Toufas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Συνηθως οταν βαζουν apple sauce στα γλυκα, μπαινει στην θεση καποιου λιπους σε muffin, flapjack κλπ. Δοκιμασε τες και με τηγανίτες απο πατατα (latke)
billkost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Τούφα, ψήνομαι να κάνω στήθος πάπιας και έχω την εξής ανάλυση με μια μικρή απορία. Όταν είχα παραγγείλει το κομμάτι foie gras στο Αμέρικα, είχα παραγγείλει και στήθος πάπιας. Εκείνο που μου είχαν δώσει δε ξέρω τι ήταν, δηλαδή αν ήταν από Moulard ή Pekin ή Muscvovy, ήταν όμως υπέροχο. Αν πάρω στήθος κανονικής πάπιας, που δεν έχει γίνει force fed, θα έχει το τόσο νόστιμο λίπος που είναι κάπου μισό χιλιοστό στο πάνω μέρος του στήθους ή όχι; Επίσης, θα είναι τόσο νόστιμη; Δε ξέρω καν που να ψάξω για στήθος Moulard, σκέφτομαι πως η πρώτη μου απόπειρα θα είναι το μαγαζί που πήρα το foie στην Ελλάδα. Καμία πρόταση;
Toufas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 ναι θα ειναι το ιδιο, δεν παιζει ρολο το αν εγινε foie gras στην παπια. Παρε κανονικο στηθος παπιας. Η μονη διαφορα που εχω δει ηταν σε αγριοπαπια και σε εμποριου, πουθενα αλλου.
evabb Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 εχω μια συνταγη για κεικ καροτο και λεει να βαλω φυτικο λαδι. τι λαδι να βαλω; το ελαιολαδο δεν ειναι λιγο βαρυ για γλυκο; σπορελαιο/καλαμποκελαιο μηπως;
billkost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Τούφα τι ρουφηχτήρι πήρες για το sous vide;
Toufas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αν λες αυτο που τα σφραγιζει δεν εχω παρει ακομα καποιο, ειμαι μεταξυ σε 3 μοντελα με 3 διαφορετικες τιμες... Παντως ειναι στον δρομο για εδω το πακετο ηδη. Στις 28 εχω δειπνο ενα φιλικο ζευγαρι και την την παρανυφο τους που θελω να "ριξω" Το μενου μεχρι στιγμης εχει κατι μαριναρισμενες ντοματες απο το under pressure του keller, στηθος κοτοπουλο sv με πουρε και μια σαλτσα με φασκομηλο μαλλον και glazed sv καροτα και για τον αλλο αντρα που ειναι χορτοφαγος μαλλον μελιτζανες sv και τελειωμα με μανουρι στον φουρνο. Για γλυκο δεν ξερω, μαλλον ganache σε μορφη cappucino που ειναι και ευκολο γιατι προβλεπω να μου φεγει ο πατος για ολα τα αλλα.
billkost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αν λες αυτο που τα σφραγιζει δεν εχω παρει ακομα καποιο, ειμαι μεταξυ σε 3 μοντελα με 3 διαφορετικες τιμες... Παντως ειναι στον δρομο για εδω το πακετο ηδη. Στις 28 εχω δειπνο ενα φιλικο ζευγαρι και την την παρανυφο τους που θελω να "ριξω" Το μενου μεχρι στιγμης εχει κατι μαριναρισμενες ντοματες απο το under pressure του keller, στηθος κοτοπουλο sv με πουρε και μια σαλτσα με φασκομηλο μαλλον και glazed sv καροτα και για τον αλλο αντρα που ειναι χορτοφαγος μαλλον μελιτζανες sv και τελειωμα με μανουρι στον φουρνο. Για γλυκο δεν ξερω, μαλλον ganache σε μορφη cappucino που ειναι και ευκολο γιατι προβλεπω να μου φεγει ο πατος για ολα τα αλλα. Λοιπόν, όσον αφορά το vacuum, διάβαζα αυτά τα blogs και είμαι αναποφάσιστος. Αυτό μιλάει για το πως πρέπει να είσαι προσεκτικός με το vacuum, καθώς επηρεάζει την υφή του φαγητού: http://www.cookingissues.com/2009/06/17/boring-but-useful-technical-post-vacuum-machines-affect-the-texture-of-your-meat/ (γενικά το cooking issues τα σπάει!) Αυτό σου κάνει μια σύγκριση με το πολύ φτηνό ziploc vacuum σύστημα, που αγόρασα να έχω δυο πριν φύγω από το USA. http://seattlefoodgeek.com/2011/06/ziploc-vacuum-bags-vs-foodsaver-for-sous-vide-at-home/ Είμαι, ως συνήθως, μπερδεμένος. Καλή επιτυχία με την παράνυφο!
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=OOocMVfDNag και η πολη μου επιτελους!
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μιας και εχει κρυο στην ελλαδα, να μια καλη σουπα Σουπα καροτου με κολιανδρο 1 κρεμμυδι μισο κιλο καροτα 1 μικρη κουταλια κολιανδρο ξερο τριμμενο 1 κουταλια λαδι 1 λιτρο ζωμο λαχανικων 1 ματσο φρεσκο κολιανδρο αλατι πιπερι βαζετε το κρεμμυδι και τα καροτα στο λαδι να αρχισουν να ιδρωνουν για 3-4 λεπτα, βαζετε τον ξερο κολιανδρο για ακομα 1 λεπτο, βαζετε τον ζωμο και σιγοβραζετε μεχρι να ειναι ολα μαλακα. Με ενα μιξερ/μπλεντερ μεχρι να ειναι ολα ομοιομορφα, και βαζετε μεσα τον φρεσκο κολιανδρο ψιλοκομμενο
insomniaK Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Και πως φτιάχνεται 1 λίτρο ζωμοσ λαχανικών;
Pantelwolf Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 1 λιτρο νερο και 1 κυβος κνορ λαχανικών. Αλλά όλοι εδω μέσα ειναι ντελικατεσεν και δεν θελουν κύβους
insomniaK Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Βασικά αν έχω ήδη ένα λίτρο λαχανικών έτοιμο, γιατι δεν έχει ήδη μέσα του καρότσα κρεμμύδια και κόλιανδρο;
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Η τον κανεις με λαχανικα (ακρες κλπ), εγω δεν εχω φτιαξει ποτε μου στο σπιτι, με αυτα κανω δουλεια κατα 80%: http://www.knorr.co.uk/About-Knorr/Products/Knorr-Stock-Pots.aspx Η knorr εδω εχει και υγρους ζωμους στο ραφι και τα supermarkets πουλανε διαφορους ζωμους στα ψυγεια τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις