Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοώ για το ψήσιμο. Πως ξέρω αν θα είναι ωμό και αν παθαίνεις τίποτα με το ωμό κλπ.

Επαφές κάτι απο σωστά μαγείρεμενη πάπια; Γιατί να πάθεις με το σωστά φτιαγμένο συκώτι της;

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επαφές κάτι απο σωστά μαγείρεμενη πάπια; Γιατί να πάθεις με το σωστά φτιαγμένο συκώτι της;

Αυτό το "σωστά" ρωτάω. Undercooked δε μπορεί να έχει μικρόβια;

Δημοσ.

Αν είχε κάτι η πάπια δεν θα πουλαγανε το συκώτι της

Μα και το μοσχάρι δεν έχει κάτι και το πουλάνε, αλλά αν δε το μαγειρέψεις σε κάποια θερμοκρασία και έχει μικρόβια θα πάθεις κάτι.

Δημοσ.

Στο μοσχάρι τα βακτηριδια είναι επιφανειακά και μιλάμε για όργανο. Επίσης ταρταρ, αν είναι απο καλή ποιότητα δεν παθαινεις κατι

Δημοσ.

Στο μοσχάρι τα βακτηριδια είναι επιφανειακά και μιλάμε για όργανο. Επίσης ταρταρ, αν είναι απο καλή ποιότητα δεν παθαινεις κατι

Ισχύει, το χοιρινό όμως; ΟΚ, αν επιμένεις πως το foie gras δεν έχει πρόβλημα, σε πιστεύω.

Πετάγομαι σπίτι να δω αν ήρθε.

Δημοσ.

Πήρα το foie gras και το έκοψα σε φέτες 1 με 1.5 εκατοστά. Μου πήρε λίγη ώρα και ελπίζω να μην εισήχθησαν μικρόβια, αλλά ποτέ δε μπορεί να είσαι σίγουρος.

Μετά τα τύλιξα σε διάφανο πλαστικό χαρτί και μετά τα τύλιξα σε αλουμινόχαρτο και τα έβαλα κατάψυξη. Όλα εκτός από ένα, το πιο λαχταριστό που αποφάσισα να το φάω εκείνη τη στιγμή.

 

Αποτυχία.

 

Έβαλα το μικρό τηγάνι στο μάτι στο φουλ, μετά από 5 λεπτά έβαλα το foie gras. Ακριβώς όπως κάνουν σε όλα τα άπειρα vid που έχω δει στο youtube.

Μετά από ένα λεπτό στη μια πλευρά, το γυρνάω, το υγρό λίπος που συσσωρεύτηκε στο τηγάνι το χρησιμοποίησα για να κάνω baste για λίγα δευτερόλεπτα.

Το βγάζω από το τηγάνι. Κόβω μια μπουκιά, βάζω τη γλώσσα στη μέση του κομματιού που έκοψα και ήταν ακόμα χλιαρό προς το κρύο.

Το ξαναβάζω στο τηγάνι. Το βγάζω. Δοκιμάζω και ήταν μια καμένη γεύση απ' έξω και άσχημη γεύση μέσα. Χάλια, δε μου άρεσε καθόλου. Καμία σχέση με αυτό που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς.

 

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Δημοσ.

Μου την λες;

Μην απαντήσεις, μου την λες.

 

Καλά.

 

η μπιχτουλα πηγαινε και για τον τουφα. απλα κατι φορες δεν ειναι ολοκληρωμενη η γευση χωρις και κατι να πεις διπλα.

Δημοσ.

η μπιχτουλα πηγαινε και για τον τουφα. απλα κατι φορες δεν ειναι ολοκληρωμενη η γευση χωρις και κατι να πεις διπλα.

Εμένα μου φαίνεται ολοκληρωμένη με ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό πάντως.

Γούστα είναι αυτά.

Δημοσ.

Πήρα το foie gras και το έκοψα σε φέτες 1 με 1.5 εκατοστά. Μου πήρε λίγη ώρα και ελπίζω να μην εισήχθησαν μικρόβια, αλλά ποτέ δε μπορεί να είσαι σίγουρος.

Μετά τα τύλιξα σε διάφανο πλαστικό χαρτί και μετά τα τύλιξα σε αλουμινόχαρτο και τα έβαλα κατάψυξη. Όλα εκτός από ένα, το πιο λαχταριστό που αποφάσισα να το φάω εκείνη τη στιγμή.

 

Αποτυχία.

 

Έβαλα το μικρό τηγάνι στο μάτι στο φουλ, μετά από 5 λεπτά έβαλα το foie gras. Ακριβώς όπως κάνουν σε όλα τα άπειρα vid που έχω δει στο youtube.

Μετά από ένα λεπτό στη μια πλευρά, το γυρνάω, το υγρό λίπος που συσσωρεύτηκε στο τηγάνι το χρησιμοποίησα για να κάνω baste για λίγα δευτερόλεπτα.

Το βγάζω από το τηγάνι. Κόβω μια μπουκιά, βάζω τη γλώσσα στη μέση του κομματιού που έκοψα και ήταν ακόμα χλιαρό προς το κρύο.

Το ξαναβάζω στο τηγάνι. Το βγάζω. Δοκιμάζω και ήταν μια καμένη γεύση απ' έξω και άσχημη γεύση μέσα. Χάλια, δε μου άρεσε καθόλου. Καμία σχέση με αυτό που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς.

 

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

απορω πως τρως εξω αν φοβασαι τοσο ευκολα στο οτι μπηκανε μικροβια. εκτος αν το εκανες πανω απο καναν καδο! τι τηγανι εβαλες? τα 5 λεπτα δεν ειναι πολλα παντως.

Εχεις φαει foie εξω, θυμασαι να ειναι καυτο μεσα?

Δημοσ.

απορω πως τρως εξω αν φοβασαι τοσο ευκολα στο οτι μπηκανε μικροβια. εκτος αν το εκανες πανω απο καναν καδο! τι τηγανι εβαλες? τα 5 λεπτα δεν ειναι πολλα παντως.

Εχεις φαει foie εξω, θυμασαι να ειναι καυτο μεσα?

Ρε συ το τηγάνι ήταν εξαιρετικά καυτό στα 5 λεπτά, δηλαδή μετά που το έβαλα για λιγότερο από λεπτό, το foie gras ήταν κατάμαυρο στην πλευρά που ακουμπούσε.

Τα foie gras που είχα φάει έξω ήταν ζεστά μέσα, ποτέ κρύα.

Θα δοκιμάσω όλες τις φέτες πριν φύγω από USA (σε λιγότερο από δυο εβδομάδες φεύγω) αλλά νομίζω πως τζίφος, σκατά, τζάμπα 100 ευρώ.

Δημοσ.

Μα σου έγραψα πως έχω παρακολουθήσει τα άπειρα videos για fois gras, το είχα δει και αυτό. Προφανώς το τηγάνι μου ήταν πολύ πιο ζεστό. Επίσης, τώρα μου ήρθε στο μυαλό κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ξέχασα να βάλω αλατοπίπερο ο μαλάκας.

 

Γαμώ τον κεφτέ που έχω για κεφάλι. Τέλος πάντων, το αλατοπίπερο είναι για το εξωτερικό στρώμα, εμένα δε μου άρεσε και το μέσα.

 

Επίσης τώρα με έχει πιάσει και νομίζω πως δε το έχω τυλίξει πολύ καλά στην κατάψυξη και ανάμεσα στο πλαστικό και στο foie gras υπάρχει αέρας, ξέρεις πως είναι ακανόνιστο το σχήμα του. Λες να υπάρχει πρόβλημα σε αυτό;

 

Νομίζω βρήκα το λάθος.

 

Κάποιος λέει πρέπει να το αφήσεις κάπου μια ώρα έξω από το ψυγείο πριν το ρίξεις στο τηγάνι για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (φαντάζομαι και με λιγότερη ώρα γίνεται αφού είναι λεπτές οι φέτες), grand master toufa ισχύει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...