leftermann Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 τρελός είμαι; Ένα αρνάκι ήταν. Όταν θα σφάξουμε το κοπάδι θα σε καλέσω
freedubus Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 [/color]o θεος βοηθος και ο κθουλου να το φιλαει να βγει σωστα γιατι απο γλυκα δεν τα παω και τοσο καλα... Τι είναι πάλι αυτό; Braindead τη σκηνή που τρώνε πουτίγκα μου θυμίζει.
Toufas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 τελικα βγηκε μια χαρα γαλα, λιγη κρεμα γαλακτος, κροκοι, βανιλια (φρεσκια ή extract οχι τις μπουρδες που εχουν τα ελληνικα μαγαζια ουτε essence), ζεσταινεις το γαλα με την βανιλια (βγαζεις σπορους με κουταλι και πετας και τα φασολια μεσα για να παρει πιο πολυ γευση το γαλα) και μετα χτυπάς κροκους με την ζαχαρη και τα ριχνεις στο ζεστο γαλα, ανακατεβεις συνεχεια με πιο δυνατη φωτια...αρχιζει να πηζει και οταν εχει δεσει (βουτας το κουταλι μεσα κανεις μια γραμμη στο δαχτυλο και βλεπεις οτι η custard δεν την καλύπτει παλι ) ειναι ετοιμο. αυτο ειναι ενα γλυκο/βαση για γλυκο ομοιο σε παρα πολλους λαους (κρεμα πατισερι,κασταρντ κλπ κλπ) :με λεμονι πχ ειναι η δικια μας η κρεμα για το γαλακτομπουρεκο. απλα αλλαζει λιγο η συνταγη και εχουμε παρα πολλα διαφορετικα ονοματα ε εβαλα εκει μια στρωση με σπασμενα μπισκοτα και λιγο βουτυρο (σαν το cheesecake) και μετα εβαλα απο πανω τα 4/5 απο την custard. στο υπολοιπο εβαλα λιγη σοκολατα και εκανα custard σοκολατας και την εβαλα κυκλικα. μετα ταψι με νερο και βαζουμε το ταψι με το γλυκο μεσα και το εχουμε μεχρι να δεσει (εμενα πηρε ~50 λεπτα στους 150) το αφηνεις να κρυωσει και ειναι τζιτζι. σκεψου σαν το cheesecake το κανονικο (αυτο που ψηνεται) αλλα χωρις το τυρι.
MsquitoPrincess Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Να σου πω.Θες να πας πιο νωρίς στον άλλο?Όχι πολύ πιο νωρίς.Κανά 5ωρο ξερωγω και να ψήσετε κάτι από τα παραπάνω?
Toufas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 που να εβαζα διαφορες φωτο απο πιατα που εχω κανει οσο καιρο δουλευω ρε μαστιχο...
MsquitoPrincess Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι θέμα φώτο. Είναι θέμα περιγραφής. Και δε θέλω να τα δω. Να τα φάω θέλω.
soturin Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι θέμα φώτο. Είναι θέμα περιγραφής. Και δε θέλω να τα δω. Να τα φάω θέλω. Aυτό. ....
Toufas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 http://www.gastroville.com/2009/11/29/kawamura-%E2%80%93-the-steakhouse-in-tokyo οργασμος... (σχετικα με μοσχαρισιο κρεας)
minarokeftes Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Ρε παιδιά έχω μια απορία... Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλα είναι τόσο ωραία η άψητη μπριτζόλα??? Μόνο κάτι σουβλάκια μισο άψητα εδώ στην λέσχη έχω φάει και κόντεψα να βγάλω το πάγκρεας.....
Lucifer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Αν είναι σωστά άψητη ναι. Και που να φας σωστό tartare.
Toufas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 αν το μοσχαρι δεν ειναι καλο εχει μια μεταλικη γευση που ειναι πολυ ασχημη. δηλαδη αν σφαξω τωρα μια αγελαδα και την φαμε το κρεας θα ειναι αθλιο. θελει να σιτεψει το κρεας σε σωστες συνθηκες. το χοιρινο πρεπει να ειναι λιγο ροζ ωστε οταν παει στο πιατο να ειναι σωστο και να μην ξεραθουν τα παντα. λουσι ειχα βαλει κατι φωτος απο μια wagyu μπριζολα που ειχα παρει απο εδω. παντως μια αλλη tritip που ειχα φαει απο aberdeen angus ηταν ανωτερη και πολυ πιο φτηνη. παντως το τι τρωει το ζωο εχει μεγαλο ρολο, αλλη γευση εχει αυτο που ετρωγε δημητριακα και αλλη εχει αυτο με το χορταρι. Δεν υπαρχει καλο/κακο απλα ειναι διαφορετικα. ---------- Post added at 22:57 ---------- παντως αν εχεις ορεξη να χαλασεις χρηματα εδω εισαι: Restaurant Noma (2*) Strandgade 93 DK-1401 Copenhagen K Tel. +32 96 32 97 Restaurant Kong Hans Kælder (1*) Vingaardsstræde 6 DK-1070 Copenhagen K Tel. +33 11 68 68 Era Ora (1*) Ovengaden neden Vandet 33 B DK-1414 Copenhagen K Tel. +32 54 06 93 Restaurant Ensemble (1*) Tordenskjoldsgade 11 DK-1055 Copenhagen K Tel. +33 11 33 52 Restaurant The Paul (1*) Tivoli Vesterbrogade 3 DK-1620 Copenhagen V Tel. +33 75 07 77 Restaurant Formel B (1*) Vesterbrogade 182 DK-1800 Frederiksberg C Tel. +33 25 10 66 Søllerød Kro (1*) Søllerødvej 35 DK-2840 Holte Tel. +45 80 25 05 MR (1*) Kultorvet 5 DK-1151 Copenhagen K Tel. +33 91 09 49 Paustian v/Bo Bech (1*) Kalkbrænderiløbskaj 2 DK-2100 Copenhagen Ø Tel.+ 39 18 55 01 Restaurant Kiin Kiin (1*) Guldbergsgade 21 DK-2200 Copenhagen N Tel.+ 35 35 75 55 Restaurant Geranium (1*) (The restaurant is currently closed) Kronprinsessegade 13 DK-1306 Copenhagen K Tel.+ 33 11 13 04 Restaurant Herman i Nimb (1*) Bernstorffsgade 5 DK-1577 Copenhagen V Tel.+ 88 70 00 00 Kokkeriet (1*) Kronprinsessegade 64 DK-1306 Copenhagen K Tel.+ 33 15 27 77 The following Copenhagen restaurants have achieved the Bib Gourmand (awarded to restaurants which serve excellent food at reasonable prices): Le Sommelier Bredgade 63-65 DK-1260 Copenhagen K Tel.+ 33 11 45 15 Kanalen Wilders Plads 2 DK-1403 Copenhagen K Tel.+ 32 95 13 30 Oubæk Store Kongensgade 52 DK-1264 Copenhagen K Tel.+ 33 32 32 09 Famo Saxogade 3 DK-1662 Copenhagen V Tel.+33 23 22 50 L'Altro Torvegade 62 DK-1400 Copenhagen K Tel.+ 32 54 54 06 Frederiks Have Smallegade 41 DK-2000 Frederiksberg Tel.+ 38 88 33 35
Lucifer Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Με σκοτώνεις γιατί τα περισσότερα είναι σε απόσταση 5λεπτου περπατήματος.
Toufas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 το noma παντως ειναι παρα πολυ καλο. 3o στον κοσμο στο san pelegrino list και με 2 michelin.
leftermann Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 καθόσον έρχονται τα Χριστούγεννα, και η γέννηση του Χριστούλη θα γεμίσει γαλήνη και αγάπη τις καρδιές μας, και μπλα μπλα μπλα, πρέπει να προετοιμαστούμε για τα γεμάτα κατάνυξη τσιμπούσια που πλησιάζουν. Ως γνωστόν, τα χριστούγεννα είναι μια γιορτή που χαρακτηρίζεται από το πολύ φαγητό, το πολύ πιόμα, και τα πολλά ψώνια. Α, και την γέννηση του Χριστούλη. μελομακάρονα (για καμιά 20αριά κομμάτια) 1. 500 γρ αλεύρι (το "μάνα" είναι πολύ καλό) 2. 1 νεροπότηρο σπορέλαιο 3. 1/2 ποτήρι μπύρα 4. χυμός από 1 πορτοκάλι 5. 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα 6. 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο σκόνη 7. 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 8. καρυδόψιχα θρυμματισμένη (για το σιρόπι 9. 3 ποτήρια νερό 10. 4 ποτήρια ζάχαρη 11. χυμός μισού λεμονιού 12. μια κουταλιά μέλι σε μια μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε τα υλικά 1 ως 7. Ζυμώνουμε καλά. Παίρνουμε λίγη ζύμη (λιγότερη από όσο νομίζουμε, τα μελομακάρονα στον φούρνο θα μεγαλώσουν, μην γίνουν παντόφλες), πλάθουμε μια μπαλίτσα, την πλατσουκώνουμε να γίνει σαν ροδίτσα, ρίχνουμε από πάνω λίγο καρυδόψιχα, τυλίγουμε να κλείσει η καρυδόψιχα μέσα στην ζύμη, και δίνουμε σχήμα σαν μελομακάρονο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη (υπομονή ε. Εγώ στην πορεία βαριέμαι και τα κάνω μεγάλα να τελειώνουμε...). Αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδόκολα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για κάνα μισάωρο, 180 βαθμούς, αντιστάσεις και αέρα. Είναι έτοιμα όταν ψιλοροδίσουν. Εν τω μεταξύ, πριν βγάλουμε τα μελομακάρονα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά 9 ως 12. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει λίγο, δηλαδή να μην τρέχει εντελώς σαν νερό. Βγάζουμε τα μελομακάρονα και τα στριμώχνουμε σε βαθουλό σκεύος για να τα σιροπιάσουμε. Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι ζεστό και τα αφήνουμε να τραβήξουν. Όταν σιροπιαστούν καλά, τα βγάζουμε και τα αραδιάζουμε όμορφα σε μια ωραία μεγάλη πιατάρα. Κουλουράκια βουτύρου 1. 360 γρ αγελαδινό βούτυρο κρύο (από το ψυγείο) 2. 180 γρ άχνη 3. 1 αυγό 4. 20 γρ λικέρ ή κονιάκ 5. 750 γρ αλεύρι 6. μαρμελάδα βερύκοκο βάζουμε τα υλικά 1 ως 5 σε μεγάλη γαβάθα και ζυμώνουμε. Θέλει μπράτσα το ζύμωμα, γιατί το βούτυρο είναι κρύο και το αλεύρι πολύ, και υγρό δεν υπάρχει τίποτα, οπότε ο στόκος είναι πολύ λίγος για να περιγράψει αυτό που θα προκύψει. Ζυμώνουμε λοιπόν γερά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σφιχτό πράγμα. Βάζουμε το πράγμα στο τραπέζι και το ρολάρουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν λουκάνικο. Έχω και φωτό εδώ, γιατί οι λέξεις δεν φτάνουν. Βάζουμε το λουκάνικο σε μια επιφάνεια κοπής, και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ροδελίτσες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα. Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε ροδελίτσας, το οποίο γεμίζουμε με μια κουτσουλίτσα μαρμελάδα. Αν έχουμε μικρό παιδί και υπομονή, καθόμαστε και φτιάχνουμε διάφορα σχήματα αντί για ροδελίτσες: δεντράκια, μπαστουνάκια, αστεράκια, ρόδες, σαλιγκάρια, κλπ, έχει πολλή πλάκα. Ψήνουμε για κάνα μισάωρο, στον ίδιο φούρνο με πριν. Κουραμπιέδες (κουραδιέδες) (για λίγους, καμιά 15αριά κομάτια) 1. 160 γρ αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 2. 1/4 φλιτζάνι τσαγιού άχνη 3. 1 κρόκο 4. 1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ 5. 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 6. 160 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα ελαφρώς θρυμματισμένα ανακατεύουμε τα υλικά με την σειρά που τα γράψαμε, και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις πλατσουκώνουμε λίγο να γίνουν σαν κουραμπιέδες, και τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα. Ψήνουμε στον ίδιο φούρνο με πρίν για 25-30 λεπτά. Σε μια γαβάθα βάζουμε μπόλικη άχνη. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες και όπως είναι ζεστοί τους κάνουμε έναν έναν από μια βουτιά στην άχνη. Λίγο, μια τούμπα από δω μια τούμπα από εκεί και έξω. Αν τους αφήσουμε έτσι ζεστούς στην άχνη θα λασπώσουν. Τους βάζουμε ωραία ωραία σε ένα όμορφο πιάτο, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, και ρίχνουμε από πάνω μπόλικη άχνη με ένα σουρωτήρι (σαν αυτό που σουρώνουμε το τσάι). Καλές γιορτές να έχουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις