Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σεφ , εσυ που ξερεις τα πολλα και ο νους σου κατεβαζει ,

για μιλα μας για τα μακαρονια.

οπως πρεπει να ειναι , οχι οπως τα κανουμε οι περισσοτεροι ----> πουρε/λασπη/κλπ.

αυτα που θα τρωγαμε σε ενα καλο ''ιταλικο'' μακαροναδικο στην Ελλαδα.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα βραζεις λιγότερο και δοκιμαζεις! π.χ. τα μπαριλα κανα 8 λεπτά, τα μισκο 10 κλπ, το μυστικό ειναι όμως να αρχίσεις να δοκιμάζεις από νωρίς ώστε να τα βγαλεις όταν νομιζεις ότι είναι καλύτερα. Στα καλα εστιατόρια παίζει να τα φτιαχνουν αυτοι οπότε ειναι άλλη ιστορία. Επίσης τα "καλα" μακαρόνια δεν είναι λεία αλλά έχουν κάποιες εγκοπουλες ώστε να μπορουν να κρατησουν τη σαλτσα.

Δημοσ.

ε πε μας ρε νοικοκυρα πως τα κανεις εσυ για να βαστανε, αυτο ρωταμε.

:D

 

το νερο πρεπει να βραζει οταν τα βαλεις μεσα. τα αφηνεις ακριβως οσο γραφει η συσκευασια πανω 7-8 λεπτα και τα σουρωνεις κατευθειαν. μετα τα βρεχεις με κρυο νερο και μετα αν θες τα βουτυρωνεις.

Δημοσ.

ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΠΟΤΕ!

Φευγει το αμυλο απο την επιφανεια τους και δεν κολλαει πανω η σαλτσα.

Το πιο καλο ειναι να τελειωσεις το μαγειρεμα τους μεσα στην σαλτσα αν αυτο ειναι δυνατο (πχ με κυμα δεν γινεται)

Δημοσ.

Αυτα τα video ηθελα να τα βαλω καιρο. Ειναι απο το El bulli, το πιο πρωτοποριακο και ισως το καλυτερο εστιατοριο του πλανητη.

 

Πρωτα απο το ~2002:

http://www.youtube.com/watch?v=fO5LH7zGaMw

http://www.youtube.com/watch?v=rq3f2fMgtdc

http://www.youtube.com/watch?v=BXeDe_44vZo

http://www.youtube.com/watch?v=eJr0vm9OpY4

 

 

Και το 2ο απο το 2011,

http://www.youtube.com/watch?v=L79T2OEYTjk

http://www.youtube.com/watch?v=GmzgXFMmMN4

http://www.youtube.com/watch?v=Kjy74M84A5o

 

 

Ακομα και τα ψαρια που τρωνε σε μια ταβερνα-τρυπα στο τελος του 1ου και τα απλα μεζεδακια που τρωνε στο τελος στο 2ο σε απλο κρασομαγαζο στην αρχη θα επρεπε να κανει μερικους μαγαζατορες στην ελλαδα να κλεισουν τα μαγαζια τους.

Δημοσ.

ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΠΟΤΕ!

Φευγει το αμυλο απο την επιφανεια τους και δεν κολλαει πανω η σαλτσα.

Το πιο καλο ειναι να τελειωσεις το μαγειρεμα τους μεσα στην σαλτσα αν αυτο ειναι δυνατο (πχ με κυμα δεν γινεται)

 

καλα ρε μην βαρας.

Δημοσ.

Βραδυνό έγκλημα χωρίς φόβο και πάθος. "Το σκηνικό ήταν απλό και λειτουργικό".

(να μας συγχωράτε για την υψηλή ποιότητα των φωτογραφιών =P)

0072vl.jpg

004hhw.jpg

Δημοσ.

Αύριο οργανώνω ένα όργιο ψησίματος, κυρίως με χοιρινά. Θέλω να μαρινάρω τα κρέατα ώστε να είναι τρυφερά και ωραία, χωρίς να αλλοιώσω τη γεύση τους (δηλαδή όχι τίποτα εξτρημ). Καμιά ιδέα; πόση ώρα να τα αφήσω στη μαρινάδα; φίλος πρότεινε για 4-5 ώρες σε ντομάτα πιπεριά και λίγο σκορδάκι. Μιλάμε για αρκετή ποσότητα κρέατος, υπ όψιν.

Δημοσ.

Τσαπατα

Σκορδο

Λαδι (ελαιολαδο)

Φρεσκοτρυμμενη παρμεζανα

 

βαζουμε τα σκορδα και το λαδι μεσα σο τιγανι σε μετρια προς δυνατη φωτια για να αρωματιστει το λαδι.

μετα απο λιγη ωραια τραβαμε το τιγανι απο τη φωτια , και αφου εχουμε κοψει την Τσιαπατα σε φετες , τις βουταμε χλακ-χλακ μεσα στο λαδι ισα-ισα να λαδωθουνε.

τις βαζουμε στην ακρη και αμεσως τριβουμε απο πανω παρμεζανα -και απο τις δυο μεριες. (τα λαδωσαμε κυριως για να κολλησει το τυρακι.)

αδιαζουμε οσο λαδι εχει μεινει και τα σκορδα μεσα απο το τιγανι το βαζουμε πανω σε μετρια φωτια και πεταμε μεσα τις λαδο-τυρομενες φετες μεχρι να λιωσει η παρμεζανα οχι να παρει πολυ χρωμα...

 

τα βγαζουμε και χλαπακιαζουμε.

το εκανα χθες , καλο βγηκε.:D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...