Toufas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Εννοώ για το ψήσιμο. Πως ξέρω αν θα είναι ωμό και αν παθαίνεις τίποτα με το ωμό κλπ. Επαφές κάτι απο σωστά μαγείρεμενη πάπια; Γιατί να πάθεις με το σωστά φτιαγμένο συκώτι της;
billkost Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Επαφές κάτι απο σωστά μαγείρεμενη πάπια; Γιατί να πάθεις με το σωστά φτιαγμένο συκώτι της; Αυτό το "σωστά" ρωτάω. Undercooked δε μπορεί να έχει μικρόβια;
Toufas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Αν είχε κάτι η πάπια δεν θα πουλαγανε το συκώτι της
billkost Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Αν είχε κάτι η πάπια δεν θα πουλαγανε το συκώτι της Μα και το μοσχάρι δεν έχει κάτι και το πουλάνε, αλλά αν δε το μαγειρέψεις σε κάποια θερμοκρασία και έχει μικρόβια θα πάθεις κάτι.
Toufas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Στο μοσχάρι τα βακτηριδια είναι επιφανειακά και μιλάμε για όργανο. Επίσης ταρταρ, αν είναι απο καλή ποιότητα δεν παθαινεις κατι
billkost Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Στο μοσχάρι τα βακτηριδια είναι επιφανειακά και μιλάμε για όργανο. Επίσης ταρταρ, αν είναι απο καλή ποιότητα δεν παθαινεις κατι Ισχύει, το χοιρινό όμως; ΟΚ, αν επιμένεις πως το foie gras δεν έχει πρόβλημα, σε πιστεύω. Πετάγομαι σπίτι να δω αν ήρθε.
athlios Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 θα σε βρούμε με τα πόδια στον ουρανό μου φενεται! και το κεφαλι στη χεστρα.
billkost Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Πήρα το foie gras και το έκοψα σε φέτες 1 με 1.5 εκατοστά. Μου πήρε λίγη ώρα και ελπίζω να μην εισήχθησαν μικρόβια, αλλά ποτέ δε μπορεί να είσαι σίγουρος. Μετά τα τύλιξα σε διάφανο πλαστικό χαρτί και μετά τα τύλιξα σε αλουμινόχαρτο και τα έβαλα κατάψυξη. Όλα εκτός από ένα, το πιο λαχταριστό που αποφάσισα να το φάω εκείνη τη στιγμή. Αποτυχία. Έβαλα το μικρό τηγάνι στο μάτι στο φουλ, μετά από 5 λεπτά έβαλα το foie gras. Ακριβώς όπως κάνουν σε όλα τα άπειρα vid που έχω δει στο youtube. Μετά από ένα λεπτό στη μια πλευρά, το γυρνάω, το υγρό λίπος που συσσωρεύτηκε στο τηγάνι το χρησιμοποίησα για να κάνω baste για λίγα δευτερόλεπτα. Το βγάζω από το τηγάνι. Κόβω μια μπουκιά, βάζω τη γλώσσα στη μέση του κομματιού που έκοψα και ήταν ακόμα χλιαρό προς το κρύο. Το ξαναβάζω στο τηγάνι. Το βγάζω. Δοκιμάζω και ήταν μια καμένη γεύση απ' έξω και άσχημη γεύση μέσα. Χάλια, δε μου άρεσε καθόλου. Καμία σχέση με αυτό που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς. ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
evabb Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Μου την λες; Μην απαντήσεις, μου την λες. Καλά. η μπιχτουλα πηγαινε και για τον τουφα. απλα κατι φορες δεν ειναι ολοκληρωμενη η γευση χωρις και κατι να πεις διπλα.
billkost Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 η μπιχτουλα πηγαινε και για τον τουφα. απλα κατι φορες δεν ειναι ολοκληρωμενη η γευση χωρις και κατι να πεις διπλα. Εμένα μου φαίνεται ολοκληρωμένη με ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό πάντως. Γούστα είναι αυτά.
Toufas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Πήρα το foie gras και το έκοψα σε φέτες 1 με 1.5 εκατοστά. Μου πήρε λίγη ώρα και ελπίζω να μην εισήχθησαν μικρόβια, αλλά ποτέ δε μπορεί να είσαι σίγουρος. Μετά τα τύλιξα σε διάφανο πλαστικό χαρτί και μετά τα τύλιξα σε αλουμινόχαρτο και τα έβαλα κατάψυξη. Όλα εκτός από ένα, το πιο λαχταριστό που αποφάσισα να το φάω εκείνη τη στιγμή. Αποτυχία. Έβαλα το μικρό τηγάνι στο μάτι στο φουλ, μετά από 5 λεπτά έβαλα το foie gras. Ακριβώς όπως κάνουν σε όλα τα άπειρα vid που έχω δει στο youtube. Μετά από ένα λεπτό στη μια πλευρά, το γυρνάω, το υγρό λίπος που συσσωρεύτηκε στο τηγάνι το χρησιμοποίησα για να κάνω baste για λίγα δευτερόλεπτα. Το βγάζω από το τηγάνι. Κόβω μια μπουκιά, βάζω τη γλώσσα στη μέση του κομματιού που έκοψα και ήταν ακόμα χλιαρό προς το κρύο. Το ξαναβάζω στο τηγάνι. Το βγάζω. Δοκιμάζω και ήταν μια καμένη γεύση απ' έξω και άσχημη γεύση μέσα. Χάλια, δε μου άρεσε καθόλου. Καμία σχέση με αυτό που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς. ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ απορω πως τρως εξω αν φοβασαι τοσο ευκολα στο οτι μπηκανε μικροβια. εκτος αν το εκανες πανω απο καναν καδο! τι τηγανι εβαλες? τα 5 λεπτα δεν ειναι πολλα παντως. Εχεις φαει foie εξω, θυμασαι να ειναι καυτο μεσα?
billkost Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 απορω πως τρως εξω αν φοβασαι τοσο ευκολα στο οτι μπηκανε μικροβια. εκτος αν το εκανες πανω απο καναν καδο! τι τηγανι εβαλες? τα 5 λεπτα δεν ειναι πολλα παντως. Εχεις φαει foie εξω, θυμασαι να ειναι καυτο μεσα? Ρε συ το τηγάνι ήταν εξαιρετικά καυτό στα 5 λεπτά, δηλαδή μετά που το έβαλα για λιγότερο από λεπτό, το foie gras ήταν κατάμαυρο στην πλευρά που ακουμπούσε. Τα foie gras που είχα φάει έξω ήταν ζεστά μέσα, ποτέ κρύα. Θα δοκιμάσω όλες τις φέτες πριν φύγω από USA (σε λιγότερο από δυο εβδομάδες φεύγω) αλλά νομίζω πως τζίφος, σκατά, τζάμπα 100 ευρώ.
billkost Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=RPw-sZgRRz0 Μα σου έγραψα πως έχω παρακολουθήσει τα άπειρα videos για fois gras, το είχα δει και αυτό. Προφανώς το τηγάνι μου ήταν πολύ πιο ζεστό. Επίσης, τώρα μου ήρθε στο μυαλό κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ξέχασα να βάλω αλατοπίπερο ο μαλάκας. Γαμώ τον κεφτέ που έχω για κεφάλι. Τέλος πάντων, το αλατοπίπερο είναι για το εξωτερικό στρώμα, εμένα δε μου άρεσε και το μέσα. Επίσης τώρα με έχει πιάσει και νομίζω πως δε το έχω τυλίξει πολύ καλά στην κατάψυξη και ανάμεσα στο πλαστικό και στο foie gras υπάρχει αέρας, ξέρεις πως είναι ακανόνιστο το σχήμα του. Λες να υπάρχει πρόβλημα σε αυτό; Νομίζω βρήκα το λάθος. Κάποιος λέει πρέπει να το αφήσεις κάπου μια ώρα έξω από το ψυγείο πριν το ρίξεις στο τηγάνι για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (φαντάζομαι και με λιγότερη ώρα γίνεται αφού είναι λεπτές οι φέτες), grand master toufa ισχύει;
CtrlFreak Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Ψάχνω μια σως για σαλάτα, κάτι ελαφρύ και εύκολο! Πχ σως γιαουρτιού. Αν υπάρχει και στο εμπόριο ακόμα καλύτερα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις