Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σωστός,

 

 

 

Τωρα που σας βρηκα ψήνομαι για σπιτικα Ψωμακια, τα ' ίσια ' κουλουρια λη φρατζολακια, που πουλανε στους φουρνους...καμμια ιδεα?

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπόν έφτιαξα σήμερα το κοτόπουλο με τα μανιτάρια...

 

Έκοψα σε μπουκιές το κοτόπουλο και το τηγάνισα για 5-6 λεπτά και το έβγαλα στην άκρη, μετά έβαλα τα μανιτάρια να μαραθούν. Πέταξα μετά σχεδόν ενα ποτηρι του ουισκιού νερό με χυμό απο μισό λεμόνι. Πήρε μια βράση και πέταξα και το κοτόπουλο. Το πρόβλημά μου ήταν με την σάλτσα δεν έδενε, δεν είχα και λίγο αλεύρι να πετάξω μέσα. Αφού έκανα την μλκία και το καπάκωσα και το άφησα, εξατμίστηκε όλο το νερό και έτσι σκέφτηκα να βάλω 2 κουταλιές απο το νερό που μόλις είχα βράσει το ρύζι. Τέσπα απο γεύση ήταν ωραίο νομίζω, ένιωθες αρκετά το λεμόνι (μου αρέσει πολύ), μόνο που δεν είχα καλή σάλτσα ήταν λίγη νομίζω και δεν ήταν καλά δεμένη. Γέμισα το στομάχι μου πάντως μια χαρά...

 

pic

 

ku7t5.jpg

 

η όποια σάλτσα υπάρχει είναι στον πάτο, γιατί είμαι βλάκας και δεν έβαλα πρώτα το ρύζι και απο πάνω να ρίξω το κοτόπουλο

 

Δημοσ.

ερωτηση, πηρα πριν κατι μερες ενα ρολο για να ανοιγω ζυμες. ειναι ξυλινο και η επιφανεια του μου φαινεται λιγο τραχια, υπαρχει περιπτωση να φυγουν τπτ σκληθρες και να μπουν στο ζυμαρι; μπορω να του κανω κατι για να το λειανω;

Δημοσ.

Λοιπόν έφτιαξα σήμερα το κοτόπουλο με τα μανιτάρια...

 

Έκοψα σε μπουκιές το κοτόπουλο και το τηγάνισα για 5-6 λεπτά και το έβγαλα στην άκρη, μετά έβαλα τα μανιτάρια να μαραθούν. Πέταξα μετά σχεδόν ενα ποτηρι του ουισκιού νερό με χυμό απο μισό λεμόνι. Πήρε μια βράση και πέταξα και το κοτόπουλο. Το πρόβλημά μου ήταν με την σάλτσα δεν έδενε, δεν είχα και λίγο αλεύρι να πετάξω μέσα. Αφού έκανα την μλκία και το καπάκωσα και το άφησα, εξατμίστηκε όλο το νερό και έτσι σκέφτηκα να βάλω 2 κουταλιές απο το νερό που μόλις είχα βράσει το ρύζι. Τέσπα απο γεύση ήταν ωραίο νομίζω, ένιωθες αρκετά το λεμόνι (μου αρέσει πολύ), μόνο που δεν είχα καλή σάλτσα ήταν λίγη νομίζω και δεν ήταν καλά δεμένη. Γέμισα το στομάχι μου πάντως μια χαρά...

 

pic

 

ku7t5.jpg

 

η όποια σάλτσα υπάρχει είναι στον πάτο, γιατί είμαι βλάκας και δεν έβαλα πρώτα το ρύζι και απο πάνω να ρίξω το κοτόπουλο

 

Φαίνεται πολύ ξερό το όλο πράγμα ρε συ. Το κοτόπουλο φαίνεται παραψημένο. Την επόμενη φορά μη πάρεις στήθος, πάρε μπούτια και ξεκοκάλισε τα (παίρνει λίγη ώρα και είναι λίγο κουραστικό), είναι πιο νόστιμα και δε ξεραίνονται αν τα αφήσεις παραπάνω.

Δημοσ.

To φοβόμουν γιαυτό το άφησα περισσότερο. Να σου πω την αλήθεια εγώ νόμιζα οτι δεν το έψησα και καλά... Δεν ήταν τόσο πολύ στεγνό, αλλα η σάλτσα ήταν πολύ νερουλή γιαυτό δεν φαίνεται....

Δημοσ.

To φοβόμουν γιαυτό το άφησα περισσότερο. Να σου πω την αλήθεια εγώ νόμιζα οτι δεν το έψησα και καλά... Δεν ήταν τόσο πολύ στεγνό, αλλα η σάλτσα ήταν πολύ νερουλή γιαυτό δεν φαίνεται....

Λοιπόν, για τη σάλτσα. Όταν βγάλεις το κοτόπουλο και αφήσει κάτω τα ζουμιά του, δυνάμωσε τη φωτιά και αφού αρχίσει να βράζει, πέταξε μέσα ένα παγωμένο κομμάτι βούτυρο. Θα πήξει λίγο παραπάνω, αλλά όχι πολύ. Πάντως είναι πολύ γευστικό.

Δημοσ.

Με βούτυρο ήθελα να το κάνω αλλα ξέχασα να πάρω.... Τα άλλα 2 κομμάτια στήθους που μου έμειναν θα τα κάνω έτσι.

Το στήθος επειδή είναι ξερό μου αρέσει να το κόβω σε μικρές λωρίδες και να το τηγανίζω λίγο, αν είναι μικρά τα κομμάτια ελέγχεις το τηγάνι καλύτερα.

Δημοσ.

Λοιπον review του τοματοπελτε σαντορινης. Μολις τωρα φτιαχνω μια σουπα, και ειπα να βαλω μεσα λιγο. Ακομα και ωμος, δεν εχει καμια σχεση με οποιον πελτε εχω δοκιμασει. Πολυ γλυκος, και καθολου πικρίλα/ξινίλα. Ειναι και 3πλης συμπηκνωσης αρα θα αντεξει πολυ οταν το παρετε. Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει san marzano πελτε για να συγκρινω αλλα ελπιζω να το κανω συντομα, αλλα και παλι, θα προτεινα στον καθενα στην ελλαδα να τον δοκιμασει και ο ιδιος.

 

 

Και για το σαββατο ειμαι μεταξυ 2 γλυκων, θελω να κανω κατι σαν ταρτα μεσα σε ποτηρι, θα εχει σοκολατα στην ιδια υφη που ειναι και οι τρουφες. Τωρα οι επιλογες ειναι, να βαλω φραμπουαζ στον πατο του ποτηριου, το γκανας της σοκολατας απο πανω, και απο πανω κρεμα σαντιλι (σαντιγι που λενε και στην ελλαδα). Η 2η επιλογη ειναι πιο ενδιαφερουσα νομιζω, μπισκοτα βουτυρου με λιγο λιωμενο βουτυρο στο mixer, να γινουν σκονη οπως, και μετα τα ανακατεβω με την ζαχαρη που εχει co2 μεσα και κανει ποπ ποπ στο στωμα και τα απο πανω τα ιδια αλλα ισως και με μια σαλτσα καραμελας και αλατιου πανω απο την σαντιγι.

 

 

εΒα για σενα αυτο:

 

http://www.youtube.com/watch?v=2cw8ay6j6gI

Δημοσ.

Λοιπον review του τοματοπελτε σαντορινης. Μολις τωρα φτιαχνω μια σουπα, και ειπα να βαλω μεσα λιγο. Ακομα και ωμος, δεν εχει καμια σχεση με οποιον πελτε εχω δοκιμασει. Πολυ γλυκος, και καθολου πικρίλα/ξινίλα. Ειναι και 3πλης συμπηκνωσης αρα θα αντεξει πολυ οταν το παρετε. Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει san marzano πελτε για να συγκρινω αλλα ελπιζω να το κανω συντομα, αλλα και παλι, θα προτεινα στον καθενα στην ελλαδα να τον δοκιμασει και ο ιδιος.

 

 

Και για το σαββατο ειμαι μεταξυ 2 γλυκων, θελω να κανω κατι σαν ταρτα μεσα σε ποτηρι, θα εχει σοκολατα στην ιδια υφη που ειναι και οι τρουφες. Τωρα οι επιλογες ειναι, να βαλω φραμπουαζ στον πατο του ποτηριου, το γκανας της σοκολατας απο πανω, και απο πανω κρεμα σαντιλι (σαντιγι που λενε και στην ελλαδα). Η 2η επιλογη ειναι πιο ενδιαφερουσα νομιζω, μπισκοτα βουτυρου με λιγο λιωμενο βουτυρο στο mixer, να γινουν σκονη οπως, και μετα τα ανακατεβω με την ζαχαρη που εχει co2 μεσα και κανει ποπ ποπ στο στωμα και τα απο πανω τα ιδια αλλα ισως και με μια σαλτσα καραμελας και αλατιου πανω απο την σαντιγι.

 

τι σαντιλι ρε! εχεις ακουσει κανα γαλλο να λεει σαντιλι; το -ill- διαβαζεται γ.

 

καλη φαση η σοκολατα αλλα μηπως πρεπει να μπει μαυρη σοκολατα; μηπως η γαλακτος γινεται υπερβολικα γλυκια;

Δημοσ.

δεν ηξερα οτι η whipped cream δεν εχει ζαχαρη. μιας και λεμε για κρεμες, γραφω συνταγη για μους σοκολατα χωρις αυγο.

 

 

Μους σοκολατα χωρις αυγο

 

υλικα

 

-κρεμα γαλακτος 500γρ (οχι λαιτ μαλακιες κανονικη 30-35% λιπαρα)

 

-μαυρη σοκολατα 300γρ max 55%(μπορουμε να βαλουμε μεχρι και 500γρ αναλογως ποσο σοκολατενια την θελουμε)

 

-γαλα 250γρ

 

εκτελεση

 

-χτυπαμε την κρεμα 2-3 λεπτα σε μετριο μιξερ εως οτου γινει σαν γιαουρτι. προσοχη δεν πρεπει να γινει σαν σαντιγι

 

-τριβουμε την σοκολατα

 

-ζεσταινουμε το γαλα να ειναι καυτο αλλα οχι βραστο και προσθετουμε σιγα σιγα την τριμενη σοκολατα μεχρι να γινει ομοιογενες το μειγμα

 

-ριχνουμε την μιση κρεμα στο μειγμα και ανακατευουμε πολυ απαλα μεχρι να γινει ομοιογενες το μειγμα

 

-ριχνουμε την αλλη μιση και ανακατευουμε παλι πολυ απαλα

 

-την μοιραζουμε σε ποτηρακια και την βαζουμε στο ψυγειο για 12 ωρες

 

και για του λογου το αληθες οτι βγαινει σαν πραγματικη μους

 

picture004or.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...