Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω νομιζα οτι δεν δοκιμασε κανεις αλλος επειδη την εφαγες ολη μονη σου. Παντως το αυγο ειναι απο τα πιο δυσκολα πραγματα στο μαγειρεμα, η πρωτεΐνη του γινετε overcook σε ελαχιστα δευτερολεπτα.

 

 

 

Μου ηρθανε τελικα οι ωμες φακες beluga, και εκανα και ολα τα ψωνια για το σαββατο. Μονο το sous vide μου λειπει!

 

ειναι και γαμω τα υλικα το αυγο, εχω ενα βιβλιαρακι μονο με συνταγες για αυγο ^_^ εμαθα να φτιαχνω τις τελειες ομελετες απο εκει.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είδα σήμερα στην tv τον Άκη στο Πρωινό Μου έκανε αυγά τηγανιτά με μια παραλλαγή απο πατάτες ογκρατέν. Τέσπα τα αυγά τα έβαλε σε κρύο τηγάνι με λάδι και έβαλε μέτρια φωτιά να γίνουν σιγά σιγά. Έτσι πρέπει να γίνονται? εγω πχ που βαριέμαι να περιμένω τα πετάω σε καυτό λάδι και γίνονται αμέσως.

 

Επίσης είχα δει τον μαμαλάκη που είχε σκεπάσει το τηγάνι την ώρα που έφτιαχνε αυγά....

Δημοσ.

Χαιρετώ.

 

Υλικά

  • Αρμένικη πίτα (δεν ξέρω εάν ονομάζεται διαφορετικά, αλλά έτσι την βρήκα στο google. Δείτε την εδώ - πουλάνε στην Αριστοτέλους)
  • Μαγιονέζα
  • Surimi
  • Τριμμένο Gouda
  • Άνηθο

Και ξεκινάμε.

Απλώνουμε την πίτα. Αλείφουμε την μαγιονέζα σε όλη την πίτα. Απλώνουμε ψιλοκομμένο surimi σε όλη την πίτα. Απλώνουμε το τριμμένο gouda, σε όλη την πίτα και στο τέλος ρίχνουμε λίιιιιιγο άνηθο.

Διπλώνουμε την πίτα σε ρολό (οριζόντια) και κόβουμε σε κομμάτια των 6-7 εκατοστών. Σερβίρεται και καταβροχθίζεται αμέσως.

 

FOOD OF THE GODS.

Δημοσ.

Είδα σήμερα στην tv τον Άκη στο Πρωινό Μου έκανε αυγά τηγανιτά με μια παραλλαγή απο πατάτες ογκρατέν. Τέσπα τα αυγά τα έβαλε σε κρύο τηγάνι με λάδι και έβαλε μέτρια φωτιά να γίνουν σιγά σιγά. Έτσι πρέπει να γίνονται? εγω πχ που βαριέμαι να περιμένω τα πετάω σε καυτό λάδι και γίνονται αμέσως.

 

Επίσης είχα δει τον μαμαλάκη που είχε σκεπάσει το τηγάνι την ώρα που έφτιαχνε αυγά....

 

κι εγω ετσι το εκανα παλια σε καυτο τηγανι αλλα σε μετρια φωτια εως χαμηλη γινεται πολυ καλυτερη. πιο αφρατη και πιο ομοιομορφα ψημενη κι αμα βαλεις και τυρι, λιωνει τελεια σε χαμηλη φωτια.

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=cGWCpSYun-k

προς τα 3/4 του video δειχνει πως να κανεις τα αυγα, αν δεν θες να τα γυρισεις βαζεις το καπακι για λιγα δευτερολεπτα ωστε να ψηθει καπως το απο πανω. Παντα να θυμασαι, στα αυγα οταν ειναι ψημενο στο τηγανι, θα ειναι παραψημενο στο πιατο γιατι το μαγειρεμα δεν σταματαει οταν τα βγαλεις απο το τηγανι

 

Μηπως εκανε τορτιγια?

 

Επισης, ο marco pierre white ειχε πει οτι τα αυγα πρεπει να γινονται ποσε μεσα σε βουτυρο σε πολυ χαμηλη φωτια, το θεμα ειναι οτι οσο πιο αργα και ομοιομορφα αλλαζει μορφη η πρωτεινη τοσο πιο μαλακη ειναι. Πχ το αρνι αν το ψησεις στους 220 θα ειναι λαστιχο, ενω στους 140 θα ειναι λουκουμι.

 

 

Παβελ, οχι σουριμι ρε συ! :cry:

Δημοσ.

Στην εκπομπή έκανε απλά καθημερινά τηγανιτά αυγά μάτια και εκείνο το περίεργο που ήταν σαν πατάτες ογκρατέν αλλα δεν έδωσα σημασία. Είπε και για τις πατάτες αυτό που λέγατε οτι στο εξωτερικό είναι χωρισμένες ποιες είναι για βράσιμο και ποιες για τηγάνι...

Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=cGWCpSYun-k

προς τα 3/4 του video δειχνει πως να κανεις τα αυγα, αν δεν θες να τα γυρισεις βαζεις το καπακι για λιγα δευτερολεπτα ωστε να ψηθει καπως το απο πανω. Παντα να θυμασαι, στα αυγα οταν ειναι ψημενο στο τηγανι, θα ειναι παραψημενο στο πιατο γιατι το μαγειρεμα δεν σταματαει οταν τα βγαλεις απο το τηγανι

 

Μηπως εκανε τορτιγια?

 

Επισης, ο marco pierre white ειχε πει οτι τα αυγα πρεπει να γινονται ποσε μεσα σε βουτυρο σε πολυ χαμηλη φωτια, το θεμα ειναι οτι οσο πιο αργα και ομοιομορφα αλλαζει μορφη η πρωτεινη τοσο πιο μαλακη ειναι. Πχ το αρνι αν το ψησεις στους 220 θα ειναι λαστιχο, ενω στους 140 θα ειναι λουκουμι.

 

Παβελ, οχι σουριμι ρε συ! :cry:

Μίλησε κανείς για sous vide;;;

 

Αυτό με τον marco που λες να γίνει το αυγό ποσέ σε βούτυρο ακούγεται γαμάτο. Θα το δοκιμάσω στο sous vide, όταν κάποτε αποκτήσω.

Δημοσ.

μιας και σφιξαν τα κρυα παρτε μια φασολαδα

 

 

p1030458j.jpg

p1030460v.jpg

Αν βάλεις και λίγα άγρια χόρτα μέσα όπως έκανα εγώ την Τρίτη, θα είναι απλά τέλεια.

Για να τα μαζέψω μου πήρε 1 ώρα.

Για να τα καθαρίσω μου πήρε 2 ώρες.

 

Το αποτέλεσμα άξιζε όμως.

 

Έμειναν να κάνω και χορτοκεφτέδες :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...