billkost Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 1. Το sous vide ήρθε; Μαγείρεψες τίποτα με αυτό; Βάλε καμιά φώτο. 2. Πως το βλέπεις; Θα το ρίξεις το γκομενάκι; 3. Το δέρμα γουρουνιού είναι από τα πιο υπέροχα δώρα που έβγαλε η φύση προς τους ανθρώπους. 4. Όποιος δε τρώει γουρούνι για λόγους άλλους από υγείας, είναι μεγάλος μαλάκας (θρησκείες, βετζετέριανς (μαλάκες χοχοχοχοχο)). 5. Αγαπώ το χοιρινό. Νομίζω θα βγάλω διατριβή όπως και ο Λουντβιχ, θα μιλάω με προτάσεις και θα λέγεται "Tractatus Porkicus Philosophicus". Όλες οι προτάσεις θα μιλάνε για το χοιρινό και, στο τέλος, θα βγάλω την καταληκτική πρόταση: "Αυτοί που δε τρώνε χοιρινό, αυτοί δε πρέπει να μιλάνε" (τα αστεία φιλοσοφίας απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό και παρακαλώ να μη γίνουν σχόλια από άτομα που δεν ανήκουν σε αυτό το κοινό).
Freakster Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 χμ ισως να μην ανήκει στη μαγειρική, αλλά αν ξέρετε, διάβαζα ότι η πρωτεϊνη του χοιρινού είναι κακής ποιότητας διατροφικά. Λόγω κολλαγόνου; Κάτι τέτοιο, το διάβασα πεταχτά και μετά έχασα το bookmark :/
Toufas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Οχι δεν εχει ερθει ακομα, ελπιζω μεχρι πεμπτη το πολυ να ειναι εδω ωστε να εχω ενα test drive την παρασκευη. Μου μενουν μονο οι βολοι που πηρα να ερθουν για να κρατανε τα φαγητα στον πατο, η τρομπα απο το ενυδρειο ηρθε χτες. Εκανα τις ντοματες του keller που θελανε μονο vac pack και βγηκανε τρομερες. Ειναι ντοματες χωρις την φλουδα μαριναρισμενες σε ενα σιροπι βασιλικου και με vac packed αγγουρια (αλλαζει την υφη) και ενα relish κρεμμυδιου. Ακομα και καροτα να βρασεις σε κατσαρολα μεσα σε vac pack, εχουν πολυ πιο δυνατη γευση καροτου. Οσο για το δερμα, ειδες το layover που ειχα βαλει απο το λονδινο? Αν θες εχω την συνταγη για το crackling απο το st john απο το nose to tail βιβλιο του Fergus. Το κακο με τους χασαπηδες στην ελλαδα ειναι οτι βγαζουν το λιπος/πετσα εξωτερικα απο το χοιρινο, οπως κανουν και οι χαλαλ χασαπηδες με το αρνι... Δεν καταλαβαινω γιατι το κανουν. χμ ισως να μην ανήκει στη μαγειρική, αλλά αν ξέρετε, διάβαζα ότι η πρωτεϊνη του χοιρινού είναι κακής ποιότητας διατροφικά. Λόγω κολλαγόνου; Κάτι τέτοιο, το διάβασα πεταχτά και μετά έχασα το bookmark :/ http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=137851203&page=1 σαν αυτο λες? Ολα τα κρεατα εχουν κολλαγονο, αλλα σε πιο λιγη (κοτοπουλο) και αλλα σε πιο μεγαλη περιεκτικοτιτα (μοσχαρι χοιρινο αρνι) Για αυτο μεθοδοι οπως το sous vide ειναι ανωτεροι για την μαγειρικη: http://en.wikipedia.org/wiki/Low-temperature_cooking
Freakster Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=137851203&page=1 σαν αυτο λες? Ολα τα κρεατα εχουν κολλαγονο, αλλα σε πιο λιγη (κοτοπουλο) και αλλα σε πιο μεγαλη περιεκτικοτιτα (μοσχαρι χοιρινο αρνι) Για αυτο μεθοδοι οπως το sous vide ειναι ανωτεροι για την μαγειρικη: http://en.wikipedia.org/wiki/Low-temperature_cooking απο τέτοια απορία ξεκίνησα να το διαβάζω και ήταν ένα άρθρο με πηγές και τα πάντα όλα ρε γμτ. Τεσπά. Άρα λες ότι πάνω κάτω είναι ίδια με το μοσχάρι όσον αφορά την κατανάλωση πρωτεϊνης. Good enough for me.
Toufas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Ειναι πιο καλο νομιζω επειδη στο μοσχαρι το λιπος ειναι και μεσα στους μυς σε πιο μεγαλη περιεκτικοτητα. Στο χοιρινο ειναι οτι φενεται μονο, για αυτο και τα εντελως απαχα κομματια (ψαρονεφρι) στεγνωνουν με το παραμικρο
billkost Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Οχι δεν εχει ερθει ακομα, ελπιζω μεχρι πεμπτη το πολυ να ειναι εδω ωστε να εχω ενα test drive την παρασκευη. Μου μενουν μονο οι βολοι που πηρα να ερθουν για να κρατανε τα φαγητα στον πατο, η τρομπα απο το ενυδρειο ηρθε χτες. Εκανα τις ντοματες του keller που θελανε μονο vac pack και βγηκανε τρομερες. Ειναι ντοματες χωρις την φλουδα μαριναρισμενες σε ενα σιροπι βασιλικου και με vac packed αγγουρια (αλλαζει την υφη) και ενα relish κρεμμυδιου. Ακομα και καροτα να βρασεις σε κατσαρολα μεσα σε vac pack, εχουν πολυ πιο δυνατη γευση καροτου. Οσο για το δερμα, ειδες το layover που ειχα βαλει απο το λονδινο? Αν θες εχω την συνταγη για το crackling απο το st john απο το nose to tail βιβλιο του Fergus. Το κακο με τους χασαπηδες στην ελλαδα ειναι οτι βγαζουν το λιπος/πετσα εξωτερικα απο το χοιρινο, οπως κανουν και οι χαλαλ χασαπηδες με το αρνι... Δεν καταλαβαινω γιατι το κανουν. http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=137851203&page=1 σαν αυτο λες? Ολα τα κρεατα εχουν κολλαγονο, αλλα σε πιο λιγη (κοτοπουλο) και αλλα σε πιο μεγαλη περιεκτικοτιτα (μοσχαρι χοιρινο αρνι) Για αυτο μεθοδοι οπως το sous vide ειναι ανωτεροι για την μαγειρικη: http://en.wikipedia.org/wiki/Low-temperature_cooking Λοιπόν, το κολλαγόνο γαμάει! Αν μαγειρευτεί σε πολύ ώρα για σταθερή και χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπεται σε ΖΕΛΑΤΙΝΗ!!! Φαντάζομαι θα το αναφέρει και το link του Τούφα. Είδα το layover που έβαλες αλλά δε θυμάμαι κάτι για δέρμα χοιρινού. Δώσε τη συνταγή για τις ντομάτες, δώσε τη συνταγή του ferguson. Υπάρχουν χασάπηδες που το πουλάνε με το δέρμα το χοιρινό. Μόλις πάρω το sous vide θα φτιάξω porchetta.
Toufas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Και το sous vide μου ειναι περασε τα τελωνεια, λογικα το πολυ 2 σε μερες θα το εχω σπιτι!
Toufas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 αυτο ενω ειχε 360 δολαρια, το δηλωσε σαν 89 δολαρια αξια απο οτι μου ειπε "We declare it as "temp. controlled heater" for a 89USD value and we can say it as a sample or gift. "
traganeus Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Έκανα πατάτες σήμερα σύμφωνα με το βιντεάκι. Τις έκοψα στο ίδιο μέγεθος όλες, τις έβρασα 10 λεπτά τις έβαλα 30 λεπτά στο ψυγείο, τις τηγάνισα για 3-4 λεπτά και τις έβαλα στο ψυγείο για 30 λεπτά πάλι και μετά τις τηγάνισα σε δυνατή φωτιά και λίγες λίγες για να μην πέσει η θερμοκρασία. Ε @@ ενώ απέξω είχαν πολύ ωραίο χρώμα και σου έδειχναν οτι θα γαμ@νε, όταν δοκίμασα δεν ήταν καθόλου τραγανές.... Να έκανα κάτι λάθος δεν παίζει, αφού τα έκανα όλα με λεπτομέρειες.... μάλλον πρέπει να φταίνε οι παλιοπατάτες...... είχα πρόβλημα με ίδιες όταν τις έβαζα στον φούρνο δεν ψήνονταν καλά και κολλούσαν.
evabb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 υπαρχουν πατατες για τηγανισμα, βρασιμο, ψησιμο κτλ. αν τηγανισεις πατατα για βρασιμο δεν τρωγεται ειναι τελειως νιανια.
Toufas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Οταν φωναζα εγω οτι δεν υπαρχει διαχωρισμος προιοντων στην ελλαδα με βριζανε μερικοι εδω μεσα...
traganeus Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Διαχωρισμός εγώ πιστεύω οτι υπάρχει. Η γνώση δεν υπάρχει. ΠΧ στο μικρό super market που πήγα εγώ είχε 3 είδη πατάτας. Εγώ δεν ήξερα ποιες είναι τι και σα μαλάκας πάλι διάλεξα αυτές τις μλκίες τις χιώτικες. Είχε κρήτης νομίζω και γαλλίας. Καλά γαλλίας δεν παίρνω με τίποτα. Αυτό που θα κάνω είναι να πάω σε μανάβικο και να ζητήσω απο τον μάστορα να μου δώσει καλές πατάτες... Στον Βερόπουλο έχει και εκεί 2-3 είδη πατάτες αλλα δεν με βολεύει να πάω εκεί... Τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες πάντως μέχρι στιγμής της έχω φάει απο πατάτα Κύπρου.
evabb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Διαχωρισμός εγώ πιστεύω οτι υπάρχει. Η γνώση δεν υπάρχει. ΠΧ στο μικρό super market που πήγα εγώ είχε 3 είδη πατάτας. Εγώ δεν ήξερα ποιες είναι τι και σα μαλάκας πάλι διάλεξα αυτές τις μλκίες τις χιώτικες. Είχε κρήτης νομίζω και γαλλίας. Καλά γαλλίας δεν παίρνω με τίποτα. Αυτό που θα κάνω είναι να πάω σε μανάβικο και να ζητήσω απο τον μάστορα να μου δώσει καλές πατάτες... Στον Βερόπουλο έχει και εκεί 2-3 είδη πατάτες αλλα δεν με βολεύει να πάω εκεί... Τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες πάντως μέχρι στιγμής της έχω φάει απο πατάτα Κύπρου. δεν καταλαβες τι λεμε. δεν εχει σημασια η προελευση τους αλλα η υγρασια που εχουν μεσα, το ποσοστο αμυλου κτλ. δεν υπαρχουν καλες και κακες πατατες, υπαρχουν πατατες καταλληλες και ακαταλληλες για καθε ειδους μαγειρεμα. κι αυτο δεν υπαρχει στην ελλαδα. εδω που ειμαι πανω στα σακουλακια φραγουν για τι μαγειρεμα ειναι η καθε πατατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις