evabb Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Εξαρταται..μπορει και να ειναι ..εννοειται οτι ειναι ενα ωραιο φαγητο αλλα οκ αν καποιος βγει με υφακι χιλιων καρδιναλιων, ξερεις τι υφακι εχουν καποιοι σαν μην ειναι κανενας αλλος και πει , εννοειται το κρασι πρεπει να ειναι βουργουνδιας απο το καλυτερο,κτλ ε κει δεν πουλας το φαι αλλα τπο λαιφσταιλ.Ξερεις ακριβο κρασι, ακριβο φαγητο γαλλικο και τετοια.Τι του λειπει του ψωριαρη. χωριατικο φαι ειναι. σαν μοσχαρι κοκκινιστο απλα εχει και κρασι μεσα. Ειπα οτι το πουλησες σαν να γραφεις σε περιοδικο λαιφσταιλ . Και επισης πληροφοριακα με 7 ευρω αλλοι μπορει να μαγειρευουν για 2,3 μερες. Τελος παντων. σαγια αν δεν βγαινεις οικονομικα για να δωσεις 7 ευρω για ενα μπουκαλι κρασι, δεν σε υποχρεωσε κανενας να μαγειρεψεις αυτο το πιατο, δεν θα κανει κανενας κουμαντο στην τσεπη σου. αντικειμενικα ομως 7 ευρω για ενα μπουκαλι κρασι δεν ειναι πολλα οταν ξεκιναν απο τα 3 ευρω και φτανουν μεχρι τα 1000 και βαλε.
saya Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 χωριατικο φαι ειναι. σαν μοσχαρι κοκκινιστο απλα εχει και κρασι μεσα. σαγια αν δεν βγαινεις οικονομικα για να δωσεις 7 ευρω για ενα μπουκαλι κρασι, δεν σε υποχρεωσε κανενας να μαγειρεψεις αυτο το πιατο, δεν θα κανει κανενας κουμαντο στην τσεπη σου. αντικειμενικα ομως 7 ευρω για ενα μπουκαλι κρασι δεν ειναι πολλα οταν ξεκιναν απο τα 3 ευρω και φτανουν μεχρι τα 1000 και βαλε. Ενταξει καταχυρωθηκε. Παρακαλω πολυ παιδια οποιος δεν εχει 7 ευρω για κρασι που ντροπη του , απαγορευεται να μαγειρεψει το φαγητο. Ασεβια μονο που το σκεφτηκατε. Θυμηστε μου την επομενη φορα που θα βαλω συνταγη να μην εχει κανενα κρασι..
Toufas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 "βαλτε οτι κρασι εχετε" "βαλτε καποιο πλουσιο κρασι με σωμα" Καταλαβαινεις την διαφορα ή εισαι περιορισμενης? Τεσπα αρκετα ασχοληθηκα με χαζομαρες, μιας και εχετε κρυο στην ελλαδα: Σουπα με πατατα και πρασο. Απο τις πιο λατρεμενες μου σουπες.
saya Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 "βαλτε οτι κρασι εχετε" "βαλτε καποιο πλουσιο κρασι με σωμα" Καταλαβαινεις την διαφορα ή εισαι περιορισμενης? Παλι καλα που δεν εβαλα την παραλλαγη χωρις το μπεικον θα με ειχες δολοφονησει. :-Dτο φαγητο του οπως θελει το τρωει ο καθενας . Και εδω μιλαμε για σπιτια δεν θα μοιρασουμε χρυσους σκουφους.
evabb Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ενταξει καταχυρωθηκε. Παρακαλω πολυ παιδια οποιος δεν εχει 7 ευρω για κρασι που ντροπη του , απαγορευεται να μαγειρεψει το φαγητο. Ασεβια μονο που το σκεφτηκατε. Θυμηστε μου την επομενη φορα που θα βαλω συνταγη να μην εχει κανενα κρασι.. ποιος μιλησε για ντροπη και ποιος μιλησε για απαγορευση; εσυ τα λες ολα αυτα εμεις δεν ειπαμε τπτ τετοιο. πς 1,5 κιλο μοσχαρι κανει πανω απο 7 ευρω, το κρασι σε πειραξε;
Toufas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Τοτε μην βαλεις την συνταγη λεγοντας "αυτη ειναι η συντατη της julia child" αλλα βαλε οτι αλλο να νε. Δεν πιανομαι καν στο "μιας και μιλαμε για γαλλικη κουζινα" που ειπες. Λοιπον στην συνταγη που εβαλα, αν δεν εχετε πρασο βαλτε παστιτσιο και αν δεν εχετε πατατες βαλτε βατομουρα, το ιδιο πραγμα θα βγει.
saya Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 http://www.davidlebovitz.com/2008/05/perfect-chocola/ Αυτο επισης ειναι παραλλαγη απο την μους της Child. Το τονιζω μην φαω ξυλο..
Sellers Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Eβαλα την πανσετα στο sous vide για 18 ωρες στους 60 Και αν περισέψει λίγο το ζεσταίνεις ενα 5ωρακι και το τρως το βράδυ.
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Και αν περισέψει λίγο το ζεσταίνεις ενα 5ωρακι και το τρως το βράδυ. Καλό το αστείο αλλά δεν ισχύει. Βλέπεις, το 18/32/72 ώρες φαγητό δεν είναι για να ζεσταθεί αλλά για να μετατραπεί το κολλαγόνο που βρίσκεται στο κομμάτι, σε ζελατίνη. Ο πραγματικός χρόνος που χρειάζεται για να ζεσταθεί το κομμάτι στην επιθυμητή θερμοκρασία, ειδικά αν μιλάμε για παντσέτα που δεν είναι χοντρό κομμάτι, είναι μικρός, άντε 40 λεπτά το πολύ. Δεν είναι κάτι τραγικό. Ίσως ο διπλάσιος χρόνος που θα έκανες μακαρόνια.
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ρε παίδες, ερώτηση, σε όλους, δηλαδή όλους. Εγώ όταν μαγειρεύω, σχεδόν πάντα θα παίζει στην συνταγή λάδι και τσιγάρισμα, αν όχι στο τηγάνι, στο φούρνο, πάντως κάποιο λίπος και θερμότητα θα παίζει. Εκτός από φασολάδα, φακές και ρεβίθια, άντε και καμιά σούπα. Εσείς; Ρωτάω καθώς, ένας φίλος που γνωρίζω αρκετά χρόνια με κούφανε λέγοντάς μου πως δε τσιγαρίζει ποτέ! Και τον ξέρω αρκετά χρόνια. Δηλαδή, από το φαγητό δεν αντλεί απόλαυση; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αν δε τσιγαρίσεις, χάνεις γεύση. Εγώ καυλώνω και μόνο που μυρίζω το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται στο βούτυρο και το σκόρδο στο λάδι. Και πάντα απορούσα με τις υπερβολικά καλές κριτικές που έδινε στα φαγητά που τρώμε έξω.
Septum Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ρε παίδες, ερώτηση, σε όλους, δηλαδή όλους. Εγώ όταν μαγειρεύω, σχεδόν πάντα θα παίζει στην συνταγή λάδι και τσιγάρισμα, αν όχι στο τηγάνι, στο φούρνο, πάντως κάποιο λίπος και θερμότητα θα παίζει. Εκτός από φασολάδα, φακές και ρεβίθια, άντε και καμιά σούπα. Εσείς; Ρωτάω καθώς, ένας φίλος που γνωρίζω αρκετά χρόνια με κούφανε λέγοντάς μου πως δε τσιγαρίζει ποτέ! Και τον ξέρω αρκετά χρόνια. Δηλαδή, από το φαγητό δεν αντλεί απόλαυση; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αν δε τσιγαρίσεις, χάνεις γεύση. Εγώ καυλώνω και μόνο που μυρίζω το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται στο βούτυρο και το σκόρδο στο λάδι. Και πάντα απορούσα με τις υπερβολικά καλές κριτικές που έδινε στα φαγητά που τρώμε έξω. Μ αρεσει,αλλα ειναι αρκετα ανθυγιεινο.Λαδι οκ,βουτυρο ποτε,το θεωρω απ τα χειροτερα λιπη. ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΓΙΑ ΨΩΜI:Θελω να φτιαχνω ψωμι ολικης αλεσεως.ΑΛΛΑ,θελω να παω ενα βημα πισω και να μη χρησιμοποιω αλευρι ολικης αλλα να το φτιαχνω εγω.Ποσο δυσκολο ειναι και τι θα χρειαστω?
Toufas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μ αρεσει,αλλα ειναι αρκετα ανθυγιεινο.Λαδι οκ,βουτυρο ποτε,το θεωρω απ τα χειροτερα λιπη. ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΓΙΑ ΨΩΜI:Θελω να φτιαχνω ψωμι ολικης αλεσεως.ΑΛΛΑ,θελω να παω ενα βημα πισω και να μη χρησιμοποιω αλευρι ολικης αλλα να το φτιαχνω εγω.Ποσο δυσκολο ειναι και τι θα χρειαστω? http://www.youtube.com/watch?v=_cUbVbsKgA8
evabb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ρε παίδες, ερώτηση, σε όλους, δηλαδή όλους. Εγώ όταν μαγειρεύω, σχεδόν πάντα θα παίζει στην συνταγή λάδι και τσιγάρισμα, αν όχι στο τηγάνι, στο φούρνο, πάντως κάποιο λίπος και θερμότητα θα παίζει. Εκτός από φασολάδα, φακές και ρεβίθια, άντε και καμιά σούπα. Εσείς; Ρωτάω καθώς, ένας φίλος που γνωρίζω αρκετά χρόνια με κούφανε λέγοντάς μου πως δε τσιγαρίζει ποτέ! Και τον ξέρω αρκετά χρόνια. Δηλαδή, από το φαγητό δεν αντλεί απόλαυση; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αν δε τσιγαρίσεις, χάνεις γεύση. Εγώ καυλώνω και μόνο που μυρίζω το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται στο βούτυρο και το σκόρδο στο λάδι. Και πάντα απορούσα με τις υπερβολικά καλές κριτικές που έδινε στα φαγητά που τρώμε έξω. ενοεις ρε αντιχριστε φακες και φασολαδα χωρις λαδι :shock: παντα βαζω λαδι ή βουτυρο ή καποιο λιπος τελος παντων σε καποια φαση του μαγειρεματος. πχ στα μακαρονια μπορει να μην τους βαλω λαδι αλλα εχει η σαλτσα. υγ ο φιλος σου ειναι ανιδεος γι αυτο λεει οτι ειναι ωραιο οτι τρωει εξω. αφου δεν τσιγαριζει τπτ τι γευση να εχει το φαι. Μ αρεσει,αλλα ειναι αρκετα ανθυγιεινο.Λαδι οκ,βουτυρο ποτε,το θεωρω απ τα χειροτερα λιπη. ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΓΙΑ ΨΩΜI:Θελω να φτιαχνω ψωμι ολικης αλεσεως.ΑΛΛΑ,θελω να παω ενα βημα πισω και να μη χρησιμοποιω αλευρι ολικης αλλα να το φτιαχνω εγω.Ποσο δυσκολο ειναι και τι θα χρειαστω? μ αρεσει που οτι λενε στην τηλεοραση το εχουν κανει καραμελα ολοι.
slygeo87 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Και αν περισέψει λίγο το ζεσταίνεις ενα 5ωρακι και το τρως το βράδυ. χαρ χαρ χαρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις