Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο υπολογιστή - τι software βάζω;

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά και χαρά.

Εχω έναν υπολογιστή ([email protected]) με 512 μνήμη, δίσκο άνετο και WindowsXP. Θέλω να εγκαταστήσω κάποια προγράμματα για κάποιες βασικές δουλίτσες - οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας.

Αυτά που έχω ήδη εγκαταστήσει είναι τα εξής:

- Αντιιικό ---> το AntiVir

- FireWall ---> το ΖoneAlarm

- Browser --->τον Opera

- Media Player ---> τον VLC

Τι μου προτείνετε για:

1 - Εγγραφή CDs, DVDs κλπ;

Με ενδιαφέρει να μη του λείπουν δυνατότητες (πχ θέλω να φτιάχνω VCDs κλπ), και να είναι ψιλοελαφρύ. Σκεφτόμουν το Nero, απ'οτι όμως θυμάμαι από προηγούμενη χρήση του ήταν ψιλο-βαρύ και μου έκανε κάτι κολλήματα. Αν τελικά το επιλέξω ποιά εκδοση μου προτείνετε;

2 - Αναπαραγωγή MP3s

Μάλλον υπέρ του WinAmp είμαι, αν και νομίζω ότι έχει βαρύνει και αυτό τελευταία. Να το βάλω ή όχι - και αν τελικά το βάλω ποιά έκδοση να επιλέξω (3 ή 5);

3 - Media Player

Σκεφτόμουν πέρα από τον VLC που είναι κατα τη γνωμη μου κορυφαίος, να έβαζα και κάποιο άλλο Media Player (κατά Microsoft μεριά). Ο υπολογιστής αυτή τη στιγμή έχει το Media Player 9. Ο Media Player 11 που βγήκε τώρα υπάρχει πουθενά; Τι μου προτείνετε και εδώ; Θα χρειαστώ και κάποιο πακέτο codecs και αν ναι ποιό και από που το κατεβάζω;

4 - Πρόγραμμα για zip/rarr

Εδώ νομίζω το WinRar είναι μονόδρομος, έτσι; (Ειδικά με την προσφορά για δωρεάν registration σήμερα)

5 - Πρόγραμμα για αναπαραγωγή DVD

Εδώ έχω μάυρα μεσάνυχτα. PowerDVD ή κάποιο άλλο;

6 - Ένα πρόγραμμα που να συντονίζει φακέλους σε δύο υπολογιστές σε δίκτυο

Και εδώ θα χρειαστώ βοηθεια - δε γνωρίζω κάποιο.

7 - Τι άλλο θα χρειαστώ;

Δημοσ.

2.Windows media player pou exei dn sou aresi?thes kapoio allo?an thes allo tote to matchbox 10 einai fobero

3.Gia emena asizitit Bs player auton kai ton VLC exo

4.Winrar

sto 3 kai sto 5 to idio rotas

kai auto to Αντιιικό pou les to AntiVir pou to brikes?exeis kanena link na to koitaksoume?

Δημοσ.

1. Nero απλα βαλε το 6 γιατι το 7 δεν εχει και την καλυτερη φημη.

2. Winamp αλλα με το classic skin φορτωνει ακαριαια οπως το παλιο και ειναι απλα το κορυφαιο για mp3 και απειρα plugin.

3. Παλι με το winamp αλλα για προσθετο το vlc εκει θα τα βρει σκουρα το winamp (σε βιντεο παντα).

4. Winrar.

5. Powerdvd μονο για τα dvd ομως.

6. Δε το κατεχω το σπορ με τα δικτυα.

7. K-lite mega codec pack για να μπορεις να παιζεις καθε αρχειο. Daemon tools για να φορτωνεις σε image drive καθε αρχειο Image που θα κατεβαζεις. Acdsee για να βλεπεις τις φωτογραφιες σου αλλα οχι το 8, ειναι βαρυ. Βαλε το 4 πχ.

Αυτα εν αρχη και βλεπεις.

Δημοσ.

windvd andi gia powerdvd,bsplayer pro kai oxi to aplo,dvddecrypter,anydvd gia sigouro spasimo me dvdshrink,acdsee to poli to 5.ta alla sxetika varia..nero 6.6, se kamia periptosh to poli vari kai astathes 7 kai gia firewall to agnitum outpost pro 4.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Κάτι άλλο που προέκυψε: Από Acrobat Reader, αν βάλω την έκδοση 5 θα είμαι πολύ πίσω; Εγκατέστησα την 7 αλλά καθυστερεί πολύ μέχρι να ανοίξει...

Δημοσ.

Φιλε μου μην το σκεφτεσαι, βαλε το 7 επειδη σε πολλα pdf θα εχεις προβλημα με το 5, αφου ειναι αρκετα παλια εκδοση... Για να μειωσεις εντυπωσιακα τον χρονο που κανει loading το Adobe Reader βαλε το:

Adobe Reader SpeedUp 1.35

Θα σου φορτωνει πιο γρηγορα και απο την εκδοση 5! ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...