Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πήρα κάτι μανιτάρια φρέσκα να τηγανίσω κι αποκάτω έχουν ένα πράγμα σα λευκή μούχλα. Είναι καλά ή να φάνε σούτ (και σαματάς στο σουπερμάρκετ αύριο γιατί τα πλήρωσα 3,5 ευρώ) ;

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παστιτσάκι:

 

για τον καφέ: τρεις κουταλιές nescaffe, μια κουταλιά ζάχαρη, νερό και τέσσερα παγάκια

 

για τη μπεσαμελ: 1 κουτάκι γάλα εβαπορε, δυο ποτήρια νερό, μια κουταλιά βούτυρο, 8 κουταλιές αλεύρι, λίγο μοσχοκάρυδο

 

για τον κιμά: κιμά

 

για τη γέμιση: κιμά 300 γραμμάρια (η και περισσότερο όσο κάνετε κέφι λέω γω) ένα κρεμμύδι, λίγο λάδι, σκόρδο, πιπεριά (ανάλογα τα φίλαθλα συναισθήματα κόκκινη ή πράσινη), δυο ντομάτες (αντε βρες ωραίες ντομάτες χειμωνιάτικο)

 

για τα μακαρόνια: εγώ προτίμησα ολικής άλεσης, πέννες για την ακρίβεια. μια χαρά βγήκε :D αλλά οποιοδήποτε μακαρόνι χοντρό, μακρί κοντό, δε παίζει ρόλο το μέγεθος (that;s what she saidddd). επίσης λίγο βούτυρο, τυρί κατά βούληση και τρία αυγά.

 

Χτυπάμε φραπέ και ανάβουμε τσιγάρο.

Αφήνουμε το νερό να βράσει με λίγο αλάτι, πετάμε τα μακαρόνια, τσουπ τα σουρώνουμε, ανακατεύουμε με το βούτυρο, ρίχνουμε το τυρί χοντροκομμένο μέσα και από πάνω ρίχνουμε τα χτυπημένα μας αυγά.

 

στο άλλο κατσαρολίδι, ρίχνουμε το λάδι, το τριμμένο combo κρεμμύδι-σκόρδο-πιπεριά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, το αφήνουμε να πάρει χρώμα, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες (χωρίς τη φλούδα ε), το αφήνουμε βράζει λίγο στο ζουμί του, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σωθεί (μην αρπάξει, το νου σας)

 

στο κατσαρολάκι πασπαρτού ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ, ριχνοντας το γαλα, το νερο, το βούτυρο και το αλευρι, ανακατεύουμε σα τρελοι ριχνουμε και το αυγο αφου βράσει λίγο και ενώ ανακατεύουμε σα τρελοί και επειδή αρπάζει εύκολα το $()%*%*- και πάλι το νου σας.

 

Σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια, απο πάνω τον κιμά, απλώνουμε καλά, όχι τσαπατσουλιές, , προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτουμε με τη (*$&$*)$)-*$9 τη μπεσαμελ. Ψήνουμε στους 180-190 για κανα σαραντάλεπτο μέχρι να ροδίσει απο πάνω. Τελειώνουμε τον καφέ και περιμένουμε. Χτυπάμε και δευτερο κατα βουληση. Σερβιρουμε και τρώμε κατα βουληση.

 

αν δούλευε και το card reader ή έβρισκα το καλώδιο της φωτογραφικής θα έβαζα και φωτό. ή μπορεί και όχι.

Δημοσ.

μιας και είναι εύκαιρο το topic.... θέλω να φτιάξω για το βράδυ σουφλέ ζυμαρικών, και θέλω να βάλω και μανιτάρια μέσα. Έχω μανιτάρια σε κονσέρβα. Να τα ρίξω όπως είναι μέσα, ή θα ήταν καλλίτερο να τα τσιγαρίσω πρώτα ;;;

Δημοσ.

/wipes tears

το πριξτερ μου θύμησε τον punky

 

Λες για αυτό μου άρπαξε λίγο ε Τούφα; και έκανε και μερικά κομπάκια.

πρώτα το βούτυρο μετά το αλεύρι μετά γάλα, deal, στο επόμενο έτσι θα το φτιάξω, thx toufas :D

Δημοσ.
μιας και είναι εύκαιρο το topic.... θέλω να φτιάξω για το βράδυ σουφλέ ζυμαρικών, και θέλω να βάλω και μανιτάρια μέσα. Έχω μανιτάρια σε κονσέρβα. Να τα ρίξω όπως είναι μέσα, ή θα ήταν καλλίτερο να τα τσιγαρίσω πρώτα ;;;

pasta gratin λες, οχι σουφλε. και ναι τσιγαρισε τα, οτι τσιγαριζετε εχει πιο πολυ γευση.

Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση :)

εγώ ήξερα οτι αυτό με τα μακαρόνια - ζαμπόν - μανιτάρια - κρέμα γαλακτος - τυρί, σε ταψί στον φούρνο είναι το σουφλέ. άσχετο;

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

λοιπόν, πιτούλα. Πειραματίζομαι πάνω στις πιτούλες τελευταία, και αυτή βγήκα γαμάτη, αν και ολίγον brutal γευστικά.

 

υλικά:

- 1 πακέτο φύλλο αρμένικο, το αγοράζω από την λαϊκή από έναν μπαρμπούλη, είναι σπιτικό και χειροποίητο κλπ κλπ, πολύ καλό. Δεν έχω φωτό, μοιάζει οπτικά με λεπτή κρέπα αλλά μόνο με αλεύρι, και είναι και ελαφρώς ψημένο, οπότε θέλει λίγη ώρα στον φούρνο μας

- κιμάς, εγώ έβαλα 750 γρ για ένα μικρό ταψί πίτα (την θέλω πλούσια την πίτα μου). Μοσχαρίσιος, η αρχική ιδέα ήταν να έχει και λίγο αρνάκι μέσα, αλλά ο προδότης ο κρεοπώλης μου δεν είχε αρνί, οπότε έβαλε μέσα λίγο γουρουνάκι. Μια φορά είχα κάνει γεμιστά με κιμά μοσχάρι/αρνί, και ΣΠΕΙΡΑΝΕ.

- 4-5 φετούλες παστουρμα

- τυρί κέρυγκολντ (θεώρησα ότι θα ταίριαζε με την όλη γεύση).

 

ψιλοκόβουμε ένα κρεμυδάκι, το σωτάρουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε τον κιμά από πάνω μέχρι να ασπρίσει και να γίνει μπιλίτσες.

Βγάζουμε ζωμό μόσχου από την κατάψυξη, ζεσταίνουμε, διαλύουμε μέσα μια γενναία κουταλιά πελτέ ντομάτα, και το ρίχνουμε όλο μαζί στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ένα μικρό κανελόξυλο (μην ξεχάσουμε να το βγάλουμε στο τέλος). Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς, να σωθούν τα υγρά, σχεδόν να στεγνώσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τον παστουρμά, τον οποίο έχουμε ψιλοκόψει. 'Οταν κατεβάσουμε το τηγάνι τρίβουμε από πάνω το κέρυγκολντ (ας πούμε κάπου 150-200 γρ).

 

 

Κόβουμε το αρμένικο φύλο στα μέτρα του ταψιού μας (εμένα μου βγήκαν 6 κομμάτια). Λαδώνουμε το ταψάκι, στρώνουμε 2 φύλλα (λαδώνουμε το καθένα), στρώνουμε την μισή γέμιση, άλλα δύο φύλλα (λαδώνουμε πάντα), η άλλη μισή γέμιση, τα δύο τελευταία φύλλα. Κόβουμε σε μαγάλα κομάτια και την βάζουμε στον φούρνο κάνα μισάωρο, 180 βαθμούς. Έτοιμοι.

 

Συνοδεύεται άριστα από δροσερά μπυρόνια οποιασδήποτε φίρμας. Εκτός από αμστελ και χάινεκεν.

 

 

Ακούω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...