Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία site από template


cmelegos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα αν και είχα ένα παρόμοιο παλιό topic, το συγκεκρίμενο θίγει ένα διαφορετικό ζήτημα. Έχω κατεβάσει ένα template και αυτό που θέλω είναι να το χρησιμοποιήσω σχεδόν όπως είναι. Δηλαδή να μπορώ να αλλάζω τους πίνακες που έχει, χωρίς να καταστρέφεται η μορφή του. Στην ουσία αυτό που με ενδιαφέρει έιναι να έχω στο περίπου το background (το οποίο μπορώ να το πάρω από το photoshop) και μετά να βάζω πίνακες όπως θέλω εγώ.Τι μου προτείνεται να χρησιμοποιήσω dreamweaver ή photoshop?Γνωρίζει κάποιος να χειρίζεται καλά templates?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το photoshop δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλεις να κάνεις. Αντιθέτως, το dreamweaver έιναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα στην κατηγορία του. Επίσης, έχει ενσωματωμένες λειτουργίες σχεδιασμού σελίδων βασισμένες σε πρότυπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το photoshop δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλεις να κάνεις.

 

Ti? Hello!!! Slices? Hello!!

 

Ti les re megale..tha mas trelaneis?

cmelegos an exeis auto to template se psd format tha einai ready ola.Akoma kai ta slices opote den tha xreiazetai na paleueis na ta ftiakseis monos sou.

 

Sthn arxh kane oti einai na kaneis sto photoshop, export to html kai meta edit se kapoio html editor (dreamweaver , go live, ) ktl ktl.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Pairnw me to photoshop to background.otan paw na dhmiourgisw omws sites den mou krataei toys pinakes.Basika sto template ola einai images.ayto basika pou me endiaferei einai na exw ena template me pinakes stathero kai na ginetai i epexergasia ekei mesa.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok ta eftiaxa ta slices (ta opoia den katalabainw ti diafora exoun apo ta layoyts) kai to eswsa kai se hmtl. otan xeirizomai to dreamweaver thelw ayta ta slices na menoun stathera na min allazoun katholou megethos analoga me tous pinakes pou tha bazw.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ti? Hello!!! Slices? Hello!!

 

Ti les re megale..tha mas trelaneis?

cmelegos an exeis auto to template se psd format tha einai ready ola.Akoma kai ta slices opote den tha xreiazetai na paleueis na ta ftiakseis monos sou.

 

Sthn arxh kane oti einai na kaneis sto photoshop' date=' export to html kai meta edit se kapoio html editor (dreamweaver , go live, ) ktl ktl.[/quote']

 

Αγαπητέ HexStatic μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα της απάντησής μου!!!

Και βέβαια μπορείς να δουλέψεις με το photoshop για να φτιάξεις ένα site αλλά πες μου (...και αν θέλεις ξαναχρησιμοποίησε το χαριτωμένο σου στυλάκι) πως θα σταθεροποιήσει τα slices όταν μεταβάλεται το μέγεθος των κελιών του πίνακα???

Σε πολύ λίγες περιπτώσεις η λύση του photoshop είναι ικανοποιητική. Αυτή η μέθοδος έχει και κακό αντίκτυπο στο μέγεθος των αρχείων που δημιουργούνται με αποτέλεσμα μεγαλύτερο χρόνο κατεβάσματος της σελίδας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε takistmr ακριβώς ότι περιγράφεις στο τόπικ σου το βρήκα μπροστά μου. ότι και αν έκανα δεν γίνεται αλλάζει με το παραμικρό το μέγεθος των κελιών. Ακόμα και αν καταφέρω να τα χωρέσω αν ο αναγνώστης αυξήσει το μέγεθος τότε έρχεται η καταστροφή!

 

Από την άλλη πες μου πως μπορώ να χρησιμοποιήσω template??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Otan piaseis kati kai to kaneis sto photoshop ...afou teleiwseis me ta slices, kai afou to kaneis save for the web ..there is no turning back.

 

To "πως θα σταθεροποιήσει τα slices όταν μεταβάλεται το μέγεθος των κελιών του πίνακα" den to polykatalaba , ti enweis? Afou upotithetai oti xrisimopoiwntas ta slices dimiourgeis ta cells kai tables.

 

Meta to petas se ena html editor antikathistas tis eikones apo solid xroma me to analogo kodika kai i selida elafrainei apisteuta polly.An tin afiseis olh san ena image logiko einai na einai baria.

 

Episis to poso barua tha einai mia selida eksartatai kai apo to ti poiothta tin exeis kanei export san save for the web.Posa xromata, an einai gif h jpeg, ti poiothta kai loipa.

 

To mono - se auth thn periptwsi einai oti otan tha kopseis tin selida sou me slices prepei na ksereis polly kala ti kaneis dioti argotera an kati den to kaneis swsta tha exeis problimata...alla auth h empeiria apoktatai afou fas ta moutra sou 2-3 fores kai meta ksereis.. opws simbainei diladi me ola ta pragmata.

 

Alos tropos cmelegos einai na anoikseis ena template se ena html editor kai ekei siga siga na baleis kai na bgaleis fotos, analogos me to size apo ta cells na dimiourgieis dikes sou fotos kai loipa.Allla polly manoura kai tha paleueis olh tin wra me ta pixels .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις ένα template με το dreamwaver κάνεις τα εξής:

 

1. Ανοίγεις το dreamwaver και αφού κάνεις τις ρυθμίσεις για το site σου πηγαίνεις File>New...

 

2. Από το νέο παράθυρο επιλέγεις "Template Page" από το αριστερό τμήμα (Category) του tab με το όνομα General.

 

3. Από το δεξί τμήμα (Template Page) του ίδιου tab επιλέγεις τον τύπο της σελίδας που είναι το template στο οποίο θέλεις να βασιστείς για να κατασκευάσεις τις δικές σου σελίδες. (Υποθέτω ότι θα είναι html)

 

4. To dreamwaver θα σου δημιουργήσει μία νέα σελίδα με την ονομασία Untitled-x. Επιλέγεις να δείς τον κώδικα της σελίδας (View>Code).

 

5. Με τη βοήθεια του notebook των windows ή όποιου text editor θέλεις εσύ, ανοίγεις την template page που έχεις κατεβάσει από το internet και κάνεις αντιγραφή όλου του κώδικα της σελίδας στην σελίδα που δημιούργησε το dreamwaver.

 

6. Έπειτα αντιγράφεις όλα τα αρχεία εικόνας, javascript, flash κτλ., από τον φάκελο που ήταν το template του internet, με την δομή των φακέλων όπως ακριβώς είναι και εκεί, μέσα στον φάκελο που θα δημιουργήσεις το site σου. Είναι σημαντικό να διατηρήσεις την δομή των φακέλων!!!!

 

7. Τώρα μπορείς να ξαναεπιστρέψεις στο dreamwaver και να επεξεργαστείς τη σελίδα που μόλις δημιούργησες και έχει τη μορφή του template που κατέβασες από το internet. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Αυτό το αρχείο που βλέπεις θα χρησιμοποιηθεί ως νέο template για τις σελίδες σου. Οπότε οι αλλαγές που θα κάνεις σ' αυτό θα επιδράσουν σε όλες τις νέες σελίδες που θα δημιουργήσεις βάση αυτού.

 

8. Αφού κάνεις τις αλλαγές που θέλεις ορίζεις τις ανεξάρτητες περιοχές της σελίδας, τις περιοχές δηλαδή που θα περιέχουν διαφορετικά δεδομένα ανάλογα με τη σελίδα. Αυτές της περιοχές τις προσθέτεις πηγαίνοντας με τον κέρσορα στο σημείο που θέλεις να τις προσθέσεις και επιλέγοντας Insert>TemplateObjects>EditableRegion. Δίνεις διαφορετικό όνομα για κάθε EditableRegion που δημιουργείς και διαγράφεις από το εσωτερικό της οτιδήποτε προσθέσεις το dreamwaver (συνήθως προσθέτει το όνομα του EditableRegion).

 

9. Όταν ολοκληρώσεις την επεξεργασία του template σου, επιλέγεις File>Save για να το αποθηκεύσεις. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει ονομάζεις στο πεδίο "Save as" το όνομα του template σου (πχ. main_template) και από το menu "site" επιλέγεις το site που δημιούργησες με το dreamwaver και πατάς το Save. To dreamwaver θα δημιουργήσει ένα φάκελο στο root folder του site σου με το όνομα "Templates" και μέσα σ' αυτό θα αποθηκευσει το template που πριν λίγο δημιούργησες.

 

10. Τώρα ανοίγεις μία νέα κενή σελίδα με το dreamwaver (File>New...) την οποία θα αποθηκέυσεις με το όνομα της αρεσκείας σου (πχ. index.html ή default.html, κτλ.). Πριν κάνεις σε αυτή οποιδήποτε επεξεργασία θα πρέπει να της εφαρμόσεις το template. Αυτό το καταφέρνεις επιλέγοντας Modify>Templates>ApplyTemplateToPage... και από το νέο παράθυρο που θα ανοίξει, αφου βεβαιωθείς ότι στο menu "Site" έχει επιλεχθεί το site που δημιούργησες με το dreamwaver, από το πεδίο επιλογών "Templates" επιλέγεις το template που δημιούργησες προηγουμένως.

 

11. Τώρα μπορείς να επεξεργαστείς μόνο τις περιοχές που χαρακτήρησες EditableRegion και να σώσεις τη σελίδα.

 

Εφαρμόζοντας τα βήματα 10 και 11 μπορείς να δημιουργήσεις όλες τις σελίδες του προσωπικού σου site οι οποίες θα συμφωνούν με το template σου. Κάθε φορά που θα επεξεργάζεσαι το template σου οι αλλαγές θα εφαρμόζονται σε όλες τις σελίδες που δημιούργησες βάση αυτού.

 

Όταν τελειώσεις όλο το site σου, μπορείς να αποδεσμεύσεις όλες τις σελίδες απο το template εφαρμόζοντας σε κάθε μία ξεχωριστα τη διαδικασία Modify>Templates>DetachFromTemplate. Αυτό βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό.

 

Καλό επίσης, είναι να μην κάνεις upload στον web server το φάκελο με το template.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα. Η διαδικασία που περιέγραψα είναι απλή και με πολύ λίγη δουλειά μπορείς να δημιουργήσεις πολλές σελίδες που συμφωνούν με ένα ή και πολλά templates.

 

Καλή τύχη!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...