billkost Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Βρήκα βίντεο με πιο πολλά βήματα και πιο όμορφο από του chef John, αν και όχι τόσο θελκτικά ωραίο όπως τα δικά του. http://www.youtube.com/watch?v=hvTCJIpK65I Τώρα αυτά που θα άλλαζα είναι τα εξής, όταν τις βράσεις, βράσε τις με ξύδι, όπως είπα προηγουμένως. Αρκετό ξύδι, δε πειράζει. Θα βοηθήσει να μη σπάσουν. Βράσε τες για καμιά 10αριά λεπτά. Επίσης, στο πρώτο τηγάνισμα, να είναι για ένα λεπτό. Όχι παραπάνω, και όπως είπε ο Τούφας, όχι πολλές στη φριτέζα ή στη κατσαρόλα. Το δεύτερο τηγάνισμα ας είναι 3-4 λεπτά. Τώρα, γενικά, αν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τηγανίσματος παίξει κατάψυξη για τουλάχιστο μια μέρα, είσαι ακόμα καλύτερος, καθώς θα γίνουν πιο τραγανές απ' έξω. Εγώ κάνω πολλές και τις καταψύχω μέχρι και εξάμηνο, έτσι, όταν θέλω πατάτες έχω μόνο την τελευταία τηγανιά να κάνω. Sorry για την πολυλογία, αλλά όταν το θέμα είναι οι τηγανιτές πατάτες, γουστάρω κάργα. Α, και για όνομα του Θεού, μη τις βράσεις σε ελαιόλαδο. Για όνομα του ίδιου επίσης, αν βρεις βράσε τες σε λίπος πάπιας ή γουρουνιού ή μοσχαριού.
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ξέρω ό,τι ρωτάω πολύ out of this world πράγματα αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε συνταγή για ένα πιάτο φασολάδα που μου έχει λείψει. Επίσης μάρκα ελληνικής αγοράς. http://www.youtube.com/watch?v=k_kD3X0LP2c
traganeus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Βρήκα βίντεο με πιο πολλά βήματα και πιο όμορφο από του chef John, αν και όχι τόσο θελκτικά ωραίο όπως τα δικά του. http://www.youtube.com/watch?v=hvTCJIpK65I Τώρα αυτά που θα άλλαζα είναι τα εξής, όταν τις βράσεις, βράσε τις με ξύδι, όπως είπα προηγουμένως. Αρκετό ξύδι, δε πειράζει. Θα βοηθήσει να μη σπάσουν. Βράσε τες για καμιά 10αριά λεπτά. Επίσης, στο πρώτο τηγάνισμα, να είναι για ένα λεπτό. Όχι παραπάνω, και όπως είπε ο Τούφας, όχι πολλές στη φριτέζα ή στη κατσαρόλα. Το δεύτερο τηγάνισμα ας είναι 3-4 λεπτά. Τώρα, γενικά, αν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τηγανίσματος παίξει κατάψυξη για τουλάχιστο μια μέρα, είσαι ακόμα καλύτερος, καθώς θα γίνουν πιο τραγανές απ' έξω. Εγώ κάνω πολλές και τις καταψύχω μέχρι και εξάμηνο, έτσι, όταν θέλω πατάτες έχω μόνο την τελευταία τηγανιά να κάνω. Sorry για την πολυλογία, αλλά όταν το θέμα είναι οι τηγανιτές πατάτες, γουστάρω κάργα. Α, και για όνομα του Θεού, μη τις βράσεις σε ελαιόλαδο. Για όνομα του ίδιου επίσης, αν βρεις βράσε τες σε λίπος πάπιας ή γουρουνιού ή μοσχαριού. Πολύ με έψησες τώρα. Ειδικά το οτι μπορώ να τις έχω κατάψυξη με σώζει γιατί συνέχεια βαριόμουν να τηγανίσω. Όσον αφορά το λάδι, εγώ έχω συνηθίσει να μαγειρεύω τα πάντα σε ελαιόλαδο μιας και το έχουμε σε αφθονία. Τι λάδι να πάω να πάρω? Γιατί λίπος εδώ δεν παίζει να βρώ με τίποτα. Σπορέλαιο κάνει???
billkost Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Πολύ με έψησες τώρα. Ειδικά το οτι μπορώ να τις έχω κατάψυξη με σώζει γιατί συνέχεια βαριόμουν να τηγανίσω. Όσον αφορά το λάδι, εγώ έχω συνηθίσει να μαγειρεύω τα πάντα σε ελαιόλαδο μιας και το έχουμε σε αφθονία. Τι λάδι να πάω να πάρω? Γιατί λίπος εδώ δεν παίζει να βρώ με τίποτα. Σπορέλαιο κάνει??? Που βρίσκεσαι; Σπορέλαιο δε ξέρω από τι σπόρους είναι, δηλαδή από τι ακριβώς παράγεται το λάδι. Ότι και να βρεις, πρέπει να προσέξεις να έχει υψηλό σημείο καπνού, δηλαδή να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να καίγεται. Όταν καίγεται το λάδι, μαυρίζει και μυρίζει με τη γνωστή άσχημη μυρωδιά του καμένου λαδιού. http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point Γενικά, όσο αφορά θέματα υγείας, με τα λάδια το θέμα είναι τρέχα γύρευε, δηλαδή δε ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς. Παράδειγμα το canola oil (δε ξέρω πως λέγεται στα Ελληνικά), που μερικοί λένε πως είναι καλό για την υγεία και μερικοί πως είναι κακό. Εκεί, εμπιστεύεσαι ότι θες. Εγώ για παράδειγμα θα ήθελα αμυγδαλέλαιο αλλά για να κάνω deep frying, θα μου κοστίσει μια περιουσία, άσε που πρέπει να το αλλάζεις ανά μερικές τηγανιές. Αυτές οι πατάτες, με τον τρόπο αυτό, ειδικά αν δε ξεχάσεις και το βράσιμο με ξύδι και αλάτι, Γ Α Μ Α Ν Ε. Αν θες κάτι πιο πολύπλοκο, που να χρησιμοποιεί πιο περίεργα πράγματα, όπως πεκτινάση, εδώ είμαστε. Αλλά ένα ένα τα βήματα.
traganeus Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Τι λάδι να πάρω τελικά που να το βρίσκω σε ένα απλό σούπερ μάρκετ.
billkost Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Πείτε ιδέες τι να μαγειρέψω σήμερα με έναν φίλο σπίτι του. Θα πάμε και στο μάρκετ μαζί οπότε τα υλικά δε πειράζουν. Δε θέλει λέει κρέας αλλά ούτε και μακαρόνια. Δε ξέρω αν στο κρέας εννοεί το κοτόπουλο, οπότε ας πούμε πως μπορεί να έχει κοτόπουλο αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις. Δε θέλουμε δύσκολα καθώς δεν είναι της υπομονής.
Lucifer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δε θέλουμε δύσκολα καθώς δεν είναι της υπομονής. http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Teotitlan-Style-Black-Mole-232061
traganeus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Βρήκα την καλύτερη μάρκα για ντομάτες αχαχαχαχα νομίζω οτι αν έρθουν ελλάδα δεν θα τα πάνε και τόσο καλά στις πωλήσεις... Φαντάζεστε να λες, βάλε μου ένα κιλό ντομάτες σαβούρα!
athlios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 οχι ενα κιλο. Βαλε μου την #4675 #4754 #4456 #4875 #4659 #4598 και την #4600.
siracos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Βρήκα την καλύτερη μάρκα για ντομάτες αχαχαχαχα νομίζω οτι αν έρθουν ελλάδα δεν θα τα πάνε και τόσο καλά στις πωλήσεις... Φαντάζεστε να λες, βάλε μου ένα κιλό ντομάτες σαβούρα! Τις βρήκες μήπως σε κάποιο Ελληνικό σούπερ μάρκετ;
traganeus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Θα τράβαγα φωτό αν την έβρισκα. Εις πέτυχα κατα τύχη σε μια εκπομπή που έβλεπα στο Discovery
billkost Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Ξέρει κανένας που έχει μαγαζί με είδη κουζίνας; Τα κλασικά μαγαζιά είναι πανάκριβα και οι υπάλληλοι δε ξέρουν ακριβώς τι πουλάνε. Κάτι σαν εξοπλισμοί κουζίνας κλπ. Ευχαριστώ.
Xorxhs! Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Πως θα κανει κρουασαν με την ετοιμη σφολιατα λεει... http://www.youtube.c...h?v=WoArHvno4LE To έκανα και ηταν υπεροχα...thanks! Να υποθέσω να φτιάξω δική μου σφολιάτα δεν αξιζει απο θεμα χρηματων,κοπου και χρονου.
evabb Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 To έκανα και ηταν υπεροχα...thanks! Να υποθέσω να φτιάξω δική μου σφολιάτα δεν αξιζει απο θεμα χρηματων,κοπου και χρονου. ειναι παρα πολυ δυσκολη και θελει παρα πολυ ωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις