Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Toύφα δώσε κανένα tip για σωστή Μπολονέζ, και όχι απλά "μακαρόνια με κιμά".

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=pHnTSVqyaPI

http://www.youtube.com/watch?v=VjGE4Ki44oM

http://www.youtube.com/watch?v=wb40RhNPgSw

 

 

 

Δες αυτο, αν σε ενδιαφερει να σου δωσω τις οδηγιες απο το βιβλιο του ή/και την πιο απλουστευμενη συνταγη. Την εχω κανει μια φορα (εχω σταματησει τα ζυμαρικα εκτος απο το περιστασιακο κριθαρακι 1 πακετο το χρονο) και ηταν ειλικρινα out of this world που λενε...

Δημοσ.

Δες αυτο, αν σε ενδιαφερει να σου δωσω τις οδηγιες απο το βιβλιο του ή/και την πιο απλουστευμενη συνταγη. Την εχω κανει μια φορα (εχω σταματησει τα ζυμαρικα εκτος απο το περιστασιακο κριθαρακι 1 πακετο το χρονο) και ηταν ειλικρινα out of this world που λενε...

 

Με κάλυψαν τα παραπάνω, αλλά αν είναι δώσε και την συνταγή.

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε

 

Ο κυριος του video ειναι ο πιο δημιουργικος chef στην αγγλια, και εχει μια εμμονη με το παλιο αγγλικο φαγητο οπως εδειξε απο το τελευταιο μαγαζι που ανοιξε (το 3ο αν δεν κανω λαθος). To Fat Duck, ειναι μεσα στα πιο καλα εστιατορια του πλανητη, και απο αυτα που εχω διαβασει εδω και 3-4 χρονια ειναι εμπειρια ζωης.

Σε αυτες τις εκπομπες που ειχε κανει επαιρνε φαγητα που αρεσουνε στους αγγλους, και προσπαθουσε να τα κανει οσο πιο τελεια γινεται.

 

Εδω η απλουστευμενη συνταγη:

 

HESTON'S BOLOGNESE SAUCE

Για 4 ατομα

 

50ml φυστικελαιο/σογιελαιο.

50g αναλατο βουτυρο (οχι μαργαρινη/βιταμ)

100g κρεμμυδι ψιλοκομμενο

2 σκελιδες σκορδο κομμενες με την τεχνικη που ειπα πιο πανω

1 αστεροειδη γλυκανισο

150g καροτο ψιλοκομμενο

4 "μπαστουνια" celery, ξεφλουδισμενα και ψιλοκομμενα

300g απο τον πιο καλο κιμα, δεν θελει απαχο, 80%καθαρο 20% λιπος

αλατι πιπερι

150ml πληρες γαλα

1 μοσχοκαρυδο (ολοκληρο για ξυσιμο)

150ml λευκο ξυρο κρασι

375g ντοματακια κονσερβας με τους χυμους τους

 

Βαζουμε τον φουρνο στους 110C.

Σε μια κατσαρολα που μπορουμε να βαλουμε στον φουρνο με το καπακι της, βαζουμε το λαδι και το βουτυρο να ζεσταθουν. Βαζουμε το κρεμμυδι, το σκορδο και τον γλυκανισο

Μαγειρευουμε στο χαμηλο για 30 λεπτα, βαζουμε τα καρροτα και συνεχιζουμε αλλα 20 λεπτα, και μετα βαζουμε το celery και συνεχιζουμε για λιγα ακομα λετα. Ριχνουμε τον κυμα και τον παταμε να γινει ενα με τα λαχανικα και να μην κανει "κομπους"

Αλατοπιπερονομε το μειγμα και βαζουμε το γαλα, ξυνουμε λιγο μοσχοκαρυδο και μαγειρευομε για ~30 λεπτα, μεχρι το γαλα σχεδον να εξατμιστει.

Βαζουμε το κρασι και τις ντοματες, ανακατευουμε και βαζουμε το καπακι περιπου καλα απο πανω, και το βαζουμε στον φουρνο για 6 ωρες τουλαχιστον. Αμα το μειγμα διχνει ξερο, βαζουμε λιγες κουταλιες νερο.

Δημοσ.

Η αγγλικη κουζινα εχει πολυ μεγαλη ιστορια ρε συ. Ασχετα που ο κοσμος δεν εχει ιδεα και τωρα τρωει απ'εξω.

Δες στο link για το εστιατοριο του, εχει την χρονολογια απο που ειναι καθε πιατο.

Δημοσ.

Ναι το σακουλας ειναι γνωστο και ως στραγγιστο. Πιπερι δεν βαζεις για την ζεστη αλλα για να ενισχυσει την γευση.

Δημοσ.

εγω θελω να μαθω πως γινονται τα βασικα που πας και τα πληρωνεις σε μερικα καλα μαγαζια..

1.το σωστο γευστικο μπιφτεκι για hamburger ή μεριδα,μπριζολα,καλαμακια χοιρινα/μοσχαρισια/κοτοπουλο π.χ. στο μπιφτεκι τι αναλογια βαζουν και τι μαριναρισμα.

2.αν αληθευει για τους γυρους οτι τους βαζουν αρκετο σαπιο μεσα για να ειναι μαλακος και γευστικος ή αν τους μαριναρουν με χυμο πρασινου μηλου ή κατι αλλο ολο το βραδυ.

Δημοσ.

Για ελλαδα δεν ξερω να σου πω, για αγγλια ομως αν θες μπορω να σου απαντησω στο 1ο.

 

 

Στο 2ο, δεν στεκει το να βαζουν σαπιο κρεας (το τι ειναι σαπιο αστο), ο χυμος μηλου απο μονος του δεν κανει τιποτα απολυτως και μονο σε κατι απο χυμο ανανα ή παπαγιας θα εκανε το κρεας να μαλακωσει παρα πολυ αλλα δεν νομιζω να το ξερει ο σουβλατζης αυτο.

Δημοσ.

απλα στον γυρο απ οσο ξερω βαζουν πολλα λίπη (του κρεατος) και γενικα υποτιθεται πως ειναι σε πιο χαμηλη ποιοτητα απ το καλαμάκι τυλιχτο ας πουμε . Λεω υποτιθεται γιατι παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο για το καθε σουβλατζιδικο,τουλαχιστον κατα τη γνωμη μου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...