insomniaK Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 1. Μπέικον, καλό, σε κύβους, το βάζουμε σε κατσαρόλα (καλή-αντικολλητικιά) και δυνατή φωτιά (όχι στο μέγιστο, αλλά ψηλά). 2. Βγάζουμε από τα μανιτάρια (σχετικά μικρά) την εξωτερική φλούδα, κόβουμε μέχρι το μαλακό το ποδάρι και ΔΕΝ τα τεμαχίζουμε. 3. Ψιλοβρασμένο (αυτό μπορεί και να μη χρειάζεται) κοτόπουλο σε κυβάκια. 4. Τα πετάμε όλα στην κατσαρόλα με το μπέικον μαζί με θυμάρ' (μπορεί και να μην πηγαίνει με τη συνέχεια, αλλά εγώ έβαλα). 5. Τα τσιγαρίζετε και εκεί που είστε απελπισμένοι χώστε μιαμιση γκλουκ σόγια σως, άλλο τόσο ζωμό από το κοτόπουλο, 2 τσίλια (κομμένα αν είστε γενναίοι) και χαμηλώστε πολύ. 6. Αρχίζει να βράζει και όλα βγάζουν υγρά, εσείς απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε (ΧΩΡΙΣ να καταστρέψετε τα μανιτάρια) για να μην κολλήσουν. 7. Βάλτε φρέσκο κρεμμύδι και άνιθο (για αυτό δε γουστάρω το θυμάρι), όταν αρχίσει να λιγοστεύει το νερό κι αφήστε το για μία βράση ακόμα. Η θερμοκρασία γύρω στη μέση της κλίμακας του ματιού. 8. Στύβουμε μία κούπα πορτοκάλι (προσπαθήστε να είναι και ψιλογλυκά), χωρίς τα κουκούτσια και όχι πολλά πολλά αιωρούμενα. 9. Βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, ΔΕΝ το πνίγουμε - Δε χρειάζεται να το βάλετε όλο επειδή το στοίψατε, πιείτε το. Φρέσκια βιταμίνη ΣΕ είναι (Σαλονικιώτικο αυτό χοχοχο) 10. Αυξομειώνουμε τη φωτιά, για να αρχίσει να δένει η σάλτσα και βασικά να καραμελώσει η ζάχαρη από το πορτοκάλι, χωρίς να σωθεί το υγρό. ΜΗ ΣΑΣ πιάσει, διότι 1. θα βρωμάει καμμένη καραμέλα και 2. πραγματικά πάει για πέταμα. 11. Βρείτε μία συνταγή για σίζαρς ζάλαντ, ακολουθήστε την χωρίς να βάλετε κρέας ή σάλτσες, ΑΛΛΑ να ΒΑΛΕΤΕ φρέσκο κρεμμύδι, άνιθο, κουκουναρόσπορο και καπνιστό τυρί (Μετσόβονε μμμμμ), δηλαδή κόψτε μαρούλι :ρ. Σε μεγάλο μπολ. 12 = 10+11 στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. 13 Ανοίγετε ένα μπουκαλάκι πινογκριγκιο που το έχετε παγώσει και βγαίνετε στη βεράντα για να γουστάρετε το βραδινό σας. Αναλογίες και τέτοια δεν ξέρω, με το μάτι τα βάζω όλα (για αυτό όταν μαγειρεύω τρώνε ή ένας λόχος ή δύο σπουργίτια). Καλή όρεξη. ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ aka edit: αλάτι ΔΕ θα βάλετε καθόλου! Αντί για μαρούλι, μπορείτε να βάλετε μία παπαριά που μοιάζει με μαρούλι κατσαρό και έχει χρώμα από πράσινο μέχρι μπατζαρομωβ, δεν ξέρω πως λέγετε, αλλά στη γερμανία ήταν το φτηνότερο σαλατικό.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Αντί για μαρούλι, μπορείτε να βάλετε μία παπαριά που μοιάζει με μαρούλι κατσαρό και έχει χρώμα από πράσινο μέχρι μπατζαρομωβ, δεν ξέρω πως λέγετε, αλλά στη γερμανία ήταν το φτηνότερο σαλατικό. άισμπεργκ
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Btw insomniak, το μπεικο καλυτερα να μπαινει σε κρυα κατσαρολα, βγαζει ετσι καλυτερα το λιπος του. Τα φρεσκα μυρωδικα επισης στο τελος, γιατι ετσι εχουν πιο πολυ φρεσκαδα.
salliara Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Τουφα. βραζω βλήτα. Οταν τα βγαλω μου ειπαν να τα βουτηξω αμεσα σε κρυο νερο. Ισχυει αυτο? Επισης, τα βαζω ψυγειο αμεσα μετα?
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Σε κρυο νερο τα βουτας για να μην συνεχιστει το μαγειρεμα μιας και δεν σταματαει το μαγειρεμα οταν βγαλουμε κατι απο την φωτια. Μην τα βρασεις μιση ωρα, λιγα λεπτα να μαλακωσουν λιγο. Αλλιως μην φας βλητα Τα βαζεις στο ψυγειο χωρις κατι απο πανω, αν εχεις χωρο οσο πιο ανοιχτα γινεται ωστε να εχεις τον κρυο αερα να τα ακουμπαει οσο πιο πολυ γινεται. Οταν κρυωσουν τα βαζεις οπου θες.
salliara Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 οκ! thanks! αν και εχω την εντυπωση οτι τα εκανα μαπα.. θα δειξει
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Ετσι πρεπει! Την επομενη φορα θα ξερεις τι λαθος εκανες και δεν θα το κανεις. Αν το καταλαβουν αυτο μερικοι θα σταματησουν να φοβουνται την μαγειρικη.
salliara Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Λογω συγκατοικησης με αλλα ατομα, το καθε φαγητο το μαγειρευε οποιος το εκανε καλυτερα. Κι ετσι δεν εμαθα ποτέ να φτιάχνω μερικα απο τα πιο βασικά! Θα σε συμβουλευομαι συχνα απο δω κ περα Επισης εχω ερωτηση και για μια σαλατα που θελω να τελειοποιησω! θα επανέρθω.
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Ξεχασα να πω!!! Την πρασιναδα οταν την βγαλεις απο το κρυο νερο, καλο θα ηταν να την πιεσεις καπως να βγει το νερο απο μεσα. Η γευση στο τελος θα ειναι πιο δυνατη. Ακομα θυμαμαι που επρεπε να ετοιμασω 100 κιλα σπανακι, ζεματησμα, παγωμα, στηψιμο, μεριδες...
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 ποσο αχρηστος και ανιδεος νιωθω οταν διαβαζω τετοια θρεντς.Μπραβο Τουφινο για το νημα,εγω ξερω αυγο να βραζω κ νερο.
insomniaK Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Btw insomniak, το μπεικο καλυτερα να μπαινει σε κρυα κατσαρολα, βγαζει ετσι καλυτερα το λιπος του. Τα φρεσκα μυρωδικα επισης στο τελος, γιατι ετσι εχουν πιο πολυ φρεσκαδα. Ναι, δεν έχουμε προθερμάνει την κατσαρόλα. Ούτε τη βάζουμε στοφουλ. Αυτό με τα μυρωδικά το ξέρω, αλλα δε μου κάθεται καλά το να βρασω πορτοκάλι με άνιθο, σε κάθε περίπτωση για αυτό έβαλα άνιθο στο τέλος στο μαρούλι... Η παραλλαγή της συνταγής παραπάνω είναι,κοτόπουλο με γλυκόξινη: 1. Μαριναρετε το κρέας σας σε πορτοκαλαδα απο πορτοκάλια και μαστουρδα, ξεχάστε το για κανά 2-3ωρο. 2. Ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα μέχρι που βάζετε πορτοκάλι. Τώρα βάζετε το ζουμί της μαρινάρας και 1/3 του, στιμμένο λεμόνι και το αφήνετε να βράσει. Φτιάχτε ρύζι με κουκουνάρι και σερβιρετε. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ του θεού, ΜΗ βάλετε κρέμα γάλακτος στο κρέας. Τούφα, υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός για ποιες γεύσεις συνδυάζονται ευκολότερα; Πχ το θυμάρ παει στη συνταγή; Ή άνιθο με πορτοκάλι τα βάζουμε μαζί; Ή ακόμα ακόμα, μορταδέλα με μερέντα; :·ρ Εντιτ: στην παραλλαγή βάζετε κι αλλα λαχανικά, όπως πιπεριές χοντροκομμένες σε διάφορα χρώματα. Γενικά, οι οδηγίες που δίνω είναι επίτηδεσ γενικές, βάλτε ότι σας αρέσει.
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Μια καλη αρχη ειναι το http://www.foodpairing.be/ Για να το εξηγησω χοντρικα, βαζουν το καθε πραγμα σε αυτο το μηχανημα και μετα οταν βγει η αναλυση φαινονται οι κοινες "νοτες" στις τροφες. Πχ αχλαδι με ροκφορ, προσουτο με πεπονι, φραουλα με ελιες. http://www.foodpairing.com/en/the-science-behind/ εδω μια πιο σωστη εξηγηση. ps: το πορτοκαλι με ανηθο παει μια χαρα, ειναι και γνωστη σαλτσα για σολομο.
Toufas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 φιλεταρεις το σκουμπρί και βάζεις αλάτι πιπέρι σε ένα τηγάνι βάζεις λίγο ελαιόλαδο, δάφνη σπασμένη και μερικές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες όταν αρχίζει να ζεσταίνει το λάδι σε μέτρια φωτιά βάζεις το ψάρι με την πέτσα προς τα κάτω. Το πιέζεις με το χέρι ώστε να μην σηκωθεί, και το ψάρι θα αρχίζει να αλλάζει χρώμα. Όταν είναι εντελώς όλο άσπρο, το γυρνάς από την άλλη για λίγα δευτερόλεπτα και το βγάζεις. Βάζεις λίγο λεμόνι από πάνω, και "τρος" με ντοματοσαλάτα/βραστές πατάτες/ψωμί και βούτυρο Από τις πιο απλές συνταγές, και από τα πιο αγαπημένα μου ψαρια
Προτεινόμενες αναρτήσεις