billkost Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 ενα πολυ ωραιο video για την τρουφα http://cookingdistrict.com/cd/general.nsf/blogbydate/B303D24C1EDBE1BF85257982005D5888?OpenDocument Παρουσίασαν την Κινέζικη τρούφα σαν trafficking, εντάξει, ας μην υπερβάλλουμε. Αχ και να ήμουν πλούσιος, θα έτρωγα κάθε μέρα τρούφα, χαβιάρι, φουα γκρα και αυγοτάραχο.
traganeus Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Έχω κουνουπίδι, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριά, ντοματες, αυγά, μπέικον κόμμάτι (θέλω να δοκιμάσω την κλασσική καρμπονάρα με το αυγό), παρμεζάνα τριμμένη, κασέρι, μακαρόνια και ρύζι. Τί διάολο να φτιάξω αύριο να φάω???
Highlander Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Να φτιάξεις κουνουπίδι στιφάδο, από τα αγαπημένα μου. Να φτιάξεις και μια ομελέτα με όλα τα υπόλοιπα (ίσως εκτός το σκόρδο). Με μακαρόνι και τυριά, κάτι εξαιρετικό δεν μου πάει στο μυαλό τώρα. Στο θέμα που αναφέρετε πιο πάνω, θεωρώ ότι πρέπει να είσαι μέγα μαλάκας, για να λες τον εαυτό σου chef και να διαφημίζεις κύβους της Knor. Πριν από 15 χρόνια, μια γκόμενα ήθελε να μου μαγειρέψει με τέτοιες μαλακίες και με το που το φέρνει στο τραπέζι, το πήγα και το άδειασα κατευθείαν στον κάδο. Μόνο εμένα μου βρωμάνε αυτά ; Θες ζωμό, ε φτιάξτο μόνος σου.
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 http://foodwishes.blogspot.com/2009/02/creamy-cauliflower-spaghetti-alfredo.html κουνουπιδι alfredo Και μισοβρασμενο κουνουπιδι με σαλτσα μορνε (μπεσαμελ+τυρι) στον φουρνο ειναι αψογο.
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δε συμμετείχα στην ανάλυσή σας. Μην είσαι δογματική, όταν λες μια τέτοια φράση, είναι σαν να λες πως "Η πρόταση Α ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ". Ενώ αυτό που πραγματικά εννοείς είναι "Η πρόταση Α μετράει ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, και ίσως και για άλλους". Για εμένα δε μετράει. εχεις δει σε πολλα εστιατορια να σου φερνουν φαγητο με αθλια εμφανιση; Παρουσίασαν την Κινέζικη τρούφα σαν trafficking, εντάξει, ας μην υπερβάλλουμε. Αχ και να ήμουν πλούσιος, θα έτρωγα κάθε μέρα τρούφα, χαβιάρι, φουα γκρα και αυγοτάραχο. μεχρι να τα βαρεθεις μεχρι αηδιας και να το γυρισεις στην φασολαδα Έχω κουνουπίδι, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριά, ντοματες, αυγά, μπέικον κόμμάτι (θέλω να δοκιμάσω την κλασσική καρμπονάρα με το αυγό), παρμεζάνα τριμμένη, κασέρι, μακαρόνια και ρύζι. Τί διάολο να φτιάξω αύριο να φάω??? μπορεις να κανεις την καρμποναρα, μπορεις να κανεις κουνουπιδι gratiné κι οχι μισοβρασμενο (καλα βρασμενο να λιωνει στο στομα μαζι με την σαλτσα), μπορεις να κανεις ομελετα με οτι υλικα θες, μπορεις να κανει τορτιγια, σκορδοψωμα με τυρι. Να φτιάξεις κουνουπίδι στιφάδο, από τα αγαπημένα μου. Να φτιάξεις και μια ομελέτα με όλα τα υπόλοιπα (ίσως εκτός το σκόρδο). Με μακαρόνι και τυριά, κάτι εξαιρετικό δεν μου πάει στο μυαλό τώρα. Στο θέμα που αναφέρετε πιο πάνω, θεωρώ ότι πρέπει να είσαι μέγα μαλάκας, για να λες τον εαυτό σου chef και να διαφημίζεις κύβους της Knor. Πριν από 15 χρόνια, μια γκόμενα ήθελε να μου μαγειρέψει με τέτοιες μαλακίες και με το που το φέρνει στο τραπέζι, το πήγα και το άδειασα κατευθείαν στον κάδο. Μόνο εμένα μου βρωμάνε αυτά ; Θες ζωμό, ε φτιάξτο μόνος σου. ποτε ακριβως σε χωρισε η γκομενα;
Highlander Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 ποτε ακριβως σε χωρισε η γκομενα; Μα τι βρήκες να σχολιάσεις. Όχι το θέμα με τον chef αλλά με τη γκόμενα. Πάντως ΤΗ χώρισα αρκετά μετά.
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μα τι βρήκες να σχολιάσεις. Όχι το θέμα με τον chef αλλά με τη γκόμενα. Πάντως ΤΗ χώρισα αρκετά μετά. δεν θεωρω τραγικη την χρηση κυβων εφοσων αυτη γινεται με μετρο, ειναι θεμα ευκολιας.
traganeus Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Τελικά επειδή έμπλεξα σήμερα θα κάνω φακές. Αλλα αύριο θέλω να κάνω την καρμπονάρα που θα έχω χρόνο. Ρίχτε κανα βιντεάκι για την κλασσική με το αυγό. Να είναι ψιλοεύκολη όσο γίνεται, αν και είμαι 99% σίγουρος οτι θα μου γίνει ομελέτα με μακαρόνια και μπέικον αλλα θέλω να προσπαθήσω γιατί δεν έχω φάει ποτέ.
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Το μισοβρασιμο το ειπα γιατι στην ελλαδα το κανονικο βρασιμο του κουνουπιδιου ειναι κατα 99% σχεδον σουπα (τουλαχιστον οπου εχω φαει ηταν ετσι) και ναι δεν θελει τραγανο κουνουπιδι για αυτη την συνταγη, αλλα απλα μαλακο μιας και το τελειωτικο μαγειρεμα ειναι στον φουρνο. Σημερα θα παω σε ενα τεραστιο κινεζικο supermarket που λογικα θα εχει αυτα : http://theskinnybib.com/wp-content/uploads/2011/02/img_6402.jpg χτενιααααααααααααααα
leftermann Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Razorshell είναι αυτά που εμείς λέμε σωλήνες ή μου φαίνεται; Πώς διάλο τα μαγειρεύεις; Βγάζω άπειρα τέτοια το καλοκαίρι, τα τρώω ωμά με λάδι-λεμόνι-πιπέρι. Και ΤΣΙΠΟΥΡΟ.
christiana78 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Τελικά επειδή έμπλεξα σήμερα θα κάνω φακές. Αλλα αύριο θέλω να κάνω την καρμπονάρα που θα έχω χρόνο. Ρίχτε κανα βιντεάκι για την κλασσική με το αυγό. Να είναι ψιλοεύκολη όσο γίνεται, αν και είμαι 99% σίγουρος οτι θα μου γίνει ομελέτα με μακαρόνια και μπέικον αλλα θέλω να προσπαθήσω γιατί δεν έχω φάει ποτέ. Περισότερο χρόνο θα σου πάρουν οι φακές απο την καρμπονάρα.
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Το μισοβρασιμο το ειπα γιατι στην ελλαδα το κανονικο βρασιμο του κουνουπιδιου ειναι κατα 99% σχεδον σουπα (τουλαχιστον οπου εχω φαει ηταν ετσι) και ναι δεν θελει τραγανο κουνουπιδι για αυτη την συνταγη, αλλα απλα μαλακο μιας και το τελειωτικο μαγειρεμα ειναι στον φουρνο. Σημερα θα παω σε ενα τεραστιο κινεζικο supermarket που λογικα θα εχει αυτα : http://theskinnybib.com/wp-content/uploads/2011/02/img_6402.jpg χτενιααααααααααααααα εγω λεω να δοκιμασω σε πρωτη φαση κατεψυγμενα χτενια γτ ειναι φτηνα και αν δεν μου αρεσουν τα πεταω. τα φρεσκα καθαρισμενα εχουν 35+ ευρω το κιλο.
Toufas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειναι ασχημα τα κατεψυγμενα, go for it. Λεφτερη, οπου τα εφαγα ηταν πανω σε πολυ ζεστη σιδερενια πλακα, τωρα στο σπιτι σε ενα δυνατο τηγανι με λιγο λαδι αλατι πιπερι και στο τελος μαιντανο και λεμονι στο πιατο. Κανε μερικα σβισμενα σε λιγο κρασι αντι για το λεμονι, και μερικα με και λιγο μπουκοβο απο πανω. Οπως ολα σχεδον τα μαλάκια αντεχουν και το χοιρινο, αρα και με λιγο καλο μπεικο (αυτο το μεγαλο κομματι του lidl ειναι πιο καλο απο αυτα τα νερουλα που εχουν τα αλλα μαγαζια) και λιγα φρεσκα κουκια κρεμμυδι και σκορδο. Το κολπο παντου ειναι η ΠΟΛΥ δυνατη φωτια οταν τα ψηνεις, το τηγανι θες να βγαζει καπνο (δεν θελουμε αντικολλητικο) και θες να εχουν αυτο το χρυσο χρωμα. Επισης ψιλοκομμενα σε μακαροναδα σαν τα vongole? http://www.youtube.com/watch?v=hcAi6JJRWbg A και τα τηγανακια που πηρα ηρθαν χτες, και ειναι αψογα. Τα βρηκα και πιο φτηνα http://www.amazon.co.uk/Tramontina-Saute-Pack-Professional-Quality/dp/B005HF68LS για οποιον θελει να τα παρει. Και ετοιμαστειτε για πολυ πρηξιμο sous vide posts σε λιγο καιρο, μολις παραγγειλα το sous vide kit απο εδω
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 πηρα πριν μερικες μερες ενα αντικολλητικο τηγανι με λεπτο πατο και λευκη επιστρωση πανω. το ηθελα κυριως για ομελετες και κρεπες αντε κανα τσιγαρισμα κρεμμυδιου η μπεικον για κανα φαγητο. αυτο που ειχα χαλασε και χαρηκα γτ ειχε πολυ χοντρο πατο και μου εβγαζε το λαδι για να ζεσταθει. εκανα καλα που πηρα τηγανι με λεπτο πατο για την χρηση που το θελω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις