλους! Βέβαια προϋποθέτει τεχνικές που δεν έχω αλλά δε πειράζει, γουστάρω να τον βλέπω να είναι ακριβής.

 

Πως έκανες δηλαδή το τηγάνισμα; Πες να μάθουμε και εμείς που το κάνουμε πολύ βαρύ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...