Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην πάρεις τους έτοιμους μύλους με το πιπέρι μέσα, πάρε έναν μύλο που τα βάζεις εσύ το πιπέρι μέσα, κατα προτίμηση με επιλογή για να ρυθμίζεις πόσο χοντρό το θες (ίσως είναι λίγο ακριβό αλλα κρατάει μια ζωή)

Το πιπέρι όπως και όλα τα μπαχαρικά έχουν πολύ πιο καλή γεύση όταν είναι φρεσκοτριμμενα

 

χααχα

 

βάλε και άλλες 2.. μια στο μπάμ (αν προλαβαίνεις να βγάλεις ;-ρ και μια μετά)

ασε, είχαμε τον Albert roux και έφαγε στο μαγαζί σήμερα. Ο πρώτος εστιάτορας με 3* στην Αγγλία...

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μην πάρεις τους έτοιμους μύλους με το πιπέρι μέσα, πάρε έναν μύλο που τα βάζεις εσύ το πιπέρι μέσα, κατα προτίμηση με επιλογή για να ρυθμίζεις πόσο χοντρό το θες (ίσως είναι λίγο ακριβό αλλα κρατάει μια ζωή)

Το πιπέρι όπως και όλα τα μπαχαρικά έχουν πολύ πιο καλή γεύση όταν είναι φρεσκοτριμμενα

 

 

ασε, είχαμε τον Albert roux και έφαγε στο μαγαζί σήμερα. Ο πρώτος εστιάτορας με 3* στην Αγγλία...

Έχω ένα μύλο με ρύθμιση και με κεραμικά δόντια, είναι όλα τα λεφτά.

Όπως είπες δεν παθαίνει τίποτα.

Δημοσ.

εχουμε καμια καλη συνταγη για σπιτικη jack daniels sauce σαν αυτη που σερβιρουν στα TGI Friday's ;;

 

το google μου εβγαλε πολλες και διαφορετικες οποτε θα θελα να ακουσω γνωμη απο καποιον που εχει δοκιμασει να φτιαξει.

Δημοσ.

wtf η αναζητηση δεν μου βγαζει τιποτα και πηγα μια μια πισω τις σελιδες απο τη 40 μεχρι την 27

Δημοσ.

wtf η αναζητηση δεν μου βγαζει τιποτα και πηγα μια μια πισω τις σελιδες απο τη 40 μεχρι την 27

 

εντάξει το κάποια posts ήταν τελικά καμια 200αρια :P

Δημοσ.

Πριν το μπαμ

Απο την καμπουρα του παλικαριου ΠΟΝΕΣΑ ολοκληρος... wtf!!!!!!!!!

 

αααααααααααααααααααααααααααααα

Δημοσ.

Τούφα, ερώτηση.

 

Σκέφτομαι να αγοράσω foie gras από μια φάρμα. Μου είπαν πως στο ψυγείο κρατάει κάπου μια εβδομάδα. Το ίδιο και για το torchon.

Τι προτείνεις να πάρω;

 

1. Ολόκληρο συκώτι; Φοβάμαι μήπως είναι πολύ όλο το συκώτι, είναι και grade A και ζυγίζει περίπου 750 γραμμάρια. Μου είπαν πως δε χρειάζεται να βγάλω τις φλέβες, απλά το κόβω σε φέτες και το τηγανίζω.

 

2. Torchon, και αυτό είναι βαρύ αλλά είναι έτοιμο, χωρίς φλέβες και μαγειρεμένο. Και αυτό όμως κρατάει μια εβδομάδα.

 

Σε μια εβδομάδα μέσα τρώγεται από ένα άτομο; Φοβάμαι μήπως, επειδή είναι σχεδόν μόνο λίπος, το βαρεθώ, το σιχαθώ κλπ.

 

Ακούω γνώμη.

 

Για όνομα του Θεού, μη πεταχτεί να μου πει κάποιος πως το foie gras είναι ανήθικο.

 

Edit μετά από καμιά ώρα.

 

Λοιπόν παράγγειλα το grade A foie gras και ψάχνω τρόπους. Για αρχή σκέφτομαι τους πολύ πολύ απλούς τρόπους, δηλαδή στο τηγάνι χωρίς λάδι και σκέτο.

Μετά όμως, επειδή είναι πολύ, θα πρέπει να σκεφτώ και λίγο πιο περίεργους τρόπους.

 

Αχχ... για το φαΐ τα κάνω όλα.

Δημοσ.

Βρες γυναίκα να το εκτιμήσει!

 

Και μία που σε ρωτάμε Τούφα, για ξαναδώσε τα ονόματα με τις εταιρείες με τα τηγάνια. Γαμώ την τεφάλ μου...

Δημοσ.

Uptodate, απλά σου λέω πως είμαι στην 6η σερι βάρδια σε 4 μέρες. Έχω να κοιμηθώ κανονικά απο την τρίτη...

 

 

 

Foie ή torchon: αν πιάνει το χέρι σου το σκέτο Foie είναι πιο καλή επιλογή.μπαίνει μια χαρά κατάψυξη και ακόμα με αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι είναι μέσα στο top5 γεύσεων που θα νιώσει κάποιος. Στην δουλειά σου έχω πει που έχουμε burger με foie & iberico? στα γενέθλια μου πριν κάτι μήνες είχα φάει το πιο νόστιμο foie ever, full τραγανο απο έξω και μέσα μέλι.

 

Για τηγανια μόλις πάω σπίτι το βράδυ. Αν ζω ακομα

Δημοσ.

Uptodate, απλά σου λέω πως είμαι στην 6η βάρδια σε 4 μέρες. Έχω να κοιμηθώ κανονικά απο την τρίτη...

 

Foie ή torchon: αν πιάνει το χέρι σου το σκέτο Foie είναι πιο καλή επιλογή.μπαίνει μια χαρά κατάψυξη και ακόμα με αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι είναι μέσα στο top5 γεύσεων που θα νιώσει κάποιος. Στην δουλειά σου έχω πει που έχουμε burger με foie & iberico? στα γενέθλια μου πριν κάτι μήνες είχα φάει το πιο νόστιμο foie ever, full τραγανο απο έξω και μέσα μέλι.

 

Για τηγανια μόλις πάω σπίτι το βράδυ. Αν ζω ακομα

 

Κουράγιο.

 

Λοιπόν, δε πιάνει το χέρι μου. Αλλά μου είπαν στο τηλέφωνο πως απλά το κόβω σε φέτες και δε χρειάζεται να βγάλω τις φλέβες, τηγάνι χωρίς λάδι και αλατοπίπερο (αρκετό) και είναι τέλειο.

 

Έχω φάει και εγώ foie gras και συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει και εγώ σε burger (kobe mini burger) που ήταν τέλεια medium rare και έσταζε το λίπος του παντού. Το foie ήταν απίθανο.

 

Γενικά όμως νομίζω πως το foie και για εμένα είναι το πιο νόστιμο φαγητό που έχω φάει. Άντε αυτό και η παντσέτα :). Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χαβιάρι όμως και λένε πως belouga και ossetra είναι γαμάτα, αλλά είναι πολύ ακριβα.

 

Περιμένω για την τηγανιά όταν αναστηθείς. Κουράγιο. Επίσης, το κρατάω στην κατάψυξη; Όχι στο ψυγείο; Ενδιαφέρον. Θα τρώω κάθε μέρα.

Δημοσ.

μια φορα δοκιμασα τηγανισμενο foie gras και δεν μου αρεσε ρε παιδια. νομιζα οτι θα πεθανω απο το πολυ λιπος :fear:.

Δημοσ.

Κουράγιο.

 

Λοιπόν, δε πιάνει το χέρι μου. Αλλά μου είπαν στο τηλέφωνο πως απλά το κόβω σε φέτες και δε χρειάζεται να βγάλω τις φλέβες, τηγάνι χωρίς λάδι και αλατοπίπερο (αρκετό) και είναι τέλειο.

 

Έχω φάει και εγώ foie gras και συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει και εγώ σε burger (kobe mini burger) που ήταν τέλεια medium rare και έσταζε το λίπος του παντού. Το foie ήταν απίθανο.

 

Γενικά όμως νομίζω πως το foie και για εμένα είναι το πιο νόστιμο φαγητό που έχω φάει. Άντε αυτό και η παντσέτα :). Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ χαβιάρι όμως και λένε πως belouga και ossetra είναι γαμάτα, αλλά είναι πολύ ακριβα.

 

Περιμένω για την τηγανιά όταν αναστηθείς. Κουράγιο. Επίσης, το κρατάω στην κατάψυξη; Όχι στο ψυγείο; Ενδιαφέρον. Θα τρώω κάθε μέρα.

 

καλα σου ειπανε.

εγω στην θεση σου θα το εκανα μεριδες, και θα το εβαζα στην καταψυξη και οποτε θα ηθελα θα το μαγειρευα.

 

insomniak, για τι τηγανι θες?

Δημοσ.

Κάτι σε 10-12in, που να μην κολλάει εύκολα, να διαχέει τη θερμοκρασία σχετικά ομοιόμορφα και το βασικό να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες. Έχω την εντύπωση πως το τεφάλ διαλύθηκε στους δύο μήνες από τη συστολή/διαστολή.

 

αν έμπαινε και στο φούρνο στο τέλος, για κανα τελείωμα (μη λερώνω κι άλλα σκεύη) θα με έκανε πολύ ευτυχισμένο.

 

Edit 2: Και σχετικά ψηλά τα πλαϊνά, για τίποτα κινεζιές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...