insomniaK Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 *καρότα, άλλα δεν το διορθώνω. Μου αρέσει έτσι χωρίς κόμμα.
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Βασικά αν έχω ήδη ένα λίτρο λαχανικών έτοιμο, γιατι δεν έχει ήδη μέσα του καρότσα κρεμμύδια και κόλιανδρο; γιατι δεν ειναι ζωμος καροτου, ειναι ζωμος λαχανικων (καροτο κρεμμυδι σελινο πιπερι δαφνη) Ο ζωμος λαχανικων ειναι σαν νερο περιπου και θελει ελαχιστη ωρα να φτιαχτει (ειδικα σε σχεση με ζωμο κρεατος)
Toufas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειναι στην ιδια αναλογια ρε κομαντο, ουτε αλεθεις τα λαχανικα που κανεις τον ζωμο.
traganeus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Θέλω να φτιάξω ομελέτα. Εχω αυγά πατάτες κρεμμύδι ντομάτα μπέικον φέτα μανιτάρια φρέσκα παρμεζανα τριμενη. Πείτε κανα καλό συνδιασμό.
billkost Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Θέλω να φτιάξω ομελέτα. Εχω αυγά πατάτες κρεμμύδι ντομάτα μπέικον φέτα μανιτάρια φρέσκα παρμεζανα τριμενη. Πείτε κανα καλό συνδιασμό. Κάνε κάτι διαφορετικό. Ομελέτα σουφλέ. Είναι πολύ απλό. 1. Σε ένα τηγάνι που αντέχει σε φούρνο (νταξ, αρκεί να μην έχει πλαστικά μέρη, θα είναι για λίγο) λιώνεις βούτυρο. 1. Χτυπάς τους κρόκους με λίγο αλάτι. 2. Χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αυτό το πράγμα που γίνονται όταν τα χτυπάς, ξέρεις, σαν αφρός, λίγο πιο πηχτός. 3. Χτυπάς μαζί τους κρόκους με το 1/3 του ασπραδιού. 4. Αφού ενσωματωθεί, χτυπάς και τα υπόλοιπα ασπράδια. 5. Το βάζεις στο τηγάνι. 6. Βάζεις το τηγάνι στο φούρνο, στο grill, μέχρι να φουσκώσει, νταξ, 3-4-5 λεπτά. Τώρα, αυτά που είπες πριν νταξ, δίνουν μια έξτρα γεύση που κατά τη γνώμη μου αποπροσανατολίζουν από την κύρια φάση του αυγού. Αν θες όμως τσιγάρισε στο τηγάνι μερικά από αυτά. Εγώ προτιμώ scrambbled eggs, πολύ ελαφρά όμως καθώς και sous vide eggs, αλλά δεν έχω sous vide και ζηλεύω τον Τούφα πυο πήρε. http://www.youtube.com/watch?v=zLjEib3FvYE Αυτός ο τύπος είναι μεγάλη μορφή. Ζηλεύω.
Toufas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Οτι και να βαλεις μεσα, να ξερεις οτι πρεπει να ειναι μαγειρεμενο απο πριν. Επειδη τριφτη δεν νομιζω να εχεις για να κοψεις πολυ λεπτες φετες την πατατα, μπορεις να το κανεις με αυτο που τις ξεφλουδιζουν ή αυτο που κοβουν φετες το τυρι. Τις μαγειρευεις μεσα σε λαδι, και μετα τις στραγγιζεις και τις ανακατευεις μαζι με τα χτυπημενα αυγα, αλατι πιπερι και το βαζεις στο τηγανι που εχεις βαλει λιγο βουτυρο να λιωσει σε αντικολλητικο τηγανι. Την πανω μερια την κανεις στο grill σου. Συγχαρητιρια εκανες μια ισπανικη τορτιγια ντε πατατας. Αλλος τροπος ειναι αυτος (και must watch για μενα γιατι δειχνει πως να αποφυγεις το πιο συχνο λαθος με τα αυγα) http://www.youtube.com/watch?v=3ctOrOZ__p0 http://www.youtube.com/watch?v=24ShaXtp_OM Τωρα απο συνδιασμους, μην βαλεις φετα/παρμεζανα με μπεικον, θα γινει πολυ αλμυρο. Την ντοματα κοψτην σε μικρα κυβακια και βαλτην στο τελος απο πανω.
traganeus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Τελικά πήγα πήρα λουκάνικα και πιπεριά, πέταξα και όσο μπέικον μου είχε μείνει μέσα. Έβαλα 3 αυγά ολόκληρα + 1 ασπράδι και την τελείωσα σε ένα ταψάκι στον φούρνο με παρμεζάνα απο πάνω. Βγήκε πολύ ωραία αλλα ήταν όντως λίγο αλμυρή, γιατί δυστυχώς δεν είχα προλάβει να δω το ποστ σου Τούφα. Τις πατάτες εννοείς να τις κάνω στον τρίφτη που έχει σε μια πλευρά μόνο μια λεπίδα? Είχα δει και ενα βιντεάκι για tortilla de patatas που τις είχε κόψει σε μικρούς κύβους τις πατάτες, τι είναι καλύτερο?
Toufas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Πιο καλα λεπτες φετες, τις κανεις και λιγο τραγανες και τις αφηνεις μεσα στο αυγο να ρουφιξουν και να παπαριασουν λιγο. Επισης τελος τα ψωνια για το sous vide, χαλασα 380 λιρες περιπου αλλα νταξει, τα πηρα ολα. Ελπιζω να ειναι εδω το πολυ την δευτερα, αυριο μου ερχεται το vacuum pack μηχανημα, πηρα και αυτη την ζαχαρη με το CO2 μεσα, που οταν την τρως κανει ποπ ποπ στο στομα για να φτιαξω ενα γλυκο για το γευμα που ελεγα, θα κανω espuma τον πουρε (σαν αφρος περιπου) τελικα.
athlios Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ολα τα λεφτα στα γκομενακια. Ξερεις που αλλου να βαλεις αυτην την ζαχαρη που κανει ποπ ποπ στο στομα ε;;
billkost Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Πιο καλα λεπτες φετες, τις κανεις και λιγο τραγανες και τις αφηνεις μεσα στο αυγο να ρουφιξουν και να παπαριασουν λιγο. Επισης τελος τα ψωνια για το sous vide, χαλασα 380 λιρες περιπου αλλα νταξει, τα πηρα ολα. Ελπιζω να ειναι εδω το πολυ την δευτερα, αυριο μου ερχεται το vacuum pack μηχανημα, πηρα και αυτη την ζαχαρη με το CO2 μεσα, που οταν την τρως κανει ποπ ποπ στο στομα για να φτιαξω ενα γλυκο για το γευμα που ελεγα, θα κανω espuma τον πουρε (σαν αφρος περιπου) τελικα. Με κάνεις και ξαναρωτάω, πιο ρουφηχτήρι πήρες;;; Το γκομενάκι αξίζει τον κόπο του μαγειρέματος για 4 άτομα;
Toufas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ολα τα λεφτα στα γκομενακια. Ξερεις που αλλου να βαλεις αυτην την ζαχαρη που κανει ποπ ποπ στο στομα ε;; Με κάνεις και ξαναρωτάω, πιο ρουφηχτήρι πήρες;;; Το γκομενάκι αξίζει τον κόπο του μαγειρέματος για 4 άτομα; http://www.creamsupplies.co.uk/alice-magic-vac-vacuum-packing-system-for-the-home/prod_2481.html?category=386 Ε σιγα τον κοπο ρε συ, αλλα ναι τον αξιζει πιστευω. Επισης δες στο site αυτο τι εχει http://www.creamsupplies.co.uk/chef-tools-amp-kitchenware/cat_62.html
billkost Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 http://www.creamsupplies.co.uk/alice-magic-vac-vacuum-packing-system-for-the-home/prod_2481.html?category=386 Ε σιγα τον κοπο ρε συ, αλλα ναι τον αξιζει πιστευω. Επισης δες στο site αυτο τι εχει http://www.creamsupplies.co.uk/chef-tools-amp-kitchenware/cat_62.html Ενδιαφέρον. Πουλάνε διάφορα κιτ για μοριακή γαστρονομία στο νετ αλλά μερικές από αυτές τις ουσίες ρε συ, είναι λίγο επίφοβες για την υγεία.
evabb Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ενδιαφέρον. Πουλάνε διάφορα κιτ για μοριακή γαστρονομία στο νετ αλλά μερικές από αυτές τις ουσίες ρε συ, είναι λίγο επίφοβες για την υγεία. οπως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις