evabb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 πρωτη αποπειρα εβερ να φτιαξω μπισκοτα με κανελα και cassonade
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Η πρώτη απόπειρα για σουφλε πέτυχε! Αν και πειραγμενη συνταγή με φιλέτο ξιφια μέσα!
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δε κάνω τέτοια πράγματα εγώ. Τη φτιάχνω μόνος μου. Ρε συ, ο τύπος δε κάνει τυπικό μαγείρεμα, επιτέλους! Βέβαια προϋποθέτει τεχνικές που δεν έχω αλλά δε πειράζει, γουστάρω να τον βλέπω να είναι ακριβής. Πως έκανες δηλαδή το τηγάνισμα; Πες να μάθουμε και εμείς που το κάνουμε πολύ βαρύ. Ειναι θεμα να ξερεις ποτε να το βγαλεις απο την φριτεζα, νομιζω ειχα δωσει πιο παλια συνταγη απο αυτο: Τωρα για την αυτοκρατορια roux, οτι και να πουμε ειναι λιγο. 2 αδερφια ξεκινησανε, 2 εστιατορια με 3* το καθενα (τωρα το le gavroche εχει 2 αλλα το εχει 3 εδω και 26 χρονια) Τωρα τα μαγαζια τα εχουν οι 2 γιοι τους. Εχουν εφευρει πολλα πιατα οπως το λαυρακι που εβαλα πιο πριν, το souffle suissesse που στο χαρτι φενεται βαρυ σαν διαολος αλλα ηταν σαν πουπουλο οταν το εφαγα, le caneton gavroche (ολοκληρη παπια ποσε με 3 σαλτσες). Τωρα μερικα ακομα video απο τον michel roux jr: http://www.youtube.com/watch?v=-DnX0jNeWR0 http://www.youtube.com/watch?v=kx7mhx_VvWM Και η μπριζολα του Heston http://www.youtube.com/watch?v=5-9NgOZuUXM billdano, πρεπει να αλλαξεις σκευος για το souffle, δεν σου εχει φουσκωσει καθολου. Δες εδωτην Julia child, θες σκευος με ψηλα τοιχωματα
traganeus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Βασικά νομίζω οτι πρέπει να φτιαχτεί ένα νέο thread που θα μπαίνουν αποκλειστικά συνταγές μπα και φτιάξουμε και εμείς οι ταλαίπωροι κανα διαφορετικό φαγητό.....
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 η τελευταιες 2 σελιδες εχουν 12 συνταγες περιπου :| +1 ακομα με το πιο καλο κομματι του κοτοπουλου: http://www.youtube.com/watch?v=R2qqTYnXCbY
traganeus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Εννοώ απλές συνταγές που θα πάω με 5-6€ στο σούπερ μάρκετ και θα πάρω τα υλικά. Στις τελευταίες 190 σελίδες δεν έχει απλή συνταγή. Ειδικά τώρα που δεν πήρα φαγιά απο το σπίτι ήθελα να βρώ ιδέες να φτιάξω κανα φαΐ να ντερλικώνω. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά. Θα είχα φτάσει τα 120 κιλά.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 billdano, πρεπει να αλλαξεις σκευος για το souffle, δεν σου εχει φουσκωσει καθολου. Δες εδωτην Julia child, θες σκευος με ψηλα τοιχωματα Πρώτη απόπειρα είπα! Δεν έχω άλλο σκευος (ακόμη) και το συγκεκριμένο μεγάλο ήταν. Αν και το περιεχόμενο διπλασιάστηκε σε όγκο παρόλα αυτα! Πάντως και του Λαζαρου απο τον οποίο πήρα τη συνταγή, ετσι το παρουσιάζει στη φωτο. Δεν ξέρω πως είναι το original σουφλε αλλα αυτο είχε μέσα σχεδόν 800γρ ψιχα ξιφια, 8 αυγά (τα ασπραδια χτυπημένα σε μαρεγκα), 120γρ γραβιερα, μπεσαμελ (600ml γάλα, 100γρ βούτυρο, 100 γρ αλεύρι μαλακό) και μπαχαρικά.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Πρώτη απόπειρα είπα! Δεν έχω άλλο σκευος (ακόμη) και το συγκεκριμένο μεγάλο ήταν. Αν και το περιεχόμενο διπλασιάστηκε σε όγκο παρόλα αυτα! Πάντως και του Λαζαρου απο τον οποίο πήρα τη συνταγή, ετσι το παρουσιάζει στη φωτο. Δεν ξέρω πως είναι το original σουφλε αλλα αυτο είχε μέσα σχεδόν 800γρ ψιχα ξιφια, 8 αυγά (τα ασπραδια χτυπημένα σε μαρεγκα), 120γρ γραβιερα, μπεσαμελ (600ml γάλα, 100γρ βούτυρο, 100 γρ αλεύρι μαλακό) και μπαχαρικά. Δες το link που σου βαλα, φενεται καπως σφιχτο το δικο σου στην φωτο. Εννοώ απλές συνταγές που θα πάω με 5-6€ στο σούπερ μάρκετ και θα πάρω τα υλικά. Στις τελευταίες 190 σελίδες δεν έχει απλή συνταγή. Ειδικά τώρα που δεν πήρα φαγιά απο το σπίτι ήθελα να βρώ ιδέες να φτιάξω κανα φαΐ να ντερλικώνω. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά. Θα είχα φτάσει τα 120 κιλά. Πες τι εχει το ντουλαπι σου για αρχη (μπαχαρικα ξυδια ζυμαρικα κλπ) και θα ειναι πιο ευκολο να σου βρουμε κατι. Και τι σου αρεσει και τι δεν σου αρεσει (πχ η ροκα που ειναι αηδια οπως και να το κανουμε)
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δες το link που σου βαλα, φενεται καπως σφιχτο το δικο σου στην φωτο. Πες τι εχει το ντουλαπι σου για αρχη (μπαχαρικα ξυδια ζυμαρικα κλπ) και θα ειναι πιο ευκολο να σου βρουμε κατι. Και τι σου αρεσει και τι δεν σου αρεσει (πχ η ροκα που ειναι αηδια οπως και να το κανουμε) Εμένα μου αρέσει η ρόκα. Ρε συ, ο Roux γαμάει και δέρνει. Δηλαδή δε ξέρω τι να πω. Γουστάρω. Ντάξ, χρησιμοποιεί πολύ κρέμα που δε γουστάρω, αλλά αν το κάνει αυτός, μάλλον θα μου αρέσει. Α ναι, η μπριζόλα του Heston από πια εκπομπή είναι; Καινούρια; Προφανώς sous vide είναι καλύτερα. Επίσης, αν βάλεις αλάτι στη μπριζόλα πριν τη βάλεις στο ψυγείο, γίνεται καλύτερα το aging.
traganeus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Γενικά ψάχνω συνταγές απλές όπως χοιρινό κατσαρόλας ή καμια τηγανιά ή κανα κοτόπουλο με μανιτάρια/πιπεριές ή κανα όσπριο φασολάδα/φακές κάτι τέτοιο. Γενικά φοιτητικές συνταγές που δεν θα χρειάζονται πολλά λεφτά και πολύ προσπάθεια. Το ντουλάπι μου έχει μακαρόνια, μόνο και απο μπαχαρικά κανέλα, γαρύφαλο, δάφνη, μοσχοκάριδο, ρίγανι, θυμάρι. Ήθελα να πάρω καμια ιδέα και να πάω super market να ψωνίσω τίποτα...
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Εμένα μου αρέσει η ρόκα. Ρε συ, ο Roux γαμάει και δέρνει. Δηλαδή δε ξέρω τι να πω. Γουστάρω. Ντάξ, χρησιμοποιεί πολύ κρέμα που δε γουστάρω, αλλά αν το κάνει αυτός, μάλλον θα μου αρέσει. Α ναι, η μπριζόλα του Heston από πια εκπομπή είναι; Καινούρια; Προφανώς sous vide είναι καλύτερα. Επίσης, αν βάλεις αλάτι στη μπριζόλα πριν τη βάλεις στο ψυγείο, γίνεται καλύτερα το aging. How to Cook Like Heston , σημερα ειχε το 2ο επεισοδιο για τα αυγα, το πρωτο ηταν για το μοσχαρι. Αυτο που το γιρναει συνεχεια το κανε και στα burgers, οταν παρω καμια μοσχαρισια θα το δοκιμασω και εγω για να δω διαφορα. Και ειναι για home cooking οχι για sous vide, δεν ειναι ολοι ημιανωμαλοι σαν εμενα! Ειπαμε εσυ εισαι full ανωμαλος, σου αρεσει η ροκα και δεν θες μπεικο και κρεμα γαλακτος. Α και σε 4 βδομαδες θα παω παλι στο dinner ετσι για να ζηλεψεις
billkost Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 How to Cook Like Heston , σημερα ειχε το 2ο επεισοδιο για τα αυγα, το πρωτο ηταν για το μοσχαρι. Αυτο που το γιρναει συνεχεια το κανε και στα burgers, οταν παρω καμια μοσχαρισια θα το δοκιμασω και εγω για να δω διαφορα. Και ειναι για home cooking οχι για sous vide, δεν ειναι ολοι ημιανωμαλοι σαν εμενα! Ειπαμε εσυ εισαι full ανωμαλος, σου αρεσει η ροκα και δεν θες μπεικο και κρεμα γαλακτος. Α και σε 4 βδομαδες θα παω παλι στο dinner ετσι για να ζηλεψεις 1. Γαμώ! Θα δω τον Heston, αν και έχει κάνει burger/steak και στα in search for perfection, φαντάζομαι θα τα έχει διαφοροποιήσει λίγο. Πάντως, αν είναι να κάνεις steak/burger, πες να σου πω αρκετά tips, καθώς, τα κάνω υπεργαμάτα. 2. Τώρα που είδα τον Roux να τηγανίζει, θέλω και εγώ να μάθω να τηγανίζω έτσι ωραία. Πως θα το κάνω αυτό; 3. Η ρόκα είναι το αγαπημένο μου πράσινο που τρώω ωμό. Σκέτο χωρίς καθόλου λάδι/ξύδι/αλάτι, τραγανή και πιπεράτη, επίσης δένει γαμάτα σε σάντουιτς με κρεατικό από χοιρινό. 4. Ζηλεύω από τώρα.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Γενικά ψάχνω συνταγές απλές όπως χοιρινό κατσαρόλας ή καμια τηγανιά ή κανα κοτόπουλο με μανιτάρια/πιπεριές ή κανα όσπριο φασολάδα/φακές κάτι τέτοιο. Γενικά φοιτητικές συνταγές που δεν θα χρειάζονται πολλά λεφτά και πολύ προσπάθεια. Το ντουλάπι μου έχει μακαρόνια, μόνο και απο μπαχαρικά κανέλα, γαρύφαλο, δάφνη, μοσχοκάριδο, ρίγανι, θυμάρι. Ήθελα να πάρω καμια ιδέα και να πάω super market να ψωνίσω τίποτα... Παρε για αρχη: http://www.youtube.com/watch?v=K_iS5O88ISk Συνδιασμος και των 3: http://www.youtube.com/watch?v=n5ZdCYa1new Των 2 http://www.youtube.com/watch?v=Koz9tvUXw48 Του 1 http://www.youtube.com/watch?v=QY_ZagPKbnI Αμα εχει το supermarket σου κονσερβες με οσπρια να τις παιρνεις. Ειναι σιγουρα βρασμενες ομοιομορφα, λυνουν χερια και γλιτωνεις τα αερια (οσο αστεια και να ειναι) Εγω οταν θελω οσπρια, τα βαζω στο νερο το προηγουμενο βραδυ, και τα βραζω σε σκετο νερο. Τα βγαζω στο 95% ετοιμα, και το τελειωτικο μαγειρεμα θα γινει στο πιατο που θελω να κανω. Ναι δεν θα κανω χειλωμενη κοκκινη φασολαδα, αλλα και αυτο λυνεται. Χωρο στην καταψυξη εχεις? Να ζητας τα κοκκαλα απο οτι παιρνεις ξεχωριστα, πολλοι χασαπηδες θα σου δωσουν κοκκαλα τσαμπα. Οταν μαζευτουν στην καταψυξη θα κανεις ζωμο που θα ειναι 10000 φορες πιο καλο απο τους κυβους.
traganeus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Πο το κοτόπουλο φαίνεται ωραίο και αρκετά εύκολο. το μόνο θέμα μου είναι οτι δεν έχω τηγάνι που να μπορώ να το βάλω στο φούρνο......
Anubis13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 @Toufa: Καμια αλλη εκπομπη παιζει? Αυτη με τον Heston μολις ξεκινησε απο οτι βλεπω
Προτεινόμενες αναρτήσεις