Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια φορα δοκιμασα τηγανισμενο foie gras και δεν μου αρεσε ρε παιδια. νομιζα οτι θα πεθανω απο το πολυ λιπος :fear:.

Υπάρχει πιο ευτυχισμένος θάνατος από αυτόν;

 

καλα σου ειπανε.

εγω στην θεση σου θα το εκανα μεριδες, και θα το εβαζα στην καταψυξη και οποτε θα ηθελα θα το μαγειρευα.

 

insomniak, για τι τηγανι θες?

Αυτό θα κάνω. Περιμένω την τηγανιά λεμέεεεεεεεε

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κάτι σε 10-12in, που να μην κολλάει εύκολα, να διαχέει τη θερμοκρασία σχετικά ομοιόμορφα και το βασικό να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες. Έχω την εντύπωση πως το τεφάλ διαλύθηκε στους δύο μήνες από τη συστολή/διαστολή.

 

αν έμπαινε και στο φούρνο στο τέλος, για κανα τελείωμα (μη λερώνω κι άλλα σκεύη) θα με έκανε πολύ ευτυχισμένο.

 

Edit 2: Και σχετικά ψηλά τα πλαϊνά, για τίποτα κινεζιές.

le creuset.

http://www.amazon.co.uk/Creuset-Toughened-Non-Stick-Deep-Frying/dp/B0016ZS9I8/ref=dp_cp_ob_kh_title_0

αυτο εχω εδω και 1μιση χρονο και ειναι το ιδιο με την μερα που το πηρα.

αν ειναι να δωσεις μια φορα λεφτα δωστα εκει.

 

Αν θες να δουλεψεις λιγο για το τηγανι, παρε cast iron. Αλλα θελει φροντιδα, για να γινει αντικολλητικο μιας και βασικα εσυ κανεις τις στρωσεις απο λαδι μεσα στους πορους του μεταλου. Μετα ομως εχεις τηγανι με @@, και σε καρβουνα θα το βαζεις. Θελει ομως φροντιδα στο καθαρισμα, στο στεγνωμα κλπ κλπ. Αξιζει τον κοπο, και ειναι και φτηνο, και θα σου κανει μπριζολα που δεν θα παρεις απο πουθενα αλλου.

Δημοσ.

Τούφα, μόλις κατάλαβα κάτι.

 

Όταν προηγουμένως έλεγα να μου πεις για τηγάνια, εννοούσα να μου πεις για το πως να κάνω το foie gras στο τηγάνι, δικό μου λάθος.

 

Εσύ απλά απάνταγες στον άλλον που σε ρώτησε για τηγάνια. Mea culpa.

 

Προτείνεις κάτι για foie gras στο τηγάνι; Δηλαδή θερμοκρασία, πάχος της φέτας, πόση ώρα κλπ;

Δημοσ.

1 λεπτο απο καθε μερια θα το εκανα, περιπου 1-1.5 cm η καθε φετα. Και παει πολυ με φρουτενιες γευσεις.

Δημοσ.

πω πω ρε παιδια, υπαρχει πιο νοστιμο πραμα απο το τυρι;

 

τρωω τωρα αυτο εδω

 

HOPE001307.jpg

 

πανω σε μαυρο πολυσπορο ψωμι ελαφρως φρυγανισμενο με συνοδεια γλυκα ντοματινια. :wub: τι απιστευτη γλυκια μποχα που εχει.

Δημοσ.

1 λεπτο απο καθε μερια θα το εκανα, περιπου 1-1.5 cm η καθε φετα. Και παει πολυ με φρουτενιες γευσεις.

Πόσο δυνατή φωτιά; Να το βάλω στο μέγιστο; Αν το κάνω όπως λες, θα είναι ωμό μέσα; Λες να πειράζει;

 

πω πω ρε παιδια, υπαρχει πιο νοστιμο πραμα απο το τυρι;

 

τρωω τωρα αυτο εδω

 

HOPE001307.jpg

 

πανω σε μαυρο πολυσπορο ψωμι ελαφρως φρυγανισμενο με συνοδεια γλυκα ντοματινια. :wub: τι απιστευτη γλυκια μποχα που εχει.

Ναι, υπάρχουν πιο νόστιμα πράγματα από το τυρί, ένα από τα οποία συζητάμε τώρα. Λέγεται foie gras. Μη νομίζεις πως το ποσοστό λίπους που έχουν τα αγελαδινά τυριά είναι πολύ μικρότερο από αυτό που έχει το foie gras, και στα δυο, τρως πολύ λίπος.

 

Λοιπόν, δε θυμάμαι αν πόσταρα, αλλά είναι ένα τυράκι από εδώ:

 

http://www.jasperhillfarm.com/

 

που το βρίσκω στο whole foods και είναι απλά απίθανο. Δε ξέρω πως να περιγράψω τη γεύση του οπότε το αφήνω. Απλά σκέφτομαι τρόπους να το φέρω και στην Ελλάδα.

Δημοσ.

 

Ναι, υπάρχουν πιο νόστιμα πράγματα από το τυρί, ένα από τα οποία συζητάμε τώρα. Λέγεται foie gras. Μη νομίζεις πως το ποσοστό λίπους που έχουν τα αγελαδινά τυριά είναι πολύ μικρότερο από αυτό που έχει το foie gras, και στα δυο, τρως πολύ λίπος.

 

Λοιπόν, δε θυμάμαι αν πόσταρα, αλλά είναι ένα τυράκι από εδώ:

 

http://www.jasperhillfarm.com/

 

που το βρίσκω στο whole foods και είναι απλά απίθανο. Δε ξέρω πως να περιγράψω τη γεύση του οπότε το αφήνω. Απλά σκέφτομαι τρόπους να το φέρω και στην Ελλάδα.

 

δεν υπαρχουν ομως χιλιαδες διαφορετικα foie gras οπως υπαρχουν χιλιαδες τυρια :wub:

Δημοσ.

δεν υπαρχουν ομως χιλιαδες διαφορετικα foie gras οπως υπαρχουν χιλιαδες τυρια :wub:

Με μπέρδεψες, τι σχέση έχει αυτό με αυτό που λέμε;

Δημοσ.

Με μπέρδεψες, τι σχέση έχει αυτό με αυτό που λέμε;

 

που λες οτι το foie gras ειναι καλυτερο απο το τυρι.

 

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ρε μουνιά

 

πωωωωωωωω τι ειπε τωρα το ατομο. ποσα χρονια εχω να φαω. γλυκος βεβαια :wub:

Δημοσ.

που λες οτι το foie gras ειναι καλυτερο απο το τυρι.

Το ότι υπάρχουν χιλιάδες τυριά δεν είναι δείγμα ανωτερότητας γεύσης του ενός από το άλλο.

Anyway, όλα έχουν τη στιγμή τους, όμως το foie gras έχει πιο πολλές στιγμές από όλα τα τυριά :).

 

 

Δε μου αρέσει ο τραχανάς. Αυτό άρεσε στη γιαγιά μου που δεν είχε δόντια.

Δημοσ.

Πόσο δυνατή φωτιά; Να το βάλω στο μέγιστο; Αν το κάνω όπως λες, θα είναι ωμό μέσα; Λες να πειράζει;

 

 

Ναι, υπάρχουν πιο νόστιμα πράγματα από το τυρί, ένα από τα οποία συζητάμε τώρα. Λέγεται foie gras. Μη νομίζεις πως το ποσοστό λίπους που έχουν τα αγελαδινά τυριά είναι πολύ μικρότερο από αυτό που έχει το foie gras, και στα δυο, τρως πολύ λίπος.

 

Λοιπόν, δε θυμάμαι αν πόσταρα, αλλά είναι ένα τυράκι από εδώ:

 

http://www.jasperhillfarm.com/

 

που το βρίσκω στο whole foods και είναι απλά απίθανο. Δε ξέρω πως να περιγράψω τη γεύση του οπότε το αφήνω. Απλά σκέφτομαι τρόπους να το φέρω και στην Ελλάδα.

Ναι στο τερμα, και μην ξεχνας οτι μιλαμε για συκωτι. Δεν το θες να ειναι full ψημενο οπως και να χει.

 

 

ΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟΣ βέβαια

Εχω ακομα 3 κιλα απο τοτε που κατεβηκα ελλαδα, ξυνο, γλυκο και ξυνοχοντρο.

Δημοσ.
Δε μου αρέσει ο τραχανάς. Αυτό άρεσε στη γιαγιά μου που δεν είχε δόντια.

 

Φάτον ωμό τότε δαγκανιάρη, μετράει το ίδιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...