Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

  • Super Moderators
Δημοσ.

Η πρώτη απόπειρα για σουφλε πέτυχε! Αν και πειραγμενη συνταγή με φιλέτο ξιφια μέσα!

 

dd354731.jpg

 

B)

Δημοσ.

Δε κάνω τέτοια πράγματα εγώ. Τη φτιάχνω μόνος μου.

 

 

Ρε συ, ο τύπος δε κάνει τυπικό μαγείρεμα, επιτέλους! Βέβαια προϋποθέτει τεχνικές που δεν έχω αλλά δε πειράζει, γουστάρω να τον βλέπω να είναι ακριβής.

 

Πως έκανες δηλαδή το τηγάνισμα; Πες να μάθουμε και εμείς που το κάνουμε πολύ βαρύ.

Ειναι θεμα να ξερεις ποτε να το βγαλεις απο την φριτεζα, νομιζω ειχα δωσει πιο παλια συνταγη απο αυτο:

 

zegRP.jpg

 

 

Τωρα για την αυτοκρατορια roux, οτι και να πουμε ειναι λιγο. 2 αδερφια ξεκινησανε, 2 εστιατορια με 3* το καθενα (τωρα το le gavroche εχει 2 αλλα το the-waterside-inn-a-piece-of-heaven.html εχει 3 εδω και 26 χρονια)

 

Τωρα τα μαγαζια τα εχουν οι 2 γιοι τους. Εχουν εφευρει πολλα πιατα οπως το λαυρακι που εβαλα πιο πριν, το souffle suissesse που στο χαρτι φενεται βαρυ σαν διαολος αλλα ηταν σαν πουπουλο οταν το εφαγα, le caneton gavroche (ολοκληρη παπια ποσε με 3 σαλτσες).

 

 

Τωρα μερικα ακομα video απο τον michel roux jr:

http://www.youtube.com/watch?v=-DnX0jNeWR0

http://www.youtube.com/watch?v=kx7mhx_VvWM

 

Και η μπριζολα του Heston

http://www.youtube.com/watch?v=5-9NgOZuUXM

 

 

 

 

billdano, πρεπει να αλλαξεις σκευος για το souffle, δεν σου εχει φουσκωσει καθολου. Δες εδωτην Julia child, θες σκευος με ψηλα τοιχωματα

Δημοσ.

Βασικά νομίζω οτι πρέπει να φτιαχτεί ένα νέο thread που θα μπαίνουν αποκλειστικά συνταγές μπα και φτιάξουμε και εμείς οι ταλαίπωροι κανα διαφορετικό φαγητό.....

Δημοσ.

Εννοώ απλές συνταγές που θα πάω με 5-6€ στο σούπερ μάρκετ και θα πάρω τα υλικά. Στις τελευταίες 190 σελίδες δεν έχει απλή συνταγή. Ειδικά τώρα που δεν πήρα φαγιά απο το σπίτι ήθελα να βρώ ιδέες να φτιάξω κανα φαΐ να ντερλικώνω. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά. Θα είχα φτάσει τα 120 κιλά.

  • Super Moderators
Δημοσ.

 

 

 

billdano, πρεπει να αλλαξεις σκευος για το souffle, δεν σου εχει φουσκωσει καθολου. Δες εδωτην Julia child, θες σκευος με ψηλα τοιχωματα

 

Πρώτη απόπειρα είπα! Δεν έχω άλλο σκευος (ακόμη) και το συγκεκριμένο μεγάλο ήταν. Αν και το περιεχόμενο διπλασιάστηκε σε όγκο παρόλα αυτα!

 

Πάντως και του Λαζαρου απο τον οποίο πήρα τη συνταγή, ετσι το παρουσιάζει στη φωτο. Δεν ξέρω πως είναι το original σουφλε αλλα αυτο είχε μέσα σχεδόν 800γρ ψιχα ξιφια, 8 αυγά (τα ασπραδια χτυπημένα σε μαρεγκα), 120γρ γραβιερα, μπεσαμελ (600ml γάλα, 100γρ βούτυρο, 100 γρ αλεύρι μαλακό) και μπαχαρικά.

 

B)

Δημοσ.

Πρώτη απόπειρα είπα! Δεν έχω άλλο σκευος (ακόμη) και το συγκεκριμένο μεγάλο ήταν. Αν και το περιεχόμενο διπλασιάστηκε σε όγκο παρόλα αυτα!

 

Πάντως και του Λαζαρου απο τον οποίο πήρα τη συνταγή, ετσι το παρουσιάζει στη φωτο. Δεν ξέρω πως είναι το original σουφλε αλλα αυτο είχε μέσα σχεδόν 800γρ ψιχα ξιφια, 8 αυγά (τα ασπραδια χτυπημένα σε μαρεγκα), 120γρ γραβιερα, μπεσαμελ (600ml γάλα, 100γρ βούτυρο, 100 γρ αλεύρι μαλακό) και μπαχαρικά.

 

B)

Δες το link που σου βαλα, φενεται καπως σφιχτο το δικο σου στην φωτο.

 

 

 

Εννοώ απλές συνταγές που θα πάω με 5-6€ στο σούπερ μάρκετ και θα πάρω τα υλικά. Στις τελευταίες 190 σελίδες δεν έχει απλή συνταγή. Ειδικά τώρα που δεν πήρα φαγιά απο το σπίτι ήθελα να βρώ ιδέες να φτιάξω κανα φαΐ να ντερλικώνω. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά. Θα είχα φτάσει τα 120 κιλά.

Πες τι εχει το ντουλαπι σου για αρχη (μπαχαρικα ξυδια ζυμαρικα κλπ) και θα ειναι πιο ευκολο να σου βρουμε κατι. Και τι σου αρεσει και τι δεν σου αρεσει (πχ η ροκα που ειναι αηδια οπως και να το κανουμε)

Δημοσ.

Δες το link που σου βαλα, φενεται καπως σφιχτο το δικο σου στην φωτο.

 

Πες τι εχει το ντουλαπι σου για αρχη (μπαχαρικα ξυδια ζυμαρικα κλπ) και θα ειναι πιο ευκολο να σου βρουμε κατι. Και τι σου αρεσει και τι δεν σου αρεσει (πχ η ροκα που ειναι αηδια οπως και να το κανουμε)

Εμένα μου αρέσει η ρόκα.

 

Ρε συ, ο Roux γαμάει και δέρνει. Δηλαδή δε ξέρω τι να πω. Γουστάρω. Ντάξ, χρησιμοποιεί πολύ κρέμα που δε γουστάρω, αλλά αν το κάνει αυτός, μάλλον θα μου αρέσει.

 

Α ναι, η μπριζόλα του Heston από πια εκπομπή είναι; Καινούρια; Προφανώς sous vide είναι καλύτερα. Επίσης, αν βάλεις αλάτι στη μπριζόλα πριν τη βάλεις στο ψυγείο, γίνεται καλύτερα το aging.

Δημοσ.

Γενικά ψάχνω συνταγές απλές όπως χοιρινό κατσαρόλας ή καμια τηγανιά ή κανα κοτόπουλο με μανιτάρια/πιπεριές ή κανα όσπριο φασολάδα/φακές κάτι τέτοιο. Γενικά φοιτητικές συνταγές που δεν θα χρειάζονται πολλά λεφτά και πολύ προσπάθεια.

 

Το ντουλάπι μου έχει μακαρόνια, μόνο και απο μπαχαρικά κανέλα, γαρύφαλο, δάφνη, μοσχοκάριδο, ρίγανι, θυμάρι. Ήθελα να πάρω καμια ιδέα και να πάω super market να ψωνίσω τίποτα...

Δημοσ.

Εμένα μου αρέσει η ρόκα.

 

Ρε συ, ο Roux γαμάει και δέρνει. Δηλαδή δε ξέρω τι να πω. Γουστάρω. Ντάξ, χρησιμοποιεί πολύ κρέμα που δε γουστάρω, αλλά αν το κάνει αυτός, μάλλον θα μου αρέσει.

 

Α ναι, η μπριζόλα του Heston από πια εκπομπή είναι; Καινούρια; Προφανώς sous vide είναι καλύτερα. Επίσης, αν βάλεις αλάτι στη μπριζόλα πριν τη βάλεις στο ψυγείο, γίνεται καλύτερα το aging.

How to Cook Like Heston , σημερα ειχε το 2ο επεισοδιο για τα αυγα, το πρωτο ηταν για το μοσχαρι. Αυτο που το γιρναει συνεχεια το κανε και στα burgers, οταν παρω καμια μοσχαρισια θα το δοκιμασω και εγω για να δω διαφορα.

Και ειναι για home cooking οχι για sous vide, δεν ειναι ολοι ημιανωμαλοι σαν εμενα! Ειπαμε εσυ εισαι full ανωμαλος, σου αρεσει η ροκα και δεν θες μπεικο και κρεμα γαλακτος.

Α και σε 4 βδομαδες θα παω παλι στο dinner ετσι για να ζηλεψεις

Δημοσ.

How to Cook Like Heston , σημερα ειχε το 2ο επεισοδιο για τα αυγα, το πρωτο ηταν για το μοσχαρι. Αυτο που το γιρναει συνεχεια το κανε και στα burgers, οταν παρω καμια μοσχαρισια θα το δοκιμασω και εγω για να δω διαφορα.

Και ειναι για home cooking οχι για sous vide, δεν ειναι ολοι ημιανωμαλοι σαν εμενα! Ειπαμε εσυ εισαι full ανωμαλος, σου αρεσει η ροκα και δεν θες μπεικο και κρεμα γαλακτος.

Α και σε 4 βδομαδες θα παω παλι στο dinner ετσι για να ζηλεψεις

1. Γαμώ! Θα δω τον Heston, αν και έχει κάνει burger/steak και στα in search for perfection, φαντάζομαι θα τα έχει διαφοροποιήσει λίγο. Πάντως, αν είναι να κάνεις steak/burger, πες να σου πω αρκετά tips, καθώς, τα κάνω υπεργαμάτα.

 

2. Τώρα που είδα τον Roux να τηγανίζει, θέλω και εγώ να μάθω να τηγανίζω έτσι ωραία. Πως θα το κάνω αυτό;

 

3. Η ρόκα είναι το αγαπημένο μου πράσινο που τρώω ωμό. Σκέτο χωρίς καθόλου λάδι/ξύδι/αλάτι, τραγανή και πιπεράτη, επίσης δένει γαμάτα σε σάντουιτς με κρεατικό από χοιρινό.

 

4. Ζηλεύω από τώρα.

Δημοσ.

Γενικά ψάχνω συνταγές απλές όπως χοιρινό κατσαρόλας ή καμια τηγανιά ή κανα κοτόπουλο με μανιτάρια/πιπεριές ή κανα όσπριο φασολάδα/φακές κάτι τέτοιο. Γενικά φοιτητικές συνταγές που δεν θα χρειάζονται πολλά λεφτά και πολύ προσπάθεια.

 

Το ντουλάπι μου έχει μακαρόνια, μόνο και απο μπαχαρικά κανέλα, γαρύφαλο, δάφνη, μοσχοκάριδο, ρίγανι, θυμάρι. Ήθελα να πάρω καμια ιδέα και να πάω super market να ψωνίσω τίποτα...

Παρε για αρχη:

http://www.youtube.com/watch?v=K_iS5O88ISk

 

Συνδιασμος και των 3:

http://www.youtube.com/watch?v=n5ZdCYa1new

 

Των 2

http://www.youtube.com/watch?v=Koz9tvUXw48

 

Του 1

 

http://www.youtube.com/watch?v=QY_ZagPKbnI

 

 

 

Αμα εχει το supermarket σου κονσερβες με οσπρια να τις παιρνεις. Ειναι σιγουρα βρασμενες ομοιομορφα, λυνουν χερια και γλιτωνεις τα αερια (οσο αστεια και να ειναι)

Εγω οταν θελω οσπρια, τα βαζω στο νερο το προηγουμενο βραδυ, και τα βραζω σε σκετο νερο. Τα βγαζω στο 95% ετοιμα, και το τελειωτικο μαγειρεμα θα γινει στο πιατο που θελω να κανω. Ναι δεν θα κανω χειλωμενη κοκκινη φασολαδα, αλλα και αυτο λυνεται.

Χωρο στην καταψυξη εχεις? Να ζητας τα κοκκαλα απο οτι παιρνεις ξεχωριστα, πολλοι χασαπηδες θα σου δωσουν κοκκαλα τσαμπα. Οταν μαζευτουν στην καταψυξη θα κανεις ζωμο που θα ειναι 10000 φορες πιο καλο απο τους κυβους.

Δημοσ.

Πο το κοτόπουλο φαίνεται ωραίο και αρκετά εύκολο. το μόνο θέμα μου είναι οτι δεν έχω τηγάνι που να μπορώ να το βάλω στο φούρνο......

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...