Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τη ζύμη, βάλτε πιο λίγη μαγιά, χοντρό/ψιλό αλεύρι (1/3) και ζυμώστε την το προηγούμενο βράδυ και ξαναζυμώστε την πριν το ψήψιμο.

 

edit: Κάτι τέτοιο έκανε η γιαγιά μου

 

edit2: Μάλλον το βίντεο του τούφα, τα λέει καλύτερα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εννοείται πως θέλω και με προζύμι.

Μια συνταγη για προζυμι θα βρεις εδω με εικονες και την νοοτροπια που θελει: http://www.breadcetera.com/?p=58 Γενικα ειναι θαυμασιο πραγμα, δεν θα προτεινα να αγοραζες ετοιμο απο τον φουρνο, και θα επεμενα να παρεις καλο αλευρι μιας και εχει διαφορα στην γευση.

Για την ζυμη θες 200 γραμμαρια απο το προζυμι

295 γραμμαρια νερο

50 γραμμαρια ελαιολαδο

475 γραμμαρια με αρκετη γλουτενη (αλευρι για ψωμι το λενε αν δεν κανω λαθος)

12 γραμμαρια αλατι

 

Κανεις ακριβως το ιδιο στο να τα ανακατεψεις οπως στo video πιο πανω μεσα στην λεκανη, αλλα με το χερι αντι για σπατουλα. Το αφηνεις 20 λεπτα να κατσει.

Μετα λαδωνεις λιγο τα χερια σου και τον παγκο και βαζεις την ζυμη πανω κανεις αυτο το ζυμωμα χωρις το κοπανιμα γιατι λογικα θα εχεις μια πιο υγρη ζυμη.

Το βαζεις σε λαδωμενο μπολ με λαδωμενη μεμβρανη για 2 ωρες παλι, και μετα για 8 ωρες στο ψυγειο μεχρι και για 4 μερες.

Οταν θες να κανεις την βαση σου, το βγαζεις μια ωρα πριν απο το ψυγειο. Στο ψησιμο αν σου αρεσει πολυ η pizza θα προτεινα να αγοραζες καποια πετρα σαν αυτες που εχουν για το τζακι, να την ειχες μεσα στον φουρνο σου συνεχεια και να εψηνες πανω σε αυτη, θα εχεις και γαμω τις κρουστες.

 

 

Εχω και πιο ψαγμενη συνταγη αν θες:P

 

εχει ο σεφ να προτεινει καποια συνταγη για αματριτσιανα;

ψιλοπικαντικη μακαροναδα, τη δοκιμασα σε ''ιταλικο'' μακαροναδικο , και ομολογουμενως ηταν πολυ καλη.

 

 

 

btw , φοβερο τοπικ!

Κυβοι απο μπεικον + πασσατα (σαλτσα ντοματας χωρις λαδι κλπ, απλα πολτος ντοματας μαγειρεμενος ωστε να μειωθει σε ογκο)+ μπουκοβο (καυτερη πιπερια) + αλατι πιπερι + λαδι αν το μπεικο δεν ειναι σοβαρο (χωρις λιπος κλπ)

 

 

 

 

Γενικα να ξερετε, στην μαγειρικη ισχυει το shit in, shit out. Η ποιοτητα των υλικων παιζει μεγαλο ρολο.

 

Και μια ωραια ιδεα για τις καλοκαιρινες μερες:

 

http://www.youtube.com/watch?v=fFmhrLReF4c

Δημοσ.

δηλαδη θελει ολοκληρο κομματι μπεικο κομμενο σε κυβους και οχι φετες τη μια απανου στην αλλη κομμενες, γιατι θα χωριστουνε, ε;

επισης , πεταμε το μπεικο μεσα στο κατσαρολι και αφου σοταριστει προσθετουμε τη ντοματα και τα υπολοιπα; μετρια η δυνατη φωτια;

 

:D

Δημοσ.

Το ιδανικο ειναι κυβακια. Αν το μαγαζι που ψωνιζεις εχει ολοκληρο κομματι και το κοβει φετες εκεινη την στιγμη ειναι το καλυτερο. Επισης αν εχεις κανα ψαγμενο μαγαζι και βρεις μπεικο απο το μαγουλο, εχεις jackpot. Δεν θα χαλασει ο κοσμος αν βαλεις αυτο απο τις φετες απλα θες το λιπος. Να ξερεις οτι οσο πιο πολυ ασπρο υγρο/νερο βγαζει το μπεικο στο ψησιμο τοσο χειροτερο ειναι.

Στο μαγειρεμα ετσι οπως τα πες, σοταρεις μπεικο, βαζεις καυτερη πιπερια/μπουκοβο και στο τελος ντοματα + λιγη ζαχαρη αν σου ειναι ξυνες οι ντοματες.

Για το ποσο δυνατη φωτια... οι αποψεις διιστανται. Η λογικη των παλιων ειναι η σαλτσα να βρασει ωρα ωστε να δεσει η γευση.

Η πιο μοντερνες τεχνικες λενε για πολυ δυνατη φωτια, ανακατεμα συνεχεια να μην πιασει, και να κρατησει την φρεσκαδα της η σαλτσα. Νομιζω οτι εσυ ξερεις τι προτιμας, δεν υπαρχει σωστο και λαθος σε αυτο.

Επισης θα ηταν καλο τα μακαρονια να τα βρασεις 1 λεπτο λιγοτερο, στραγγιζεις αφου εχεις κρατησει λιγο απο το νερο τους (μην τα ξεπλυνεις, μεγαλο λαθος), και τελειωνεις το βρασιμο τους μεσα στην σαλτσα. Αν δεις οτι στεγνωνουν, βαζεις λιγο απο το μακαρονονερο.

Και σημαντικο ειναι το τυρι που θα βαλεις. Οχι gouda/edam/κιτρινα τυρια, απο ελληνικα θα προτεινα κασερι ξανθης ή καποιο καλο κεφαλοτυρι.

Βαζεις και λιγα ml ωμο ελαιολαδο απο πανω, και ετοιμο.

Δημοσ.

αχααααμ, και κατι τελευταιο.

το τυρι να το βαλω μεσα οταν τελειωνω τα μακαρονια μεσα στη σαλτσα η να το βαλω απλα απο πανω;

δε θα δεσει καλυτερα η σαλτσα αν το βαλω την ωρα του μαγειρεματος;

 

επισης , η παρμεζανα λες δεν θα ταιριαζει;

Δημοσ.

Το τυρι μεσα θα το χασεις.

Το μακαρονοζουμο ειναι για το δεσιμο επισης, ειναι τιγκα στο αμυλο και δενει την σαλτσα.

Αν το γεμισεις με τυρι θα χασεις την γευση της σαλτσας.

Αλλα δοκιμασε και τα 2, και τα 2 κανω αρα δεν μπορω να σου πω οχι :P

 

Και η παρμεζανα ταιριαζει, ΑΛΛΑ, φρεσκοτριμμενη. Οχι αυτο που ειναι ετοιμο τριμμενο, και ειδικοτερα οχι αυτο που μοιαζει σαν παρμεζανα.

Για ποιο φτηνα ιταλικα τυρια, δες για grana padano και για pecorino.

Δημοσ.

Προχτές συνόδεψα 2 βλάχες φίλες σε δείπνο όπου φάγαμε αστακομακαρονάδα και γαριδομακαρονάδα. Και τα 2 τυριά τίγκαραν τις μακαρονάδες τους στο τριμμένο τυρί. Εγώ αρχικά κατόρθωσα να μην κάνω εμετό και έπειτα τις έκραξα λέγοντας οτι αυτό που κάνουν είναι αηδία και μαλακία. Μετά με έκραξαν και αυτές, υποστηρίζοντας οτι "αφού είναι μακαρονάδα, πάει τριμμένο τυρί. ούγκ". Εγώ επέμενα, μέχρι που πήραμε και μια γαρίδες σαγανάκι για επιδόρπιο κι εκεί κλονίστηκα λίγο γιατί αυτό είναι γαρίδες με τυρί και είναι ωραίο, οπότε.

 

Πείτε μου την άποψή σας. Κατά πόσο συνάδει γευστικά και μαγειρικά το τριμμένο τυρί με την αστακογαριδομακαρονάδα;

Δημοσ.

Πείτε μου την άποψή σας. Κατά πόσο συνάδει γευστικά και μαγειρικά το τριμμένο τυρί με την αστακογαριδομακαρονάδα;

 

προσωπικα το βρισκω μπλιαχ.

 

χρημα μυριζομαι αγαπημενε? :devil:

Δημοσ.

Προχτές συνόδεψα 2 βλάχες φίλες σε δείπνο όπου φάγαμε αστακομακαρονάδα και γαριδομακαρονάδα. Και τα 2 τυριά τίγκαραν τις μακαρονάδες τους στο τριμμένο τυρί. Εγώ αρχικά κατόρθωσα να μην κάνω εμετό και έπειτα τις έκραξα λέγοντας οτι αυτό που κάνουν είναι αηδία και μαλακία. Μετά με έκραξαν και αυτές, υποστηρίζοντας οτι "αφού είναι μακαρονάδα, πάει τριμμένο τυρί. ούγκ". Εγώ επέμενα, μέχρι που πήραμε και μια γαρίδες σαγανάκι για επιδόρπιο κι εκεί κλονίστηκα λίγο γιατί αυτό είναι γαρίδες με τυρί και είναι ωραίο, οπότε.

 

Πείτε μου την άποψή σας. Κατά πόσο συνάδει γευστικά και μαγειρικά το τριμμένο τυρί με την αστακογαριδομακαρονάδα;

 

δεν ξερω για το σαγανακι γαριδας αλλα σιγουρα η αστακανομακαροναδα με τυρι δεν παει. και κυριως το επιχειρημα μακαρονια ειναι πρεπει να εχουν τυρι, αυτο κι αν δεν παει.

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το τυρι με τα θαλασσινα. Απλα στο θεμα που ειπες εσυ, το τυρι ειναι για να ενισχυσει τις αλλες γευσεις λογω του umami που εχει, και οχι για να τρως μακαρονια με τυρι και αστακο.

Οι φιλες σου ακουγοντε λιγο τουβλα, αλλα αμα κανονισεις κατασταση το παιρνω πισω.

Δεν μπορω να καταλαβω τον μυθο που υπαρχει στην ελλαδα για το τυρι/αυγο/κρεας με ψαρι οτι παθαινεις δηλητηριαση.

Δημοσ.

Αν η αστακο(γαριδο/καραβιδο/οστρακο)μακαρονάδα είναι όπως πρέπει, ούτε που θα σκεφτείς να ζητήσεις τυρί. Αν είναι της πλάκας, μπορεί και να τη "σώσει" λίγη παρμεζάνα.

Το να σου φέρνουν όμως, μαζί με το ζυμαρικό, ως συνοδευτικό, τριμμένο τυρί, είναι είτε ομολογία ενοχής, είτε κατανόηση ότι το 97,777% των πελατών θα ζητήσουν τυρί, σε κάθε περίπτωση πάντως είναι δείγμα κακής αισθητικής, γιατί ρε αδερφέ, πλερώνεις 80€ ένα γαμημένο πιάτο με τον αφρό της θάλασσας για να το πλακώσεις στο κεφαλοτύρι να πούμε, λολ.

 

 

 

Γαρίδα σαγανάκι γίνεται με φέτα. Άλλη φάση αυτή, μη συγχέουμε.

Δημοσ.

 

Δεν μπορω να καταλαβω τον μυθο που υπαρχει στην ελλαδα για το τυρι/αυγο/κρεας με ψαρι οτι παθαινεις δηλητηριαση.

 

δεν παθαινεις δηλητηριαση.

απλα λογω της συστασης τους μπορουν να σου δημιουργησουν προβλημα, εαν συνδιαστουν εαν εχεις καποια αλλεργια κλπ...

  • Super Moderators
Δημοσ.

δεν παθαινεις δηλητηριαση.

απλα λογω της συστασης τους μπορουν να σου δημιουργησουν προβλημα, εαν συνδιαστουν εαν εχεις καποια αλλεργια κλπ...

 

Μόνο αν έχεις αλλεργία (που προφανώς θα το ξέρεις) στο ψάρι ή στο αυγό! Ο συνδυασμός δεν έχει κανένα πρόβλημα (εκτός από τη βαρυστομαχιά αν τα σαβουριάσεις όλα μαζί :P)! Μη ξεχνάμε πως η αγαπημένη μαγιονέζα που πάει τρελά με το ψαράκι, έχει μέσα αυγό!

 

cool.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...