leftermann Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Αυτό που φτιάχνει ο leftermann είναι "light" εκδοχή της αλευρόπιτας (στο Ζαγόρι βάζουν βούτυρο, όχι λάδι, και δε χρησιμοποιούν αλλαντικά). Το ίδιο και η εκδοχή της evabb (ειδικά το πρόβειο, που πράγματι δίνει ανώτερη γεύση) αλλά σε λεπτή στρώση. (είπα αλευρόπιτα και θυμήθηκα, αν σας φέρει ο δρόμος στο Μονοδένδρι, αντί της περίφημης και πολυδιαφημισμένης "Κικίτσας" -που αξίζει, αν δε γίνεται χαμός από κόσμο- σταθείτε στη "Χαράδρα του Βίκου" και παραγγείλτε αλευρόπιτα, θα με θυμηθείτε). ναι, η γιαγιάκαμ δεν είχε πει τίποτα για αλλαντικά, ούτε για κασέρι, μόνο φέτα, εγώ τα πρόσθεσα Πριν κάνα 3άρι χρόνια που είχαμε πάει στα ζαγόρια, είχαμε πάει σε ένα μέρος που δεν θυμάμαι πώς το λέγανε, μετά το Τσεπέλοβο ήταν, είχε μια -και καλά- αναπαράσταση Σαρακατσάνικης στάνης, και ένα μαγαζί για καφέ/φαγητό. Απίστευτες πίτες, αργότερα που πήγαμε και στην Κικίτσα ήταν απογοήτευση μπροστά τους. Στην "χαράδρα" δεν πήγαμε. Ωπ ωπ, Γυφτόκαμπος λεγόταν το μέρος.
billkost Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 ναι, η γιαγιάκαμ δεν είχε πει τίποτα για αλλαντικά, ούτε για κασέρι, μόνο φέτα, εγώ τα πρόσθεσα Πριν κάνα 3άρι χρόνια που είχαμε πάει στα ζαγόρια, είχαμε πάει σε ένα μέρος που δεν θυμάμαι πώς το λέγανε, μετά το Τσεπέλοβο ήταν, είχε μια -και καλά- αναπαράσταση Σαρακατσάνικης στάνης, και ένα μαγαζί για καφέ/φαγητό. Απίστευτες πίτες, αργότερα που πήγαμε και στην Κικίτσα ήταν απογοήτευση μπροστά τους. Στην "χαράδρα" δεν πήγαμε. Ωπ ωπ, Γυφτόκαμπος λεγόταν το μέρος. E γαμώ, LOL!
evabb Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 το επομενο πραμα που θελω να φτιαξω http://www.joyofbaking.com/shortbreads/shortbreadcookies.html
billkost Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 το επομενο πραμα που θελω να φτιαξω http://www.joyofbaking.com/shortbreads/shortbreadcookies.html Εγώ θέλω να φτιάξω αυτό: http://www.esa.int/esaMI/Launchers_Access_to_Space/ASEVLU0TCNC_0.html Όμως όσο το κοιτάω, τόσο πιο φαλλοκρατικό μου φαίνεται. Γιατί άραγε;
evabb Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Εγώ θέλω να φτιάξω αυτό: http://www.esa.int/esaMI/Launchers_Access_to_Space/ASEVLU0TCNC_0.html Όμως όσο το κοιτάω, τόσο πιο φαλλοκρατικό μου φαίνεται. Γιατί άραγε; ουτε ενα sous vide δεν μπορεις να φτιαξεις και θα πιασεις τους πυραυλους; μουχαχαχα
billkost Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 ουτε ενα sous vide δεν μπορεις να φτιαξεις και θα πιασεις τους πυραυλους; μουχαχαχα Στρίψε το μαχαίρι κι άλλο σατανική. Πάντως αυτός ο πύραυλος λογικά ήταν αντάξιός μου, αφού εξερράγη στον αέρα από λάθος λογισμικού! Και η έκρηξη, που με σημάδεψε όταν ήμουν πιο μικρός: http://www.youtube.com/watch?v=kYUrqdUyEpI
traganeus Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Έφτιαξα και την καρμπονάρα μου σήμερα... δεν ξέρω αν την πέτυχα, απο γεύση δεν ήταν τίποτα τρελό.... Το μόνο που με χάλασε ήταν η παρμεζάνα που δεν ήταν όσο αλμυρή περίμενα και μου έβγαζε λίγο οτι χρειαζόταν να αλατίσω το νερό που έβραζα τα μακαρόνια περισσότερο... Πάντως δεν ήταν τίποτα δύσκολο. Η τουαλέτα θα δείξει σε λίγες ώρες αν θα την ξανακάνω έτσι ή θα κάνω την μούφα με την κρέμα γάλακτος....
billkost Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Έφτιαξα και την καρμπονάρα μου σήμερα... δεν ξέρω αν την πέτυχα, απο γεύση δεν ήταν τίποτα τρελό.... Το μόνο που με χάλασε ήταν η παρμεζάνα που δεν ήταν όσο αλμυρή περίμενα και μου έβγαζε λίγο οτι χρειαζόταν να αλατίσω το νερό που έβραζα τα μακαρόνια περισσότερο... Πάντως δεν ήταν τίποτα δύσκολο. Η τουαλέτα θα δείξει σε λίγες ώρες αν θα την ξανακάνω έτσι ή θα κάνω την μούφα με την κρέμα γάλακτος.... Μου φαίνεται πως το αυγό σου έχει σβολιάσει λίγο, επίσης, έβαλες πολλά μακαρόνια για ένα αυγό, επίσης, χωρίς να είμαι σίγουρος, μου φαίνεται πως η σάλτσα σου σταθεροποιήθηκε με την προσθήκη του τυριού, κάτι που δε πρέπει να γίνεται, αφού κανονικά η σάλτσα πρέπει να δέσει και χωρίς το τυρί, από μόνη της. Αυτό θα το πετύχεις αν βράσεις τα μακαρόνια σε πολύ λίγο νερό, έτσι ώστε όταν προσθέσεις αυτό το νερό, θα έχει αρκετό άμυλο σε μικρότερο όγκο. Επίσης, ψάξε καλής ποιότητας μακαρόνια, που να βγάζουν αρκετό άμυλο όταν μαγειρεύονται, η DeCecco (έτσι γράφεται δεν είναι άσχημη. Αν μένεις Αθήνα και δε βαριέσαι και δε τσιγκουνεύεσαι, δώσε για μια φορά 4,5 ευρώ και πάρε Rustichella d' Abruzzo, είναι νόστιμα από μόνα τους. Αν ακολουθήσεις όλα αυτά, θα κάνεις πολύ νόστιμο μακαρόνι. Θέλει πολύ προσπάθεια για να το κάνεις, εγώ νομίζω πέτυχα τη καρμπονάρα μετά από τουλάχιστο 10-15 φορές (δεν είχα κανέναν να μου μάθει, όλοι κάναν μαλακίες με κρέμες γάλακτος). Σημείωση: Μη πάρεις φρέσκα μακαρόνια για καρμπονάρα, έχει αυγό και θα σου φανεί λίγο περίεργο στη γεύση, όχι πως δε θα τρώγεται. Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βγάλε και την επόμενη φορά φώτο. edit: Ξέχασα, εγώ στη δική μου version, έκοψα το πιπέρι στο μαγείρεμα και βάζε ελάχιστο στο τέλος, δε ξέρω γιατί αλλά μου πικρίζει, για να σιγουρευτώ πως δεν ήταν το σκεύος, τα μαγείρεψα και σε άλλο τηγάνι αλλά πάλι μου πίκριζε, και είχα καλής ποιότητας πιπέρι.
evabb Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Έφτιαξα και την καρμπονάρα μου σήμερα... δεν ξέρω αν την πέτυχα, απο γεύση δεν ήταν τίποτα τρελό.... Το μόνο που με χάλασε ήταν η παρμεζάνα που δεν ήταν όσο αλμυρή περίμενα και μου έβγαζε λίγο οτι χρειαζόταν να αλατίσω το νερό που έβραζα τα μακαρόνια περισσότερο... Πάντως δεν ήταν τίποτα δύσκολο. Η τουαλέτα θα δείξει σε λίγες ώρες αν θα την ξανακάνω έτσι ή θα κάνω την μούφα με την κρέμα γάλακτος.... εμενα παντως μια χαρα μου φαινεται η καρμποναρα σου. το τυρι ειναι να βρεις την καλη μαρκα. Μου φαίνεται πως το αυγό σου έχει σβολιάσει λίγο, επίσης, έβαλες πολλά μακαρόνια για ένα αυγό, επίσης, χωρίς να είμαι σίγουρος, μου φαίνεται πως η σάλτσα σου σταθεροποιήθηκε με την προσθήκη του τυριού, κάτι που δε πρέπει να γίνεται, αφού κανονικά η σάλτσα πρέπει να δέσει και χωρίς το τυρί, από μόνη της. Αυτό θα το πετύχεις αν βράσεις τα μακαρόνια σε πολύ λίγο νερό, έτσι ώστε όταν προσθέσεις αυτό το νερό, θα έχει αρκετό άμυλο σε μικρότερο όγκο. Επίσης, ψάξε καλής ποιότητας μακαρόνια, που να βγάζουν αρκετό άμυλο όταν μαγειρεύονται, η DeCecco (έτσι γράφεται δεν είναι άσχημη. Αν μένεις Αθήνα και δε βαριέσαι και δε τσιγκουνεύεσαι, δώσε για μια φορά 4,5 ευρώ και πάρε Rustichella d' Abruzzo, είναι νόστιμα από μόνα τους. Αν ακολουθήσεις όλα αυτά, θα κάνεις πολύ νόστιμο μακαρόνι. Θέλει πολύ προσπάθεια για να το κάνεις, εγώ νομίζω πέτυχα τη καρμπονάρα μετά από τουλάχιστο 10-15 φορές (δεν είχα κανέναν να μου μάθει, όλοι κάναν μαλακίες με κρέμες γάλακτος). Σημείωση: Μη πάρεις φρέσκα μακαρόνια για καρμπονάρα, έχει αυγό και θα σου φανεί λίγο περίεργο στη γεύση, όχι πως δε θα τρώγεται. Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βγάλε και την επόμενη φορά φώτο. edit: Ξέχασα, εγώ στη δική μου version, έκοψα το πιπέρι στο μαγείρεμα και βάζε ελάχιστο στο τέλος, δε ξέρω γιατί αλλά μου πικρίζει, για να σιγουρευτώ πως δεν ήταν το σκεύος, τα μαγείρεψα και σε άλλο τηγάνι αλλά πάλι μου πίκριζε, και είχα καλής ποιότητας πιπέρι. εισαι τρελος!
traganeus Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 αυτά τα γρουμπαλάκια είναι απο τυρί, που μάλλον έκανα μαλακία και έβαλα περισσότερο απο όσο έπρεπε γιατι νόμιζα οτι θα δέσει με το τυρί και έγινε κάπως σφιχτή η σάλτσα.. Αυγά έβαλα ένα ολόκληρο και ένα κρόκο. Τώρα τέτοιες ιστορίες με μακαρόνια δεν παίζει να βρώ για είμαι Χίο. Μίσκο έβαλα... Θα δοκιμάσω και μια βλάχικη έκδοση αντί για παρμεζάνα κεφαλοτύρι που μου αρέσει περισσότερο.
billkost Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 εμενα παντως μια χαρα μου φαινεται η καρμποναρα σου. το τυρι ειναι να βρεις την καλη μαρκα. εισαι τρελος! Γιατί μου φέρεσαι σα σκουπίδι; (LOL). Ίσα μωρή που θα με πεις τρελό επειδή διαφωνείς μαζί μου. Έχω δίκιο και όταν κάνω καρμπονάρα ξανά, θα τη φωτογραφίσω για να σου δώσω μαθήματα. Άντε αφεντικά και δούλοι ίσα κι όμοια γίναμ' ούλοι.
evabb Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Γιατί μου φέρεσαι σα σκουπίδι; (LOL). Ίσα μωρή που θα με πεις τρελό επειδή διαφωνείς μαζί μου. Έχω δίκιο και όταν κάνω καρμπονάρα ξανά, θα τη φωτογραφίσω για να σου δώσω μαθήματα. Άντε αφεντικά και δούλοι ίσα κι όμοια γίναμ' ούλοι. 4,5 ευρω τα μακαρονια. εκει πηγαινε το τρελος. ερωτηση προς ολα τα μελη. αν φτιαξω ζυμη για πιτσα μπορω να την βαλω στην καταψυξη η οχι; αν ναι πριν το φουσκωμα η μετα;
evabb Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 παιδια, εχω εδω ενα βαζο μους μηλου. ειναι σαν λιωμενο εντελως μηλο χωρις κομματακια κι οχι παρα πολυ γλυκο (δεν εχει προσθετη ζαχαρη) σκεφτομαι τι να το κανω. ρωτησα φιλες, βελγιδες γαρ, το τρωνε στην ψυχρα με κρεας σαν λαχανικο. αλλα επειδη εγω δεν ειμαι βελγιδα και δεν εχω καμια ορεξη να κανω τετοιο πειραμα, σκεφτομουν να το κανω παστα φλωρα βαζοντας επιπλεον ζαχαρη μεσα και κανα καρυδι. εσεις τι λετε;
Toufas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Παει απιστευτα με το χοιρινο, καλα σου ειπανε.
evabb Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 δεν ειπα οτι κακος μου το ειπαν απλα ηθελα εναλακτικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις