evabb Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Εγω νομιζα οτι δεν δοκιμασε κανεις αλλος επειδη την εφαγες ολη μονη σου. Παντως το αυγο ειναι απο τα πιο δυσκολα πραγματα στο μαγειρεμα, η πρωτεΐνη του γινετε overcook σε ελαχιστα δευτερολεπτα. Μου ηρθανε τελικα οι ωμες φακες beluga, και εκανα και ολα τα ψωνια για το σαββατο. Μονο το sous vide μου λειπει! ειναι και γαμω τα υλικα το αυγο, εχω ενα βιβλιαρακι μονο με συνταγες για αυγο εμαθα να φτιαχνω τις τελειες ομελετες απο εκει.
traganeus Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Είδα σήμερα στην tv τον Άκη στο Πρωινό Μου έκανε αυγά τηγανιτά με μια παραλλαγή απο πατάτες ογκρατέν. Τέσπα τα αυγά τα έβαλε σε κρύο τηγάνι με λάδι και έβαλε μέτρια φωτιά να γίνουν σιγά σιγά. Έτσι πρέπει να γίνονται? εγω πχ που βαριέμαι να περιμένω τα πετάω σε καυτό λάδι και γίνονται αμέσως. Επίσης είχα δει τον μαμαλάκη που είχε σκεπάσει το τηγάνι την ώρα που έφτιαχνε αυγά....
PavelX Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Χαιρετώ. Υλικά Αρμένικη πίτα (δεν ξέρω εάν ονομάζεται διαφορετικά, αλλά έτσι την βρήκα στο google. Δείτε την εδώ - πουλάνε στην Αριστοτέλους) Μαγιονέζα Surimi Τριμμένο Gouda Άνηθο Και ξεκινάμε. Απλώνουμε την πίτα. Αλείφουμε την μαγιονέζα σε όλη την πίτα. Απλώνουμε ψιλοκομμένο surimi σε όλη την πίτα. Απλώνουμε το τριμμένο gouda, σε όλη την πίτα και στο τέλος ρίχνουμε λίιιιιιγο άνηθο. Διπλώνουμε την πίτα σε ρολό (οριζόντια) και κόβουμε σε κομμάτια των 6-7 εκατοστών. Σερβίρεται και καταβροχθίζεται αμέσως. FOOD OF THE GODS.
evabb Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Είδα σήμερα στην tv τον Άκη στο Πρωινό Μου έκανε αυγά τηγανιτά με μια παραλλαγή απο πατάτες ογκρατέν. Τέσπα τα αυγά τα έβαλε σε κρύο τηγάνι με λάδι και έβαλε μέτρια φωτιά να γίνουν σιγά σιγά. Έτσι πρέπει να γίνονται? εγω πχ που βαριέμαι να περιμένω τα πετάω σε καυτό λάδι και γίνονται αμέσως. Επίσης είχα δει τον μαμαλάκη που είχε σκεπάσει το τηγάνι την ώρα που έφτιαχνε αυγά.... κι εγω ετσι το εκανα παλια σε καυτο τηγανι αλλα σε μετρια φωτια εως χαμηλη γινεται πολυ καλυτερη. πιο αφρατη και πιο ομοιομορφα ψημενη κι αμα βαλεις και τυρι, λιωνει τελεια σε χαμηλη φωτια.
Toufas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=cGWCpSYun-k προς τα 3/4 του video δειχνει πως να κανεις τα αυγα, αν δεν θες να τα γυρισεις βαζεις το καπακι για λιγα δευτερολεπτα ωστε να ψηθει καπως το απο πανω. Παντα να θυμασαι, στα αυγα οταν ειναι ψημενο στο τηγανι, θα ειναι παραψημενο στο πιατο γιατι το μαγειρεμα δεν σταματαει οταν τα βγαλεις απο το τηγανι Μηπως εκανε τορτιγια? Επισης, ο marco pierre white ειχε πει οτι τα αυγα πρεπει να γινονται ποσε μεσα σε βουτυρο σε πολυ χαμηλη φωτια, το θεμα ειναι οτι οσο πιο αργα και ομοιομορφα αλλαζει μορφη η πρωτεινη τοσο πιο μαλακη ειναι. Πχ το αρνι αν το ψησεις στους 220 θα ειναι λαστιχο, ενω στους 140 θα ειναι λουκουμι. Παβελ, οχι σουριμι ρε συ!
traganeus Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Στην εκπομπή έκανε απλά καθημερινά τηγανιτά αυγά μάτια και εκείνο το περίεργο που ήταν σαν πατάτες ογκρατέν αλλα δεν έδωσα σημασία. Είπε και για τις πατάτες αυτό που λέγατε οτι στο εξωτερικό είναι χωρισμένες ποιες είναι για βράσιμο και ποιες για τηγάνι...
traganeus Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 http://www.megatv.com/proinomou/popout.asp?catid=24399&subid=20764&pubid=28548744 αυτό, ελπίζω να στο εμφανίζει
Toufas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 http://www.megatv.com/proinomou/popout.asp?catid=24399&subid=20764&pubid=28548744 αυτό, ελπίζω να στο εμφανίζει ναι μια παραλλαγη στις πατατες boulangaire ειναι αυτο που λεει για τα αυγα ειναι σωστοτατο.
billkost Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=cGWCpSYun-k προς τα 3/4 του video δειχνει πως να κανεις τα αυγα, αν δεν θες να τα γυρισεις βαζεις το καπακι για λιγα δευτερολεπτα ωστε να ψηθει καπως το απο πανω. Παντα να θυμασαι, στα αυγα οταν ειναι ψημενο στο τηγανι, θα ειναι παραψημενο στο πιατο γιατι το μαγειρεμα δεν σταματαει οταν τα βγαλεις απο το τηγανι Μηπως εκανε τορτιγια? Επισης, ο marco pierre white ειχε πει οτι τα αυγα πρεπει να γινονται ποσε μεσα σε βουτυρο σε πολυ χαμηλη φωτια, το θεμα ειναι οτι οσο πιο αργα και ομοιομορφα αλλαζει μορφη η πρωτεινη τοσο πιο μαλακη ειναι. Πχ το αρνι αν το ψησεις στους 220 θα ειναι λαστιχο, ενω στους 140 θα ειναι λουκουμι. Παβελ, οχι σουριμι ρε συ! Μίλησε κανείς για sous vide;;; Αυτό με τον marco που λες να γίνει το αυγό ποσέ σε βούτυρο ακούγεται γαμάτο. Θα το δοκιμάσω στο sous vide, όταν κάποτε αποκτήσω.
Toufas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Διαβαζα το τελευταιο βιβλιο που πηρα και το ματι μου επεσε σε αυτο: http://www.amazon.com/black-cyprus-flake-sea-salt/dp/B000FKK0O6 να που διπλα μας εχουν μαυρο αλατι
Highlander Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 μιας και σφιξαν τα κρυα παρτε μια φασολαδα Αν βάλεις και λίγα άγρια χόρτα μέσα όπως έκανα εγώ την Τρίτη, θα είναι απλά τέλεια. Για να τα μαζέψω μου πήρε 1 ώρα. Για να τα καθαρίσω μου πήρε 2 ώρες. Το αποτέλεσμα άξιζε όμως. Έμειναν να κάνω και χορτοκεφτέδες
saya Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Kαι φασολαδα και χορτα; Στο νοσοκομειο θα μας στειλεις ρε συ . Μπραβο εχεις γερο στομαχι.. και μια που εγραψα και εδω , να και κατι που βρηκα και φαινεται ενδιαφερον. http://www.sintagespareas.gr/sintages/kotopoulo-me-laxanika-stin-gastra.html?src=relsinpar
Freakster Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 τουφ, στις περιηγήσεις σου στις ηπείρους, έχεις φάει σε εστιατόριο primal/paleo? από www.foodandtechconnect.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις