Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μήπως πρέπει να κόψω το κεφάλι μου επειδή πέρυσι έμεινα ανάπηρος και δεν σκέφτηκα να αυτοκτονήσω πριν γεννηθώ; Μάλλον θα έπρεπε να γεννηθώ ανάπηρος για να μπορώ να προφέρνω τις απόψεις μου.

Με τη λογική του προηγούμενου post σου, αυτό θα έπρεπε να κάνεις.

Καταλαβαίνεις όμως πως ό,τι πρόβλημα και αν έχει έρθει στη ζωή μας, όταν υπάρχει τρόπος να την κάνουμε λίγο καλύτερη επιβάλλεται να το κάνουμε.

Αν αυτός ο τρόπος λέγεται ζαχαρίνη, ασπαρτάμη, ή όπως αλλιώς (για το πρόβλημα του σακχάρου) και δεν υπάρχει καμιά αποδεδειγμένη κατηγορία σε βάρος της και την συνιστούν και οι γιατροί, τότε ακραίες λύσεις σαν αυτή που ανέφερες, μάλλον είναι όπως αυτό που είπε η Μαρία: «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι!».

Επίσης, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα η ζάχαρη κάνει μεγαλύτερο κακό από τα υποκατάστατά της, δεν βρίσκω κανένα λόγο να γίνεται (μεγάλη) κατανάλωση αυτής όταν μπορείς να έχεις σχεδόν την ίδια γλυκιά γεύση που επιθυμείς.

Αν λοιπόν το site που σου έδωσε ο SeXBOX δεν το βρίσκεις ιατρικά ορθό, μπορείς να ρωτήσεις έναν οποιοδήποτε γιατρό για να ακούσεις τα ίδια και να βεβαιωθείς.

Θα συμφωνήσω με τη Μαρία:

Όταν λοιπόν δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα μέσα στην οικογένεια σου' date=' τότε έχεις το δικαίωμα να είσαι απόλυτος και να λες το πόσο κακό κάνει ή δεν κάνει η ασπαρτάμη! Όταν όμως συμβεί κάτι, ίσως να μας θυμηθείς.

Η παροιμία λέει: 'Όσοι είναι έξω απ'τον χορό, πολλά τραγούδια λένε'! :)[/quote']

Ειλικρινά λυπάμαι γι αυτό που σου έχει συμβεί, αλλά επέτρεψέ μου να σου πω πως το να είμαστε απόλυτοι είναι μείον για όλους μας, υγιείς και μη.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, ουσιαστικά, είναι η αναπηρία στο πνεύμα, στην ψυχή. Αν αυτή δεν έχει επέλθει μετά από οποιοδήποτε σωματικό, οργανικό πρόβλημα τότε μπορεί ο καθένας μας να νιώθει περήφανος για τον εαυτό του.

Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές αυτήν την ψυχική «αναπηρία» τη συναντάμε πολύ συχνά σε άτομα καθ' όλα υγιή.

Δημοσ.

Καλά και αυτό το ποστ που είναι για την απλή ζαχαρίστρα - ασπαρτάμη κατέληξε σε λογομαχία :shock: .

Το να είσαι διαβητικός είναι όντος πακέτο... Αλλά εντάξει το ότι μπορείς να περιορίσεις λίγο την χρήση της ασπαρτάμης μπορείς. Σταδιακά, όχι από την μια μέρα στην άλλη. Για να μην ακούσεις μετά από χρόνια στης ειδήσεις ότι η ασπαρτάμη μετά από έρευνα βρέθηκε ότι... Και αυτό έχει συμβεί και με πολλά άλλα προϊόντα που παλαιότερα ήταν ασφαλή ενώ τώρα έγιναν ξαφνικά τέρατα...

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εχουν ακουστει διαφορα για την ασπαρταμη.Οι "συνομωσιολογοι" λενε οτι την ειχαν απορριψει συνεχομενες φορες μετα απο μελετες πριν δεκαετιες (λογω πιθανης συνδεσης της με καρκινους) αλλα μετα απο πιεσεις επετραπη στο εμποριο.

Τι να σου πω εγω δεν ξερω,προσωπικα σπανια πινω αναψυκτικα τυπου κολα.

Δημοσ.

Ενταξει αποκλειεται η μεθανολη που λεει να ειναι τοσο τοξικη. Παλαιοτερα επαινα καθε ημερα κοκα-κολα και υπαρχουν ανθρωποι που πινουν και 1+ λιτρα κοκα-κολα καθημερινα για χρονια, και δεν εχουν παθει κατι..

Τι να πω, δε ξερω..

Δημοσ.
Methanol has a high toxicity in humans. If ingested, for example, as little as 10 mL of pure methanol can cause permanent blindness by destruction of the optic nerve, and 30 mL is potentially fatal, although the median lethal dose is typically 100 mL
Δημοσ.

Διαβάστε αυτό: http://www.efet.gr/fenyl.html

Πια η αποψή σας? ή τι παραπάνω γνωρίζετε?

Εγώ προσωπικά καταναλώνω 60 γραμ. την μέρα περίπου...

H δικη μου αποψη και αυτα που γνωριζω ειναι πως ολα τα υποκαταστατα της ζαχαρης, οπως η ασπαρταμη, ειναι χειροτερα(πιο ανθυγιεινα) απο τη κανονικη ζαχαρη. Εαν δεν εισαι διαβητικος για ποιο λογο να παρεις ασπαρταμη?

Η καλυτερη λυση εαν δε μπορεις να κοψεις τη ζαχαρη ειναι η καστανη ζαχαρη.

Το link που εβαλες δε βγαινει αλλα μαλλον θα λεει αυτα που μολις ειπα.

Πριν 4-5 μέρες ακουγα Αντεννα ραδιο, και βγήκε κατα τις 9 το πρωί ενας χ (καθηγητής, ή τι δεν ξέρω, έχασα την αρχή) και έλεγε οτι η ασπαρτάμη το ένα, το άλλο, να απαγορευτεί, και ιστορίες. Σχεδόν την βάφτισε δηλητήριο.

Ο δημοσιογράφος εντελώς ανεύθυνος, τον άφηνε να λέει, ενώ ήξερε οτι ρε φίλε μιλάμε για μια ουσία που χρησιμοποιήται εδώ και 40 χρόνια για υποκατάστατο ζάχαρης, και την έχουν ξεσκίσει στα τέστ. Πως τον αφήνεις τον άλλο να μιλάει μονότερμα στο κοινό (που δεν εχει τις γνώσεις να κρίνει, αλλα έχει την τάση να πιστεύει μονο τα δυσάρεστα που του σερβίρουν), χωρις να έχεις απέναντι και έναν της αντίθετης γνώμης να τον αντικρούσει;

Είναι νόμιμη στις ΗΠΑ, που έχουν την υστερία με το αδυνάτισμα, και με τις μηνύσεις. Εκει σου κάνουν μύνηση σε Μακντοναλντς επειδή ξεροκατάπιαν μια τηγανητή πατάτα και πνίγηκαν, ειναι δυνατό να αφήσουν μια ύποπτη γλυκαντική ουσία κυκλοφορεί χωρίς συνταγή και χωρίς προϊδοποιήσεις;

Διάβασα τα παρακάτω, και θα συνεχίσω να πίνω pepsi max, και να βάζω χαπάκια στους καφέδες μου.

Μα ειναι δυνατον να θεωρεις ανευθυνο το δημοσιογραφο επειδη αφησε το καθηγητη να σου ανοιξει τα ματια? Ελεος!

Ποιες ΗΠΑ, τι να λεμε τωρα, σκεψου οτι απο το 1977 αντικατεστησαν τη ζαχαρη πρωτα στη coca-cola και μετα σε ολα σχεδον τα τροφιμα με το HFCS, για να κονομανε οι βιομηχανοι και να πεθαινουν προωρα οι καταναλωτες...

Pepsi max ειπες? Αυτη που εχει το καρκινογονο κυκλαμικο οξυ που απαγορευτηκε στις περισσοτερες πολιτισμενες χωρες?

Διαθηκη εχεις κανει? :devil:

Δημοσ.

Αυτο που προσυπογραφω και δεν δεχεται αμφισβητηση ειναι οτι η ασπαρταμη αν χρησιμοποιηθει εκτενως σου προκαλει κατι διαροιες μουρλια. Μασουλαγα καποτε 10-12 τσιχλες την μερα με ασπαρταμη (σαν εξαρτηση απο τσιχλες ενα πραμα) και μετα απο λιγο πονοι σε εντερα, τουαλετα και δωστου διαροια. Το γραφουν και οι συσκευασιες βεβαια οτι προκαλει γαστρεντερικες διαταραχες. Απο τοτε την αποφευγω σαν το διαολο με το λιβανι, ακομα κι οταν με κερνουν κατι με ασπαρταμη. Ζαχαρη και παλι ζαχαρη για εμενα.

Για τα υπολοιπα θεματα που εχει η ασπαρταμη δεν ξερω, δεν ειμαι ειδικος.

Δημοσ.

Εγω ξερω προσωπικα ανθρωπους που παθαν ζημια απο κολα.

Εγω 3 απο αυτους που ξερω που επιναν καθημερινα ΠΟΛΥ Coca-Cola, οι 2 ανεπτυξαν πετρα στα νεφρα στα "20ς" τους. Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο ή οχι, απλως το αναφερω ως γεγονος.

Δημοσ.

Ρε που το ξεθαψατε αυτο το αρχαιο νημα?:lol:

Οτιδηποτε σε υπερβολικες ποσοτητες κανει κακο,προσωπικα καταναλωνω ασπαρταμη με τον καφε και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Λογικα οι ερευνες μιλανε για μεγαδοσεις. Ειδικα για την ασπαρταμη ειχα διαβασει οτι προκαλει προβληματα εαν την παρεις σε 100πλασιες δοσεις απο το κανονικο. Επισης πειραματα εχουν γινει μονο στα ποντικια.

Δημοσ.

Ενταξει αποκλειεται η μεθανολη που λεει να ειναι τοσο τοξικη. Παλαιοτερα επαινα καθε ημερα κοκα-κολα και υπαρχουν ανθρωποι που πινουν και 1+ λιτρα κοκα-κολα καθημερινα για χρονια, και δεν εχουν παθει κατι..

Τι να πω, δε ξερω..

Η μεθανολη ειναι ακριβως τοσο νευροτοξικη οσο λεει. αν ληφθει καθαρη εχει χαρακτηριστικη νευροτοξικη δραση και μπορει να προκαλεσει τυφλωση μονιμη. και στα χημικα εργαστηρια που τη χρησιμοποιουν πρεπει να τη λειτουργεις στην επαγωγο για να μην αναπνεεις τις αναθυμιασεις της. στο χειρισμο της γενικως παιρνεις παρομοιες προφυλαξεις που παιρνεις οταν χειριζεσαι φαινολη (λογω του οτι απορροφαται απο το δερμα). γαντια και επαγωγο εστια λογω τοξικοτητας. ενω με την αιθανολη δε σε νοιαζει

πολλες φορες οι ''μπομπες'' ποτα προκαλουν ανεπανορθωτη βλαβη λογω της μεθανολης που περιεχουν.

ο λογος που χρησιμοποιειτε ειναι οτι ειναι πιο φθηνη απο την αιθανολη και παραγεται με πιο φθηνες μεθοδους.

Δημοσ.

Από τα τεχνητά η σουκραλόζη είναι ανώτερη. Τώρα που επιτρέψαν και την στέβια, πάρετε από αυτήν που είναι και φυσική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...