Toufas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 ρε γαμωτο, αυτο με τα κουταλακια και τα φλιτζανια τι στο διαολο ειναι; υπαρχουν ειδικα κουταλακια και ειδικα φλιτζανια; ή ο καθενας παιρνει μια τυχαια κουπα απο το ραφι του; εχει ειδικα κουταλια και φλιτζανες ναι, αλλα το προβλημα ειναι στο αλευρι οτι αλλο βαρος εχει η πατικωμενη κουπα, αλλο αυτη που απλα βαλαμε και το αφησαμε και αλλο αυτη που καναμε level με το δαχτυλο στην ακρη της κουπας. Σε συνταγες 3-2-1 (3 μερη απο το ενα υλικο 2 απο το αλλο 1 απο το αλλο) δεν μας νοιαζει, αλλα σε συνταγες ζαχαροπλαστικης και baking παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Τούφα μία ερώτηση για ψωμί. Μπορείς να μου δώσεις την πιο απλή συνταγή για ψωμί; Έχω αλεύρι, μισό φακελάκι baking powder και βούτυρο, αν βοηθάει αυτό. =ρ Αν δεν μπορώ να φτιάξω με αυτά, τότε δώσε την πιο απλή και νόστιμη συνταγή για ψωμί. ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΙΚΟ ΤΟ ΘΕΛΩ. ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ. ΝΑ ΚΑΙΕΙ. Εδω εισαι (σχεδον): http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/the-fabulous-baker-brothers-recipes/sourdough-bread-recipe με προζυμι ομως, και αυτο θελει 5 μερες για να φτιαξεις το προζυμι (μερικοι φουρνοι εχουν το ιδιο προζυμι εδω και 100+ χρονια). Λογικα ο φουρνος της γειτονιας θα σου πουλησει προζυμι και θα μπορεις να κανεις την υπολοιπη Σε ψωμι χωρις μαγια αλλα με σοδα και ξυνογαλο (για να ενεργοποιηθει η σοδα) http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/the-fabulous-baker-brothers-recipes/soda-bread-recipe Σε μορφη ψωμιου εχουμε τα εξης πανευκολα αλλα δεν εχεις τα υλικα http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/the-fabulous-baker-brothers-recipes/chapattis-recipe το ινδικο chapatti http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/jamie-oliver/levi-roots-stylee-jerk-chicken-and-jalapeno-breads-recipe πιτες (δεν ειναι αναγκη να βαλεις τις πιπεριες εκτος αν εισαι ΑΝΤΡΑΣ) Και για ψωμι του τοστ αλλα με μαγια http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/the-fabulous-baker-brothers-recipes/classic-white-loaf-recipe Σχεδον ολες οι συνταγες ψωμιου θελουν μαγια και. Δεν ειναι καθολου ακριβη παντως και κραταει για πολυ καιρο στο ψυγειο. To ψησιμο του ψωμιου ειναι κανονικη τεχνη για μενα, θελει πολη μαεστρια για να το κανεις να ειναι παντα το ιδιο ανεξαρτητα απο το τι καιρο εχει (μιας και αυτο παιζει μεγαλο ρολο στο ψωμι) Εδω http://www.breadtopia.com ειναι ενα τρομερο site και μια φορα ειχα καθησει και εβλεπα videos απο τα ψωμια με προζυμι σαν χαζεμενος
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 ενοεις ρε αντιχριστε φακες και φασολαδα χωρις λαδι :shock: παντα βαζω λαδι ή βουτυρο ή καποιο λιπος τελος παντων σε καποια φαση του μαγειρεματος. πχ στα μακαρονια μπορει να μην τους βαλω λαδι αλλα εχει η σαλτσα. υγ ο φιλος σου ειναι ανιδεος γι αυτο λεει οτι ειναι ωραιο οτι τρωει εξω. αφου δεν τσιγαριζει τπτ τι γευση να εχει το φαι. μ αρεσει που οτι λενε στην τηλεοραση το εχουν κανει καραμελα ολοι. Ρε συ, ο φίλος μου κάθε άλλο από ανίδεος είναι. Γνωρίζει πολύ καλά πως το τσιγάρισμα κάνει τρελή κορύφωση της γεύσης. Γνωρίζει για φαγητά 100 φορές καλύτερα από εμένα, έχει υπερβολικά πιο αναπτυγμένη αίσθηση της γεύσης από εμένα, ξέρει όλα τα βότανα και τα μυρωδικά που υπάρχουν (δεν υπερβάλλω) και μπορεί να τα αναγνωρίσει μαγειρεμένα μέσα σε φαγητά, πράγμα που εγώ δε μπορώ να κάνω ποτέ με απόλυτη επιτυχία. Θυμάμαι που κάποτε διόρθωσε τον σερβιτόρο και ο σερβιτόρος επέμενε πως είχε άδικο, μετά από λίγο έρχεται και του λέει συγγνώμη και πως είχε δίκιο. Μιλάει για άγνωστες συνταγές και ονομασίες πιάτων που ξέρουν λίγα άτομα. Έχει δοκιμάσει τυριά και σοκολάτες εξαιρετικά δυσεύρετα, έχει πάει σε πολλές χώρες και έχει δοκιμάσει πάρα πολλά φαγητά που είναι άγνωστα σε κόσμο έξω από τις χώρες αυτές. Ξέρει χημικές διαδικασίες και λεπτομέρειες που δε ξέρουν επαγγελματίες μάγειρες. Απλά όταν τρώει σπίτι του τρώει εξαιρετικά συντηρητικά. Μου κάνει εντύπωση, είναι σαν να ζει ασκητική ζωή. Δε ξέρω τι να πω. Στα όσπρια, βρίσκω πως το λίπος είναι πιο νόστιμο όταν είναι ωμό. Δηλαδή βάζω το λίπος από πάνω χωρίς θέρμανση. Όσο για το βούτυρο, έχω την εξής ιστορία, πήγα σε έναν φίλο και είχε μαργαρίνη. Του είπα πως το βούτυρο είναι και πιο υγιεινό και πιο νόστιμο. Μετά από 2-3 μέρες με πήρε τηλέφωνο και με ευχαριστούσε που του πρότεινα το βούτυρο χαχαχαχα. ρε γαμωτο, αυτο με τα κουταλακια και τα φλιτζανια τι στο διαολο ειναι; υπαρχουν ειδικα κουταλακια και ειδικα φλιτζανια; ή ο καθενας παιρνει μια τυχαια κουπα απο το ραφι του; Ε όχι, από εσένα δε το περίμενα αυτό. Με πλήγωσες βαθύτατα. Εντάξ, όχι τόσο βαθιά, πιο επιφανειακά. Άντε ίσως μια γρατζουνιά. Ε, πιο πολύ σαν κοκκινίλα.
saya Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ρε συ, ο φίλος μου κάθε άλλο από ανίδεος είναι. Γνωρίζει πολύ καλά πως το τσιγάρισμα κάνει τρελή κορύφωση της γεύσης. Γνωρίζει για φαγητά 100 φορές καλύτερα από εμένα, έχει υπερβολικά πιο αναπτυγμένη αίσθηση της γεύσης από εμένα, ξέρει όλα τα βότανα και τα μυρωδικά που υπάρχουν (δεν υπερβάλλω) και μπορεί να τα αναγνωρίσει μαγειρεμένα μέσα σε φαγητά, πράγμα που εγώ δε μπορώ να κάνω ποτέ με απόλυτη επιτυχία. Θυμάμαι που κάποτε διόρθωσε τον σερβιτόρο και ο σερβιτόρος επέμενε πως είχε άδικο, μετά από λίγο έρχεται και του λέει συγγνώμη και πως είχε δίκιο. Μιλάει για άγνωστες συνταγές και ονομασίες πιάτων που ξέρουν λίγα άτομα. Έχει δοκιμάσει τυριά και σοκολάτες εξαιρετικά δυσεύρετα, έχει πάει σε πολλές χώρες και έχει δοκιμάσει πάρα πολλά φαγητά που είναι άγνωστα σε κόσμο έξω από τις χώρες αυτές. Ξέρει χημικές διαδικασίες και λεπτομέρειες που δε ξέρουν επαγγελματίες μάγειρες. Απλά όταν τρώει σπίτι του τρώει εξαιρετικά συντηρητικά. Μου κάνει εντύπωση, είναι σαν να ζει ασκητική ζωή. Δε ξέρω τι να πω. Στα όσπρια, βρίσκω πως το λίπος είναι πιο νόστιμο όταν είναι ωμό. Δηλαδή βάζω το λίπος από πάνω χωρίς θέρμανση. Όσο για το βούτυρο, έχω την εξής ιστορία, πήγα σε έναν φίλο και είχε μαργαρίνη. Του είπα πως το βούτυρο είναι και πιο υγιεινό και πιο νόστιμο. Μετά από 2-3 μέρες με πήρε τηλέφωνο και με ευχαριστούσε που του πρότεινα το βούτυρο χαχαχαχα. Ε όχι, από εσένα δε το περίμενα αυτό. Με πλήγωσες βαθύτατα. Εντάξ, όχι τόσο βαθιά, πιο επιφανειακά. Άντε ίσως μια γρατζουνιά. Ε, πιο πολύ σαν κοκκινίλα. Mπορει να ειναι της υγιεινης διατροφης και να μην τρωει πολλα βαρια τηγανητα και τετοια..βουτυρα, λαδια η ακομη και τα τσιγαριστα να τον πειραζουν. Μετα απο μια ηλικια πχ 40κατι οι πιο πολλοι καπου πρεπει να προσεχουν.
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Mπορει να ειναι της υγιεινης διατροφης και να μην τρωει πολλα βαρια τηγανητα και τετοια..βουτυρα, λαδια η ακομη και τα τσιγαριστα να τον πειραζουν. Μετα απο μια ηλικια πχ 40κατι οι πιο πολλοι καπου πρεπει να προσεχουν. Όχι το κάνει για θέμα υγιεινής διατροφής.
evabb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ρε συ, ο φίλος μου κάθε άλλο από ανίδεος είναι. Γνωρίζει πολύ καλά πως το τσιγάρισμα κάνει τρελή κορύφωση της γεύσης. Γνωρίζει για φαγητά 100 φορές καλύτερα από εμένα, έχει υπερβολικά πιο αναπτυγμένη αίσθηση της γεύσης από εμένα, ξέρει όλα τα βότανα και τα μυρωδικά που υπάρχουν (δεν υπερβάλλω) και μπορεί να τα αναγνωρίσει μαγειρεμένα μέσα σε φαγητά, πράγμα που εγώ δε μπορώ να κάνω ποτέ με απόλυτη επιτυχία. Θυμάμαι που κάποτε διόρθωσε τον σερβιτόρο και ο σερβιτόρος επέμενε πως είχε άδικο, μετά από λίγο έρχεται και του λέει συγγνώμη και πως είχε δίκιο. Μιλάει για άγνωστες συνταγές και ονομασίες πιάτων που ξέρουν λίγα άτομα. Έχει δοκιμάσει τυριά και σοκολάτες εξαιρετικά δυσεύρετα, έχει πάει σε πολλές χώρες και έχει δοκιμάσει πάρα πολλά φαγητά που είναι άγνωστα σε κόσμο έξω από τις χώρες αυτές. Ξέρει χημικές διαδικασίες και λεπτομέρειες που δε ξέρουν επαγγελματίες μάγειρες. Απλά όταν τρώει σπίτι του τρώει εξαιρετικά συντηρητικά. Μου κάνει εντύπωση, είναι σαν να ζει ασκητική ζωή. Δε ξέρω τι να πω. Στα όσπρια, βρίσκω πως το λίπος είναι πιο νόστιμο όταν είναι ωμό. Δηλαδή βάζω το λίπος από πάνω χωρίς θέρμανση. Όσο για το βούτυρο, έχω την εξής ιστορία, πήγα σε έναν φίλο και είχε μαργαρίνη. Του είπα πως το βούτυρο είναι και πιο υγιεινό και πιο νόστιμο. Μετά από 2-3 μέρες με πήρε τηλέφωνο και με ευχαριστούσε που του πρότεινα το βούτυρο χαχαχαχα. Ε όχι, από εσένα δε το περίμενα αυτό. Με πλήγωσες βαθύτατα. Εντάξ, όχι τόσο βαθιά, πιο επιφανειακά. Άντε ίσως μια γρατζουνιά. Ε, πιο πολύ σαν κοκκινίλα. οκ πασο τοτε. να σου πω τον καταλαβενω ουτε κι εγω μαγειρευω ολη την ωρα τα τρελα φαγητα πρωτον γτ δεν εχω χρονο, δευτερον γιατι καλως η κακως καποια ειναι πιο παχυντικα απο ενα ψητο φιλετο κοτοπουλο η ενα φιλετο ψαριου οχι οτι δεν υπαρχουν ελαφριες εναλακτικες αλλα παλι πεφτουμε στον χρονο. ε και τριτον ειναι και θεμα χρηματων, δεν ζω για να τρωω, θελω να κανω κι αλλα πραματα. εχει ειδικα κουταλια και φλιτζανες ναι, αλλα το προβλημα ειναι στο αλευρι οτι αλλο βαρος εχει η πατικωμενη κουπα, αλλο αυτη που απλα βαλαμε και το αφησαμε και αλλο αυτη που καναμε level με το δαχτυλο στην ακρη της κουπας. Σε συνταγες 3-2-1 (3 μερη απο το ενα υλικο 2 απο το αλλο 1 απο το αλλο) δεν μας νοιαζει, αλλα σε συνταγες ζαχαροπλαστικης και baking παιζει πολυ μεγαλο ρολο. οντως αυτο με το αλευρι ειναι μεγαλη υποθεση. θελω τα παντα σε γραμμαρια
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 οκ πασο τοτε. να σου πω τον καταλαβενω ουτε κι εγω μαγειρευω ολη την ωρα τα τρελα φαγητα πρωτον γτ δεν εχω χρονο, δευτερον γιατι καλως η κακως καποια ειναι πιο παχυντικα απο ενα ψητο φιλετο κοτοπουλο η ενα φιλετο ψαριου οχι οτι δεν υπαρχουν ελαφριες εναλακτικες αλλα παλι πεφτουμε στον χρονο. ε και τριτον ειναι και θεμα χρηματων, δεν ζω για να τρωω, θελω να κανω κι αλλα πραματα. Μα μαγειρεύει και μάλιστα πολύ συχνά. Μαγειρεύει κάθε μέρα για να πάρει το φαγητό του στη δουλειά και μάλιστα χαλάει πολύ χρήμα και χρόνο για να βρει τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα. Απλά δε βάζει τη γεύση του τσιγαρίσματος που είναι πολύ μεγάλη. Αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση.
evabb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μα μαγειρεύει και μάλιστα πολύ συχνά. Μαγειρεύει κάθε μέρα για να πάρει το φαγητό του στη δουλειά και μάλιστα χαλάει πολύ χρήμα και χρόνο για να βρει τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα. Απλά δε βάζει τη γεύση του τσιγαρίσματος που είναι πολύ μεγάλη. Αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση. ε ο καθενας με τις παραξενιες του, ωραια γευση παντως τα βιολογικα αλλα δεν βγαινει για καθε μερα.
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 ε ο καθενας με τις παραξενιες του, ωραια γευση παντως τα βιολογικα αλλα δεν βγαινει για καθε μερα. Είναι δικηγόρος και βγάζει πολλά λεφτά.
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 ε τοτε στα @@ του ολα Ναι λέμε, απλά μου κάνει γαμημένη εντύπωση που δε βάζει γεύση στη ζωή του. Δε μπορώ να το χωνέψω.
evabb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 μπορει να θελει να μην την συνηθισει ετσι ωστε να μπορει να την απολαμβανει καλυτερα τις λιγες φορες που θα φαει τσιγαρισμενα κτλ.
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 μπορει να θελει να μην την συνηθισει ετσι ωστε να μπορει να την απολαμβανει καλυτερα τις λιγες φορες που θα φαει τσιγαρισμενα κτλ. Ρε συ, είναι σαν να μη γράφω έτσι; Λέμε πως το κάνει καθαρά για λόγους υγείας.
evabb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ρε συ, είναι σαν να μη γράφω έτσι; Λέμε πως το κάνει καθαρά για λόγους υγείας. δεν το ειδα που το εγραψες. σορρυ.
saya Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ρε συ, είναι σαν να μη γράφω έτσι; Λέμε πως το κάνει καθαρά για λόγους υγείας. Επερι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Αν του αρεσει να τρωει μονο υγιεινα , βιολογικα , στον ατμο , χωρις βουτυρα και τετοια και μπορει να το κανει και μπορει να γυμναζετε γιατι οχι; Εννοειται οτι αποδεχομαστε τους αλλους οπως ειναι. Και εμενα μπορει να μου αρεσουν οι κολοκυθοκεφτεδες της γιαγιας και του αλλουνου τα χαμπουργκερ. Γιατι ο ενας απο τους δυο μας να εχει δικιο;
billkost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Επερι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Αν του αρεσει να τρωει μονο υγιεινα , βιολογικα , στον ατμο , χωρις βουτυρα και τετοια και μπορει να το κανει και μπορει να γυμναζετε γιατι οχι; Εννοειται οτι αποδεχομαστε τους αλλους οπως ειναι. Και εμενα μπορει να μου αρεσουν οι κολοκυθοκεφτεδες της γιαγιας και του αλλουνου τα χαμπουργκερ. Γιατι ο ενας απο τους δυο μας να εχει δικιο; Ξέφυγες από το θέμα. Ο ίδιος ξέρει πως χάνει γεύση αλλά το κάνει για να τρώει υγιεινά. Δε του αρέσει αυτό που κάνει ούτε τον υποχρεώνει κανένας ούτε δεν τον αποδέχομαι για αυτό που κάνει. Νομίζω δε μπορούμε να συνεννοηθούμε. Αφήστε το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις