Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λίγο λάδι, φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπίπερο ενίοτε και τσίλι. Και γενικά, φιλοσοφία σαλάτας.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Λίγο λάδι, φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπίπερο ενίοτε και τσίλι. Και γενικά, φιλοσοφία σαλάτας.

 

Ευχαριστώ.

Θεωρείται σαν συνοδευτικό γενικός ή μπορεί να σταθεί σε ένα τραπέζι και σαν κύριο πιάτο?

Στην Ιταλία όταν είχα πάει μου είπαν ότι το τρώνε σαν συνοδευτικό με βούτυρο (ήταν λίγο άνοστο). Κάτι σαν ψωμί δηλαδή μου είπαν ότι το έχουν.

Τις ντομάτες κλπ φρέσκα από ότι κατάλαβα.

Δημοσ.

Στα γλυκα, παντα ανακατεβεις πρωτα τα υγρα υλικα και μετα τα στερεα, και μετα τα φερνεις μαζι. Η ζαχαρη ειναι στα υγρα λογω ιδιοτητας.

Δημοσ.

βαριόμουνα να κάνω όλα αυτά (άσε το πλύσιμο) αλλά και πάλι δεν είδα διαφορά στη γεύση

αλλιώς ισχύει αυτό που λες (το έλεγε και η συνταγή..)

αλλά αφού πέτυχε σε αυτό δεν έχω πρόβλημα

Δημοσ.
τηγανιά ?(χοιρινή?)

 

Ναί, λέω να πάρω μπουκίτσες, χοιρινό και δεν ξέρω πως να τις κάνω. Σκέφτηκα να τις κάνω με γλικόξυνη σάλτσα, αλλά μου μπήκε στο μυαλό να κάνω τηγανιά....

 

Είναι δύσκολη?

  • Super Moderators
Δημοσ.
Ναί, λέω να πάρω μπουκίτσες, χοιρινό και δεν ξέρω πως να τις κάνω. Σκέφτηκα να τις κάνω με γλικόξυνη σάλτσα, αλλά μου μπήκε στο μυαλό να κάνω τηγανιά....

 

Είναι δύσκολη?

 

Κόψε μικρά κομματάκια το κρέας και σε μια κατσαρόλα βάλε λίγο λάδι και σωτάρισε λίγο κρεμμύδι, λίγο σκόρδο και μανιτάρια ψιλοκομμένα με μπόλικο τριμένο πιπέρι. Μετά από κάνα 5λεπτο τα βγάζεις και τα αφήνεις στην άκρη. Ρίξε μετά στην ίδια κατσαρόλα το κρέας (προσθεσε λίγο λάδι αν χρειαστεί) και ανακάτεψε το κάνα 5λεπτο να τσιγαριστεί. Μετά ρίξε αλάτι/πιπέρι/ρίγανη (δεν βάζουμε το αλάτι στην αρχή γιατί το κρέας σφίγγει) και μετά σβήστο με ένα ποτήρι κρασί (κόκκινο κατά προτίμηση αλλά και λευκό πάει) και αστο να σιγοβράσει ρίχνοντας μαζί και το κρεμύδι με τα μανιτάρια.

 

Τα ανακατεύεις συχνά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί σαν σάλτσα! Ρίξε και μια τηγανιά πατάτες και είσαι κομπλέ!

B)

  • Super Moderators
Δημοσ.
Εγώ προτιμώ με πράσο.

 

Υπάρχουν πολλοι συνδυασμοί αναλόγως τα γούστα! Μπορείς να τσιγαρίσεις και μπεϊκόν μαζί με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαζί με το κρασί να ρίξεις προς το τέλος και λίγη κρέμμα γάλακτος μαζί με ένα κουταλάκι μουστάρδα. Βάλε φαντασία και δεν θα αποτύχεις ποτέ!

B)

Δημοσ.
Κόψε μικρά κομματάκια το κρέας και σε μια κατσαρόλα βάλε λίγο λάδι και σωτάρισε λίγο κρεμμύδι, λίγο σκόρδο και μανιτάρια ψιλοκομμένα με μπόλικο τριμένο πιπέρι. Μετά από κάνα 5λεπτο τα βγάζεις και τα αφήνεις στην άκρη. Ρίξε μετά στην ίδια κατσαρόλα το κρέας (προσθεσε λίγο λάδι αν χρειαστεί) και ανακάτεψε το κάνα 5λεπτο να τσιγαριστεί. Μετά ρίξε αλάτι/πιπέρι/ρίγανη (δεν βάζουμε το αλάτι στην αρχή γιατί το κρέας σφίγγει) και μετά σβήστο με ένα ποτήρι κρασί (κόκκινο κατά προτίμηση αλλά και λευκό πάει) και αστο να σιγοβράσει ρίχνοντας μαζί και το κρεμύδι με τα μανιτάρια.

 

Τα ανακατεύεις συχνά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί σαν σάλτσα! Ρίξε και μια τηγανιά πατάτες και είσαι κομπλέ!

B)

 

:cry::cry::cry::cry::cry: γτ θεοι; γτ;

  • Super Moderators
Δημοσ.
Το κρασί είναι στάνταρ??? Γιατι δεν έχω.... Αν βάλω ρετσίνα κάνει :P

 

Και χωρίς κρασί γίνεται απλά θα είναι λίγο διαφορετικη η γεύση (με το κρασί γίνεται αυτό που λέμε ...μεθυσμένο). Για την ρετσίνα δεν ξέρω τι θα γίνει μιας και είναι σχετικά έντονη η γέυση και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ (πάντως δε νομίζω να γίνει χάλια αν βάλεις ένα μικρό ποτηράκι).

:cry::cry::cry::cry::cry: γτ θεοι; γτ;

 

τι επαθες βρε?

Δημοσ.
Το κρασί είναι στάνταρ??? Γιατι δεν έχω.... Αν βάλω ρετσίνα κάνει :P

μια χαρα κανει, κρασι ειναι και η ρετσινα, αν νομιζεις οτι εχει δυνατη γευση νερωσε το κρασι σου

  • Super Moderators
Δημοσ.
μια χαρα κανει, κρασι ειναι και η ρετσινα :P

 

Ε αφού το λέει και ο ειδικός, ρίχτο άνετα!

B)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...