billkost Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 τωρα που κοντευεις να "καταστραφεις" οικονομικα καταλαβες εγω δεν μπορω να επεκτεθω πολυ στις περιεργες μαγειρικες; παντως αυτο με τις πατατες μου κανει εντυπωση. στην ευρωπη οι πατατες τον mc donalt's ειναι αθλιες, εχουν τοσο τρελη διαφορα στην αμερικη; bitch please... http://newworldreview.com/2009/08/belgian-fries/ Συμβαίνει το εξής με τις πατάτες από τα McDonalds: Ενώ είναι τραγανή έξω και μαλακή και κρεμώδης μέσα, δεν έχουν καλή γεύση. Το site που έδωσες, παραλείπει το εξής, που, έχω παραλείψει και εγώ στο παρελθόν και δε βγήκαν καλές. Το βράσιμο σε νερό μαζί με λίγο ξύδι πριν ξεκινήσεις τις διπλοτηγανιές. Αυτό είναι το σημαντικότερο βήμα, καθώς πλέον όλοι γνωρίζουμε πως η διπλοτηγανιά είναι το στάνταρντ. Κοιτα, και τις παντοφλες σου να τηγανισεις σε λιπος παπιας, θα ειναι τελειες και παλι... Στην δουλεια εχουμε κατι πατατες που ειναι τηγανισμενες σε λιπος απο iberico... Μα φυσικά! Το λαρδί είναι το καλύτερο λίπος, καλύτερο και από το βούτυρο. Έφτιαξα λαρδί πριν μερικούς μήνες από Berkshire χοιρινό και είχα πάθει πλάκα, όμως όταν δοκίμασα σε λίπος πάπιας ήταν πιο νόστιμες! Ίσως να ήταν η ιδέα μου επειδή το δοκίμασα σε καλό εστιατόριο; Πάντως το ζωικό λίπος είναι τόσο καλύτερο από τα φυτικά λίπη και από το βούτυρο (που ΟΚ, είναι ψευδο-ζωικό λίπος χαχαχαχαχα). Δώσε κανένα site από το εστιατόριο που δουλεύεις.
billkost Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=htnvzLU1I1o Έλα ρε συ, μην υποπέφτεις σε τέτοιες παπαρολογίες! Δεν ισχύει, πάρε ένα link (από τον ίδιο που έδειξα προηγουμένως): http://aht.seriouseats.com/archives/2010/11/the-burger-lab-revisiting-the-myth-of-the-12-year-old-burger-testing-results.html Εξηγεί ακριβώς τι γίνεται με πειράματα, όπως και ο δικός σου. Ο οποίος είναι λίγο μπακάλης. Πάντως η γεύση από τα mc είναι σκατά και γιαυτό δε τα προτιμάω. Αν ψάξεις λίγο ακόμα στο youtube θα βρεις άτομα που έχουν κάνει το ίδιο πείραμα, σωστά αυτή τη φορά και βρήκαν ανάλογα αποτελέσματα με το site που έδειξα. Πάω δουλειά τώρα γιατί άργησα επειδή κοίταζα εικόνες από γουρουνάκια. (πόσο δε ξέρουν τι χάνουν οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι που δε τρώνε γουρουνάκια...)
evabb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 προσωπικά πάντως δεν φτιάχνω τηγανητές πατάτες στο σπίτι για διαφορους λόγους. προτιμώ μια στο τόσο να τις αγοράσω απ'έξω και δεν με νοιάζει πως τις φτιάχνουν είναι πάντα "γαματες" και διαλέγω και ότι sauce θέλω. και εννοείται ποτε από τα mc ντόναλτς
Chrisxxx Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Θελεις να με πείσεις ότι στα Μακ Ντοναλντς μπορεις όντως να φας κρεας και πατατες; Και δεν το έβαλα για την τεχνική ή οτιδηποτε αλλο αλλά για τα υλικά που χρησιμοποιούν.
billkost Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Θελεις να με πείσεις ότι στα Μακ Ντοναλντς μπορεις όντως να φας κρεας και πατατες; Και δεν το έβαλα για την τεχνική ή οτιδηποτε αλλο αλλά για τα υλικά που χρησιμοποιούν. Τι εννοείς; Λένε πως είναι 100% μοσχαρίσιο κρέας και 100% πατάτες. Εδώ στην Αμερική τουλάχιστο δε γίνονται περίεργα με αυτά τα πράγματα. Απλά το κρέας είναι κακομεταχειρισμένο γιαυτό δεν είναι νόστιμο.
evabb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Τι εννοείς; Λένε πως είναι 100% μοσχαρίσιο κρέας και 100% πατάτες. Εδώ στην Αμερική τουλάχιστο δε γίνονται περίεργα με αυτά τα πράγματα. Απλά το κρέας είναι κακομεταχειρισμένο γιαυτό δεν είναι νόστιμο. εγω παλι θα κραταγα τις επιφυλαξεις μου. αν ειναι κρεας που εχει μεινει 30 χρονια στην καταψυξη τοτε δεν νομιζω να λεει κατι το γεγονος οτι ειναι 100% κρεας.
billkost Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 εγω παλι θα κραταγα τις επιφυλαξεις μου. αν ειναι κρεας που εχει μεινει 30 χρονια στην καταψυξη τοτε δεν νομιζω να λεει κατι το γεγονος οτι ειναι 100% κρεας. Μα είπα πως η γεύση είναι άσχημη ακριβώς επειδή είναι κακομεταχειρισμένο, δηλαδή πολύ καιρό στην κατάψυξη, ψιλοκομμένος κιμάς σε μορφή πουρέ, πιεσμένο υπερβολικά, στερημένο από οποιαδήποτε υγρασία κλπ. Τώρα που τα λέω όλα αυτά, θέλω ένα ωραίο burger, σαν τα καταπληκτικά που έφαγα Νεα Υόρκη, ααααααχχχχχχχχχχχχ Που θα πάει; Δε θα το φτιάξω το sous vide όταν επιστρέψω πίσω; Θα το κάνω και θα πάρω 242 κιλά σε 2 μήνες.
epp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 χθες εκανα ενα πολυ ευκολο φαγητο ,αλλα λεω να το γραψω για φοιτητες κυριως μιας και δε χρειαζεται κανενα σκευος/υλικο που δε βρισκεις σε ολα τα σουπερμαρκετ ,που ξερεις ισως καποιος δε το χει μαγειρεψει και τον εμπνευσω (τονιζω γιαλλη μια φορα οτι για μαγειρες/ατομα που ασχολουνται ειναι γελοια συνταγη) δε ξερω καταρχην πως λεγεται το πιατο , κατι σαν ρυζι με βραστα φιλετακια κοτοπουλο και λιγη σαλτσα απο υλικα χρειαζονται: ρυζι, απτο σουπερμαρκετ πηρα φιλετακια κοτοπουλο(συσκευασια 500γραμ. πηρα,αλλα και με 800-1.000 εχω κανει απλα βγαινει πολυ) μπον φιλε (αυτο που εχει στα ψυγεια στις συσκευασιες με την ζελατινα),πολτος ντοματας(ειχα εναν που εχει κ λιγο κρεμμυδι μεσα), ενα μειγμα μπαχαρικων (στο δικο μου εχω μεσα ριγανη,αλατι,κοκκινο πιπερι,μαυρο πιπερι,παπρικα) και πρασινες πιπεριες βαζω την κατσαρολα να βρασει το νερο , κοβω τα φιλετακια σε πιο μικρα κομματια και τα ραντιζω με το μειγμα μπαχαρικων , οταν βρασει το νερο τα ριχνω μεσα μαζι με λιγο εξτρα αλατακι για 40 λεπτα να βρασουν( εχω φουρνακι με ματι πανω , ισως σε κανονικη κουζινα να θελει πιο λιγο) και ριχνω και τη σαλτσα κοβω σε μικρα κομματακια μια πρασινη πιπερια(βουτηξα τα κομματακια και σε λαδι λιγο αλλα δε νομιζω οτι εχει καποια σημασια) και τα ριχνω κ αυτα μεσα ,μετα τα 40 λεπτα ριχνω και οσο ρυζι θελω αμα θελω προσθετω και λιγη σαλτσα ντοματας ακομα στο τελος εριξα και λιγο τριμμενο τυρι (ουτε αυτο εχει τοσο σημασια, στα παντα βαζω τριμμενο τυρι) εμενα παντα πεντανοστιμο βγανει και εχει και εντονη γευση απο τη σαλτσα+μπαχαρικα και τα νοστιμα κομματακια πιπεριας μεσα αυτα! ps: αν υπαρχει καποιο πιο στυλατο ονομα για αυτη τη συνταγη πειτε μου για να το χρησιμοποιω!
evabb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μα είπα πως η γεύση είναι άσχημη ακριβώς επειδή είναι κακομεταχειρισμένο, δηλαδή πολύ καιρό στην κατάψυξη, ψιλοκομμένος κιμάς σε μορφή πουρέ, πιεσμένο υπερβολικά, στερημένο από οποιαδήποτε υγρασία κλπ. Τώρα που τα λέω όλα αυτά, θέλω ένα ωραίο burger, σαν τα καταπληκτικά που έφαγα Νεα Υόρκη, ααααααχχχχχχχχχχχχ Που θα πάει; Δε θα το φτιάξω το sous vide όταν επιστρέψω πίσω; Θα το κάνω και θα πάρω 242 κιλά σε 2 μήνες. σκατα δλδ οχι κρεας. παντως δεν ειναι καλη ιδεα να μαγειρευεις ολη την ωρα σουπερ φαγητα γτ οταν φτασεις 250 κιλα θα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο. κρατα τα για το σαββατοκυριακο και σε νορμαλ ποσοτητα. χθες εκανα ενα πολυ ευκολο φαγητο ,αλλα λεω να το γραψω για φοιτητες κυριως μιας και δε χρειαζεται κανενα σκευος/υλικο που δε βρισκεις σε ολα τα σουπερμαρκετ ,που ξερεις ισως καποιος δε το χει μαγειρεψει και τον εμπνευσω (τονιζω γιαλλη μια φορα οτι για μαγειρες/ατομα που ασχολουνται ειναι γελοια συνταγη) δε ξερω καταρχην πως λεγεται το πιατο , κατι σαν ρυζι με βραστα φιλετακια κοτοπουλο και λιγη σαλτσα απο υλικα χρειαζονται: ρυζι, απτο σουπερμαρκετ πηρα φιλετακια κοτοπουλο(συσκευασια 500γραμ. πηρα,αλλα και με 800-1.000 εχω κανει απλα βγαινει πολυ) μπον φιλε (αυτο που εχει στα ψυγεια στις συσκευασιες με την ζελατινα),πολτος ντοματας(ειχα εναν που εχει κ λιγο κρεμμυδι μεσα), ενα μειγμα μπαχαρικων (στο δικο μου εχω μεσα ριγανη,αλατι,κοκκινο πιπερι,μαυρο πιπερι,παπρικα) και πρασινες πιπεριες βαζω την κατσαρολα να βρασει το νερο , κοβω τα φιλετακια σε πιο μικρα κομματια και τα ραντιζω με το μειγμα μπαχαρικων , οταν βρασει το νερο τα ριχνω μεσα μαζι με λιγο εξτρα αλατακι για 40 λεπτα να βρασουν( εχω φουρνακι με ματι πανω , ισως σε κανονικη κουζινα να θελει πιο λιγο) και ριχνω και τη σαλτσα κοβω σε μικρα κομματακια μια πρασινη πιπερια(βουτηξα τα κομματακια και σε λαδι λιγο αλλα δε νομιζω οτι εχει καποια σημασια) και τα ριχνω κ αυτα μεσα ,μετα τα 40 λεπτα ριχνω και οσο ρυζι θελω αμα θελω προσθετω και λιγη σαλτσα ντοματας ακομα στο τελος εριξα και λιγο τριμμενο τυρι (ουτε αυτο εχει τοσο σημασια, στα παντα βαζω τριμμενο τυρι) εμενα παντα πεντανοστιμο βγανει και εχει και εντονη γευση απο τη σαλτσα+μπαχαρικα και τα νοστιμα κομματακια πιπεριας μεσα αυτα! ps: αν υπαρχει καποιο πιο στυλατο ονομα για αυτη τη συνταγη πειτε μου για να το χρησιμοποιω! σορρυ αλλα :eek: οσο σκεφτομαι το παπαριασμενο ρυζι...
epp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 σορρυ αλλα :eek: οσο σκεφτομαι το παπαριασμενο ρυζι... normal βγαινει απλα σε πιο κοκκινοπο χρωμα λογω σαλτσας ουτε λαπας ουτε πνιγμενο σε μπαχαρικα , εκτος αν δε καταλαβα τι εννοεις
evabb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 normal βγαινει απλα σε πιο κοκκινοπο χρωμα λογω σαλτσας ουτε λαπας ουτε πνιγμενο σε μπαχαρικα , εκτος αν δε καταλαβα τι εννοεις κοιτα υπαρχει ενα περσικο φαγητο που ειναι ρυζι με κομματια κρεας και/ή μεσα και ντοματα αλλα αυτο βγαινει αρκετα στεγνο και δεν εχω ρωτησει ποτε την γιαγια μου πως το κανει. τι ρυζι βαζεις μεσα;
epp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 κοιτα υπαρχει ενα περσικο φαγητο που ειναι ρυζι με κομματια κρεας και/ή μεσα και ντοματα αλλα αυτο βγαινει αρκετα στεγνο και δεν εχω ρωτησει ποτε την γιαγια μου πως το κανει. τι ρυζι βαζεις μεσα; parboiled rice , στα ελληνικα πως το λεμε? η συσκευασια γραφει στα ελληνικα στο πλαι "ζεματισμενο ρυζι" αλλα δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο
evabb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 parboiled rice , στα ελληνικα πως το λεμε? το κλασσικο κιτρινο ρυζι μου μοιαζει στις φωτος τωρα δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια.
epp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 το κλασσικο κιτρινο ρυζι μου μοιαζει στις φωτος τωρα δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια. εχω κανει και με το αλλο το πιο ασπρο(γλασε?) αλλα αν θυμαμαι καλα κατι με χαλουσε
Προτεινόμενες αναρτήσεις